Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

BALTIKUMI KÖRUTAZÁS (BUSSZAL)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Legközelebbi indulás: 2025 június
Érdekel az út

Teljes ár: 399.800 Ft

Félpanziós felár: 88.000 Ft (8 vacsora)                                                                       

Egyágyas felár: 122.000 Ft

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%                             

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Minimális utaslétszám: 35 fő                 

Garancia felár: 80 € (31-34 utas esetén)           

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

Fakultatív kirándulás Helsinkibe: 80 € (min. 25 fő esetén, helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek, fülhallgató: kb. 80 € (Helyszínen fizetendő!)

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás:           légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés:     jó minőségű **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás:           reggeli és fakultatív félpanzió (8 vacsora)

 

1. nap: Budapest – Varsó (kb. 850 km)
Utazás Szlovákián át Lengyelországba. Szállás Varsó központjában. Szállás.

2. nap: Varsó – Kaunas (kb. 410 km)
Reggeli után átutazás a lengyel fővároson, Varsón keresztül, közben panorámás városnézés. Majd továbbutazás Litvániába. KAUNAS a második legnagyobb város Litvániában. 2022-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Ismerkedés a várossal. Szállás Kaunasban.

3. nap: Vilnius – Trakai (kb. 220 km)
Utazás a litván fővárosba. VILNIUS, a litván főváros két folyó partján, a Neris és a Vilnelen találkozásánál fekszik. A templomtornyokban és barokk épületekben bővelkedő, sajátos hangulatú város főbb nevezetességei: Szt. Sztaniszláv Székesegyház a harangtoronnyal, Szt. Anna templom az ún. „lángoló gótika” remekműve, a Báthory István alapította régi egyetemi udvarok, a Péter-Pál templom gazdag stukatúr díszítései stb. Szabadidő után utazás TRAKAI-ba, a szigetvárosba, amely impozáns gótikus vízi-várának köszönhetően népszerű a turisták körében. Vilnius alapítása előtt itt volt a litván nagyfejedelemség székhelye. Szállás Kaunasban.

4. nap: Siaulai – Rundalé – Riga (kb. 300 km)
Reggeli után utazás a SIAULAI „Keresztek-hegyéhez”, amely az elmúlt évszázadok mártírjainak állít emléket. Lettországba földjére érve látogatás a Rundalé kastélyban, amely az ország egyik legszebb kastélya. (Szentpétervár Téli Palotájára hasonlít.) Délután gyalogos városnézés RigA gótikus jellegű történelmi óvárosában: Feketefejes ház, Péter templom (kívülről), Macskás ház, Három fivér házcsoport, Jakab-templom, városfalak stb. Szállás Rigában.

5. nap: Riga – Tallinn (kb. 320 km)
Reggeli után továbbutazás az észt fővárosba. Délután autóbuszos és gyalogos városnézés TALLINN-ban. Dóm, Ortodox Székesegyház, Városháza, Olimpiai-negyed, Katalin-negyed stb. Szállás Tallinn-ban.

6. nap: Helsinki
Egész napos FAKULTATÍV kirándulás a finn fővárosba. Reggel hajóval átkelünk a Finn-öböl másik oldalára. HELSINKIT, I. Gusztáv svéd király alapította a Vantaa folyó torkolatánál, hogy a rivális Hanza-város, Tallinn vetélytársa legyen. Városnézés (Nagytemplom, Egyetemi Könyvtár, Országház, Szikla-templom, Uszpenszkíj Székesegyház (kívülről), Sibelius-emlékmű stb.). Rövid szabadidő után, visszahajózunk Tallinnba. Szállás.

7. nap: Tallinn – Riga (kb. 320 km)
Frissítő reggelit követően folytatjuk az ismerkedés az örökké nyüzsgő TALLINN városával. Fontos kikötőváros, melyben ötvöződik a világiasság és a vidéki hangulat. Egykor fontos tagja volt a Hanza-szövetségnek, az együttműködés meghatározó jelentőségű volt a város kereskedelmi kapcsolataira, fejlődésére, és a német kereskedők pozíciójának megerősödésében is. Növekvő gazdasági erejét a környező országok politikai befolyásolással ellensúlyozták, mely hatott az egységes városkép kialakulására is. Nem véletlen, hogy az egykori társult városokban a mai műemlék épületek népszerűek a turisták körében. Autóbuszos városnézés: Katalin negyed, kikötő, Dalos mező, egykori olimpiai falu stb. Séta az óvárosban: dóm, pravoszláv székesegyház, városháza, városfal az egyedi és nevesített bástyáival (pl. Kövér Margit, Hosszú Hermann stb.), Európa egyik legrégibb patikája a főtéren stb. Késő délután visszatérünk Lettországba. RIGA gazdag történelmi múltú település, a Hanza-szövetség büszke tagja. Napjainkra a Baltikum legnagyobb, legnépesebb „metropoliszává” fejlődött. Az egykori rigai kereskedők gazdagságát őrzik az épen maradt, pompásan díszített házak. Szállás Rigában.

8. nap: Riga – Varsó (kb. 700 km)
Reggeli után utazás Varsóba. Az útvonal Riga – Kaunas – Varsó. Lettország, Litvánia, Lengyelország. Szállás Varsóban.

9. nap: Varsó – Budapest (kb. 850 km)
Reggeli után hazatérés. Persze vár még néhány kilométer ránk. Természetesen Lengyelországban is, nyaranta útjavítások vannak. Ettől függ, hogy mennyi időnk lesz, hogy bekukkantsunk KRAKKÓBA. A lengyel történelemben egyes időszakokban, koronázó városa volt, és királyi székhely. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

UNESCO Világörökségek:

Litvánia:

-       Vilnius történelmi belvárosa

Lettország:

-       Riga történelmi belvárosa

Észtország:

-       Tallinn történelmi belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!


Litvánia, Lettország és Észtország alkotják a Baltikum legfőbb gyöngyszemeit! Ezen a vidéken középkori városok, régi várak, egyre több restaurált főúri lak, hatalmas erdős vidék tárul az ideérkező turisták szeme elé. Megkapó látványt nyújt a barokk Vilnius, a szecessziós homlokzatú házakban gazdag Riga, valamint a középkori épületekben bővelkedő Tallinn. A balti országok több évszázados elnyomás után ismét elnyerték a függetlenségüket és az általánosan tapasztalható globalizáció ellenére egyre inkább erősítik nemzeti kultúrájukat, identitásukat!


Teljes ár: 399.800 Ft

Félpanziós felár: 88.000 Ft (8 vacsora)                                                                       

Egyágyas felár: 122.000 Ft

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%                             

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Minimális utaslétszám: 35 fő                 

Garancia felár: 80 € (31-34 utas esetén)           

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

Fakultatív kirándulás Helsinkibe: 80 € (min. 25 fő esetén, helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek, fülhallgató: kb. 80 € (Helyszínen fizetendő!)

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Fontos megjegyzések:

Az úti okmány lejárati idejére vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek legalább a tervezett utazás végéig érvényesnek kell lennie.

Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak:

Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.
Telefon: 06-1/476-1364

Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Nemzetközi Oltóközpont
Cím: 1138 Budapest, Váci út 174
Telefon: 06-1/465-3809

Intermed Oltóközpont
Cím: 1134 Budapest, Váci út 70.
Telefon: +36-1/955-5750

Nemzetközi Oltóközpont, Trópusi és Utazási Betegségek Intézete
Cím: 1094 Budapest, Viola u. 13-15.
Telefon: 06-1/218-0679