Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

ERDÉLYI NAGY KÖRUTAZÁS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.08.16. 7/6 KÜLÖNÁGYAS SZOBA 199 000 Ft/fő Betelt
Érdekel az út

Egyágyas felár: 65.000 Ft

A belépőjegyek ára (kb. 150 RON/román lej) a helyszínen fizetendő! 

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

Minimum utaslétszám: 35 fő
30 – 34 fős létszám esetén fizetendő felár: 10.000 Ft

Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Tartalmas, egy hetes körutazásunk alatt bejárjuk a történelmi Erdély és Székelyföld legszebb városait és természet látnivalóit. A magyar vonatkozású helyszínek mellett eredeti román területeket is érintünk: a törcsvári Drakula kastély és a sinaiai Peles kastély is helyet kapott programunkban.

Utazás:        légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés:  jó, középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban 
Ellátás:        félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Nagyvárad – Bánffyhunyad – Kolozsvár
Elutazás kora reggel, határátkelés Ártándnál. Rövid városnézés NAGYVÁRADON. A Sebes-Körös partján elterülő települést „Erdély kapujaként” is szokták említeni. Átkelve a Királyhágón rövid megálló CSUCSÁN az egykori Boncza-kastélynál. Az első világháború idején itt élt Ady Endre, akinek felesége Csinszka (Boncza Berta) a kastély tulajdonosának volt a lánya. Ady halála után Octavian Goga román költő és politikus tulajdonába került az épület.  BÁNFFYHUNYAD régi múlttal bír, lakóinak egy része állítólag tatár eredetű. A település református temploma a legismertebb látnivaló a XVI. századból. KÖRÖSFŐ népművészeti központ, sok szép régi házzal és faragott kapuval (kirakodóvásár, vásárlási lehetőség). KOLOZSVÁR már a legősibb időkben is lakott volt, a XII. században szász telepesek kezdik kiépíteni a mai városmagot. Városnézés: Farkas utcai református templom, Mátyás szobor, Mátyás szülőháza, Szent Mihály templom. Vacsora, szállás. 

2. nap: Torda – Marosvásárhely – Szováta – Korond – Farkaslaka – Csíkszereda
TORDA tipikus erdélyi város az Aranyos partján. Egykor hét felekezet lakott benne és tíz temploma volt. A mohácsi vész után országgyűlést is tartottak a városban és itt iktatták törvénybe a vallásszabadságot. MAROSVÁSÁRHELY a székelység fontos kulturális központja volt a történelem során. Ma is megőrizte ezt a vezető szerepét. Az 1848-49. évi szabadságharc idején Bem többször járt itt és Petőfi innen indult a fehéregyházi ütközet színhelyére. Városnézés: Tükörterem, Vásárhelyi Promenád, Teleki Téka stb. Pihenő SzovátÁn a Medve-tónál. Korond a fazekasok falujaként ismert, ahol szinte minden porta előtt népművészeti kirakodóvásárt találunk (vásárlási lehetőség). FARKASLAKA Tamási Áron szülőhelye, valamint az író végső nyughelye is itt található a falu határában épült templom mellett, egy nagy székely-kapu árnyékában. SZÉKELYUDVARHELY a Hargitán túli székelység központja. Vacsora, szállás Csíkszeredán.

3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Csíksomlyó
Rövid városnézés GYERGYÓSZENTMIKLÓSON, ahol igazi különlegességnek számít a XVIII. század elején épült örmény katolikus templom. Rövid megálló MÁDÉFALVÁN, az 1764-ben történt veszedelem („székelyirtás”) emlékműnél. MAROSFŐ a Maros forrása miatt fontos megállóhely. CSÍKSOMLYÓ híres búcsújáróhely. A ferences templom féltve őrzött nevezetessége a „Csíksomlyói Mária” szobor. Pünkösdkor tartják a búcsút, annak körmenetét rendszerint a moldvai csángók vezetik. A GYILKOS-TÓ egyedülálló természeti jelenség. Egy földcsuszamlás következtében alakult ki. Ma is látszanak a tóban az egykori, elöntött fenyőfák csúcsai. A BÉKÁS-SZOROS páratlan turisztikai látványosság. Vacsora, szállás Csíkszeredán. 

