Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

JAPÁN ŐSSZEL ÉS A JAPÁN ALPOK

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2023.10.29. 15/12 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 698 000 Ft/fő Betelt
Érdekel az út

Teljes ár: 1.698.000 Ft (1.425.000 Ft + 125.000 Ft repülőtéri illeték + 148.000 Ft vonatbérlet)
Félpanziós felár: 88.000 Ft (7 ebéd, ebből 1 Japán ebéd és 1 vacsora)
Egyágyas felár: 218.000 Ft.

Belépőjegyek: kb. kb. 19.000 JPY (Helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / borravaló: 45 USD (helyi idegenvezetők, buszsofőrök részére, helyszínen fizetendő!)

Az árakat 1 JPY = 3 Ft árfolyamig garantáljuk. 

Minimum utaslétszám: 25 fő

Vízum: szükséges, de magyar állampolgároknak ingyenes.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!


FONTOS: NINCS REJTETT KÖLTSÉG! NIKKÓ és a HIROSHIMA KIRÁNDULÁS ÁRA a TELJES FIZETENDŐ ÁR RÉSZE, NEM FAKULTATÍV! 

 Amennyiben hosszúnak találja a 15 napos utazást, válassza programunk rövidebb változatát, Tokiótól Oszakáig!

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Japán a régmúlt s a legfejlettebb civilizáció ámulatba ejtő elegye, melyet még varázslatosabbá tesz a táj lenyűgöző szépsége, a rizsföldek és a kertek békéje, a szentélyek csöndje, az emberek kedvessége. A tájak szépségét tovább fokozza a VILÁGÖRÖKSÉGEK közé tartozó látnivalók sokasága. Akit vonz a Japán tenger partjának békéje és nyugalma, a távoli észak titkainak felkutatása, a múlt és a vidéki jelen mélyebb megismerése, annak ajánljuk ezt a tartalmas, szamurájok és gésák nyomdokait követő 15 napos körutazást.

Utazás: Budapest – Tokió – Budapest útvonalon repülővel, átszállással. A program során autóbusszal, vonattal, szuper-expresszel, komppal és hajóval, kabinos felvonóval, illetve libegővel.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, a hosszabbításon 1 éj japán szobákban.
Ellátás: bőséges büféreggeli + fakultatív főétkezések.


1-2. nap: Budapest – Tokió
Elutazás Budapestről átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen, érkezés a japán fővárosba második nap este. Transzfer a szállodába, szállás.

3. nap: Tokió
Egész napos városnézés a titokzatos Tokióban. A Tokugawa sógunok XVI. századi családi temploma, a Zojoji, ahol a buddhizmussal ismerkedünk, majd a Tokió-torony teraszának 150 méter magasságából gyönyörködünk a nyüzsgő város panorámájában. Japán ősi kultúráját, életét ismerjük meg a Tokiói Nemzeti Múzeumban. Az 1603-tól 1868-ig terjedő időszak kultúráját, életét ismerjük meg az Edo múzeumban, bepillantást nyerve a 19-20.sz.-i Tokió életébe is. Ellátogatunk az 1649-ben épült Asakusa szentélyhez és elvegyülünk az azt körülölelő színes bazár forgatagában. Az elegáns Omotesando sétány egészen más hangulatú, nem véletlenül nevezik a tokiói „Champs Elysées”-nek. Sétánkat a világhírű Ginzán folytatjuk. Kívülről látjuk még a parlamentet, a Császári Palotát, a 634 m magas Tokió Sky Tree-t. Végül a Tokiói-öbölben épült ultramodern mesterséges szigeten, Odaiban fejezzük be ismerkedésünket a sokszínű metropolisszal. Szállás Tokióban.

4. nap: Nikkó – Chuzenji-tó – Kegon-vízesés – Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol természeti szépségben gyönyörködhetünk: a Chuzenji-tó, a Kegon-vízesés, és az 1000 méteres magasságba felvezető „Iroha-zaka” - a 48 hajtűkanyarjáról híres ABC út. Moha lepte kőfalak, kőlámpások, ősi cédrusok – és ez csak egyike Nikkó útjainak, melyek a Tokugawa sógunok dicsőségét és hatalmát tükröző Tóshó-gu szentélyhez vezetnek. A japán építészet remekét, Tokugawa leyasu sógun emlékhelyét 22.000 m2 aranyozott felület és míves fafaragások borítják. Szállás Tokióban.

