Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

PORTUGÁLIA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.09.13. 7/6 FRANCIAÁGYAS SZOBA 475 500 Ft/fő Betelt
Érdekel az út

Teljes ár: 475.500 Ft (406.500 Ft + 69.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár: 52.500 Ft (6 vacsora, borral és ásványvízzel + 1 ebéd)

Egyágyas felár: 112.000 Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 12 € (helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek ára: kb. 150 € (helyszínen fizetendő)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %. 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 20 €

Minimális utaslétszám: 25 fő 
Garanciafelár 20-24 fő esetén: 65 €/fő

 Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: repülővel Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, a körutazáson portugál légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli + fakultatív félpanzió (6 vacsora, borral és ásványvízzel + 1 ebéd a 7. napon)

1. nap: Budapest – Lisszabon – Alcobaca – Nazaré  Batalha
Érkezés után kirándulás négy csodálatos városba. ALCOBACA-ban Portugália legnagyobb temploma, a középkori ciszterci apátság legjobban megőrzött épülete áll. Kívülről barokk, belül a francia gótika tiszta, elegáns vonalai uralkodnak. A kereszthajóban nyugszik I. Pedro király és titkos kedvese, majd felesége, Ines de Castro gyönyörűen faragott, gótikus díszítésű szarkofágjaikban. NAZARÉ tulajdonképpen nem egy, hanem két város. A felsővárosból a vadregényes sziklákra, az itt fészkelő madarakra, a mélyben látható homokföveny színes csónakjaira, napozó-focizó nyaralókra nyílik fenséges kilátás. Az alsóváros tengerparti sétánya mára hangulatos, finom tenger gyümölcseit feltálaló éttermekkel, fagylaltozókkal, szuvenír üzletekkel teli gyönyörű tengerparttá fejlődött. BATALHA-ban található a győztes csata emlékére épített templom. A csodás, gótikus Alapító kápolnában, az üvegablakokon betörő színes fények által megvilágított márvány szarkofágban alussza örök álmát az építtető és felesége, valamint gyermekeik. A kerengőt gótikus ívek keretezik, melyeket csodálatos manuelino stílusú rácsos-csipkés kőfaragás díszít. A másik lélegzetelállító szépségű kőfaragást a Befejezetlen kápolna hatalmas kapuzatán láthatjuk. Szállás Figueira da Fozban.

2. nap: Guimaraes – Bom Jesus do Monte – Braga

Reggeli után kirándulásunkat GUIMARAES-ben kezdjük, mely Portugália első fővárosa volt és itt született az államalapító király. A Szent Mihály várat a mór támadások ellen építették és a legenda szerint ennek nagytermében született Afonso Henrique, akit a szomszédos kis román stílusú kápolnában kereszteltek meg. Látogatás a korhűen helyreállított XV. századi Hercegi Palotában. A kiállított kínai porcelánok és indiai selyemszőnyegek a portugál gyarmatbirodalom fénykorát idézik. Tovább utazván meglátogatjuk BOM JESUS DO MONTE-t, Braga környékének leglátványosabb zarándokhelyét. A domboldalon található szentélyhez szökőkutak által díszített és az öt érzéknek szentelt barokk szobrokkal tarkított lépcsősor vezet, melyet gyönyörű kertek öveznek. A nap folytatásaként ismerkedés a „portugál Rómának” is nevezett BRAGA városával. Legimpozánsabb temploma a Sé (katedrális), amely a román, a gót, a barokk és a manuel stílus jegyeit is magán viseli. Séta a történelmi belvárosban és főtéren, ahol a patinás Viana és Astoria kávézók is régóta hozzátartoznak a városképhez. Szállás Figuera de Fozban.

