Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

EGY NAP EGERBEN

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.10.12. 1/0 16 500 Ft/fő foglalás

A részvételi díj a belépők és a tárlatvezetések árát nem tartalmazza (felnőtteknek kb. 7.000 Ft, nyugdíjasoknak kb. 5.000 Ft).

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Fedezzük fel együtt EGER történelmi városát és csodálatos látnivalóit egy egynapos kirándulás keretében!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 07.00 órakor Bp. XIV. Ifjúság útja, a Danubius Hotel Aréna előtti útról.
Találkozó: 10 perccel az indulási időpont előtt.
Ellátás: két fogásos menüebéd (italfogyasztás egyénileg fizetendő)

Az egri bazilika Magyarország harmadik legnagyobb temploma, a lenyűgöző méretű épület Eger egyik szimbóluma. A bazilika Hild József legegységesebb alkotása, a klasszicista kor legfontosabb építészeti emléke.

Az egri Főegyházmegyei Könyvtárat még 1793-ban alapította Eszterházy Károly, akkoriban ritkaságnak számítóan, már kezdetektől nyilvános intézménynek szánva azt. A könyvtár készletébe számos magángyűjtemény is beolvadt, halála után többek között Eszterházy Károlyé is. Mára már a könyvtár teljes gyűjteménye 170 ezer kötetesre nőtt! A legrégebbi dokumentum 1048-ból származik, ez egy kézzel írott kódex, IX. Leó Pápa iratgyűjteménye.

Az egri csillagvizsgálót Specula néven gróf Eszterházy Károly egri püspök alapította a 18. században a tervezett egyetem egyik intézményeként, melyet a kor legjobb csillagászati műszereivel szereltek fel. Hell Miksa magyar származású bécsi királyi csillagász londoni és bécsi távcsőépítő műhelyekből rendelte meg a kor legmodernebb csillagászati megfigyelő eszközeit. Az 53 méter magas megfigyelőtorony 1776-tól állt készen a működésre. Ma itt működik a Csillagászati Múzeum is, amely eredeti környezetben tárja elénk egy 18. századi csillagvizsgáló távcsöveit és egyéb eszközeit. Itt tekinthető meg továbbá az észak–dél irányban tájolt délvonal. A legfelső emeleten működik a Camera Obscura, vagyis a sötétkamra. Optikái segítségével egy fehér asztalra kivetített képen csodálhatjuk meg a város nevezetességeit. A fél emelettel alacsonyabban lévő panorámateraszról madártávlatból szemlélhetjük a várost.

Az impozáns, barokk stílusú, felújított Egri Érseki Palota végre a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. Bepillanthatnak a főpapi élet mindennapjaiba: a könyvtárba, ruhatárba, dolgozószobába és kincstárba. Mindezt 21. századi köntösben, történeti enteriőrök segítségével tehetik meg.

A látványosságok megtekintése után ebéd egy közeli étteremben.

Délután még egy különleges látványosság vár ránk: FELDEBRŐ egykori XI. századi templomát egész Európában egyedülálló építményként ismerték. Az elmúlt századok során történt átalakítások miatt ma már csak az érintetlenül fennmaradt, középkori freskókkal díszített altemplom az igazán érdekes művészettörténeti szempontból. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Fedezzük fel együtt EGER történelmi városát és csodálatos látnivalóit egy egynapos kirándulás keretében!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 07.00 órakor Bp. XIV. Ifjúság útja, a Danubius Hotel Aréna előtti útról.
Találkozó: 10 perccel az indulási időpont előtt.
Ellátás: két fogásos menüebéd (italfogyasztás egyénileg fizetendő)

Az egri bazilika Magyarország harmadik legnagyobb temploma, a lenyűgöző méretű épület Eger egyik szimbóluma. A bazilika Hild József legegységesebb alkotása, a klasszicista kor legfontosabb építészeti emléke.

Az egri Főegyházmegyei Könyvtárat még 1793-ban alapította Eszterházy Károly, akkoriban ritkaságnak számítóan, már kezdetektől nyilvános intézménynek szánva azt. A könyvtár készletébe számos magángyűjtemény is beolvadt, halála után többek között Eszterházy Károlyé is. Mára már a könyvtár teljes gyűjteménye 170 ezer kötetesre nőtt! A legrégebbi dokumentum 1048-ból származik, ez egy kézzel írott kódex, IX. Leó Pápa iratgyűjteménye.

Az egri csillagvizsgálót Specula néven gróf Eszterházy Károly egri püspök alapította a 18. században a tervezett egyetem egyik intézményeként, melyet a kor legjobb csillagászati műszereivel szereltek fel. Hell Miksa magyar származású bécsi királyi csillagász londoni és bécsi távcsőépítő műhelyekből rendelte meg a kor legmodernebb csillagászati megfigyelő eszközeit. Az 53 méter magas megfigyelőtorony 1776-tól állt készen a működésre. Ma itt működik a Csillagászati Múzeum is, amely eredeti környezetben tárja elénk egy 18. századi csillagvizsgáló távcsöveit és egyéb eszközeit. Itt tekinthető meg továbbá az észak–dél irányban tájolt délvonal. A legfelső emeleten működik a Camera Obscura, vagyis a sötétkamra. Optikái segítségével egy fehér asztalra kivetített képen csodálhatjuk meg a város nevezetességeit. A fél emelettel alacsonyabban lévő panorámateraszról madártávlatból szemlélhetjük a várost.

Az impozáns, barokk stílusú, felújított Egri Érseki Palota végre a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. Bepillanthatnak a főpapi élet mindennapjaiba: a könyvtárba, ruhatárba, dolgozószobába és kincstárba. Mindezt 21. századi köntösben, történeti enteriőrök segítségével tehetik meg.

A látványosságok megtekintése után ebéd egy közeli étteremben.

Délután még egy különleges látványosság vár ránk: FELDEBRŐ egykori XI. századi templomát egész Európában egyedülálló építményként ismerték. Az elmúlt századok során történt átalakítások miatt ma már csak az érintetlenül fennmaradt, középkori freskókkal díszített altemplom az igazán érdekes művészettörténeti szempontból. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj a belépők és a tárlatvezetések árát nem tartalmazza (felnőtteknek kb. 7.000 Ft, nyugdíjasoknak kb. 5.000 Ft).

Fontos: Diák- vagy nyugdíjas igazolvánnyal egyes helyeken kedvezményeket lehet igénybe venni! A mobil telefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra!

Hasonló utazások