Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

AGGTELEK - DOMICA - ÓZD

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.08.31. 1/0 15 900 Ft/fő foglalás

A belépőjegyek árát (kb. 6.000 Ft és 12 €) a részvételi díj nem tartalmazza.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványossága a Baradla-barlang, amely nemcsak a régió, hanem Magyarország legkiemelkedőbb, legnépszerűbb, leghosszabb és leglátványosabb barlangja. A barlangrendszer természetesen nem ismeri a trianoni határokat, egy része - a Domica-barlang - Szlovákiából közelíthető meg. Lássuk be, Ózdról nem a kultúra szó ugrik be azonnal… pedig a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező peremvidékre kifejezetten a kultúra miatt is érdemes ellátogatni! Az egykor pezsgő ipar- és bányavidék központjában ugyanis intellektuális élményparkká alakították a helyi kohászati üzemet. Az indusztriális stílust a kortárssal ötvöző telepen a hazai filmművészettel, a filmkészítés apró fogásaival ismerkedhetünk meg, és egy archív anyagokból válogatott izgalmas filmtörténeti kiállítást is megnézhetünk.

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00-kor Bp. XIV. Ifjúság útja, Danubius Hotel ARÉNA előtti útról
Találkozó: 10 perccel indulás előtt

Az AGGTELEK-i Baradla-barlangról csak „legekben” lehet szólni: legrégebben kutatott, legismertebb, leghosszabb, legjelentősebb, képződményekben leggazdagabb hazai cseppkőbarlangunk és nekünk a legszebb. Egy órás, könnyű túrán során (összesen kb. 166 lépcső) megismerkedhetünk a páratlanul gazdag, változatos cseppkövek világával. A különböző sztalaktitok, sztalagmitok fantáziadús elnevezést kaptak, látunk itt Anyósnyelvet, Mikulást, Tigrist, Sast, de Szószéket és az Egri Minaretet is. Sétánk nagy részében társunk előbb a kis Acheron-patak, majd a bővebb Styx-patak. Hatalmas, mesebeli termek során haladunk végig, a Csontház-teremből a Teknősbéka- majd a Tükör-terembe, ahonnan a tágas, kitűnő akusztikájú Hangversenyterembe, ahol valóban rendeznek koncerteket. A hajdanán itt élő ősemberek tüzeinek füstjétől kormos Fekete-terem után a Tigris-teremben, a névadó képződmény mellett láthatjuk talán az egész barlang legszebb és legnagyobb cseppkőoszlopát, a Széchenyi-emlékoszlopot. Innen jutunk a barlang egyik legpompásabb termébe, az Oszlopok Csarnokába, majd a barlangot a Csipke-termen át hagyjuk el.

Az aggteleki Baradla-barlanggal összefüggő és vele együtt csaknem 25 km hosszúságú üregrendszert alkotó Domica-barlang bejárata az aggteleki határátkelőtől 3 km-re a szlovák oldalon nyílik. A Világörökség részeként számon tartott barlang csodálatos cseppköveit egy földalatti folyón csónakázva is megcsodálhatjuk. Különleges cseppkőképződményekben hihetetlenül gazdag folyosóinak és termeinek már a nevei is – Misztériumok terme, Indiai pagodák terme, Gótikus dóm, Virágos kert – rendkívüli látványosságot sejtetnek.

Az ÓZD-i Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósult meg. Az élménypark a magyar film története mellett a lengyel, cseh és szlovák filmtörténetbe is betekintést enged. A látogatók megismerkedhetnek a magyar és kelet-európai filmes világgal, meghatározó műfajaival és egyben lehetőségük nyílik arra is, hogy az általuk kiválasztott filmtörténeti korszakra jellemző film egy-egy részletét újraforgassák, eljátsszák. A látogatás után hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványossága a Baradla-barlang, amely nemcsak a régió, hanem Magyarország legkiemelkedőbb, legnépszerűbb, leghosszabb és leglátványosabb barlangja. A barlangrendszer természetesen nem ismeri a trianoni határokat, egy része - a Domica-barlang - Szlovákiából közelíthető meg. Lássuk be, Ózdról nem a kultúra szó ugrik be azonnal… pedig a gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező peremvidékre kifejezetten a kultúra miatt is érdemes ellátogatni! Az egykor pezsgő ipar- és bányavidék központjában ugyanis intellektuális élményparkká alakították a helyi kohászati üzemet. Az indusztriális stílust a kortárssal ötvöző telepen a hazai filmművészettel, a filmkészítés apró fogásaival ismerkedhetünk meg, és egy archív anyagokból válogatott izgalmas filmtörténeti kiállítást is megnézhetünk.

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00-kor Bp. XIV. Ifjúság útja, Danubius Hotel ARÉNA előtti útról
Találkozó: 10 perccel indulás előtt

Az AGGTELEK-i Baradla-barlangról csak „legekben” lehet szólni: legrégebben kutatott, legismertebb, leghosszabb, legjelentősebb, képződményekben leggazdagabb hazai cseppkőbarlangunk és nekünk a legszebb. Egy órás, könnyű túrán során (összesen kb. 166 lépcső) megismerkedhetünk a páratlanul gazdag, változatos cseppkövek világával. A különböző sztalaktitok, sztalagmitok fantáziadús elnevezést kaptak, látunk itt Anyósnyelvet, Mikulást, Tigrist, Sast, de Szószéket és az Egri Minaretet is. Sétánk nagy részében társunk előbb a kis Acheron-patak, majd a bővebb Styx-patak. Hatalmas, mesebeli termek során haladunk végig, a Csontház-teremből a Teknősbéka- majd a Tükör-terembe, ahonnan a tágas, kitűnő akusztikájú Hangversenyterembe, ahol valóban rendeznek koncerteket. A hajdanán itt élő ősemberek tüzeinek füstjétől kormos Fekete-terem után a Tigris-teremben, a névadó képződmény mellett láthatjuk talán az egész barlang legszebb és legnagyobb cseppkőoszlopát, a Széchenyi-emlékoszlopot. Innen jutunk a barlang egyik legpompásabb termébe, az Oszlopok Csarnokába, majd a barlangot a Csipke-termen át hagyjuk el.

Az aggteleki Baradla-barlanggal összefüggő és vele együtt csaknem 25 km hosszúságú üregrendszert alkotó Domica-barlang bejárata az aggteleki határátkelőtől 3 km-re a szlovák oldalon nyílik. A Világörökség részeként számon tartott barlang csodálatos cseppköveit egy földalatti folyón csónakázva is megcsodálhatjuk. Különleges cseppkőképződményekben hihetetlenül gazdag folyosóinak és termeinek már a nevei is – Misztériumok terme, Indiai pagodák terme, Gótikus dóm, Virágos kert – rendkívüli látványosságot sejtetnek.

Az ÓZD-i Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósult meg. Az élménypark a magyar film története mellett a lengyel, cseh és szlovák filmtörténetbe is betekintést enged. A látogatók megismerkedhetnek a magyar és kelet-európai filmes világgal, meghatározó műfajaival és egyben lehetőségük nyílik arra is, hogy az általuk kiválasztott filmtörténeti korszakra jellemző film egy-egy részletét újraforgassák, eljátsszák. A látogatás után hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.


A belépőjegyek árát (kb. 6.000 Ft és 12 €) a részvételi díj nem tartalmazza.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobil telefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt!

Figyelem: a kirándulás során szervezett étkezés nincs, így javasoljuk, hogy készüljenek szendvicsekkel az útra.

Hasonló utazások