4. nap: Tusnád-fürdő – Szent Anna-tó – Kézdivásárhely
TUSNÁDFÜRDŐ napjainkban nemzetközi hírű gyógyhely. A település, az üdülőtelep a Csukás-tó körül épült ki az Olt folyó partján. Rövid pihenő a SZENT ANNA-TÓ-nál, amelyhez számos legenda kapcsolódik. Továbbutazás KÉZDIVÁSÁRHELYRE, a régi vásárvárosba, az udvarterek városába. Az 1848-49. évi harcok során Gábor Áron itt öntötte a honvédek ágyúit, és ez volt a magyar hadak lőpor- és fegyverközpontja. CSERNÁTON népművészeti múzeuma és a fafaragó tábora miatt vált népszerűvé a turisták körében. Elhagyva a történelmi Magyarország területét, továbbutazás Predeal-ra. (Románia legmagasabban fekvő üdülő települése. A helyszín különlegessége, hogy a szállodánk viszont még a történelmi Magyarország területére esik! Vacsora, szállás Predealon. 

5. nap: Sinai – Törcsvár – Brassó 
Mai napon először látogatás SINAIA-ba. Itt felkeressük a román királyi család nyári rezidenciáját, a nevezetes PELES kastélyt. Ezután, TÖRCSVÁRON látogatás az impozáns, romantikus Drakula várkastélyban. Végül városnézés BRASSÓBAN, Erdély egyik legszebb fekvésű településén: Fekete templom, Katalin Kapu, régi városháza, és a híres brassói sétálóutca. Vacsora, szállás Predealon.

6. nap: Fogaras – Nagyszeben – Gyulafehérvár – Déva
FOGARAS az Olt folyó partján fekvő egykori vármegye székhelye. A település legismertebb látnivalója a XIV. század elején épített vár. NAGYSZEBEN a középkorban erős szász vár volt, a mai napig, mint „szász főváros” említik. A belváros aránylag kis területen fekszik, így könnyen felkereshetjük a főbb nevezetességeket (pl. evangélikus püspöki székesegyház, katolikus plébániatemplom, védtorony stb.). GYULAFEHÉRVÁR a legrégibb erdélyi katolikus püspökség székhelye. A műemlékek sokasága az ún. csillag alakú erődítményben található (püspöki székesegyház több erdélyi fejedelem sírjával, a görögkeleti katedrális, a fejedelmek lakóháza stb.). Továbbutazás DÉVÁRA, melynek ma látható várromja egybeforr Kőmíves Kelemen legendájával. Vacsora, szállás.

7. nap: Vajdahunyad – Arad – Budapest
VAJDAHUNYAD várát feltételezhetően francia mesterek építették, hiszen nincs és nem is volt védőövezete, hanem megerősített, díszes palotaként épült. A Hunyadiak őse, Sorb kenéz a XIV. században királyi adományként kapta az egykori várat. Az idők folyamán többször is tűz pusztította. Ma látható formáját Steindl Imre és Schulek Frigyes vezetésével, a XIX. századvégi restaurálás során nyerte el. MÁRIARADNA híres búcsújáróhely, rövid pihenő a kegytemplomnál A határátkelés előtt séta ARAD belvárosában, a vértanúk városában. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Tartalmas, egy hetes körutazásunk alatt bejárjuk a történelmi Erdély és Székelyföld legszebb városait és természet látnivalóit. A magyar vonatkozású helyszínek mellett eredeti román területeket is érintünk: a törcsvári Drakula kastély és a sinaiai Peles kastély is helyet kapott programunkban.


Egyágyas felár: 65.000 Ft

A belépőjegyek ára (kb. 150 RON/román lej) a helyszínen fizetendő! 

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

Minimum utaslétszám: 35 fő
30 – 34 fős létszám esetén fizetendő felár: 10.000 Ft

Az árakat 1 EUR = 385 Ft árfolyamig garantáljuk! 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?romania

Hasonló utazások