Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

SZLOVÉNIA - EURÓPA ZÖLD SZÍVE

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.09.04. 5/4 FRANCIAÁGYAS SZOBA 197 400 Ft/fő foglalás

Egyágyas felár: 59.600 Ft

Idegenforgalmi adó és regisztrációs díj: 15 € (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

Belépők, hajó -és felvonójegyek és tárlatvezetések kb. 160 € (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

Fakultatív kirándulás (min. 20 fő fizetése esetén) A kirándulásra itthon kell jelentkezni és befizetni.
Irány a tengerpart: Piran & Portoroz 19.800 Ft

Kalkulált útlemondási biztosítás: 3 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

A teljes ár minimum 30 főtől érvényes. 24-29 fős létszám esetén fizetendő felár: 15.000 Ft / fő

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Szlovénia az egyik legvarázslatosabb kis ország, bármely évszakban is indulunk a felfedezésére. A legszebb arcát talán mégis kora nyáron és ősszel mutatja, amikor a buja növényzet a legharsányabb színekben pompázik, a csillogó tengerszemek pedig a kék ezer árnyalatával nyűgöznek le minket. Ilyenkor a tengerpart sem annyira zsúfolt… Programunkat úgy állítottuk össze, hogy annak is tartogasson izgalmas újdonságokat, akik már jártak errefelé. Idén felkeressük Szlovénia legszebb és legnagyobb arborétumát, sétálunk a kis ékszerdobozként számontartott Skofja Loka középkori utcácskáin, valamint felfedezzük az Alpok vonulatai között megbúvó kevesek által ismert Crngrob zarándoktemplomot is, mely az ország legszebb neogótikus műemléke. És persze nem maradhat ki programunkból a csodás tengerpart, a mélykék alpesi tavak és az ország izgalmas fővárosa, az 5 új UNESCO világörökségi helyszínnel gazdagodott Ljubljana felfedezése sem!

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Kamnik közelében, az Alpok lábainál, csodálatos természeti környezetben épült Terme Snovik**** 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban. A komplexum saját hatalmas termálfürdővel rendelkezik, melynek medencéit utasaink térítésmentesen használhatják. A reggeli és a vacsora a szálloda főépületében lesz, mely a szobáktól egy rövid sétával érhető el.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) illetve 2x ebéd a programok során.

1. nap: Budapest – Rogla – Ljubljana – Terme Snovik
Utazás rövid pihenővel Szlovéniába. Első megállónk az ország egyik legújabb és legizgalmasabb látványossága. A Maribortól nyugatra fekvő Pohorje-hegység szívében, az elsősorban télisportközpontjai miatt népszerű ROGLA hegyen épült meg a látványos, több mint 1000 méter hosszú, 20 méter magasan a fenyőfák teteje közelében kanyargó lombkorona tanösvény. Az akadálymentes sétányon egy 37 m magas, többszintes, spirális járdán meghódítható kilátótoronyból vehetjük szemügyre az 1500 méteres átlagmagasságban hullámzó, csodás fenyvesekkel borított Pohorje-hegységet. A program után irány LJUBLJANA! Szlovénia fővárosa a „hidak városa”, ezer arcával kápráztat el bennünket. Óvárosának központját a Ljubljanica folyó szeli ketté, mindkét partján rengeteg kávézó, hangulatos étterem kínálja a friss és minőségi termékek széles választékát. A zegzugos utcákon a Monarchia patinás bája vesz körül bennünket, és magával ránt a századforduló világába. Városi sétánk során a „kötelező” látnivalók mellett izgalmas újdonságok nyomába eredünk: Jože Plečnik a 20. század legnagyobb hatású szlovén építésze - a két világháború közötti időszakban tökéletes ízléssel, az általa képviselt emberközpontú várostervezés szellemében alakította ki Ljubljana mai arculatát. Munkája elismeréseként tavaly a város 5 helyszíne is UNESCO világörökségi védelmet kapott, így természetesen ezekkel is megismerkedünk. Továbbutazás a szálláshelyre, a szobák elfoglalását követően vacsora.

2. nap: Kamnik – Crngrob – Skofja Loka – Volcji Potok Arborétum
Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a Kamniki-Alpok vidékére. Először a hegységnek nevet adó városka, a csodálatos hegyek ölelésében megbúvó KAMNIK felé vesszük az irányt. A városkában hangulatos kávézók és apró terek mellett gyönyörű templomokat, ferences rendi kolostort és két várat is találunk. De a legerősebb vonzereje mégis az a monarchiabeli nyugalom, ami itt még mindig megtalálható a díszes homlokzatú házfalak, ápolt keretek és parkok és a macskaköves utcák hangulatában. A városnéző sétát követően egy egészen különleges helyre utazunk: CRNGROB aprócska településén áll Szlovénia egyik legszebb és legérdekesebb középkori zarándoktemploma, mely a nagyközönség számára csak különleges alkalmakkor látogatható. Csodálatos, neogótikus csarnokában aprólékos műgonddal kidolgozott freskókban gyönyörködhetünk. A templom megtekintése után egy farm éttermében látnak vendégül minket, itt fogyasztjuk el helyi termékekből készült, tradicionális, 3 fogásos ebédünket. Ezután a környék legszebb kisvárosába, SKOFJA LOKÁ-ba látogatunk, mely valódi ékszerdoboz. A Szlovénia legszebb városának tartott, több mint 1000 éves település gótikus és barokk házakkal zsúfolt, műemlékvédelem alatt álló, elragadó fekvésű, autómentes óvárosa csodás élményt kínál a látogatóknak. Délután még egy szép és különleges program vár ránk: látogatás teszünk Szlovénia legszebb és leglátogatottabb arborétumában. A 85 hektáros VOLČJI POTOK arborétumban 4800 fa, több száz rózsafajta, kaktusz- és orchideagyűjtemény, valamint sok más érdekesség vár minket. A környezet valóban festői: patakok és tavak kínálnak élőhelyet a vízinövényeknek, állatoknak, a háttérben padig a magas hegycsúcsok ölelik körbe a területet. Az élményekben gazdag nap után vacsora és pihenés a szállodában.

