Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

TITOKZATOS MONTENEGRÓ

 • Kilátás a Kotori-öbölre
 • Tara folyó völgye
 • Kotor óvárosa
 • Budva
 • Skadari-tó
 • Skadari-tó
 • Fekete-tó Durmitor Nemzeti Park
 • Montenegrói folklór
 • Lovcen Njegos Mauzóleum
 • Cetinje
 • Perast
 • Porto Montenegro Tivat
 • Sveti Stefan
 • Montenegrói sajt és sonka
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Hotel Bianca Resort Kolasin
 • Monenegró Adria
 • Kotori-öböl Boka Kotorska
 • Kotor
 • Kotor
 • Skadari-tó

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.05.07. 8/7 KÉTÁGYAS SZOBA 385 900 Ft/fő foglalás

Egyágyas felár: 149.000, Ft

Kedvezmény pótágyon: 30.000 Ft

A belépő- és hajójegyek, valamint a fülhallgató ára kb. 170 € és 5.000,- Ft (helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás a 3. napon: Biogradi-tó – Kolasin 1600 ebéddel: 17.000 Ft (irodánkban előre fizetendő)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Montenegró, a Fekete hegyek országa Európa egyik utolsó „titka”, vadregényes szépségű és legendáktól övezett vidéke. Égig érő hegyei, völgyeinek harcedzett, elszánt népei egykoron a világhódító bizánci császárokat és török szultánokat is meghátrálásra kényszerítették. Az aprócska ország olyan lélegzetelállító természeti szépségeket rejteget, melyek a sokat látott, tapasztalt utazókat is ámulatba ejtik. A Tara folyó völgye Európa leghosszabb és a Grand Canyon után Földünk második legmélyebb kanyonja, a Skadari-tó a Balkán legnagyobb tava, a Durmitor Nemzeti Park pedig Európa egyik legrégebbi esőerdejével büszkélkedhet. Csillogó, kristálytiszta hegyi tavak, vad és fenséges hegyek között kanyargó szerpentinek után tárul fel szemünk előtt a Kotori-öböl, melynek szépségét nehéz szavakba önteni… Mindezt látni kell! Tartson velünk vadonatúj körutazásunkon, mely során nem csak érintjük, hanem keresztül-kasul felfedezzük Montenegró lenyűgöző tájait és gazdag kulturális örökségét.

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: nagyon jó minőségű, 4* szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió + ebédek és kóstolóprogram a leírás szerint

1. nap: Budapest - Drvengrad (Kusturica-falu) - Zlatibor 
A kora reggeli órákban indulás Budapestről, utazás rövid megállókkal Szerbiába. Belgrádtól 200 km-re délnyugatra, nem messze a boszniai határtól van egy gyönyörű kis hegyi falu. Fából épült, még az útjai is, innen a neve, DRVENGRAD, ami favárost jelent. Létezik egy másik neve is, Küstendorf, amely már utal alapítójára, Emir Kusturicára. A világhírű filmrendező ugyanis 2004-ben azért építtette fel a takaros épületeket, hogy leforgassa ott filmjét, Az élet egy csodát. A falu visszaidézi a régi idők hangulatát, messze a város zajától, tiszta és friss levegővel a kis fából épült házakkal, melyeket színes minták díszítik. A séta után továbbutazás a népszerű üdülőhelyre, ZLATIBOR városába, ahol az éjszakát töltjük. Vacsora, szállás.

2. nap: Zlatibor - Zabljak - Tara folyó völgye - Fekete-tó - Kolasin 
Reggelit követően utazás a Balkán-félsziget legmagasabban fekvő városába, a Durmitor Nemzeti Park területén található ZABLJAK-ba. Ebéd egy helyi tradicionális étteremben. A nemzeti park az UNESCO Világörökség része, nem véletlenül. A karszthegységben 18 kristálytiszta, csillogó jégvájta tengerszem található, köztük a legszebb és a legnagyobb 1416 méteren a Crno Jezero, vagyis a Fekete-tó, melynek partján kellemes sétát teszünk. Az ország leghosszabb folyójának, a Tarának lélegzetelállító szurdokvölgyét Montenegró szíveként is emlegetik. A Tara folyó „Európa könnye”, a róla elnevezett kanyonban mintegy 90 kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is. Fotószünet a Djurdjevica Tara lenyűgöző hídjánál, mely 1938 és 40 között épült. A helyiek úgy tartják, hogy nincs olyan ember, aki ha egyszer megpillantotta a Tara völgyét, ne akarna visszatérni oda. Este érkezés KOLASIN-ba, a Moraca-hegység kedvelt üdülőközpontjába. Szállásunk a település ikonikus szállodájában, a Bianca Resort & Spa-ban lesz. Vacsora, szállás.