5. nap: Kamakura – Ashi-tó / Fuji – Kiotó
Utazás autóbusszal az ódon hangulatú KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől - közel 150 éven keresztül -, Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. A sajátos kultúrát, mely tükrözi a harcosok lelkületét, megtapasztalhatjuk a hadistennek szentelt Tsurugaoka Hachimangu sintó szentélyben. A buddhizmus is része volt ennek a kultúrának, gyönyörű emléke a Nagy Buddha 11 méter magas bronzszobra a XIII. századból. Továbbutazás a Hakone hegy lábánál található Ashi – tóhoz, ahonnan az időjárás függvényében legjobban látható az ország legmagasabb hegyének, a Fujinak havas csúcsa. Hajókázást követően utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba, szállás.

6. nap: Kiotó – a japán kultúra fellegvára
Kiotó ezer éven át volt Japán fővárosa és császári székhelye. Itt található a legtöbb ősi palota, szentély, templom és kert. A japán kultúra és építészet sokszínűségéből a főbb látnivalók: Nijo-jo (a sóguni palota), Ginkaku-ji az Ezüst pavilon, Arany pavilon, Ryoanji (az „Alvó sárkány temploma” zen kőkertjével), Sanjusangendo buddhista templom (fából készült szobrai és a XIII. századi 1001 Kannon szobor révén vált nevezetessé), Kodaiji zen templom és kertje. Szállás Kiotóban.

7. nap: Hiroshima – Miyajima – Kiotó – Oszaka
Kirándulás szuper-expresszel HIROSHIMA-ba, onnan hajóval a közeli MIYAJIMA szigetére, ahol látjuk a dagály idején a víz fölött „lebegő” Itsukushima szentélyt, sétálhatunk „az 1000 matrac templomában”, láthatunk szelíd őzeket, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási „Torii” időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkja (a „Dóm”) és múzeuma méltó a megtekintésre. Szállás Oszakában.

8. nap: Oszaka – Nara
Utazás NARA-ba. Ismerkedés a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral. A város történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. Visszatérünk Oszakába, Japán második legnagyobb városába. A modern építészet remeke a 173 m magas „Szelek tornya”, melynek tetejéről a város tökéletes körpanorámáját élvezhetjük, továbbá felkeressük a szép parkkal övezett Várat is. Szállás Oszakában.

9. nap: Eiheiji – Japán tenger: a zen-kolostor csendje
Utazás vonattal az ,,Örök béke’’ zen buddhista templomhoz, melynek minden szegletéből béke, nyugalom és szépség sugárzik. Mindezt kiemeli a meseszép cédruserdő. Az EIHEIJI nem csak gyönyörködtet, de a lelket is felemeli. Ellátogatunk a Japán tenger partjára, majd egy Bambusz múzeumba. Este személyesen megtapasztaljuk a japán életformát: japán stílusú szállodai szobában futonon alszunk, japán vacsorát fogyasztunk, majd a napot a szálloda gyógyvizes medencéjében zárjuk. Szállás FUKUI környékén.

10. nap: Kanazawa: a szamurájok városa
Utazás KANAZAWA-ba, a „szamurájok városába”. Látogatás a hajdani szamuráj negyedben és egy szamuráj-házban, melynek szépsége mindenkit lenyűgöz. A gésák életével is megismerkedünk a hajdani teaházak kerületében. A város az aranyfüst készítés központja is - a híres műhelyek egyikében megnézzük, hogyan készítik. Felkeressük a három legszebb japánkert közül, a XVII.sz-ban elkészült Kenrokuen-t, majd ellátogatunk egy helyi piacra is. Szállás Kanazawa-ban.

11. nap: Shirakawago – Takayama – Toyama: a vidéki hagyományok őrzői
Utazás SHIRAKAWAGO-ba. A jellegzetes japán falu házai - a hatalmas hóeséseket kivédendő - az ún. Gassho-zukuri stílusban épültek. A falvat övező hegyek és a patak partján épült házak látványa kihagyhatatlan. A történelmi falu méltán lett az UNESCO világörökség része. Továbbutazás TAKAYAMA-ba, melynek óvárosában szinte megállt az idő. A Tokugawák korában sétálgatunk, szakéfőzdék, apró kis üzletek és többszáz éves fából épült lakóházak között. Megnézzük a híres takayamai fesztivál idején felvonuló, díszes kerekeken gördülő ún.”uszályok” múzeumát is. Szállás TOYAMA-ban.

