Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

PANAMA – KOLUMBIA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2025.02.01. 13/11 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 677 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 1.677.000 Ft (1.327.000 Ft + 350.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 318 000 Ft/fő  

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

A teljes ár minimum 22 főtől érvényes!                                      
20-21 fő indulása esetén 100 USD/fő felár fizetendő.                                      

Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%    

Helyszínen fizetendő költségek:
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő

Szervizdíj / Borravaló: 120 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fontos megjegyzés:
Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Panama-csatorna, panamakalap, trópusi őserdő, barátságos indiánok és még sorolhatnánk! Utazásunk elvisz a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, Kolumbiába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé.

Utazás:           Budapest – Panamaváros és Bogota – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással, valamint                             helyi repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal, hajóval/motorcsónakkal.
Elhelyezés:    helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban
Ellátás:           félpanzió (ebéd vagy vacsora)

1. nap: Budapest – Panamaváros
Repülés Budapestről európai átszállással Panama fővárosába, Panamavárosba. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás és vacsora.

2. nap: Panama-csatorna – Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁVAL. Hajózás a Gatun-tóig, majd a Majom-szigetekhez, ahol a csuklyás-, az üvöltő- és a tamarin majmok élnek. Látogatás az Agua Clara zsilip nyugati oldalánál található Látogató Központba, ahol alkalom nyílik a csatorna építésének történetét, világpiaci részvételét és az itt zajló tevékenységeket megismerni, illetve az áthaladó hajókat egy modern kilátóhelyről megfigyelni. Ebéd után a San Lorenzo nemzeti park és a 400 éves erőd felfedezése, majd visszautazás a fővárosba. Séta Panamaváros Casco Antiguo negyedében, avagy az óvárosban. A város 1673-ban épült, miután a „régi Panamát” kifosztották és felgyújtották. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panamaváros
Utazás a Gatun folyó környékére, az EMBERA QUERA bennszülött közösség lakhelyére. A kaland egy 30 perces motoros kenuzással kezdődik a folyón keresztül, a faluban ismerkedés a közösség kultúrájával, nyelvével, ételeivel, majd zenés-táncos bemutató következik. A könnyű, hagyományos ebéd után lehetőség a közösség lakóinak kézműves termékeinek vásárlására. Ezt követően visszautazás Panamavárosba, séta a „Panama Viejo” történelmi városrészben. Szállás.

4. nap: Cartagena
Reggeli után repülés CARTAGENA-ba. Városnézés egy nem mindennapi járművel. A híres Getsemani negyed bejárása, séta a legemblematikusabb utcákon és reprezentatív tereken, ahonnan a hajdani felkelő nép harci szelleme elindította Kolumbia függetlenségét, és idővel művészi mozgalmak születtek a filmiparban, a festészetben, a szobrászatban, a táncban és persze a zenében. Ismerkedés a Palenquerasokkal, akik régen kézzel szőtt kosarakból árulták a trópusi gyümölcsöket, manapság ragyogó mosolyukkal és mutatós ruháikkal pózolnak a fotókhoz a város színes falai között, ezzel keresik kenyerüket. Belépés a helyi egzotikus és szokatlan gyümölcsök világába, a környéken leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök megkóstolása és megismerése. Ezután elmerülés a karibi rumkultúrában és a nemzeti csokoládék világában. Rumkóstoló programunk során többet megtudhatunk a rum történetéről, a különböző gyártási eljárásokról és azok eredetéről. Különböző rumokat kóstolunk meg többféle kombinációban, felfedezzük illatukat és ízeiket. Vacsora és szállás Cartagenában.

5. nap: Cartagena de Indias – Pereira
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre, elutazás PEREIRÁBA. Érkezést követően Salentoba vesszük az irányt, a kávérégió egyik legfestőibb városába, amelyet nemzeti örökséggé nyilvánítottak. Élénk színű házai szépen illeszkednek a helyiek barátságos és elbűvölő karakteréhez. Szállás.

6. nap: Kávétermelő Régió
Mai napon ellátogatunk egy kávéfarmra, ahol bepillantást nyerhetnek egy igazi kávéfarm életébe, megtekinthetjük a betakarítást és a feldolgozást, és mindent megtudhatunk a kávétermesztésről. Ebéd után a botanikus kert és a pillangófarm meglátogatása. Szállás Salentoban.

7. nap: Kávétermelő Régió – Medellin
Helyi terepjárókkal egy bájos kis városkába, Filandiába utazunk, mely híres a kosárfonásáról. Séta a város színes negyedeiben. Ismerkedés a Cocora-völggyel, mely egy nagyszerű természeti park, amelyet ködös zöld dombok és gyönyörű tájak vesznek körül, tele viaszpálmákkal, Kolumbia nemzeti fájával, mely akár 60 méter magasra is nőhet. A Cocora-völgy egyike a Los Nevados Nemzeti Természeti Park kevés bejáratának, amely egy havas csúcsú hegyekből álló, környezetvédelmi szempontból védett park. A völgyet az UNESCO a Kolumbiai Kávé Kulturális Tájörökség részeként tartja számon. Este repülés Medellinbe. Szállás.

8. nap: Medellin
Reggeli után a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum meglátogatása. Egész napos városnézésünk alatt megtekintjük: Comuna 13 negyed, Botero tér és múzeum, Nutibara hegy, Metro y Metro cable vasút, Pueblito Paisa. Szállás.

9. nap: Medellin – Bogota
Elutazás El Guatapébe. A történelmi belváros kövezett utcái és színesre festett alacsony házai különleges hangulatot árasztanak. Hajózás a közeli víztározón. A város közelében fekszik egy unikum: az El Penol. A 200 méteres szikla 70 millió évvel ezelőtt alakult ki. A tetejére, ahol egy kilátótorony, valamint étel-, ital- és ajándékárusok bódéi találhatók, 649 lépcsőn juthatunk fel. Ebéd után transzfer a repülőtérre, elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Szállás.

10. nap: Bogota
Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban ebéddel: Monserrate-hegy, La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület és az értékes Arany Múzeum kerül megtekintésre. Szállás Bogotában.

11. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFIERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

12. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado) – Bogota – Hazautazás
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően GUATAVITA-ba utazunk, ahol egy hegyi túra keretében ellátogathatunk a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhoz. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává, és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére a bogotai repülőtérre érkezünk. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Európai átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:

-       Panamaváros történelmi városmagja és Panama Viejo (Panama)
-       San Lorenzo erőd (Panama)
-       Cartagena erődje és kikötője (Kolumbia)
-       Kávétermelő régió kultúrtáj (Kolumbia)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.


Panama-csatorna, panamakalap, trópusi őserdő, barátságos indiánok és még sorolhatnánk! Utazásunk elvisz a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, Kolumbiába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé.


Teljes ár: 1.677.000 Ft (1.327.000 Ft + 350.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 318 000 Ft/fő  

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

A teljes ár minimum 22 főtől érvényes!                                      
20-21 fő indulása esetén 100 USD/fő felár fizetendő.                                      

Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%    

Helyszínen fizetendő költségek:
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő

Szervizdíj / Borravaló: 120 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fontos megjegyzés:
Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/panama
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kolumbia

Hasonló utazások