Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

NAMÍBIAI KÖRUTAZÁS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Egyágyas felár: 228.000 Ft

Beutazási szabályok: Namíbiába vízum szükséges! Az érkezéskor fizetendő kb. 80 USD
Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Min. utas: 16 fő, Max. utas: 20 fő         

Garancia felár: 12-13 utas 170 EUR/fő, 14-15 utas esetén 100 EUR/fő

Fakultatív programok: Vadlesek az Etosha Nemzeti Parkban 650-750 Namíbiai Dollár = kb. 45-55 USD

Kedvezményes útlemondási biztosítás díja: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 60 USD (helyszínen fizetendő)

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Namíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a BUSMANOK és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidékei, a NAMIB SIVATAG a világ egyik legrégebbi sivataga, amelynek egyedülálló düne formációi sehol máshol a világon nem látogathatók és tapasztalhatók!
Valamint, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park.

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal és terepjárókkal.
Elhelyezés: jó minőségű középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: Félpanzió (reggeli és vacsora) 

1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a koraesti órákban menetrend szerinti repülőjárattal. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek
Érkezés Namíbia fővárosába a koradélelőtti órákban.
Városnézés WINDHOEK-ban Namíbia fővárosában: Lutheran Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Alte Feste (egykori erőd). Függetlenség sugárút a kézműves piaccal, Trans-Namib Vasúti Múzeum a központi vasútállomásnál, Joe’s Beerhouse sörház. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Windhoekban.

3. nap: Windhoek – Hardap region – Sesriem
Továbbutazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Első megállónk REHOBOTH egy magaslati fennsíkon elhelyezkedő város, kevés csapadékkal, ugyanakkor több melegvizű forrás található itt. A NAMIB SIVATAG első élményei után érkezünk a szállásunkra, ahol a medencében felfrissülhetünk. Könnyű sivatagi séta a lodge körül azok számára, akik gyalogosan szeretnék felfedezni a Namib szellemét. Szállás Sesriem-ben.

4. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. Az út során buszunkkal és terepjáróval a dűnék között haladva különleges tájakat járunk be. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. Megállunk többek között a DUNE 45 vagy 45-ös dűne alatt, amely 170 méter magas és fel lehet mászni a tetejére, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik e lélegzetelállító tájra.
A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Tovább haladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás Sesriemben

5. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SOLITAIRE OASIS valóban szó szerint, ahol lehetőség van a felfrissülésre. ROSTOCK BERG egy közel ezer méteres kiemelkedés a sivatagból, a KUISEB folyó, a kanyon és a hágó mind összefüggő része a látványos utazásnak. A Walwis öböl látványa a PELIKÁN KOLÓNIA. Estére érünk SWAKOPMUND-ba, ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Vacsora, szállás Swakopmundban.

6. nap: Swakopmund
Városnézés SWAKOPMUND-ban. Ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. FAKULTATÍV lehetőségek, kaland keresők részére Dűne Quad Biking, Desert Bike Tour, Sandwich Harbour 4x4 kirándulás. Vacsora, szállás Swakopmundban.

7. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során karnyújtásra megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 250 busman sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Az UNESCO 2007-ben választotta Twyfelfonteint Namíbia első világörökség helyszínének. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

8. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA élő törzsi falumúzeum egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést.
A damara a busmanokkal együtt Namíbia legrégebbi népei közé tartozik. Itt a látogatóknak egyedülálló lehetőségük nyílik megismerni a damara nép lenyűgöző hagyományos kultúráját. Utazásunk következö fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Délután FAKULTATÍV program Okaukuejo Camp-ből indulva, nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás az Etosha Nemzeti Parkban.

9. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Délután FAKULTATÍV program, Namutoni Camp-ből induló vadles, hasonlóan, mint az előző napon. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park peremén.

10. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. OTJIWARONGO KROKODIL FARM túra útközben, majd rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

11. nap: Windhoek – Budapest
Reggeli után szabadidő, vásárlási lehetőségek. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.


UNESCO Világörökség:
Twyfelfontein sziklarajzok


Namíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a BUSMANOK és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidékei, a NAMIB SIVATAG a világ egyik legrégebbi sivataga, amelynek egyedülálló düne formációi sehol máshol a világon nem látogathatók és tapasztalhatók!
Valamint, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park.


Egyágyas felár: 228.000 Ft

Beutazási szabályok: Namíbiába vízum szükséges! Az érkezéskor fizetendő kb. 80 USD
Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Min. utas: 16 fő, Max. utas: 20 fő         

Garancia felár: 12-13 utas 170 EUR/fő, 14-15 utas esetén 100 EUR/fő

Fakultatív programok: Vadlesek az Etosha Nemzeti Parkban 650-750 Namíbiai Dollár = kb. 45-55 USD

Kedvezményes útlemondási biztosítás díja: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 60 USD (helyszínen fizetendő)

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/namibia

 Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!