3. nap: Kolasin - Biogradi-tó - Kolasin 1600
Egész napos pihenés, feltöltődés a gyönyörű hegyvidéki környezetben. Szállodánkat csodálatos fenyvesek veszik körül és lélegzetelállító kilátás nyílik a Bjelasica-hegyre. Kolasin 954 méterrel a tengerszint felett található, télen és nyáron egyaránt tökéletes hely a kikapcsolódáshoz, a hely klímája miatt levegője gyógyító hatású. A hotelnek hatalmas és gyönyörű wellness részlege van óriási medencével és szaunákkal, melyek szintén utasaink rendelkezésére állnak. Aki pihenés helyett inkább felfedezné a környéket, fakultatív kirándulás keretében természetesen erre is lesz lehetősége! Reggeli után utazás a Biogradska Gora Nemzeti Parkba. A csillogó tavak, gyors folyású patakok, buja zöld mezők mellett itt található Európa kevés megmaradt őserdeinek egyike. Bár a Biogradska Gora az egyik legkisebb montenegrói nemzeti park, a legnagyobb flóra és faunagazdagságot nyújtja, köztük 500 éves tölgyfákkal. A Biográdi-tó a Balkán régió egyik legszebb gleccsertava. 1099 méterrel a tengerszint felett, egy széles völgyben fekszik. Ezt követően 1600 méteres magasságba utazunk, a Bjelasica-hegység csodálatos fenyvesei közé, ahol elfogyasztjuk finom, helyi tradicionális termékekből készült ebédünket. Délután visszautazás a szálláshelyre, pihenés, kikapcsolódás. Este vacsora a szállodában.

4. nap: Kolasin - Podgorica - Cetinje - Budva
Reggelit követően izgalmas, vadregényes útvonalon továbbutazás a tengerpart irányába. Montenegró egyik legszebb középkori építménye a fekete hegyek között utat törő Moraca-folyó völgyében lévő 12. századi kolostor. A Moraca-kolostort az akkori uralkodó, Stefan Nemanjić építtette, legértékesebb kincse a Szűz Mária Jézussal és a két angyallal elnevezésű freskó 1260 körülről. A korábban Titograd névre is hallgató PODGORICA ma Montenegró legnagyobb városa és egyben fővárosa is. Eseménydús múltja miatt a város építészete különböző stílusok keverékéből áll, amivel mi is megismerkedünk. Ebéd után városnézés a XIX. századi, független Montenegrói Királyság régi fővárosában, CETINJÉ-ben. A valaha szinte járhatatlan hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Utunk ezután a Lovcen Nemzeti Parkon halad keresztül, ahol a Lovcen csúcsáról gyönyörködhetünk a lélegzetelállító kilátásban a Kotori-öbölre, majd NJEGUSI faluban, a néhai uralkodó, II. Petar Petrovic Njegos szülőfalujában megismerkedhetünk a népi hagyományokkal és ízletes helyi specialitásokat (sonka, sajt, mézbor) is vásárolhatunk. A Kotori-öbölbe Montenegró egyik legújabb büszkeségével, a 2023-ban átadott kabinos felvonóval eresztkedünk le. A Lovcenből Kotorba közlekedő, 360 fokos panorámás kabinok a 4 km-es távolság alatt 1316 m szintkülönbséget küzdenek le. (Viharos időjárás esetén a felvonó nem közlekedik, ebben az esetben a hegyről lenyűgöző szerpentineken, 25 hajtűkanyaron keresztül jutunk le, ahonnan szintén fantasztikus a panoráma az öbölre). Vacsora, szállás BUDVA környékén, tengerparti szállodában.

5. nap: Budva - hajókirándulás a Kotori-öbölben - Kotor - Olíva-farm látogatás kóstolóval
Reggeli után irány BUDVA, a Montenegrói Riviéra ékköve. A városka különleges mediterrán kombinációja az Adria déli partvidékeire jellemző tájnak, a történelemnek és a kultúrának. Falai több mint 2,5 évezredes történelmet rejtenek, hiszen a város a régió egyik legrégebbi települése. Következő megállónk nem más, mint KOTOR, Montenegró leghíresebb kisvárosa, mely méltán az UNESO Világörökség része. Séta a hangulatos óvárosban, ahol megtekintjük a régi kikötőt, láthatjuk a kiváló állapotban megmaradt városfalakat, valamint a főteret - a Fegyverek terét-, a Szent Lukács templomot és a Szent Trifun Székesegyház épületét is. A látogatást követően hajóra szállunk és kezdetét veszi felejthetetlen kirándulásunk az öbölben, ahol a kis szigeten épült Szirti Madonna templomát is megtekintjük. Innen egészen PERAST-ig hajózunk, ez az öböl legfestőibb része. Délután pedig egy egészen különleges programra invitáljuk Önöket: meglátogatunk egy családi üzemeltetésű olíva-farmot az öböl melletti festői Lustica-félszigeten. Itt az ületetvényen megismerkedünk az olívabogyó termesztésével és feldolgozásával. Természetesen a kóstoló sem maradhat ki a programból! Vacsora, szállás Budva környékén.

