Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

MAROKKÓ - SPANYOLORSZÁG

 • Sevilla
 • Rabat
 • Granada
 • Cordoba
 • Casablanca
 • Tanger
 • Fez
 • Fez
 • Cordoba
 • Casablanca
 • Marrakesh
 • Marrakesh bazár
 • Fez

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 568.400 Ft (499.400 Ft + kb. 69.000 Ft repülőtéri illetékek)

Egyágyas felár: 121.900 Ft

Marokkói belépőjegyek: kb. 60 €, a marokkói fakultatív esti programok: kb. 110 € (Helyszínen fizetendők!)

Spanyol belépők és foglalási díjak, fülhallgató: kb. 110 €. (Helyszínen fizetendők!)

Min. utaslétszám: 29 fő 

Repülőtéri transzfer Schwechatra: 10.000 Ft/fő                       

Felár 25-28 fő esetén: 50,- €  (Helyszínen fizetendő!)                         

Árfolyam: 385 Ft/EUR

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, a befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programokon kívánnak részt venni.

A fent említett belépők a következők:

Granadában az Alhambra: kb. 40 €,
Sevillaban az Alcazar: kb. 15 €, és a Katedrális kb. 14 €,
Cordobában a Mezquita kb. 14 €.

Döntésük visszavonhatatlan!

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 35 €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Bécs – Agadir és Malaga – Budapest között közvetlen menetrendszerinti járattal. Tanger – Tarifa között komppal, a körutazáson spanyol és marokkói légkondicionált autóbuszokkal. Budapest – Schwechat útvonalon autóbusszal, a Haris Travel szervezésében, vagy egyénileg!

Elhelyezés: Spanyolországban ***/****, Marokkóban **** szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora, a program szerint)

  

1. nap: Budapest – Bécs – Agadir
Reggel utazás Budapest – Schwechat útvonalon a Haris Travel által szervezett autóbusszal, vagy egyénileg. Találkozó Schwechat repülőterén. Elutazás közvetlen járattal Agadirba, transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

2. nap: Marrakech
Kora reggel irány MARRAKECH! A királyváros egy hatalmas oázis, pálmaligetek és zöldellő kertek között, vöröses épületekkel és narancsfákkal szegélyezett utcákkal. Ebéd, majd városnézés a magával ragadó atmoszférájú berber városban: Ménara kert, Báhia palota, Koutoubija-mecset, a Szadida dinasztia tagjainak sírjai, a híres bazár (a „Souk”, a kereskedők és kézművesek birodalma), Djemaa el Fna (hatalmas tér, a város középpontja, árusok és mutatványosok hadával) stb. Este, fakultatív programként részt vehetünk egy fergeteges berber-arab folklór esten, marcona harcosok és táncosok fellépésével és tipikus berber ételekből (pl. kuszkusz) álló vacsorával egy vadregényes sivatagi várban. Szállás Marrakechben.

3. nap: Marrakech – Casablanca
Reggel utazás CASABLANCA-ba. Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos díszítőművészet és a modern technika összehangolásának. Csodás külső és belső mozaikokkal, stukkódíszítéssel, márványpadlóval, valamint a világ legmagasabb minaretjével rendelkezik. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Vacsora, szállás Casablancaban.

4. nap: Casablanca – Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt utazás RABAT-ba, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosába. Ismerkedés a főbb látnivalókkal: Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Oudayas-i Kasbah, Hasszán torony, V. Mohamed mauzóleum. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be. Régen, kis túlzással „marokkói Versailles”-ként is említették a helyiek a várost. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos, a Napkirály kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, hiszen közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. dolgozott az építkezéseken. Városnézés: Báb-Manszúr, a királyi palota gabonatárolói és Istállója stb. Tovább utazás Fezbe. Vacsora, szállás.

5. nap: Fez
Egész napos (zömmel gyalogos) városnézés FEZ-ben, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek kb. háromezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával és II. Moulay Idriss emlékhelyét. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este fakultativ vacsora lehetőség, melynek keretében helyi tipikus fogásokat (pl. Pastilla) kóstolhatunk meg, arab zene kíséretével akár hastáncos is szórakoztathat minket, vagy egy arab esküvő ifjú párjával is megismerkedhetünk. Szállás Fezben.

6. nap: Volubilis – Tanger – Tarifa – Algeciras
Délelőtt látogatás a római kori VOLUBILIS romvárosához, amely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. A XVIII. század elején a település létezéséről az angol John Windus adott hírt. Tovább utazás az ezeréves, változatos történelemmel rendelkező kikötővárosba, Tangerbe. Kompátkelés a Gibraltári-szoroson Tarifába, majd rövid utazás Algecirasba. Vacsora, szállás.

7. nap: Algeciras – Ronda – Sevilla
Ezen a napon a lélegzetelállító fekvésű RONDA az első úticél, melyet a korabeli írások sziklafészeknek is neveznek. A klimatikus gyógyközpontot a Tajo de Ronda 160 m mély szakadéka szeli ketté. Ernest Hemingway több írása is itt született, a leghíresebb az Akiért a harang szól című regény egyik fejezete, melyet a valóságban Rondában megtörtént eseményre alapozott. Városnéző sétát követően irány Sevilla, Andalúzia fővárosa, az 1992-es világkiállítás helyszíne. Vacsora, szállás Sevillában.

8. nap: Sevilla
Egész napos ismerkedés SEVILLA-val. A hangulatos város lenyűgöző műemlékekkel ejti rabul a turistákat. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Vacsora, szállás Sevillában.

