Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

DÉL-KOREA & JEJU KURIÓZUMAI

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Tervezett indulás: 2024. október 17-27.
Érdekel az út

Teljes ár: előkészületben

A teljes ár a belépőjegyek és a belföldi repülőjegyek árát magában foglalja.

K-ETA az egyébként vízummentes beutazáshoz szükséges online regisztráció ügyintézési díjjal: 5.000 Ft

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek az ország tervezett elhagyásától számított számított 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %            

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Fedezze fel velünk Dél-Korea kuriózumait! Hosszabb programunknak köszönhetően most még sokszínűbb, a közvetlen járatok jóvoltából pedig kényelmes, ugyanakkor igazán tartalmas utazás vár Önre! A távolból letisztultnak hitt ország bővelkedik a varázslatos látnivalókban. Szöul nyüzsgő nagyvárosától a misztikus vallási helyszíneken át Jeju lenyűgöző természeti látványosságokban gazdag szigetéig betekintést nyerünk a koreai kultúrába, testközelből érezzük majd az élő történelmet és megkóstoljuk az ország gasztronómiai ínyencségeit. Garantáltan átvesszük a dél-koreai életérzést!

 

Utazás: Budapest – Szöul – Budapest útvonalon nemzetközi repülőjárattal, a körutazáson helyi repülőjáratokkal és klímás autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (9 alkalommal ebéd és 1 vacsora).

1. nap: Budapest – Szöul
Elutazás a délutáni órákban Budapestről közvetlen járattal Szöulba. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Szöul
Érkezés reggel a koreai fővárosba. SZÖUL a világ egyik legfejlettebb városa és az elővárosait nem számítva is többen laknak benne, mint egész Magyarországon. A városnézést a Gyeongbok palotánál kezdjük, amely az öt megmaradt palota közül a legnagyobb és legpompásabb. A Csoszon-dinasztia uralkodása idején ez volt a központi királyi palota, melynek komplexumához gyönyörű templomok, pavilonok, múzeumok, kertek tartoznak. Itt (opcionális) lehetőségünk lesz hagyományos koreai Hanbok ruhát magunkra ölteni és fotókkal megörökíteni a pillanatot. Megtekintjük az őrségváltást, majd a tüneményes Jogyesa buddhista templomot tekintjük meg, amely a japán megszállás alatt fontos ellenállási központja volt a koreai buddhizmusnak. Ellátogatunk a mellette lévő szabadtéri néprajzi múzeumként funkcionáló hagyományos koreai faluba (Bukchon Hanok Village). Szállás Szöulban.

3. nap: Szöul – Mt. Songnisan Nemzeti Park – Gyeongju
Reggel kirándulás a Mt. Songnisan Nemzeti Parkba. Itt az eredetileg a VI. században épített, idilli természeti környezetben elhelyezkedő Beopjusa templom területén fedezhetünk fel számos buddhista ereklyét és nemzeti kincset (pl. 1300 éves ikeroroszlános kőlámpás vagy Korea egyetlen megmaradt, 5 emeletes fapagodája). Továbbutazás Korea „tető nélküli múzeumába”, GYEONGJU-ba, útközben ginzengföldeket láthatunk. Szállás Gyeongjuban.

4. nap: Gyeongju – Busan
A Silla királyság VIII. században épült emlékeivel ismerkedünk. Ekkorra forrt ki a jellegzetes koreai építészet, számos épület, főként buddhista kolostorok és templomok emelkedtek. A Gyeongju Nemzeti Múzeumban és a Tumuli Parkban található királyi sírhalmok által könnyen megismerkedhetünk az ország történelmével. Felkeressük a Bulguksa vallási komplexumot, amitől pár kilométerre találjuk a Seokguram grottót, ami a világ egyik legfontosabb buddhista búcsújáróhelye. A sziklabarlang a Nirvánába vezető spirituális utazást szimbolizálja, az előcsarnok és a folyosó a földet, a rotunda pedig a mennyországot jelképezi. A bent található Buddha szobor egy kifejezetten élethű alkotás, amely a megvilágosodás pillanatában ábrázolja a vallásalapítót. Ezután Busan felé vesszük az irányt. Szállás Busanban.

5. nap: Busan – Jeju
BUSAN-nal, Dél-Korea második legnagyobb városával ismerkedünk. A reggeli napfényben megcsodáljuk a festőien gyönyörű sziklás tengerpartra épült Haedong Yonggungsa templomot. Majd az ország talán leghíresebb strandjára, a Haeundae-re megyünk ki. Majd látogatást teszünk egy piacon. Ezután a tarkabarka házakból álló kulturális faluba, Gamcheonba látogatunk el. Késő délután transzfer a Gimhae repülőtérre, ahonnan repülés a mesebeli helyekkel teli JEJU szigetére. Szállás Jejun.