3. nap: Porto
Egész napos kirándulás észak fővárosába, a Douro folyó torkolatánál, az Atlanti-óceán partján található festői PORTO-ba. A település nevéhez fűződik az a testes és magas alkoholtartalmú bor, amit portóiként ismernek. A város jelképévé vált Dom Luis híd Portot köti össze a szemközti Vila Nova de Gaiaval. A XII. században épült a román stílusú Sé (erőd-templom), ahonnan pompás kilátás nyílik a városra. A Palacio da Bolsa neoklasszikus épületének szomszédságában a Szent Ferenc templom belsejében tobzódik a barokk aranydíszítés. A folyóparti Ribeira városrész szűk utcáival középkori hangulatot áraszt, de sok vidám, kellemes étterem teszi pezsgővé, zajossá. A bor szállítására régen használt romantikus hajók egyikével hajókázás a folyón, majd kóstoló következik a híres portói borból. Szállás Figuera da Fozban.

4. nap: Coimbra  Tomar – Fátima
Mai kirándulásunk a COIMBRA-ban kezdjük egy buszos városnézéssel. Itt található Európa legrégibbnek tartott egyeteme található. Véglegesen 1537-ben költözött az akkorra már elhagyott királyi palotába. Híres részei: Díszterem, Via Latina, Kecsketorony, Könyvtár, Szent Mihály kápolna. Hangulatos a város sétálóutcája is és a Santa Cruz templom. TOMAR-ban a Krisztus-rend, a portugál templomos lovagrend XII–XVII. század között épült vár-erődítményét keressük fel. Az épület a portugáliai építészet múzeumaként is említhető, hiszen keveredik a román, a gótikus, a manuelino és a reneszánsz stílus. Szíve a központi Charola. Kerengői csodálatos azulejo díszítéssel rendelkezik. A templom a manuelino építészet csodája, fantasztikus ablakokkal, kapuzatokkal, csipkedíszítésekkel. Ezután meglátogatjuk az óvárost. Továbbutazás Portugália és Európa egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, FÁTIMA-ba. 1917-ben három pásztorgyerek a Szűzanya jelenéseinek tanúja volt itt. A komplexum ékköve az 1953-ban épült bazilika. A tér másik oldalán a Szentháromságról elnevezett modern bazilika épülete található, előtte pedig a fatimai Szüzet különösen tisztelő II. János Pál pápa szobra áll. *FIGYELEM! Ha a COIMBRAI Egyetem könyvtárlátogatását az egyetem vezetősége nem teszi lehetővé az adott napon, a program elmarad! Szállás Figuera de Fozban.

5. nap: Óbidos – Cabo da Roca – Sintra
A megkapóan szép ÓBIDOS-t középkori falak veszik körül. Fehér házait színpompás muskátlik, bougainvilleák és leanderek díszítik. A vár ma luxusszállóként várja vendégeit. Keskeny, népművészeti boltokkal és művészeti galériákkal teli utca vezet a Santa Maria templomhoz. CABO DA ROCA az európai szárazföld legnyugatibb pontja, ahol diplomát is kaphatunk a látogatásról. SINTRA a portugál királyok nyári székhelye. Az óváros központját a királyi palota uralja. Láthatjuk a hattyúk, a szarkák és a címerek termét is. Az Atlanti-óceán partján, tarajos hullámok által ostromolt strandok, szörfparadicsomok mellett vezet utunk. Boca de Inferno barlangokkal és hasadékokkal tűzdelt sziklás tengerparti rész. Estoril eredetileg halászfalu volt, de az idők folyamán elegáns üdülőhellyé alakult. Pálmákkal szegélyezett park közepén áll Európa legnagyobb kaszinója. Szállás Lisszabon környékén.

6. nap: Évora
Utazás, Lisszabontól délre a portugál oktatás és művészet egyik központjába, ÉVORA-ba, mely - az 1580-as spanyol megszállásig - a királyok kedvenc lakhelye volt. A műemlékekben gazdag város a középkorban élte fénykorát, az UNESCO világörökség része. A mór stílusjegyeket őrző főtéren áll a reneszánsz kút és a Szent Anton templom; a barokk és gótikus jegyeket egyaránt magán hordozó XII. századi erődjellegű katedrális; és a középkori Szent Ferenc templom – mely a Csontok kápolnáját őrzi. Szállás Lisszabon környékén.

