Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

LENGYEL ARANYHÁROMSZÖG

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 152.500 Ft

Egyágyas felár: 61.500,- Ft

Félpanziós felár: 48.000,- Ft

A belépőjegyek valamint a fülhallgató ára kb. 200,- PLN € és 4.300,- Ft (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Nyüzsgő lengyel metropoliszok, a híres Hármasváros, vagyis az Északi-tenger csodálatos nyaralóhelyei: Gdańsk, Sopot és Gdynia, valamint Alsó-Szilézia UNESCO világörökségi helyszínei egy programban! Kihagyhatatlan nyári kirándulás, tartsanak velünk! 

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

1. nap: Budapest – Árvaváraalja – Krakkó - Varsó (kb. 700 km)
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Az Ipoly folyón átkelve érkezünk a Felvidékre. Utazás rövid pihenőkkel Zólyom – Besztercebánya – Rózsahegy – Árvaváralja útvonalon. A környék legszebb fekvésű, legmerészebben épített vára mellett jutunk el Lengyelországba. I. Nagy Lajos királyunk a Perszonálunió, illetve a lengyel korona birtokosaként hasonló úton haladt. Innen jutottak el - autóbuszunkból szintén látható - Zólyomi várba is, ahol a lengyel nemesek jegyest választottak királyunk leányai közül a trónörökös számára. Így került Hedvig (I. Nagy Lajos királyunk lánya) a fejedelmi udvarba, s lett Jadwiga, a lengyelek szeretett úrnője. A hajdani királyi székhely, KRAKKÓ mellett elhaladva érkezünk a lengyel fővárosba. Vacsora és szállás Varsóban.

2. nap: Varsó (kb. 30 km)
Egész napos városnézés VARSÓ-ban: Krasiński Palota, Chopin szalon, Szt. Kereszt templom (itt található Chopin szíve), Rynek (főtér), óváros, Kopernikusz szobor, Szt. János főszékesegyház stb. Délután a Łazienki park, a Királyi Fürdőpark szerepel a programban. Gyönyörű klasszicista épületeket és számos szobrot csodálhatunk meg a 80 hektáros területen. A park végében a Chopin emlékműnél rendszeresek a zenei események. Érdemes betérni a vízre épített palotába is, amely a lengyel építészet egyik gyöngyszeme. Két tó közé épült, és királyi nyári lakként szolgált. Vacsora és szállás Varsóban.

3. nap: Varsó – Malbork – Gdansk (kb 375 km)
Reggeli után tovább ismerkedünk VARSÓ-val. Ezt követően utazás MALBORK-ba, ahol a keresztes lovagok nagymesterének középkori erődítményét, egyben a világ legnagyobb téglából épült várát tekintjük meg. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. Vacsora és szállás Gdanskban.

4. nap: Gdansk – Sopot – Gdynia (kb 60 km)
Délelőtt a Balti-tenger partján fekvő kikötővárost, GDANSK- ot fedezzük fel, mely a középkorban a Hansa szövetség egyik legjelentősebb tagja volt. Számos műemlék eleveníti fel a város korabeli gazdagságát. Sétálunk a hangulatos történelmi városban, a Királyi úton, megtekintjük a világ legnagyobb téglából épült templomát, a Szent Mária templomot, a kikötőt, Gdansk szimbólumát a Neptun – kútat.
Délután kirándulás a Balti-tenger híres fürdővárosaiba. SOPOT, a bájos fürdőváros fő nevezetessége Európa leghosszabb fából épült tengeri mólója, amely 512 méter hosszan nyúlik be a tengerbe, a széles sétányról szép kilátás nyílik. Sopoti sétánk után GDYNIA-ba látogatunk, mely nyüzsgő kikötőváros és az ország egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Vacsora és szállás Gdanskban.

5. nap: Poznan – Wroclaw (kb 495 km)
Reggeli után az egyik legrégebbi lengyel városba, a több mint ezer éves múlttal rendelkező POZNAN-ba utazunk.
Útközben GNIEZNO-ban, a lengyel katolikus egyház központjában megtekintjük a XIV-XV.században épült gótikus székesegyházat. POZNAN-t Lengyelország bölcsőjének is nevezik, belvárosa és a főtere Európa egyik legszebbjei közé tartozik, a hangulatos utcákon sétálva számtalan történelmi emlékkel ismerkedhetünk meg. Városnézés, majd továbbutazás Wroclawba. Vacsora és szállás Wroclawban.