12. nap: Japán Alpok – Tokió
A mai napot teljes egészében a természetnek szenteljük. Vonattal és autóbusszal utazunk át a Japán Alpokon 2.450 méter magasságot elérve. Kirándulunk még felvonóval és libegővel is a nap során, így az őszi színekbe boruló tájat, patakokat, vízeséseket, a gyönyörű Kurobe tavat - a rajta épült völgyzáró gát az emberi akarat és teljesítőképesség lenyűgöző példája – jobban megcsodálhatjuk. A hegycsúcsok között folytatva utunkat megérkezünk TOKIÓ-ba, szállás.

13. nap: Yamagata – Yamadera – Sendai: a megszentelt hegy
A mai napon szuper expresszvonattal (Sinkanszen) utazunk északra, Yamagatába, és onnan a „japán Meteorák”-hoz, a Yamaderába. Itt a cédrusok között 1015 lépcső megmászása vár ránk felfelé. A csodálatos panoráma kis „szentélyekkel” a hegyoldalon kárpótol majd bennünket a fáradalmakért. Úgy tartják, minden egyes lépcsőfok megtételével távolodunk földi bűneinktől, és közelebb kerülünk a megvilágosodáshoz! Az első templomot 860-ban alapították, és a hely, illetve a hegyi templomok szépségét még a leghíresebb haikuköltő, Bashó is megénekelte. Szállás SENDAI-ban.

14. nap: Matsushima – Tokió: vizek varázsa
A mai napon megismerhetjük a 3 legszebb japán táj közül a másodikat (az első Miyajima volt) - kb. 1 órát hajókázunk a Matsushima öböl 300 apró, fenyő borította, és kormoránok lakta kis szigete között. MATSUSHIMA-ban megnézzük a hely jelképévé vált Godaido templomot (az Öt Istenség temploma), majd elsétálunk a Tohoku (Északkelet) leghíresebb zen templomához, az 1609-ben épült Zuiganjihoz. Látogatásunkat követően irány TOKIÓ. Az esti órákban transzfer a tokiói Haneda nemzetközi repülőtérre, majd hazautazás, átszállással.

15. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
• Kamakura: Buddha szobor, Nikko templomai és szentélyei
• Kiotó történelmi műemlékei, Nara történelmi műemlékei
• Miyajima szigete, Hirosima: béke emlékmű
• Shirakawago történelmi falvak

A változtatás jogát fenntartjuk


FONTOS, NINCS REJTETT KÖLTSÉG! NIKKÓ és a HIROSHIMA KIRÁNDULÁS ÁRA a TELJES FIZETENDŐ ÁR RÉSZE, NEM FAKULTATÍV!

Amennyiben hosszúnak találja a 15 napos utazást, válassza programunk rövidebb változatát, Tokiótól Oszakáig!

 


Japán a régmúlt s a legfejlettebb civilizáció ámulatba ejtő elegye, melyet még varázslatosabbá tesz a táj lenyűgöző szépsége, a rizsföldek és a kertek békéje, a szentélyek csöndje, az emberek kedvessége. A tájak szépségét tovább fokozza a VILÁGÖRÖKSÉGEK közé tartozó látnivalók sokasága. Akit vonz a Japán tenger partjának békéje és nyugalma, a távoli észak titkainak felkutatása, a múlt és a vidéki jelen mélyebb megismerése, annak ajánljuk ezt a tartalmas, szamurájok és gésák nyomdokait követő 15 napos körutazást.

 


Teljes ár: 1.698.000 Ft (1.425.000 Ft + 125.000 Ft repülőtéri illeték + 148.000 Ft vonatbérlet)
Félpanziós felár: 88.000 Ft (7 ebéd, ebből 1 Japán ebéd és 1 vacsora)
Egyágyas felár: 218.000 Ft.

Belépőjegyek: kb. kb. 19.000 JPY (Helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / borravaló: 45 USD (helyi idegenvezetők, buszsofőrök részére, helyszínen fizetendő!)

Az árakat 1 JPY = 3 Ft árfolyamig garantáljuk. 

Minimum utaslétszám: 25 fő

Vízum: szükséges, de magyar állampolgároknak ingyenes.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!


FONTOS: NINCS REJTETT KÖLTSÉG! NIKKÓ és a HIROSHIMA KIRÁNDULÁS ÁRA a TELJES FIZETENDŐ ÁR RÉSZE, NEM FAKULTATÍV! 

 Amennyiben hosszúnak találja a 15 napos utazást, válassza programunk rövidebb változatát, Tokiótól Oszakáig!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?japan

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Hasonló utazások