Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

ÜZBEGISZTÁN - ÚJ PROGRAM

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2023.10.26. 9/6 FRANCIAÁGYAS SZOBA 655 300 Ft/fő foglalás

Egyágyas felár: 107.800,- Ft

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás 2,8 %

Minimális utaslétszám: 21 fő
Felár 18 - 20 fő esetén: 24.600 Ft
Szervízdíj / borravaló: 50,- USD (helyszínen fizetendő)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Az árakat 1 USD = 400,- Ft árfolyamig garantáljuk!

Üzbegisztánba a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Isztambul – Urgench és Taskent – Isztambul – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, Szamarkand-Taskent útvonalon vonattal, a körutazáson autóbusszal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (2. nap reggelitől, a 8. nap vacsoráig)

 

1. nap: Budapest – Urgencs
Elutazás este repülővel Isztambulon keresztül Urgencsbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Urgencs — Kiva
Érkezés a reggeli órákban. Reggeli a szállodában majd autóbuszra szállva ismerkedés Vámbéry Ármin útleírásában is szereplő KIVA városával, amely a Kizil-Kum sivatagban található oázisok egyike. Városnézés Kiva óvárosa, ICSÁN-KALA területén. Itt találhatjuk egy csokorban a város valamennyi műemléképületét (paloták, mecsetek, medreszek, minaretek, mauzóleumok). A várost több mint 2 km hosszú és 7–8 méter magas fal védelmezte évszázadokon keresztül. Folklórműsorral egybekötött vacsora Kivában, szállás.

3. nap: Kiva – Buhara
Reggel utazás a Kizil-Kum sivatagon keresztül. Üzbegisztánban a fazekasság ősidők óta az iparművészet egyik legelterjedtebb ága. Út közben megállunk az egyik legismertebb kerámiaműhelynél, ahol vállalkozószellemű utasainknak lehetősége nyílik az agyagedény készítés alapjainak elsajátítására. Ezt követően továbbutazás BUHARA-ba, amely évszázadokon keresztül szent városnak számított. Vámbéry Ármin leírásában is olvasható: „Buhara az Iszlám valódi támasza.” Délután első ismerkedés a településsel: XVI–XVII. századi Ljabi-hauz központ (társadalmi élet központja), a korábban karavánszerájként működő Divan-begi medresze, a XII. századi Magoki–Attari mecset. Vacsora, szállás Buharában.

4. nap: Buhara
Délelőtt látogatás a város közelében épült Mokhi-Khosa Palotában. Visszatérve BUHARA-ba folytatjuk a városnézést: Szamanid mauzóleuma, a XII. században épült Csasma-Ajub mazar (csodatévő hely, Bolo-hauz mecset, Citadella / Ark (itt található Vámbéry Ármin emlékszobája), Ulugbek medresze stb. Folklór műsorral egybekötött vacsora Nodir Divan-begi medreszében. Szállás Buharában.

5. nap: Buhara – Szamarkand
Reggeli után Szamarkandba utazunk rövid pihenőkkel. Szamarkandba érve ismerkedés a várossal: Bibi Hanim mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje), Siab bazár, séta a belvárosban. Látogatás egy selyempapír merítő műhelyben. Vacsora, szállás Szamarkandban.

6. nap: Szamarkand
Egész napos városnézés SZAMARKAND-ban: Regisztán tér épületei (beépítése a XV. században kezdődött), XV. századi Gür Emír és Ak-Saray mauzóleuma, Sahi Zinda – nekropolisz stb. Este borkostoló keretében ismerkedés a helyi szőlőtermesztés történetével és a terület borkultúrájával. Kevéssé ismert, hogy a helyi bor 1883-ban arany éremmel tért haza a párizsi bor- és konyak kiállításról. Vacsora, szállás.

7. nap: Szamarkand – Taskent
Reggeli után a városnézés folytatása: Afrosiab Múzeum, Ulug Beg csillagvizsgálója stb. Napközben bepillantást nyerhetünk egy üzbég család hétköznapjaiba, a házukban betekintést kapunk az egyik jellegzetes üzbég étel, a „plov” (rizses egytálétel) készítés rejtelmeibe, melynek végén meg is kóstolhatjuk a – kizárólag ebédre fogyasztott - helyi különlegességet. Délután továbbutazás express vonattal Taskentbe. Vacsora, szállás.

8. nap: Taskent
Késői reggelit követően városnézés TASKENT-ben: Függetlenség tere, Operaház, Iparművészeti Múzeum, Barak kán medresze („közép-ázsiai Vatikán”), Kukeldas medresze (iszlám teológia) XVI. századból származó épülete.
Búcsúvacsora, majd transzfer a repülőtérre.

9. nap: Taskent – Budapest
Hazautazás isztambuli átszállással. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

UNESCO Világörökség:
- Kiva és Buhara óvárosa
- Szamarkand (a kultúrák találkozása)

 


Fedezzük fel a hatalmas közép-ázsiai országot, Vámbéry Ármin nyomában! Az egykori szovjet tagállamot a selyemút tette virágzó birodalommá, monumentális muzulmán építészeti emlékei közül a legjelentősebbek tárulnak fel előttünk.


Egyágyas felár: 107.800,- Ft

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás 2,8 %

Minimális utaslétszám: 21 fő
Felár 18 - 20 fő esetén: 24.600 Ft
Szervízdíj / borravaló: 50,- USD (helyszínen fizetendő)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Az árakat 1 USD = 400,- Ft árfolyamig garantáljuk!

Üzbegisztánba a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Hasonló utazások