6. nap: Sveti Stefan – Petrovac - Virpazar – hajózás a Skadari-tavon 
Reggeli a szállodában, majd utazás az Adriai-tenger vadregényes partvidékén délre. Megállunk egy rövid fotószünetre SVETI STEFAN-nál, majd sétálunk PETROVAC gyönyörű promenádján. Ezt követően továbbutazás a SKADARI-TÓ festői vidékére, mely a Balkán legnagyobb tava. Úti célunk az egyik legnagyobb édesvízi mocsárvidék, Európában az utolsó élőhelye a pelikánoknak, a legnagyobb madár rezervátum és a legnagyobb természeti kincs Montenegróban. Sétahajózás, majd ismerkedés a tó központjaként ismert VIRPAZAR bájos kis településével. A kirándulás után visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

7. nap: Herceg Novi - búcsú Montenegrótól – Zadar 
Reggeli után észak felé vesszük az irányt. Az öbölt ezúttal komppal szeljük át, majd megérkezünk az Orjen hegy lábainál fekvő HERCEG NOVI-ba. Séta a XIV. században alapított kisvárosban, majd búcsú Montenegrótól. Utunkat a festői dalmát tengerparton folytatjuk tovább, immár a boszniai határátlépés kellemetlenségétől mentesen, a nemrégiben átadott Peljesac-hídon keresztül. A híd 55 méter magasságban ível át a tengeröböl felett 2,4 kilométeren át, és így a boszniai tengerpartot kikerülve teremti meg az összeköttetést a Horvátországhoz tartozó Adria-parti területek között. Délután érkezés az óvároshoz közeli tengerparti szállodánkba, szabadprogram, vacsora.

8. nap: Zadar - Budapest 
Reggeli után városnézés ZADAR-ban, mely egyike Horvátország legszebb és leglátogatottabb városainak. Dalmácia fővárosa méltán népszerű a turisták körében: a gyönyörű fekvésű, tengerrel körülvett belváros nagyon hangulatos hely. A séta után utazás Magyarországra rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Kotor természeti és kulturális régió, Durmitor Nemzeti Park


Montenegró, a Fekete hegyek országa Európa egyik utolsó „titka”, vadregényes szépségű és legendáktól övezett vidéke. Égig érő hegyei, völgyeinek harcedzett, elszánt népei egykoron a világhódító bizánci császárokat és török szultánokat is meghátrálásra kényszerítették. Az aprócska ország olyan lélegzetelállító természeti szépségeket rejteget, melyek a sokat látott, tapasztalt utazókat is ámulatba ejtik. A Tara folyó völgye Európa leghosszabb és a Grand Canyon után Földünk második legmélyebb kanyonja, a Skadari-tó a Balkán legnagyobb tava, a Durmitor Nemzeti Park pedig Európa egyik legrégebbi esőerdejével büszkélkedhet. Csillogó, kristálytiszta hegyi tavak, vad és fenséges hegyek között kanyargó szerpentinek után tárul fel szemünk előtt a Kotori-öböl, melynek szépségét nehéz szavakba önteni… Mindezt látni kell! Tartson velünk vadonatúj körutazásunkon, mely során nem csak érintjük, hanem keresztül-kasul felfedezzük Montenegró lenyűgöző tájait és gazdag kulturális örökségét.

(a képek forrása: NTO of Montenegro)


Egyágyas felár: 149.000, Ft

Kedvezmény pótágyon: 30.000 Ft

A belépő- és hajójegyek, valamint a fülhallgató ára kb. 170 € és 5.000,- Ft (helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás a 3. napon: Biogradi-tó – Kolasin 1600 ebéddel: 17.000 Ft (irodánkban előre fizetendő)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szerbia 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/montenegro 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/horvatorszag 

A teljes ár minimum 35 főtől érvényes.
30 – 34 fős létszám esetén fizetendő felár: 29.800 Ft / fő
Árfolyam 1 €=390 Ft

 

Hasonló utazások