Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

A VARÁZSLATOS EMÍRSÉGEK ÉS OMÁN

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) tartalmazza!

Egyágyas felár: 156.000 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok (a kirándulásokra itthon kell jelentkezni és a forintos összegeket befizetni)

Abu Dhabi egész napos kirándulás belépőkkel (min. 20 fő): 26.000 Ft
Gyöngyhalász farm látogatás (min. 15 fő): 39.000 Ft
Omán - Muszandam-félsziget hajókirándulással és ebéddel (min. 20 fő): 45.000 Ft
Sivatagi jeep szafari (Beduin falu, grill vacsorával): 24.500 Ft

Szervízdíj / borravaló: 40 USD (Helyszínen fizetendő!)

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Vadonatúj programunk összeállítása során arra törekedtünk, hogy bemutassuk Önöknek az Arab-öböl partvidékének lenyűgöző változatosságát. Utunk során megismerkedünk 3 emírség legszebb látnivalóival és látogatást tehetünk az Ománi Szultánságban is.

4 éjszakát töltünk tengerparti szállodában, ALL INCLUSIVE ellátással!

Dubaj az ellentétek világa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregyéjszakából elképzelt mesevilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A hagyományokkal és a modern világ csodáival egyaránt megismerkedünk! Abu Dhabi-ban a lenyűgöző szépségű Zayed sejk mecsetet és a világ második Louvre Múzeumát is meglátogatjuk. Sharjah az arab világ kulturális fővárosa, híres egyetemei, múzeumai és élénk kulturális élete remekül bizonyítja, hogy nem véletlenül érdemelte ki e megtisztelő címet. Ras Al Khaimah emirátusa a magyar utazók körében még kevéssé ismert. Az ország legészakibb részén fekszik, mintegy 64 km hosszú érintetlen, finom homokos tengerparttal rendelkezik és a Hajar-hegyég legmagasabb csúcsai is itt emelkednek. Csodálatos természeti adottságainak és a világon egyedülálló, különleges attrakcióinak köszönhetően egyre divatosabb nyaralóhellyé válik – itt az ideje, hogy mi is felfedezzük magunknak! Ománt messze földön híres vendégszeretete mellett különleges természeti csodái miatt is érdemes felkeresni. A Muszandam-félszigetet a Hajar-hegység csipkézett partvidéke uralja, ezért gyakran hívják ezt a szakaszt a „Közel-Kelet Norvégiájának”. Az itt látható öblök és sziklák lélegzetelállítóak, mesés trópusi halak, teknősök, ráják és delfinek figyelhetőek meg kristálytiszta vizében.

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon menetrend szerinti járattal, a programok során légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Dubajban a központi elhelyezkedésű Golden Tulip Media Hotel**** szállodában, Ras Al Khaimah-ban, a közvetlen tengerparti Radisson Resort Marjan Island**** 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban
Ellátás: Dubajban félpanziós ellátás büférendszerben, Ras Al Khaimah-ban all inclusive ellátás (reggeli, ebéd és vacsora büférendszerben, napközben snackek, alkoholos és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása)

1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás Dubajba az esti órákban, éjszaka a repülőn.

2. nap: Dubaj – a kezdetektől napjainkig
DUBAJ nem tartozik a régi műemlékektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, ami tökéletesen érthető, ha figyelembe vesszük azt a tényt: maga a város is csak alig 150 éve létezik, fejlődésnek pedig alig 50-60 éve indult. Mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi „időutazásban” lehet részünk. Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével: a Sheikh Maktoum Kulturális Központban tradícionális arab reggelin veszünk részt, ahol a helyiek betekintést engednek hagyományaikba, így közelebb kerül hozzánk kultúrájuk, gasztronómiájuk és művészeteik. Ezt követően abrával – tradicionális kishajó – kelünk át a Creek csatornán, majd az Aranypiac és a Fűszerpiac meglátogatása szerepel programunkban. Délután transzfer Dubaj központjában lévő hotelünkbe a szállás elfoglalása után szabadidő, majd este vacsora a szállodában.