9. nap: Cordoba – Granada
Reggeli után utazás CORDOBÁ-ba, amely mind a mai napig megőrizte mór jellegét. Városnézés az egykori Spanyol Kalifátus központjában. A „Nagymecset” (la Mezquita) a nyugati világ második legnagyobb mecsete volt. A 19 hajós, katedrálissá alakított mezquita Andalúzia egyik legjelentősebb látnivalója, a mór építőművészet egyik legnagyobb alkotása. Délután továbbutazás Granadába. Vacsora, szállás.

10. nap: Granada – Budapest
Utazásunk utolsó napján a mesés GRANADA felfedezése vár ránk. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A városban számos csodálatos műemlék található és ez a hely a flamenco szülőhazája is. A leírhatatlan szépségű épületeket és a város fantasztikus hangulatát tovább erősíti a Sierra Nevada hegyi környezete. Városnézés, melyből nem maradhat ki az Alhambra, a mór uralkodók rezidenciája, a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Séta a Generalife-ben, azaz a szabályos alaprajzú kertekben, amelyet a nyári palota összeköttetéseként alakítottak ki az 1930-as években. A csodálatos parkban 160-nál is több növényfaj fedezhető fel. Programunk végeztével transzfer a malagai repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

UNESCO Világörökségek:
Spanyolország:
- Sevilla: katedrális
- Cordoba: történelmi központ
- Granada: Alhambra

Marokkó:
- Meknes történelmi városa
- Fez óvárosa
- Marrakesh óvárosa
- Volubilis régészeti lelőhelyei


 Mór emlékek nyomában - két földrész két országában! Meknes a "marokkói Versailles" és Cordoba az egykori kalifátus központja. Mert a kultúra és a művészet nem ismer határokat!

 


Teljes ár: 568.400 Ft (499.400 Ft + kb. 69.000 Ft repülőtéri illetékek)

Egyágyas felár: 121.900 Ft

Marokkói belépőjegyek: kb. 60 €, a marokkói fakultatív esti programok: kb. 110 € (Helyszínen fizetendők!)

Spanyol belépők és foglalási díjak, fülhallgató: kb. 110 €. (Helyszínen fizetendők!)

Min. utaslétszám: 29 fő 

Repülőtéri transzfer Schwechatra: 10.000 Ft/fő                       

Felár 25-28 fő esetén: 50,- €  (Helyszínen fizetendő!)                         

Árfolyam: 385 Ft/EUR

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, a befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programokon kívánnak részt venni.

A fent említett belépők a következők:

Granadában az Alhambra: kb. 40 €,
Sevillaban az Alcazar: kb. 15 €, és a Katedrális kb. 14 €,
Cordobában a Mezquita kb. 14 €.

Döntésük visszavonhatatlan!

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 35 €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?marokko 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

Kedves Ági !

Köszönjük Neked a felejthetetlen napokat, melyek örök emlékké váltak számunkra.

Enyhe izgalommal indultunk el erre az útra, hisz előszőr jártunk talán mindannyian Marokkóban, Afrikában.

Megnyugtató egyéniségeddel mindjárt az első napokban nagy bizalommal mertünk Rád hagyatkozni. Korrektséggel párosult igényesség, ami a munkádat végig jellemezte az úton. S mindezt tetted olyan könnyedséggel, mosolygósan és vidáman, mintha te lennél, aki nyaralsz. Érződött, hogy szereted, amit csinálsz és mindannyiunkat magával ragadott a lelkesedésed. Pontos és precíz voltál mindig, amit mondtál, úgy is volt. Egyéni kérésekkel is fordulhattunk hozzád, rajtad a fáradtság sosem látszott.

Hálásak vagyunk, hogy megismerhettünk egy ilyen embert és közvetítésével ilyen sok új élmény és ismeret birtokába jutottunk.

Köszönjük, és további eredményes, örömteli munkát kívánunk.

Spanyolország, Granada

2018.10.06.

*****

2023 november

Kedves Ágnes!

Ez úton (is) szeretnénk megköszönni kétheti munkádat, a felkészültségedet, a sok anyagot és adatot, amit megosztottál velünk, amitől történelmi, földrajzi ismereteink igazán bővültek.

Köszönjük az összes program gördülékeny lebonyolítását, a személyre kiterjedő törődést. Nem volt ez egy könnyű út, az idő állandó szorításában, mégis mindig olt lehetőség egy kis szabad időre, fényképezésre, (nem is szólva a mellékes helyiségről).

Azt nem ígérjük, hogy fel tudjuk sorolni az összes maja, tolték, azték, zapoték és spanyol hódítók, vagy a mexikói történelem eseményeit és személyeit, de a kapott ismereteket eltesszük emlékbe.

Kívánunk további jó erőt, egészséget és derűt munkáidhoz!

Köszönettel

a csoport (minden tagjának aláírása)

*****

2024 március   

Kedves Ági!

Szeretnénk megköszönni, hogy a „Marokkó – Dél-Spanyolország” úton te voltál az idegenvezetőnk. Fáradtságot nem ismerve megismertetted velünk e két ország történelmét, földrajzát és művészetét. Lehet, hogy a bőséges információt nem tudtuk befogadni, de bízunk benne, hogy a jövőben a hasznunkra válik.

Nagyon tetszett a módszered. Jó módszernek tartjuk, már a buszon elmondod, mit fogunk látni, utána a helyszínen megmutatod, majd a szállodába menet ismét összefoglalod a láttottakat.

Segítségedért, türelmedért, és kedvességedért hálával tartozunk.

Örülünk, hogy megismertünk és veled utazhattunk. Reméljük, még találkozunk más szép utakon is.

Kívánunk neked jó egészséget, türelmet, kitartást és erőt a további útjaidhoz.

Sok-sok szeretettel gondolunk Rád

2024.03.20. 

A csoport (minden tagjának aláírása)

*****

Hasonló utazások