7. nap: Lisszabon – Budapest
Belém városrész egyik meghatározó látnivalója a Felfedezések emlékműve. Az építmény előtt egy márvány világtérkép található, amelyen megjelölték a portugál hajósok felfedezéseinek dátumait. A Belém-torony (kívülről) a Tejo-folyó hajóforgalmát ellenőrizte, de volt börtön és raktár is. A repülés hőskorából származó hidroplánon két bátor portugál aviátor 1922-ben szelte át az óceánt Lisszabontól Rio de Janeiróig. A Szent Jeromos templom és kolostor a manuel stílus mesterművei. Itt találjuk Vasco da Gama és Camoes szarkofágjait is. A csipkének tűnő kőfaragások a gótika és a tobzódó manuel stílus fantasztikus keveréke. A Comercio és a Rossio-tér Lisszabon igazi központ, ahol szökőkutakat, a Nemzeti Színházat és Operát is megtaláljuk. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az éjfél utáni órákban várható. 

Megjegyzés: A szeptemberi csoport az 1-4. éjszakát Coimbra városában tölti.
Az 5. és 6. éjszaka ugyanaz.

 

UNESCO Világörökségek:
- Guimaraes történelmi épületei
- Porto történelmi belvárosa
- Tomar: a Krisztus rend kolostora
- Alcobaca: Santa Maria templom
- Batalha: a Győzelem temploma
- Sintra kulturális látképe
- Lisszabon: Jeromos Templom és Kolostor, Belém Torony
- Évora: történelmi belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 Teljes ár: 475.500 Ft (406.500 Ft + 69.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár: 52.500 Ft (6 vacsora, borral és ásványvízzel + 1 ebéd)

Egyágyas felár: 112.000 Ft

Idegenforgalmi adó: kb. 12 € (helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek ára: kb. 150 € (helyszínen fizetendő)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %. 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 20 €

Minimális utaslétszám: 25 fő 
Garanciafelár 20-24 fő esetén: 65 €/fő

 Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia

 

T. Utazási Iroda!

Engedje meg, hogy a 2023. szept. 9-15-i portugáliai csoportjuk egyik tagjaként gratuláljak idegenvezetőjük, Pataky Ágnes munkájához.

Kimagasló szakmai tudása és élményszerű előadásai, prezentációi lehetővé tették számunkra, hogy az egyes helyek felkeresése előtt megismerkedjünk a nevezetességekkel. Széleskörű ismereteit akár többszörösen is összefoglalva úgy adta át, hogy valóban sokat megtudhattunk és megjegyezhettünk erről a csodás országról, történelméről, kultúrájáról, gasztronómiájáról, az itt élők életéről.

Magas szintű szociális kompetenciái, úgymint: türelem, tolerancia, empátia, értő figyelem, csapatvezetés, a jó hangulatot és felszabadultságot erősítette a csoportban. Csodáltuk óriási munkabírását, kora reggeltől késő estig a csoport rendelkezésére állt, az első pillanattól a reptéri búcsúig mindenre kiterjedt figyelme, láthatóan egy célja volt: jól érezzék magukat utasai. Pontos információi, minden helyzetben biztonságos tájékozódást és kellemes időtöltést biztosítottak számunkra. Mindezek alapján oroszlánrésze volt abban, hogy nagyszerű, emlékezetes élményekkel gazdagodhattunk.

Kérem, még egyszer adják át Neki személyes köszönetemet (az út végén egyszer már megtettem), kívánom, hogy minél többen megismerkedhessenek Vele valamelyik utazáson.

Önöknek pedig sok ilyen idegenvezetőt kívánok, akik irodájuk jó hírét viszi, és további sikereket munkájukban.

Letenye, 2023. szept. 25.

Tisztelettel: P. Violetta utas

Hasonló utazások