6. nap: Wroclaw (kb 40 km)
Egész napunkat Alsó-Szilézia történelmi fővárosának, WROCLAW-nak felfedezésével töltjük. A várost Lengyelország Velencéjének is szoktak nevezni, partjait több száz híd és gyalogoshíd köti össze. A varázslatos település 2016-ban elnyerte az Európa Kulturális fővárosa címet. Lenyűgöző, ahogy a kultúrák találkozása alakította, formálta évszázadokon keresztül a ma is látható értékeket. Német, cseh és lengyel hatások változtatták igazi ékszerdobozzá. A Régi Városháza nemcsak művészeti remekmű, sokan úgy tartják, hogy itt van Európa egyik legrégebbi étterme is. A XIII századi gótikus katedrális ugyancsak kimagasló a műemlékek között. A Hala Stulecia felkerült az UNESCO Világörökség listára. Az alig több mint 100 éves építmény (Centenáriumi Csarnok), a világ legnagyobb vasbeton középülete, mely az 1813. évi Lipcsei Népek Csatája százéves évfordulójára készült. Vacsora és szállás Wroclawban.

7. nap: Swidnica – Klodzko – Budapest (kb. 650 km)
Reggeli után hazautazás. Délelőtt megtekintjük Swidnica Béketemplomát, mely az UNESCO Világörökség része, Európa legnagyobb favázas barokk egyházi épülete. A 17. század közepén épült evangélikus templom kívülről szerénynek tűnik, belső terei gyönyörűen díszítettek mennyezet- és falfestményekkel. Többszintű galériájával kb 7000 ember befogadására alkalmas. Ezután még lengyel földön megállunk KLODZKO-ban, melyet nem véletlenül sorolnak az ország legszebb városai közé. A középkorban megsínylette a cseh-lengyel ellentéteket, és főleg háborúskodásban volt jelentős szerepe a sziklás hegyoldalra épített várának. Az erődítményt az írások először 981-ben említik meg. A XIV. században épült Nagyboldogasszony temploma, a lengyel gótika méltán híres remekműve. Délután Morva földön át utazva elhaladunk Észak-Morvaország jelentős városa Olmütz (OLOMOUC) mellett, mely a híres kvargli (pogácsasajt) hazája. Az izgatóan „illatos” helyi sajtspecialitás fontos kiegészítője az elmaradhatatlan sörözésnek. Nem mellékesen, a Krakkóval és Boroszlóval kiváló kereskedelmi kapcsolatban lévő városban Csehország második legrégebbi egyeteme működött. 1848 decemberében itt mondott le V. Ferdinánd az osztrák császári címről 18 éves unokaöccse, Ferenc József javára. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek:
- Varsó Történelmi Központja
- Malborki vár
- Swidnica Béketemplom
- Wroclaw Centenáriumi Csarnoka

 


Nyüzsgő lengyel metropoliszok, a híres Hármasváros, vagyis az Északi-tenger csodálatos nyaralóhelyei: Gdańsk, Sopot és Gdynia, valamint Alsó-Szilézia UNESCO világörökségi helyszínei egy programban! Kihagyhatatlan nyári kirándulás, tartsanak velünk! 

A lengyel és magyar történelem – a nyelvi különbségek ellenére – nagyon szoros kapcsolatban állt és sok közös vonást mutatott az utóbbi ezer esztendőben. Hosszan lehetne sorolni azokat az ismert személyiségeket (Nagy Lajos, Báthory István, Hedvig, Kunigunda, Kinga), akiknek köszönhetően a viharos időszakokat sikeresen átvészelve, ma is barátságban, egymást segítve élünk, Lengyelországgal ugyanahhoz a szövetségi rendszerhez tartozva a „vén Európa” szívében. 


Teljes ár: 152.500 Ft

Egyágyas felár: 61.500,- Ft

Félpanziós felár: 48.000,- Ft

A belépőjegyek valamint a fülhallgató ára kb. 200,- PLN € és 4.300,- Ft (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag

Hasonló utazások