Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

A SARKKÖRÖN IS TÚL - NORDKAPP

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 646.300,- Ft (568.300 Ft + 78.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 99.800,- Ft (9 alkalommal vacsora) + 10.000 Ft (a 10. vacsora) 

Egyágyas felár: 199.900,- Ft

Belépőjegyek ára:  1.300,- NOK és kb. 400 SEK (Helyszínen fizetendő!) 

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Páratlan, felülmúlhatatlan utazás! Miért is páratlan? Mert programunk minden szempontból a legkedvezőbb: a leggyorsabb helyett a leglátványosabb útvonalon haladunk, hogy Utasaink a legimpozánsabb norvég tájakat ismerhessék meg. A Geiranger-fjord, a „Trollok útja”, Lofoten-szigetek, Tromsö „Észak Párizsa”. maga az Északi-fok... csak néhány a legek közül!

Utazás: Budapest – Oslo és Stockholm – Budapest útvonalakon menetrend szerinti repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált magyar autóbusszal, valamint komphajókkal.
Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Oslo – Otta (kb. 250 km)
A délelőtti órákban repülés OSLO-ba, majd irány észak, első megállónk az 1994-es téli olimpiának otthont adó LILLEHAMMER. A város szabadtéri múzeuma, 120 ódon épületből áll és 40 hektáros területen várja a látogatókat. Tovább utazás a szállásra, Otta környékére.

2. nap: Otta – Geiranger – Oppdal (kb. 500 km)
A mély, gleccser vájta völgyek birodalmán kelünk át. Nyugat-Norvégia fjordjai, a Geirangerfjord és a Nærøyfjord a természeti világörökség részei, így programunkból nem maradhat ki az ország legszebb fjordja, a GEIRANGER. Utazás a híres Trollstigenen, mely az ország egyik leglátványosabb útvonala. Szállás Oppdalban.

3. nap: Oppdal – Trondheim – Mosjøen (kb. 560 km)
Norvégia harmadik legnagyobb városát, TRONDHEIM-t keressük fel. Séta az egykori fővárosban és királyi koronázó városban, mely napjainkban egyetemi központ. A Nidaros dóm (királyi koronázó templom és temetkező hely) mögött áll Skandinávia legrégibb épülete, a XII. századi Érseki Palota. Észak felé folytatva utunkat rövid megálló a LAKSFOSS vízesésnél. Szállás Mosjøenben.

4. nap: Mosjøen – Bodö (kb. 340 km)
Mo i Rana városa mellett elhaladva érkezünk a lenyűgöző SVARTISEN-gleccserhez, amelyet kb. háromórás túra keretében fedezünk fel. Következik az út egyik csúcspontja: átkelünk az Északi-sarkkörön! Szállás Bodö városában.

5. nap: Bodö – Lofoten-szigetek – Moskenes – Leknes (kb. 80 km)
A délelőtti órákban áthajózunk a Lofoten-szigetek legdélebbikén elterülő MOSKENES-re (kb. 3 órás út). A nap folyamán ízelítőt kapunk a szigetlánc természeti szépségeiből. REINE sziklacsúcsokkal körülvett, tündérmesébe illő falu, melyet Norvégia legfestőibb helyének választottak, NUSFJORD hangulatos halászfalu. Szállás Svolvaer környékén.

6. nap: Svolvaer – Tromso (kb. 500 km)
SVOLVAER-t, a régió kereskedelmi és halászati központját autóbusszal fedezzük fel. A Lofoten-szigetekre régebben csak komppal lehetett átkelni, napjainkban már alagúton és hídon is visszajuthatunk a szárazföldre. Irány TROMSO! A települést gazdag építészeti emlékei, pl. katedrális, püspökség, botanikus kert és a planetárium – már a XIX. században „az északiak Párizsává” emelték. Szállás Tromsöben.

7. nap: Alta – NORDKAPP – Honningsvåg (kb. 580 km)
ALTA-t sziklarajzai tették történelmi jelentőségű településsé. A nap fénypontja, egyben programunk névadója a Nordkapp-sziget, ahova délután érkezünk. Kafjordból tenger alatt épített alagúton jutunk át Magerøya szigetére, és már csak kb. 35 km áll előttünk a csúcsig! Nyár közepén az ÉSZAKI-FOK-on az éjféli nap élménye fogad minket. Látogatás az Északi Csarnokban, ahol oklevelet is kaphatunk a hosszú utazásról. Szállás Honningsvågben.

8. nap: Honningsvåg – Levi (kb. 550 km)
Eddig északnak tartottunk, most déli tájak felé vesszük az irányt. Rövid pihenőkkel Finnország egyik legnépszerűbb síterepére, Levibe utazunk. Szállás.

9. nap: Rovaniemi – Lulea (kb. 450 km)
Átkelünk a sarkkörön Lappföld kereskedelmi központjába, a Mikulás otthonának tartott ROVANIEMI-be. A Mikulás postahivatalából lesz lehetőségünk üdvözlő levelet küldeni szeretteinknek. Határátkelést követően Svédországban folytatjuk utunkat. Az időpontváltozás lehetővé tesz egy új, különleges élményt: GAMMELSTAD a Botteni-öböl partján fekvő település. Ez a legjobb állapotban megőrzött templomközösség, mely egy különleges, régebben egész Skandináviában elterjedt településforma volt. A XV. századi kőtemplom az azt körülvevő 424 faépülettel világörökségi helyszín. Szállás Luleaban

10. nap: Lulea— Uppsala (840 km)
Kis halászfalvak, télisport-központok mellett elhaladva utazunk rövid fotószünetekkel a svédek hajdani fővárosába, egyetemi városába, egyházi székhelyére, Uppsalába. Szállás.

11. nap: Uppsala – Stockholm – Budapest (240 km)
Reggeli után megtekintjük a világhírű Uppsala székesegyházát, majd a svéd fővárosba utazunk. Autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk STOCKHOLM-mal, mesés elhelyezkedésével, jelentős műemlékeivel: a Királyi Palotával, a Városházával, és megtekintjük a felülmúlhatatlan Vasa Múzeumot, ahol az 1628-ban elsüllyedt hajót teljes valóságában láthatjuk. Késő délután transzfer a repülőterére. Hazautazás, érkezés Budapestre a későesti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Norvégia: Geirangerfjord; Alta sziklarajzai

 


Páratlan, felülmúlhatatlan utazás! Miért is páratlan? Mert programunk minden szempontból a legkedvezőbb: a leggyorsabb helyett a leglátványosabb útvonalon haladunk, hogy Utasaink a legimpozánsabb norvég tájakat ismerhessék meg. A Geiranger-fjord, a „Trollok útja”, Lofoten-szigetek, Tromsö „Észak Párizsa”. maga az Északi-fok... csak néhány a legek közül!


Teljes ár: 646.300,- Ft (568.300 Ft + 78.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 99.800,- Ft (9 alkalommal vacsora) + 10.000 Ft (a 10. vacsora) 

Egyágyas felár: 199.900,- Ft

Belépőjegyek ára:  1.300,- NOK és kb. 400 SEK (Helyszínen fizetendő!) 

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?norvegia

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?svedorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?finnorszag

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Hasonló utazások