Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

ŐRSÉG - VENDVIDÉK - GÖCSEJ

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Egyágyas felár: 29.800 Ft       

Különágyas szoba felára: 8.400 Ft/szoba            

Félpanziós felár (2 alkalommal svédasztalos vacsora a szállodában): 16.000 Ft

Belépőjegyek, kóstolóprogramok és tárlatvezetések: kb. 12.000 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Szállás 4 csillagos wellness szállodában!

A zöld ezer árnyalatát magára öltő Őrség, a magyar-szlovén-osztrák határ találkozásánál elhelyezkedő Vendvidék és a Göcsej - a Zalai-dombság ékszerdoboza - a tökéletes nyugalom és harmónia vidéke, megannyi felfedezésre váró, apró csodával. Ebben az értékes földrajzi, természeti környezetben szinte teljesen érintetlen a táj. A "szerek és szegek vidéke" remek kirándulóhely, ahol a falvak gondosan vigyázzák a régmúlt értékeit. Programjaink során a „múltban kalandozunk”, de szálláshelyünk a jövőt idézi: a MJUS World****superior szálloda prémium szolgáltatásai valamint hatalmas, saját termálfürdője és wellness parkja biztosítja a tökéletes kikapcsolódást!

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Körmenden, a Mjus World Resort & Thermal Park****superior szálloda fanciaágyas, fürdőszoba/WC-s szobáiban. Különágyas szobák a szállodában felár ellenében állnak rendelkezésre (csak a premium és grand szobatípusokban megoldható a különágyas elhelyezés).
A szálloda termál & wellness részlegét (török fürdő, római fürdő, bio szauna, finn szauna, jacuzzi, termálmedencék, fitness terem stb.) utasaink térítésmentesen vehetik igénybe!
Ellátás: svédasztalos reggeli és fakultatív svédasztalos vacsora

 

1. nap: Budapest – Szalafő – Őriszentpéter – Magyarszombatfa – Velemér – Pankasz – Hegyhátszentjakab (Vadása-tó) – Körmend (kb. 360 km)
Utazás Vas megyébe, SZALAFŐ-re. Pityerszer névre hallgató része a népi építészet esszenciája: egy kicsi skanzen, melynek épületei az 1700-as évekbeli állapotot őrizték meg. Az Őrség szíve a jellegzetes szeres település, ŐRISZENTPÉTER. A városka szélén, a Templomszeren áll a fák között megbújó kis Árpád-kori templom. A térség egyik jellegzetes mesterségét, a fazekasságot mutatja be a gerencsérek falujában, MAGYARSZOMBATFÁ-n egy 1790-ben épült bájos, zsúpfedeles parasztházban a Fazekasmúzeum. A kis őrségi falu, VELEMÉR büszkélkedhet Magyarország egyik legjelentősebb középkori román stílusú műemlékével, a Szentháromság-templommal. A „Fények templomának” falait díszítő freskók hazánk legteljesebb épségben fennmaradt középkori falfestményei. Az őrségi településeket járva számos helyen láthatunk a templomtól elkülönülten álló, jellemzően fából épült haranglábakat. A legrégibb és leglátványosabb köztük PANKASZ-i szoknyás harangláb, mely 1755 óta emelkedik a település legmagasabb dombján. Délután pihenés Hegyhátszentjakab határában a festői VADÁSA-TÓ-nál. Vacsora, szállás Körmenden.

2. nap: Szentgotthárd – Apátistvánfalva – Kétvölgy – Orfalu (kb. 80 km)
A bőséges reggelit követően irány országunk legnyugatibb városa, a három nemzet kultúráját, hagyományait és lakóit egyesítő SZENTGOTTHÁRD. A Pável Ágoston Múzeumban megismerkedünk a rábavidéki szlovének (vendek) életmódjával és kultúrájával. Következő megállónk APÁTISTVÁNFALVA. A Határőr Emlékhely és Múzeum stílusosan a hajdani határőrőrs épületében kapott helyet. A kiállításon valódi időutazást teszünk a „vasfüggönyös korszakba”, és bepillantunk az egykori határőrök életébe. KÉTVÖLGY a Vendvidék szíve. A Katalin-dombon álló kilátóról megcsodálhatjuk a környék pazar panorámáját, háttérben az Alpokkal. Jó időben egy egyszerűbb távcsővel a riegersburgi és a güssingi (németújvári) vár is látható! ORFALU a Vendvidék aprócska települése, itt található a Vadvirág Méhes- és Gyógyítókert. A birtok egy domboldalon fekvő, erdőkkel körülvett, 3,4 hektáros, családi gazdaság, ahol az ember és az élővilág teljes harmóniájáról szól minden. Sétálunk Csillával, a házigazda füvesasszonnyal a gyógynövényekkel teli, oltalom alatt álló, öreg kaszálógyümölcsösben, majd Gyula méhész üvegkaptár előtt mesél nekünk a méhek titkos életéről, a méhkaptár kincseiről, az egyedi méhesház gyógyító erejéről. A legbátrabbak védőruhába öltözve méhészkedhetnek is (hosszú szárú nadrág szükséges). Természetesen a különleges mézkóstoló sem maradhat el! Vacsora, szállás Körmenden.

3. nap: Zalaegerszeg – Böde – Vasvár – Hosszúpereszteg (Szajki-tavak) - Budapest (kb. 270 km)
Reggeli után a Göcsej látnivalóival ismerkedünk. Első megállónk a GÖCSEJI FALUMÚZEUM, azaz a zalaegerszegi skanzen, mely hazánk első és egyben egyik legjelentősebb szabadtéri néprajzi múzeuma, amely már 1968 óta fogadja a látogatókat. Utazás a közeli BÖDÉ-re, ahol megismerkedünk az aprócska Árpád-kori Szent Mihály templommal. Következő megállónk a takaros kis település VASVÁR, a Vas megye egykori államalapítás kori központja. Domonkos kolostora és temploma a XIII. század közepén épült, országos jelentőségű műemlék. Az épületegyüttesben található múzeumban látható a domonkos rend, illetve Vas vármegye történetét bemutató kiállítás, továbbá a fiatalon elhunyt Török Richárd szobrászművész hagyatéka. Délután pihenés és séta a festői SZAJKI-TÓ partján. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

 


A zöld ezer árnyalatát magára öltő Őrség, a magyar-szlovén-osztrák határ találkozásánál elhelyezkedő Vendvidék és a Göcsej - a Zalai-dombság ékszerdoboza - a tökéletes nyugalom és harmónia vidéke, megannyi felfedezésre váró, apró csodával. Ebben az értékes földrajzi, természeti környezetben szinte teljesen érintetlen a táj. A "szerek és szegek vidéke" remek kirándulóhely, ahol a falvak gondosan vigyázzák a régmúlt értékeit. Programjaink során a „múltban kalandozunk”, de szálláshelyünk a jövőt idézi: a MJUS World****superior szálloda prémium szolgáltatásai valamint hatalmas, saját termálfürdője és wellness parkja biztosítja a tökéletes kikapcsolódást!

 


Egyágyas felár: 29.800 Ft       

Különágyas szoba felára: 8.400 Ft/szoba            

Félpanziós felár (2 alkalommal svédasztalos vacsora a szállodában): 16.000 Ft

Belépőjegyek, kóstolóprogramok és tárlatvezetések: kb. 12.000 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %

Fontos: Ne hagyják otthon a diák- vagy a nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe! Mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A programban feltüntetett helyszínen fizetendő belépőjegy árak minden esetben tájékoztató jellegűek, a szolgáltatók fenntartják a jogot az előzetes értesítés nélküli változtatásra.

 

Hasonló utazások