Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

TITOKZATOS MONTENEGRÓ

 • Kilátás a Kotori-öbölre
 • Tara folyó völgye
 • Kotor óvárosa
 • Budva
 • Skadari-tó
 • Skadari-tó
 • Fekete-tó Durmitor Nemzeti Park
 • Montenegrói folklór
 • Lovcen Njegos Mauzóleum
 • Cetinje
 • Perast
 • Porto Montenegro Tivat
 • Sveti Stefan
 • Montenegrói sajt és sonka
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Monenegró Adria
 • Kotori-öböl Boka Kotorska
 • Kotor
 • Kotor
 • Skadari-tó

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 248.600,- Ft félpanziós ellátással

Egyágyas felár: 96.500,- Ft

A belépő- és hajójegyek, valamint a fülhallgató ára kb. 85,- € és 4.300,- Ft (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Montenegró, a Fekete hegyek országa Európa egyik utolsó „titka”, vadregényes szépségű és legendáktól övezett vidéke. Égig érő hegyei, völgyeinek harcedzett, elszánt népei egykoron a világhódító bizánci császárokat és török szultánokat is meghátrálásra kényszerítették. Az aprócska ország olyan lélegzetelállító természeti szépségeket rejteget, melyek a sokat látott, tapasztalt utazókat is ámulatba ejtik. A Tara folyó völgye Európa leghosszabb és a Grand Canyon után Földünk második legmélyebb kanyonja, a Skadari-tó a Balkán legnagyobb tava, a Durmitor Nemzeti Park pedig Európa egyik legrégebbi esőerdejével büszkélkedhet. Csillogó, kristálytiszta hegyi tavak, vad és fenséges hegyek között kanyargó szerpentinek után tárul fel szemünk előtt a Kotori-öböl, melynek szépségét nehéz szavakba önteni… Mindezt látni kell! Tartson velünk vadonatúj körutazásunkon, mely során nem csak érintjük, hanem keresztül-kasul felfedezzük Montenegró lenyűgöző tájait és gazdag kulturális örökségét.

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: nagyon jó minőségű, 4* szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió + 2 x ebéd / ebédcsomag

1. nap: Budapest – Szabadka – Zlatibor (kb. 600 km)
A reggeli órákban elutazás Budapestről rövid megállókkal Szerbiába. Útközben városnézés Kosztolányi Dezső szülővárosában, a gyönyörűen felújított szecessziós épületeiről híres SZABADKÁN. A zsinagóga kívülről is lenyűgöző látványt nyújt, de igazi pompáját belül mutatja meg. Az épületkerámiák a Zsolnay-gyárban, a zsidó motívumokat magukon viselő üvegablakok Róth Miksa műhelyében készültek. Sétánk egyik fénypontja egyértelműen a Raichle-palota, mely mágnesként vonzza az embert, annyira gyönyörű. Hatalmas méreteivel már a Korzó elejéről is látszik a város leghíresebb szecessziós épülete és egyben jelképe, az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb városházája. A séta után szabadidő, majd tovább utazás szálláshelyünkre, a népszerű üdülőhelyre, ZLATIBOR városába. Vacsora, szállás.

2. nap: Zlatibor – Zabljak – Tara folyó völgye – Fekete-tó – Kolasin (kb. 250 km)
Reggelit követően utazás a Balkán-félsziget legmagasabban fekvő városába, a Durmitor Nemzeti Park területén található ZABLJAK-ba. A nemzeti park az UNESCO Világörökség része, nem véletlenül. A karszthegységben 18 kristálytiszta, csillogó jégvájta tengerszem található, köztük a legszebb és a legnagyobb 1416 méteren a Crno Jezero, vagyis a Fekete-tó, melynek partján kellemes sétát teszünk. Az ország leghosszabb folyójának, a Tarának lélegzetelállító szurdokvölgyét Montenegró szíveként is emlegetik. A Tara folyó „Európa könnye”, a róla elnevezett kanyonban mintegy 90 kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is. Fotószünet a Djurdjevica Tara lenyűgöző hídjánál, mely 1938 és 40 között épült. A helyiek úgy tartják, hogy nincs olyan ember, aki ha egyszer megpillantotta a Tara völgyét, ne akarna visszatérni oda. Este érkezés Kolasinba, a Moraca-hegység kedvelt üdülőközpontjába. Szállásunk a település ikonikus szállodájában, a Bianca Resort & Spa-ban lesz. Vacsora, szállás.

