Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

GESZT - SZABADKÍGYÓS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.09.28. 1/0 19 800 Ft/fő Betelt
Érdekel az út

A részvételi díj a belépőjegyek árát (felnőtteknek kb. 7.500 Ft, nyugdíjasoknak kb. 4.500 Ft, 70 év fölött kb. 1.000 Ft) nem tartalmazza.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Kis hazánkban a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében újabb-és újabb műemlékeink nyerik vissza eredeti pompájukat. Legújabb kirándulásunk során az idén átadott geszti Tisza-kastélyt és Magyarország egyik legimpozánsabb, lenyűgöző műemlékét, a szintén felújított szabadkígyósi
Wenckheim-kastélyt tekintjük meg!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06:00 órakor Bp. XIV. Ifjúság útja, a Danubius Hotel Aréna előtti útról
Találkozó: 10 perccel az indulási időpont előtt
Ellátás: 2 fogásos menüebéd (italfogyasztás egyénileg fizetendő)

Utazás rövid megállóval GESZT-re, ahol a Tisza-kastély titkait fedezhetjük fel. Három éven át tartó felújítást követően, 2024 nyarán megnyílt a Tiszák egykori geszti otthona, benne a család történetét és mindennapi életét hitelesen bemutató állandó kiállítás. A rekonstrukciónak köszönhetően teljesen megújult a kastélykert és park is. A kiállítás tartalmát a geszti otthon, az eredeti tárgyak, a régi festmények és fotók varázsán túl, – a klasszikus megoldások mellett – interaktív technikai eszközök is közvetítik. A kiállítás értelmezését egyebek mellett kosztümös rövidfilmek és hangjátékok is segítik. A műemlékhelyszín felbecsülhetetlen értékű festményekkel is gazdagodott, így Barabás Miklós: Tisza Lajos és Tisza Lajosné gróf Teleki Júlia portréit, valamint Ferraris Artúr Történelmi tarokkparti című festményét is megcsodálhatjuk a geszti otthonban. Emellett kiemelt értéket képvisel Joseph Danhauser műve, ifj. Tisza Kálmán biedermeier íróasztala; Strobl Alajos gróf Tisza Kálmánról készített mellszobra, illetve a falkavadászatot ábrázoló szivartartó, amelyen Almássy Denise - gróf Tisza István unokahúga - gravírozott aláírása látható.

A látogatás után ebéd egy közeli étteremben.

Délután SZABADKÍGYÓS-ra utazunk. A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb műemléke, a Wenckheim-kastély Békéscsabától 10 kilométerre, Gyulától alig 15 kilométerre lévő Szabadkígyóson bújik meg. Főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített, 52 szobája, 365 ablaka van, szinte mint a mesében. Ehhez jön még a főúri lak előtt található, formára nyírt bukszusokból és tiszafákból kialakított, barokkos vonalvezetésű franciakert szökőkutas medencével, és a körülötte elterülő vadregényes angolkert tóval és hidakkal. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Kis hazánkban a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében újabb-és újabb műemlékeink nyerik vissza eredeti pompájukat. Legújabb kirándulásunk során az idén átadott geszti Tisza-kastélyt és Magyarország egyik legimpozánsabb, lenyűgöző műemlékét, a szintén felújított szabadkígyósi
Wenckheim-kastélyt tekintjük meg!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06:00 órakor Bp. XIV. Ifjúság útja, a Danubius Hotel Aréna előtti útról
Találkozó: 10 perccel az indulási időpont előtt
Ellátás: 2 fogásos menüebéd (italfogyasztás egyénileg fizetendő)

Utazás rövid megállóval GESZT-re, ahol a Tisza-kastély titkait fedezhetjük fel. Három éven át tartó felújítást követően, 2024 nyarán megnyílt a Tiszák egykori geszti otthona, benne a család történetét és mindennapi életét hitelesen bemutató állandó kiállítás. A rekonstrukciónak köszönhetően teljesen megújult a kastélykert és park is. A kiállítás tartalmát a geszti otthon, az eredeti tárgyak, a régi festmények és fotók varázsán túl, – a klasszikus megoldások mellett – interaktív technikai eszközök is közvetítik. A kiállítás értelmezését egyebek mellett kosztümös rövidfilmek és hangjátékok is segítik. A műemlékhelyszín felbecsülhetetlen értékű festményekkel is gazdagodott, így Barabás Miklós: Tisza Lajos és Tisza Lajosné gróf Teleki Júlia portréit, valamint Ferraris Artúr Történelmi tarokkparti című festményét is megcsodálhatjuk a geszti otthonban. Emellett kiemelt értéket képvisel Joseph Danhauser műve, ifj. Tisza Kálmán biedermeier íróasztala; Strobl Alajos gróf Tisza Kálmánról készített mellszobra, illetve a falkavadászatot ábrázoló szivartartó, amelyen Almássy Denise - gróf Tisza István unokahúga - gravírozott aláírása látható.

A látogatás után ebéd egy közeli étteremben.

Délután SZABADKÍGYÓS-ra utazunk. A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb műemléke, a Wenckheim-kastély Békéscsabától 10 kilométerre, Gyulától alig 15 kilométerre lévő Szabadkígyóson bújik meg. Főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített, 52 szobája, 365 ablaka van, szinte mint a mesében. Ehhez jön még a főúri lak előtt található, formára nyírt bukszusokból és tiszafákból kialakított, barokkos vonalvezetésű franciakert szökőkutas medencével, és a körülötte elterülő vadregényes angolkert tóval és hidakkal. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

 


A részvételi díj a belépőjegyek árát (felnőtteknek kb. 7.500 Ft, nyugdíjasoknak kb. 4.500 Ft, 70 év fölött kb. 1.000 Ft) nem tartalmazza.

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

Hasonló utazások