Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

MAROKKÓI NAGYKÖRÚT

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 514.900,- Ft (446.900 + 68.000 repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 95.600,- Ft 

Belépőjegyek: kb. 70,- € (A helyszínen fizetendő!) 

Az árakat 1 EUR = 380 Ft árfolyamig garantáljuk!

Fakultatív programok:
- zenés, vacsorával egybekötött esti program Fezben (kb. 50,- €) 
- terepjárós túra a sivatagba (6. nap): 25,- € /fő

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Minimális utaslétszám: 30 fő

Felár 25 - 29 fő esetén: € 75,- (A helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

A királyvárosokban a mór kultúra évezredes emlékeivel ismerkedünk, majd Marokkó természeti kincseit és középkori építészetét fedezzük fel a Közép-Atlasz hegycsúcsai és szorosai között. 

Utazás: Budapest – Rabat – Budapest útvonalon párizsi átszállással. A körutazás során marokkói autóbusszal.
Elhelyezés: a körút során, marokkói besorolású **** szállodákban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora).

 

1. nap: Budapest – Rabat
Repülés Budapestről Rabatba, európai átszállással. Érkezés a délutáni órákban. Városnézés RABAT-ban, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosában. Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, stb. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

2. nap: Meknes – Volubilis – Fez
Utazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be, melyet a helyiek egykor, némi túlzással „marokkói Versailles”-nak neveztek. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, a közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. által végzett építkezéseken. Ismerkedés a várossal. Látogatás a marokkói kézművesség és zene műtárgyait bemutató Dar Jamai Múzeumban, melyet a nagyvezír csodás díszítésű, kertes palotájában rendeztek be. Következő állomásunk az elbűvölő, római alapítású VOLUBILIS romvárosa, mely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. Vacsora, szállás Fezben.

3. nap: Fez
Egész napos (többnyire gyalogos) városnézés FEZ-ben, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek több mint kilencezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. Ebéd a városban. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este helyi tipikus fogásokból (pl. Pastilla) álló, fakultatív zenés vacsora. Szállás Fezben.

4. nap: Fez – Ifrane – Erfoud – Merzouga
Fezt elhagyva a Közép-Atlasz cédrusligetei között vezet utunk. Rövid pihenő IFRANE-ban, a kristálytiszta levegőjű „marokkói „Svájcban”. Innen gyönyörű oázisokon és a Ziz völgyén át érkezünk ERFOUD-ba, az oázisok kapujába, a szálláshelyre. Fakultatív program keretében terepjárókkal indulunk a MERZOUGA oázisba, ahol a lenyugvó Nap fantasztikus színeit csodálhatjuk meg. Visszatérés a szállásra, vacsora.

5. nap: Erfoud – Tinerhir – Ouarzazate
Délelőtt látogatás a fosszilia-feldolgozó (pl. kagyló-, csigakövületek) üzemben, vásárlási lehetőséggel. Középkori öntözőrendszerek mentén vezet az út a Todra-szoroshoz. Közben megálló TINERHIR-ben, az eredeti, kézzel készített berber szőnyegek hazájában. A középkori marokkói építészet emlékei, agyagerődítmények (kasbah) mentén, a Rózsák-völgyén keresztül, érkezünk Ouarzazateba, az egykori karavánok kötelező állomáshelyére.

6. nap: Ouarzazate – Marrakech
OUARZAZATE-ban megtekintjük a Taouirt erődöt. Irány AIT BEN HADDOU KSAR, mely az elmúlt évtizedekben számos világhírű film forgatásának adott helyszínt (pl. A Názáreti Jézus, Gladiátor, Nagy Sándorról készült Alexander.) Visszatérünk Marrakech-be. Bepillantunk a híres Jema El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők és tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagába és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésébe is. Vacsora, szállás Marrakechben.

7. nap: Marrakech – Casablanca
A délelőttöt még MARRAKECH-ben töltjük. A „vörös város” néven is ismert települést a XI. században alapították az Almoravidák. A dinasztia ékes palotákat és kerteket hagyott Marrakechre, Menara kert, Koutoubia mecset (kívülről)
Délután utazás a tengerpartra, Casablanca városába. Vacsora, szállás.

8. nap: Casablanca – Rabat – Budapest
CASABLANCA elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A világ legmagasabb minaretjével büszkélkedő II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos és a modern technika összehangolásának. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Transzfer  Rabat repülőterére, hazautazás európai átszállással. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 UNESCO Világörökségek:

- Fez óvárosa, Marrakech óvárosa,
- Meknes történelmi városa,
- Volubilis régészeti lelőhelyei


A királyvárosokban a mór kultúra évezredes emlékeivel ismerkedünk, majd Marokkó természeti kincseit és középkori építészetét fedezzük fel a Közép-Atlasz hegycsúcsai és szorosai között. A bécsi indulás a Nyugat-Magyarországon élőknek különösen kedvező!

 


Teljes ár: 514.900,- Ft (446.900 + 68.000 repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 95.600,- Ft 

Belépőjegyek: kb. 70,- € (A helyszínen fizetendő!) 

Az árakat 1 EUR = 380 Ft árfolyamig garantáljuk!

Fakultatív programok:
- zenés, vacsorával egybekötött esti program Fezben (kb. 50,- €) 
- terepjárós túra a sivatagba (6. nap): 25,- € /fő

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Minimális utaslétszám: 30 fő

Felár 25 - 29 fő esetén: € 75,- (A helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?marokko

Hasonló utazások