Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

GYULA - SZABADKÍGYÓS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

A részvételi díj a belépőjegyek és tárlatvezetések árát (felnőtteknek kb. 7.000,- Ft, nyugdíjasoknak kb. 4.000,- Ft) nem tartalmazza.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Kis hazánkban dübörög a Nemzeti Kastély- és Várprogram, melynek keretében újabb-és újabb műemlékeink nyerik vissza eredeti pompájukat. Legújabb kirándulásunk során a gyulai Almásy-kastélyt és Magyarország egyik legimpozánsabb, lenyűgöző műemlékét, a felújított szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt tekintjük meg!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 órakor Bp. XIV. Ifjúság útja, a Danubius Hotel Aréna előtti útról
Találkozó: 10 perccel az indulási időpont előtt

Utazás rövid megállóval GYULÁ-ra. A gyönyörűen felújított Almásy-kastélyban számos érdekességet fedezhetünk fel. A kastély több mint egy épület... Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban. Az Erkel család több generációja is adott itt zenei estet, Erkel Ferenc a kastély parkjában szerezte több operája egyes részeit. A 13 aradi vértanú közül tíz itt tette le a fegyvert. Munkácsy Mihály itt kezdett ismerkedni a festészettel… A kiállítás több mint egy bemutató… Ez a tárlat nemcsak az épületben egykor lakott főurak hétköznapjainak, hanem a személyzet mindennapjainak izgalmas részleteit és titkait is bemutatja a 21. századi interaktív technika segítségével. Az Almásy-kastély Látogatóközpont 2018-ban bekerült Európa 40 legjobb múzeuma közé.

A látogatás után séta és szabadidő, ebédelési lehetőség Gyulán.

Délután SZABADKÍGYÓS-ra utazunk. A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb műemléke, a Wenckheim-kastély Békéscsabától 10 kilométerre, Gyulától alig 15 kilométerre lévő Szabadkígyóson bújik meg. Főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített, 52 szobája, 365 ablaka van, szinte mint a mesében. Ehhez jön még a főúri lak előtt található, formára nyírt bukszusokból és tiszafákból kialakított, barokkos vonalvezetésű franciakert szökőkutas medencével, és a körülötte elterülő vadregényes angolkert tóval és hidakkal. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Kis hazánkban dübörög a Nemzeti Kastély- és Várprogram, melynek keretében újabb-és újabb műemlékeink nyerik vissza eredeti pompájukat. Legújabb kirándulásunk során a gyulai Almásy-kastélyt és Magyarország egyik legimpozánsabb, lenyűgöző műemlékét, a felújított szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt tekintjük meg!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 órakor Bp. XIV. Ifjúság útja, a Danubius Hotel Aréna előtti útról
Találkozó: 10 perccel az indulási időpont előtt

Utazás rövid megállóval GYULÁ-ra. A gyönyörűen felújított Almásy-kastélyban számos érdekességet fedezhetünk fel. A kastély több mint egy épület... Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban. Az Erkel család több generációja is adott itt zenei estet, Erkel Ferenc a kastély parkjában szerezte több operája egyes részeit. A 13 aradi vértanú közül tíz itt tette le a fegyvert. Munkácsy Mihály itt kezdett ismerkedni a festészettel… A kiállítás több mint egy bemutató… Ez a tárlat nemcsak az épületben egykor lakott főurak hétköznapjainak, hanem a személyzet mindennapjainak izgalmas részleteit és titkait is bemutatja a 21. századi interaktív technika segítségével. Az Almásy-kastély Látogatóközpont 2018-ban bekerült Európa 40 legjobb múzeuma közé.

A látogatás után séta és szabadidő, ebédelési lehetőség Gyulán.

Délután SZABADKÍGYÓS-ra utazunk. A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb műemléke, a Wenckheim-kastély Békéscsabától 10 kilométerre, Gyulától alig 15 kilométerre lévő Szabadkígyóson bújik meg. Főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített, 52 szobája, 365 ablaka van, szinte mint a mesében. Ehhez jön még a főúri lak előtt található, formára nyírt bukszusokból és tiszafákból kialakított, barokkos vonalvezetésű franciakert szökőkutas medencével, és a körülötte elterülő vadregényes angolkert tóval és hidakkal. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj a belépőjegyek és tárlatvezetések árát (felnőtteknek kb. 7.000,- Ft, nyugdíjasoknak kb. 4.000,- Ft) nem tartalmazza.

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A programban feltüntetett helyszínen fizetendő belépőjegy árak minden esetben tájékoztató jellegűek, a szolgáltatók fenntartják a jogot az előzetes értesítés nélküli változtatásra.

Hasonló utazások