3. nap: Abu Dhabi
Szabadprogram (Dubaj további felfedezése egyénileg), vagy egész napos fakultatív kirándulás az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosába, ABU DHABI-ba. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Az alig több mint egy évtized alatt elkészült mecset azért épült, hogy megtestesítse a békét és a toleranciát, és hogy mindenféle hitű embert szívesen fogadjon. Ezt követően az Emirátusok egyik legújabb látványosságát keressük fel. Az Abrahamic Family House egy lenyűgöző kulturális és vallási központ Abu Dhabiban, amely 2022-ben nyitotta meg kapuit. Az épületegyüttes három vallás, az iszlám, a kereszténység és a zsidóság közös értékeit és békés együttélését hivatott bemutatni. A komplexum területén található egy mecset, egy templom és egy zsinagóga, mindhárom épület modern és harmonikus stílusban készült, amely a különböző vallások közötti kölcsönös tiszteletet és megértést jelképezi. Az ide látogatók békés és inspiráló környezetben fedezhetik fel a három nagy monoteista vallás közös gyökereit és értékeit. A Louvre Abu Dhabi élményei még a legedzettebb múzeumrajongókat is ámulatba ejtik: egy múzeum, mely már megnyitása előtt legendává vált, így megtekintése nem maradhat ki programunkból! Gyűjteménye a művészetek és a kultúrák gazdag sokszínűségét mutatja be, az őskortól napjainkig. A múzeum célja, hogy hidat építsen a különböző kultúrák között, bemutatva az emberi civilizáció fejlődését és közös örökségét. A gyűjteményben találhatók európai mesterek alkotásai, közel-keleti műkincsek, afrikai művészet remekei, valamint ázsiai és amerikai műtárgyak is. A francia állam és az Emirátusok között egy harminc évre szóló megállapodás köttetett az új Louvre intézményét illetően, mely egy egyedülálló, Abu Dhabi dinamizmusát és a Louvre nevével megtestesített kiválóság értékeit összekapcsoló múzeum létrejöttét eredményezte. Az épület lenyűgöző, modern dizájnját a neves francia építész, Jean Nouvel tervezte, legjellegzetesebb eleme az ikonikus, kupolaszerű tetőszerkezet, amely csodálatos fény- és árnyjátékot teremt a belső terekben. A programok után visszautazás Dubajba, vacsora a szállodában.

4. nap: Dubaj, a jövő városa
Reggeli után Dubaj modern arcával ismerkedünk az leghíresebb látnivalók felfedezésére indulunk. Látogatást teszünk a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifá-ban, ahol a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított üvegfalú kilátóból káprázatos, 360 fokos panoráma nyílik a városra. Szabadidő Dubai Mall bevásárlóközpontban, ahol óriás akvárium, víz alatti állatkert, és több száz üzlet kínálata megtalálható. Továbbutazás az ikonikus Pálma-sziget-re, melyen luxusvillák és szállodák kaptak helyet. A mesterségesen kialakított, pálmafát formáló sziget legkiemelkedőbb ékessége az Atlantis The Palm szállodakomplexuma (megtekintése kívülről). Sétálunk a Dubai Marinán, amely Dubaj egyik leglátványosabb része. Hosszú vízparti sétányát elegáns felhőkarcolók, luxuslakások, szállodák és bevásárlóközpontok szegélyezik, így a modern városi élet legjavát kínálja. Vacsora és szállás Dubajban.

5. nap: Sharjah - Ras Al Khaimah
Reggeli után kijelentkezés a szállodából és utazás SHARJAH városába, amely a művészetek központja, az autentikus arab kultúra bölcsője. 1998-ban adta az UNESCO Sharjahnak az arab világ kulturális fővárosa megtisztelő címet. A város valóban kiérdemelte ezt: folyamatosan arra törekszik, hogy a modern vívmányokat az arab hagyományokkal ötvözze. Utunk során megtekintjük az Iszlám Civilizáció Múzeumának kiállításait és meglátogatjuk a híres Blue Souk-ot, vagyis a Kék Piacot is. A látogatás után továbbutazás észak felé. Ras Al Khaimah (Rász el-Háima) az Egyesült Arab Emírségek legészakibb tagja. Kiváló hoteleivel és csendes, lassan mélyülő, kristálytiszta vizű, homokos strandjaival, változatos tájaival, kellemes klímájával kitűnő választás a kirándulásokra vagy pihenni vágyóknak. Dubaj fényes, nyüzsgő metropoliszához képest ez a város és környéke sokkal csöndesebb, számos tekintetben az igazi arab világ hangulatát kínálja. Transzfer a Marjan Island-en található tengerparti szállodánkba, a szállás elfoglalása után szabadidő, majd este vacsora a szállodában.