3. nap: Kolasin – Cetinje – Tivat (kb.200 km)
Reggeli után utazás a Biogradska Gora Nemzeti Parkba. A csillogó tavak, gyors folyású patakok, buja zöld mezők mellett itt található Európa kevés megmaradt őserdeinek egyike. Bár a Biogradska Gora az egyik legkisebb montenegrói nemzeti park, a legnagyobb flóra és faunagazdagságot nyújtja, köztük 500 éves tölgyfákkal. A Biográdi-tó a Balkán régió egyik legszebb gleccsertava. 1099 méterrel a tengerszint felett, egy széles völgyben fekszik a Bjelasica-hegység legmagasabb csúcsainak lábánál. A tóparti sétát követően csodás, vadregényes útvonalon tovább utazás a tengerpart irányába. Montenegró egyik legszebb középkori építménye a fekete hegyek között utat törő Moraca-folyó völgyében lévő 12. századi kolostor. A Moraca-kolostort az akkori uralkodó, Stefan Nemanjić építtette, legértékesebb kincse a Szűz Mária Jézussal és a két angyallal elnevezésű freskó 1260 körülről. Dél körül érkezés CETINJÉ-be. Ebéd után városnézés a XIX. századi, független Montenegrói Királyság fővárosában. A valaha szinte járhatatlan hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Híres kolostora az 1480-as évek óta áll, utcácskái ma is a XIX. századot idézik. Sétánk során látogatást teszünk a Nikola király palotájában is. Utunk ezután a Lovcen Nemzeti Parkon halad keresztül, ahol a Lovcen csúcsáról gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban a Kotori-öbölre, majd NJEGUSI faluban, a néhai uralkodó, II. Petar Petrovic Njegos szülőfalujában megismerkedhetünk a népi hagyományokkal és ízletes helyi specialitásokat (sonka, sajt, mézbor) kóstolhatunk! Továbbutazás az egyedi szépségű Kotori-öbölbe (helyi nyelven Boka Kotorska). A hegyről lenyűgöző szerpentineken, 25 hajtűkanyaron keresztül jutunk le, az innen nyíló fantasztikus panoráma utazásunk egyik fénypontja. Vacsora, szállás a Koroti-öböl partján TIVAT-ban, tengerparti szállodában.

4. nap: Tivat - hajókirándulás a Kotori-öbölben és a tengeren - Kotor 
Reggeli után séta TIVAT Porto Montenegro városrészébe, ahol látogatást teszünk a Tengerészeti Örökség Múzeumában. A kiállításon az Osztrák-Magyar monarchia hajózási történetével ismerkedhetünk meg, a múzeum fő attrakciói viszont az épületen kívül találhatóak: a jugoszláv haditengerészet két eredeti tengeralattjáróját kívül-belül megcsodálhatjuk! A látogatást követően hajóra szállunk és kezdetét veszi felejthetetlen kirándulásunk az Adriai-tengeren és az öbölben. Első megállónk a montenegrói partszakasz legszebb természeti látványossága, a Lustica-félszigeten található KÉK-BARLANG, melyről sokan úgy vélik, sokkal szebb, mint a Capri-szigetén található „testvére”. A bátrabbak meg is mártózhatnak a barlang szemképráztatóan kék színű vizében! Tovább hajózva érintjük az öböl bejáratával szemben fekvő MAMULA-SZIGET-et, melynek 80%-át egy erőd foglalja el. Az erődöt 1853-ban az Osztrák-Magyar Monarchia egyik hadvezére, a bécsi születésű Lázár Mamula építette. Következő megállónk az öbölben egy kis szigeten épült Szirti Madonna temploma. Innen egészen PERAST-ig hajózunk, ez az öböl legfestőibb része. Utolsó megállónk pedig nem más, mint KOTOR, Montenegro leghíresebb kisvárosa, mely méltán az UNESO Világörökség része. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. Délután visszahajózás Tivatba. Vacsora, szállás.