6. nap: Jeju
A vulkáni sziget szubtropikus klímájának és szépséges természeti adottságainak köszönheti népszerűségét. A Hallim Park trópusi botanikus, ill. bonsai kertjében sétálunk. A Hyeopjae strandon a szikrázó türkizkék tenger szokatlan elegyet alkot a finom fehérhomokos parttal és a fekete lávakövekkel. Majd az O'Sulloc Teamúzeumot keressük fel, ahol lehetőségünk lesz kóstolni is a teaültetvények közepén. A Spirited Garden nem egy akármilyen botanikus kert. Paradicsomi hangulatára már számos kínai és japán államférfi is kíváncsi volt. Szállás Jejun.

7. nap: Jeju
Reggel a kőparkot keressük fel, ahol több száz archaikus kőszobor között sétálhatunk. A Jeongbang vízesés Ázsia egyetlen olyan zuhatagja, amely közvetlenül a tengerbe ömlik. A Yakcheonsa Ázsia egyik legnagyobb buddhista temploma. A Dharma Csarnoka egy természetes barlangban található, de 18 tonnás harangja is ámulatba ejtő. Aztán a hatszögletű oszlopokat formázó vulkáni kőből álló Daepo Jusangjeolli sziklaszirtet vehetjük szemügyre. Szállás Jejun.

8. nap: Jeju – Szöul
A Bijarim erdőben 2800-nál is több, 500 és 800 év közötti szerecsendió fa közt töltődhetünk fel, ami a sekély vizű Woljeongri strandon folytatunk. Ezt követően egy nem szokványos formájú dombhoz kirándulunk. A gigantikus ősi kastélyra emlékeztető Seongsan Ilchulbong egy 5 ezer éves és 182 méter magas tufakúp tálszerű kráterrel, amelyet hidromagmatikus vulkánkitörések alkottak a sekély tengerfenéken. Kora délután transzfer a repülőtérre, repülés Szöulba. Szállás Szöulban.

9. nap: Szöul – Suwon
Kirándulást teszünk SUWON-ban, amely maga Korea kicsiben. Van itt világörökséghez tartozó erőd és városfal, Samsung fejlesztési és kutatási központ, óriási lakótelepek, szokatlan ínyencségeket áruló piac (Jidong Market) és kanadai építészetre emlékeztető keresztény templom. A múlt és a jövő, kettő az egyben. Az itt található Hwaseong erődöt a XVIII. század legvégén építették, a közepén található a Haenggung palota. A Jeil egy gótikus stílusban, sötétszürke téglákból épült katedrális méretű presbiteriánus templom. Visszafelé megállunk a menő Gangnam negyedben, amit PSY dala tett világszerte ismertté. Szállás Szöulban.

10. nap: Szöul
Előbb felkeressük a Koreai Háborús Emlékművet, majd látogatást teszünk a 420 ezer műtárggyal rendelkező Koreai Nemzeti Múzeumban. Délután felmegyünk a Seoul N toronyba, ahonnan körpanorámában élvezhetjük a kilátást. Szállás Szöulban.

11. nap: Szöul – Budapest
Kora reggel transzfer a szöuli Incheon repülőtérre, és közvetlen járattal repülés Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

UNESCO Világörökségek:

  •          -Beopjusa templom
  •          -Gyeongju történelmi helyszínei
  •          -Seokguram grottó és a Bulguksa templomegyüttes
  •          -Suwon Hwaseong erőd
  •          -Jeju sziget

 

A változtatás jogát fenntartjuk!


Fedezze fel velünk Dél-Korea kuriózumait! Hosszabb programunknak köszönhetően most még sokszínűbb, a közvetlen járatok jóvoltából pedig kényelmes, ugyanakkor igazán tartalmas utazás vár Önre! A távolból letisztultnak hitt ország bővelkedik a varázslatos látnivalókban. Szöul nyüzsgő nagyvárosától a misztikus vallási helyszíneken át Jeju lenyűgöző természeti látványosságokban gazdag szigetéig betekintést nyerünk a koreai kultúrába, testközelből érezzük majd az élő történelmet és megkóstoljuk az ország gasztronómiai ínyencségeit. Garantáltan átvesszük a dél-koreai életérzést!


Teljes ár: előkészületben

A teljes ár a belépőjegyek és a belföldi repülőjegyek árát magában foglalja.

K-ETA az egyébként vízummentes beutazáshoz szükséges online regisztráció ügyintézési díjjal: 5.000 Ft

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek az ország tervezett elhagyásától számított számított 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %            

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/koreai-koztarsasag-del-korea

 

Hasonló utazások