Club-estek

 

ONLINE CLUB-ESTEK

 

2022-ben is izgalmas előadásokkal várjuk önöket! Érdekésségek, kultúra, művészet a világ minden tájáról - a jól megszokott online formában.

 

JANUÁRI ELŐADÁSAINK:

Január 6.
Vízkereszt, vagy amit én akarok… megmutatni önöknek
PAPP ÁBRIS ELŐADÁSA
Az egyik legmisztikusabb ünnep a vízkereszt avagy a háromkirályok ünnepe, mely egykor a karácsonynál is fontosabb szerepet töltött be a nyugati kereszténységben. Nem csoda, ha igen gazdag az ünneppel kapcsolatos műalkotások tárháza, melyekből egy szubjektív válogatást tárok a nézők elé, de felidézzük azt is, hogyan ünnepelnek Szibériában vagy Etiópiában. Előadásunk fő célpontja pedig a firenzei Medici Palota, annak is a híres háromkirályok kápolnája.

Január 13.
Sanghaj és környéke
KAISER MIHÁLY ELŐADÁSA
A Mennyei Birodalom legeurópaibb arculatú, mégis hamisítatlanul kínai városába, Sanghajba indulunk. Górcső alá vesszük a metropolisz történelmének, építészetének magyar vonatkozásait. Megismerkedünk Hugyecz László Ede életművével és Komor Pál tiszteletbeli magyar konzul embermentő tevékenységével. És hogy mi köze van Sümegnek Sanghajhoz? Kaiser Misi előadásából kiderül.

Január 20.
Kaukázus II. - Örményország és Azerbajdzsán
GOMBOS PÉTER ELŐADÁSA

A Kaukázus egyike a világ azon pontjainak, ahol a földrajzi elhelyezkedés, az etnikai sokszínűség, az eltérő vallások jelenléte, valamint a különböző népcsoportok súrlódásai visszatérő konfliktusokat eredményeznek. Azonban pont ez a változatosság, no meg az elragadó természeti környezet teszi érdemessé ezeket az országokat arra, hogy felkeressük őket.

Január 27.
A chartres-i katedrális I.
BÁLINT PÉTER ELŐADÁSA

A síkságon már tizenhét kilométerről látható Chartres harangtornya.
Van úgy, hogy dombok mögé, erdők mögé bújik.
Amint megpillantottam, szinte révületbe estem.
Minden tisztátalan gondolatom köddé vált.
Nem az voltam már aki addig voltam. Imádkoztam.
Imádkoztam cimbora, úgy, mint, ahogy még soha nem tettem azelőtt.”

Charles Péguy (Fordította: Bálint Péter)

Bálint Péter nagy ívű, két részes előadásból mindez kiderül.


A programok hat órakor kezdődnek, 17:45- kor már be lehet jelentkezni.

Az előadók díjazása becsületkassza alapon működik - részleteket lásd alább. Támogatóink számára hozzáférést biztosítunk az előadásokról készült videókhoz.

ZOOM link:
https://us02web.zoom.us/j/4434171635?pwd=ZmlKcUZySVk1eDhxd1pES0RyT29Rdz09
Meeting ID: 443 417 1635
Passcode: Haris


 

Az előadások továbbra is az Önök adományainak köszönhetően valósulnak meg, ezért kérjük, hogy tetszőleges összeg átutalásával támogassák az előadókat.


Az utalási mezőbe mindenképpen írják be, hogy ADOMÁNY, valamint  a dátumot, hogy melyik előadásokra szánják az utalást. A címet nem kell beírni.
 

Számlaszám: 
Papp Ábris OTP 11773140-11330875

 

 

Várjuk Önöket szeretettel!

HARIS TRAVEL CLUB