6. nap: Ras Al Khaimah - ahol a tenger, a sivatag és a hegyek összeérnek
Pihenés, strandolás all inclusive ellátással a szállodában, délelőtt fakultatív kirándulási lehetőség.
GYÖNGYHALÁSZ FARM LÁTOGATÁS: a környék és Ras Al Khaimah városának elődje (a történelmi Dzsulfár) a középkortól a természetes gyöngy halászatának egyik centruma volt. Aztán a 20. században a tenyésztés világszintű elterjedése véget vetett ennek. Mára viszont itt újra tenyésztik a gyöngyöt, és a világ legnevesebb ékszerházai vásárolnak innen. Nem maradhat ki programunkból az Emirátusok egyetlen ma is működő gyöngyfarmja! Itt ma is őrzik és ápolják a gyöngyhalászat hagyományait, s a Suwaidi Gyöngyfarmon a történelem felidézése mellett a ritka és rendkívüli tevékenység részleteivel is megismerkedhetnek a látogatók. A farmot Abdullah Al Suwaidi, az egyik utolsó arab gyöngybúvár unokája alapította 2005-ben a nemes gyöngyöket termő Perzsa-öböl vizein – azzal a szándékkal is, hogy ne merüljön a feledés homályába az elmúlt száz év alatt egyre inkább eltűnni látszó ősi mesterség. Az izgalmas program után a nap további részében szabadprogram, pihenés a szállodában.

7. nap: Omán – Muszandam-félsziget (hajókirándulás & delfinles)
Pihenés, strandolás all inclusive ellátással a szállodában, vagy részvétel fakultatív kiránduláson.
OMÁN - MUSZANDAM FÉLSZIGET: egész napos kirándulás az Omán északi csücskében található Muszandam-félszigetre. Autóbusszal utazunk keresztül a lenyűgöző Hajar-hegységen (kb. másfél óra), majd megérkezünk a Dibba-öböl vadregényes partvidékére. Az Arab-félsziget északkeleti csücskében fekvő félszigetet olykor Norvégiához hasonlítják. A sivatagot itt drámai hegyvidéki táj váltja, amelyet kisebb-nagyobb öblök labirintusszerű egymásutánja tarkít. Ez a sivatagi fjordok földje, amely éppoly csodálatos, mint északi megfelelője. A Perzsa-öböl és az Ománi-öböl találkozásánál lévő szigetek és fjordok kopár, meredek sziklái tökéletes párost alkotnak a nyugodt kék vízzel. A hagyományos arab dhow hajón tett hajókirándulás utazásunk fénypontja. A hajózás során az érintetlen halászfalvak mellett haladva pazar kilátás nyílik a lélegzetelállító természeti szépségekre, sziklákra és öblökre. Hajónk útközben többször megáll, hogy az utasok megmártózhassanak az Indiai-óceán kristálytiszta vízben, végigúszhassanak a korallzátonyok mentén, és megcsodálhassák a víz alatti világot. A Muszandamba tett kirándulás legizgalmasabb része a delfinek megfigyelése, akik nem ritkán a járművek nyomába szegődnek. A hajón ízletes, helyi ételekből készült ebédet is felszolgálnak, alkoholmentes italok kíséretében. Késő délután visszautazás Ras Al Khaimah-ba a szállodába.