3. nap: Az Alpok gyöngyszemei: Bohinj és a Vintgar-szurdok
Reggelit követően utazás az Alpok varázslatos vidékére. A Triglav Nemzeti Parkban található festői szépségű BOHINJI-TÓ Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a Júlia-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta völgyben fekszik. A legenda szerint, amikor az Úr a világot teremtette, és földet osztott az embereknek, elfeledkezett egy kisebb csoportról, akik csöndesen vártak. A türelmükért és szerénységükért cserébe Isten úgy döntött, hogy nekik ajándékozza a föld legszebb részét, amit magának tartogatott. A terület azóta a Bohinj névre hallgat, ugyanis a Boh szó szlovénül Istent jelent. Rövid sétát teszünk a tó partján, majd hajóra szállunk és a vízről is megcsodáljuk a környéket. Ezután kabinos felvonóval meghódítjuk a Vogel-hegyet. Fent ebéddel várnak minket, majd miután egy kellemes séta során kigyönyörködtük magunkat, elindulunk vissza a tó partjára és megtekintjük a képeskönyvbe illő, kívül-belül középkori freskókkal díszített, apró gótikus Keresztelő Szt. János-templomot. A tó kristálytiszta, kékeszöld vizében tükröződő épület látványa lenyűgöző, a színes, autentikus falfestmények igazi csemegét kínálnak a kirándulóknak. Látnivalókban gazdag kirándulásunkat a pisztrángoktól hemzsegő Radovna folyó kanyonjával és az utolsó fahíd alatt mélybe bukó Sum-vízeséssel zárjuk, amelyek a közkedvelt VINTGAR-SZURDOK sziklahasadékának természeti látványosságai. A programok után visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

4. nap: Irány a tengerpart: Piran és Portorož
Egész napos pihenés, feltöltődés a szálláshelyen, vagy fakultatív kirándulás a szlovén tengerpartra. PIRAN kétségkívül az Isztria legfestőibb városai közé tartozik, a szlovén tengerpart leghangulatosabb, nagymúltú települése. Óvárosa a velencei gótikus építészet gazdag tárháza, az egész Adria legjobb állapotban fennmaradt történelmi emlékeivel, számos látnivalóval, remek éttermekkel, hangulatos utcácskákkal, romantikus terekkel. A pirani városnézést követően irány PORTOROŽ - a szlovén Riviera - a Monarchia kedvelt üdülővárosa, ahol szabadprogram keretében mindenkinek lehetősége lesz sétálni az elegáns promenádon és megmártózni az Adriai-tengerben. Késő délután visszautazás a szálláshelyünkre, vacsora.

5. nap: Bled – Budapest
Az utolsó napon is színes programok várnak ránk! Reggeli után BLED-be, a „Második Édenkertbe” látogatunk, hogy Szlovénia egyetlen szigetére különleges pletnákkal (kishajókkal) evezzenek be velünk a csónakos fiúk. A szigeten Szűz Mária barokk zarándoktemploma található. A hosszú lépcsőn feljutva megnézhetjük a kedves kis templomot és meghúzhatjuk a kívánságot teljesítő harangot is. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Jože Plečnik ljubljanai művei


Szlovénia az egyik legvarázslatosabb kis ország, bármely évszakban is indulunk a felfedezésére. A legszebb arcát talán mégis kora nyáron és ősszel mutatja, amikor a buja növényzet a legharsányabb színekben pompázik, a csillogó tengerszemek pedig a kék ezer árnyalatával nyűgöznek le minket. Ilyenkor a tengerpart sem annyira zsúfolt… Programunkat úgy állítottuk össze, hogy annak is tartogasson izgalmas újdonságokat, akik már jártak errefelé. Idén felkeressük Szlovénia legszebb és legnagyobb arborétumát, sétálunk a kis ékszerdobozként számontartott Kamnik középkori utcácskáin, valamint felfedezzük az Alpok vonulatai között megbúvó kevesek által ismert Crngrob zarándoktemplomot is, mely az ország legszebb neogótikus műemléke. És persze nem maradhat ki programunkból a csodás tengerpart, a mélykék alpesi tavak és az ország izgalmas fővárosa, az 5 új UNESCO világörökségi helyszínnel gazdagodott Ljubljana felfedezése sem!


Egyágyas felár: 59.600 Ft

Idegenforgalmi adó és regisztrációs díj: 15 € (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

Belépők, hajó -és felvonójegyek és tárlatvezetések kb. 160 € (a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő)

Fakultatív kirándulás (min. 20 fő fizetése esetén) A kirándulásra itthon kell jelentkezni és befizetni.
Irány a tengerpart: Piran & Portoroz 19.800 Ft

Kalkulált útlemondási biztosítás: 3 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

A teljes ár minimum 30 főtől érvényes. 24-29 fős létszám esetén fizetendő felár: 15.000 Ft / fő

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk.

A teljes ár minimum 30 főtől érvényes. 24-29 fős létszám esetén fizetendő felár: 15.000 Ft / fő

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovenia 

Hasonló utazások