5. nap: Virpazar – hajózás a Skadari-tavon - Budva (kb. 150 km)
Reggeli a szállodában, majd utazás a SKADARI-TÓ festői vidékére, mely a Balkán legnagyobb tava. Úti célunk az egyik legnagyobb édesvízi mocsárvidék, Európában az utolsó élőhelye a pelikánoknak, a legnagyobb madár rezervátum és a legnagyobb természeti kincs Montenegróban. Sétahajózás, majd ismerkedés a tó központjaként ismert VIRPAZAR bájos kis településével. A kirándulás után irány BUDVA, a Montenegrói Riviéra ékköve. A városka különleges mediterrán kombinációja az Adria déli partvidékeire jellemző tájnak, a történelemnek és a kultúrának. Falai több mint 2,5 évezredes történelmet rejtenek, hiszen a város a régió egyik legrégebbi települése. A városnézést követően visszautazás Tivatba. Vacsora, szállás.

6. nap: Herceg Novi – búcsú Montenegrótól – Trogir – Zadar környéke (kb. 430 km)
Reggeli után észak felé vesszük az irányt. Az öbölt ezúttal komppal szeljük át, majd érkezés az Orjen hegy lábainál fekvő HERCEG NOVI-ba. Séta a XIV. században alapított kisvárosban, majd búcsú Montenegrótól. Utazás a Dalmát tengerpart csodaszép városába, az UNESCO világörökségi védelme alatt álló TROGIR-ba. Ismerkedés az óvárossal, szabadidő, majd tovább utazás a szálláshelyünkre. Vacsora és szállás ZADAR környékén, tengerparti szállodában.

7. nap: Zadar - Zágráb – Budapest (kb. 650 km)
Reggeli után hazautazás, útközben rövid városnézés ZÁGRÁB-ban, Horvátország fővárosában, amely az Osztrák-Magyar Monarchiában is fontos szerepet töltött be, alapjait pedig a magyar Szent László király tette le. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Kotor természeti és kulturális régió, Durmitor Nemzeti Park, Trogir történelmi óvárosa


Montenegró, a Fekete hegyek országa Európa egyik utolsó „titka”, vadregényes szépségű és legendáktól övezett vidéke. Égig érő hegyei, völgyeinek harcedzett, elszánt népei egykoron a világhódító bizánci császárokat és török szultánokat is meghátrálásra kényszerítették. Az aprócska ország olyan lélegzetelállító természeti szépségeket rejteget, melyek a sokat látott, tapasztalt utazókat is ámulatba ejtik. A Tara folyó völgye Európa leghosszabb és a Grand Canyon után Földünk második legmélyebb kanyonja, a Skadari-tó a Balkán legnagyobb tava, a Durmitor Nemzeti Park pedig Európa egyik legrégebbi esőerdejével büszkélkedhet. Csillogó, kristálytiszta hegyi tavak, vad és fenséges hegyek között kanyargó szerpentinek után tárul fel szemünk előtt a Kotori-öböl, melynek szépségét nehéz szavakba önteni… Mindezt látni kell! Tartson velünk vadonatúj körutazásunkon, mely során nem csak érintjük, hanem keresztül-kasul felfedezzük Montenegró lenyűgöző tájait és gazdag kulturális örökségét.

(a képek forrása: NTO of Montenegro)


Teljes ár: 248.600,- Ft félpanziós ellátással

Egyágyas felár: 96.500,- Ft

A belépő- és hajójegyek, valamint a fülhallgató ára kb. 85,- € és 4.300,- Ft (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?montenegro

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

A teljes ár minimum 35 főtől érvényes.
30 – 34 fős létszám esetén fizetendő felár: 16.900,- Ft / fő

 

Hasonló utazások