8. nap: Ras Al Khaimah – sivatagi szafari
Pihenés, strandolás all inclusive ellátással a szállodában, délután fakultatív kirándulási lehetőség.
SIVATAGI JEEP SZAFARI (BEDUIN FALU): a délután folyamán kalandos kiránduláson vehetünk részt. Az Emirátusokban nagy hagyománya van a sivatagi szafari programoknak, mely során terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül: felejthetetlen élmény, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A terepjárós sivatagi utazás után a vacsora és a folklórprogramok helyszíne egy Beduin falu, ahol tradicionális helyszínen, fáklyákkal megvilágított sivatagi táborban jellegzetes arab élmények várnak ránk: tevegelés, hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, kipróbálhatjuk a henna-festést és a vízipipázást is! Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták és édességek bőséges svédasztalos választékával. A program után visszautazás a szállodába.

9. nap: Dubaj Miracle Garden - búcsú az Emírségektől
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Ismét irány Dubaj, ahol utazásunk megkoronázásaként látogatást teszünk a Miracle Garden-ben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és több milliónyi növényével „a világ legnagyobb virágos kertje” címét viseli. A kert a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak. A programok után irány a repülőtér. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

 


Vadonatúj programunk összeállítása során arra törekedtünk, hogy bemutassuk Önöknek az Arab-öböl partvidékének lenyűgöző változatosságát. Utunk során megismerkedünk 3 emírség legszebb látnivalóival és látogatást tehetünk az Ománi Szultánságban is.

4 éjszakát töltünk tengerparti szállodában, ALL INCLUSIVE ellátással!

Dubaj az ellentétek világa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregyéjszakából elképzelt mesevilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A hagyományokkal és a modern világ csodáival egyaránt megismerkedünk! Abu Dhabi-ban a lenyűgöző szépségű Zayed sejk mecsetet és a világ második Louvre Múzeumát is meglátogatjuk. Sharjah az arab világ kulturális fővárosa, híres egyetemei, múzeumai és élénk kulturális élete remekül bizonyítja, hogy nem véletlenül érdemelte ki e megtisztelő címet. Ras Al Khaimah emirátusa a magyar utazók körében még kevéssé ismert. Az ország legészakibb részén fekszik, mintegy 64 km hosszú érintetlen, finom homokos tengerparttal rendelkezik és a Hajar-hegyég legmagasabb csúcsai is itt emelkednek. Csodálatos természeti adottságainak és a világon egyedülálló, különleges attrakcióinak köszönhetően egyre divatosabb nyaralóhellyé válik – itt az ideje, hogy mi is felfedezzük magunknak! Ománt messze földön híres vendégszeretete mellett különleges természeti csodái miatt is érdemes felkeresni. A Muszandam-félszigetet a Hajar-hegység csipkézett partvidéke uralja, ezért gyakran hívják ezt a szakaszt a „Közel-Kelet Norvégiájának”. Az itt látható öblök és sziklák lélegzetelállítóak, mesés trópusi halak, teknősök, ráják és delfinek figyelhetőek meg kristálytiszta vizében.

Várható szállások: 

Dubaj - Golden Tulip Media Hotel****

Ras Al Khaimah - Radisson Resort Ras Al Khaimah Marjan Island**** 

A képek forrása: RAKTDA és DET

 

 


A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) tartalmazza!

Egyágyas felár: 156.000 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok (a kirándulásokra itthon kell jelentkezni és a forintos összegeket befizetni)

Abu Dhabi egész napos kirándulás belépőkkel (min. 20 fő): 26.000 Ft
Gyöngyhalász farm látogatás (min. 15 fő): 39.000 Ft
Omán - Muszandam-félsziget hajókirándulással és ebéddel (min. 20 fő): 45.000 Ft
Sivatagi jeep szafari (Beduin falu, grill vacsorával): 24.500 Ft

Szervízdíj / borravaló: 40 USD (Helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje az aktuális ünnepek és nyitvatartások függvényében változhat.

Minimális utaslétszám: 25 fő
Garancia felár: 20-24 fő esetén 80 USD mely a helyszínen fizetendő.
Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk.

Az útlevél lejárati idejére és a vízummentességre vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Hasonló utazások