Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

HÚSVÉT STÁJERORSZÁGBAN

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.03.29. 4/3 FRANCIAÁGYAS SZOBA 162 800 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 162.800,- Ft

Egyágyas felár: 36.000,- Ft

Belépőjegyek, siklók és a fülhallgató ára: kb. 130,- €. (Helyszínen fizetendő!)

Min. utaslétszám: 30 fő                        

Felár 25 - 29 fő esetén: 30 €  (Helyszínen fizetendő!)          

Árfolyam: 385 Ft/€

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

A teljes ár a BBP utasbiztosítást tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Stájerország (németül Steiermark) nem véletlenül kapta az “Ausztria zöld szíve” jelzőt. Gyönyörű hegyvidéki táj és sokszínű programok várnak ránk a húsvéti időszakra meghirdetett tartalmas körutazásunk során.

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Vorau: Hotel Kutscherwirt *** 2 ágyas szobáiban (fürdőszoba / WC, TV).
Ellátás: félpanzió

1. nap: Budapest – Riegersburg – Vorau 
Utazás rövid pihenővel Ausztriába, a Kelet-Stájer tartomány egyik fontos városkájába, RIEGERSBURG-ba. Itt található a bazaltsziklára épült, eredetileg XIII. századi, de többször átépített impozáns vár. Látogatás a hírhedt boszorkánypereiről ismertté vált központban, ahova sikló segítségével kapaszkodhatunk fel. A történelmi látnivalók mellett a Zotter Csokoládégyárat sem szabad kihagyni, ahol „kóstolóexpedíción” vehetünk részt, betekintést nyerve a csokoládékészítés fortélyaiba. Természetesen vásárlási lehetőség is lesz az ínyenc boltban! Vacsora, szállás Vorauban.

2. nap: Vorau – Leoben – Weizklamm 
Reggeli után látogatás VORAU-ban a több mint 850 éves Ágoston-rendi apátságban. Az apátságot a XII. században alapították, napjainkban már barokk – rokokó stílusjegyeket visel. Továbbutazás a Mura-folyó völgyében található LEOBEN-be. A szépen karbantartott településnek nem csak műemlékei jelentősek. Ki ne ismerné a jelszót: Gut, besser, Gösser! Leoben a hazája az aranyló nedűnek, erről a kóstolóval egybekötött gyárlátogatás során mi is meggyőződhetünk. Délután egy kis patak mentén utazunk a Weizklamm sziklaszurdokhoz. Mintha a Békás-szorosban járnánk. Estére visszatérés a szállodába, vacsora és szállás Vorauban.

3. nap: Graz 
Kirándulás GRAZ-ba, Ausztria második legnépesebb városába. A település ma látható épületei, főbb látnivalói János főherceg nevéhez kötődnek. 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt, 2010-ben az Eggenberg-kastély is felkerült a világörökségi helyszínek listájára, majd 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét. Belvárosi séta a Mura-folyó partján épült Stájer tartományi fővárosban: Főtér, Városháza, Tartományi Székház, Fegyvertár (kívülről), Szent Egyed Dóm, Mauzóleum, siklóval utazás a Schlossbergre. Látogatás az Eggenberg kastélyban. Szabadidő, majd visszatérés Vorauba, vacsora, szállás.

4. nap: Herberstein – Budapest 
Reggeli után irány a közeli ST. JOHANN BEI HERBERSTEIN. Itt található a Herberstein család 21. generációja által lakott, turisták számára is nyitott várkastélya. Az ősi alapok 1300-ból maradtak fenn, de az évszázadok során számos átépítés nyomai fedezhetők fel az épületegyüttesen (pl. reneszánsz lodzsa, barokk berendezések stb.). Számos különlegesség miatt sok kíváncsiskodó keresi fel a festői környezetben található érdekességet. A kastély melletti lejtőkön létesítette a báró a XVII. század közepén Ausztria egyik első állatkertjét; Itáliából hozatott dámvadakat. Az intézmény azóta folyamatosan működik, és az 1960-as évek végén a nagyközönség előtt is megnyitották, így mi is megcsodálhatjuk az egzotikus állatokat, a sarki farkastól a gyapjasfejű tamarinig - melyet a német nyelvterületen a nagy komponistára utalva csak Lisztaffe-nak neveznek. A látogatás után hazautazás rövid pihenővel. Érkezés Budapestre az esti órákban.


 Stájerország (németül Steiermark) nem véletlenül kapta az “Ausztria zöld szíve” jelzőt. Gyönyörű hegyvidéki táj és sokszínű programok várnak ránk a húsvéti időszakra meghirdetett tartalmas körutazásunk során.

 


Teljes ár: 162.800,- Ft

Egyágyas felár: 36.000,- Ft

Belépőjegyek, siklók és a fülhallgató ára: kb. 130,- €. (Helyszínen fizetendő!)

Min. utaslétszám: 30 fő                        

Felár 25 - 29 fő esetén: 30 €  (Helyszínen fizetendő!)          

Árfolyam: 385 Ft/€

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

A teljes ár a BBP utasbiztosítást tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Cimkék

Ünnepi utazás

Hasonló utazások