Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

NYÁRI KALANDOK A ZEMPLÉNBEN - ÚJ PROGRAM!

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 59.400,- Ft

Egyágyas felár: 26.600,- Ft                   

Vacsora felár (az 1. és a 2. napon bőséges büfévacsora a szálloda éttermében): 8.600,- Ft

Belépőjegyek és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 16.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 12.000,- Ft (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2 %

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Magyarország északkeleti sarka tele van csodákkal. Sűrű erdőrengeteg, vadregényes völgyek, romantikus várromok, kastélyok, történelmi városok mágnesként vonzzák a turistákat. A Zemplén és Tokaj-hegyalja csodáiból állítottunk össze Önöknek egy élményekben gazdag programot, melyben a történelmi látnivalókon kívül felfedezzük a térség természeti kincseit is.

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Sátoraljaújhelyen, a 2021-ben megnyitott Rákóczi Hotel*** superior 2 ágyas (zuh / WC-s) szobáiban.
Ellátás: büféreggeli, valamint fakultatív büfévacsora

1. nap: Budapest - Vizsoly – Regéci vár - Sárospatak - Sátoraljaújhely (kb. 300 km)
Utazás Budapestről rövid pihenővel a Zemplén lábához. A Biblia első teljes magyar nyelvű fordítása tette országszerte ismertté a kis falu nevét, 1590-ben VIZSOLY-ban nyomtatták ki Károli Gáspár gönci református lelkész bibliafordítását több száz példányban. Az egyik eredeti Bibliát meg is lehet nézni a falu Árpád-kori református templomában, a mellette épült látogatóközpontban pedig izgalmas nyomdatörténeti kiállítást is láthatunk. A Zempléni-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Regéc fölé magasodó vulkáni kúpon álló, II. Rákóczi Ferenc otthonaként is ismert, csodálatos panorámával rendelkező REGÉCI VÁR. A 16-17. században erődített főúri rezidenciaként működő vár újjáépült keleti palotaszárnya interaktív kiállítással várja a látogatókat. A hiteles források alapján rekonstruált termeken végighaladva betekintést nyerünk a főnemesi családok és a vár népének otthonába, életének, mindennapjainak helyszínébe. Délután SÁROSPATAK látnivalóival ismerkedünk. Első megállónk a Sárospataki Református Kollégium. A ma is működő gimnázium épületében az iskolatörténeti kiállítás mellett a Pollack Mihály által tervezett nagykönyvtár a legszebb látnivaló. Ezt követően irány a sárospataki vár, ahol a Vörös-torony és a Rákócziak dicső kora c. kiállítás szerepel programunkban. A városnézést követően irány Sátoraljaújhely. Szállásunk csodálatos természeti környezetben, a Várhegy tetején helyezkedik el, távol a város zajától. Fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Mád – Tokaj – Bodrogkeresztúr (kb. 130 km)
Egész nap világörökségi területen kalandozunk! Első megállónk MÁD. A község történetében fontos szerepet játszottak a 17. század legvégén Galíciából ide települt zsidó családok, akik átvették a görög kereskedőktől a bor forgalmazását. A település zsidó közösségének emlékét az Európában is egyedülálló, a 18. század végén késő-barokk illetve copf stílusban emelt zsinagóga őrzi. Utunk következő állomása a TOKAJ. A város különleges építészeti örökség, több évszázados borászati hagyományok  és helyi tradíciók őrzője. Városnéző sétánk során gyönyörködünk a középkori utcaszerkezet különlegesen szép épületeiben, majd szabadprogram keretein belül lehetőség van megkóstolni a Tokaji aszút, vagy más helyi bort. Délután irány BODROGKERESZTÚR. A Bodrog partján áll a Hét vezér szobra, s itt állítottak emléket „Fülöpnek”, a gólyának is, aki tizenhárom éven át volt állandó lakosa a falunak. A messze földön híres csodarabbi, Reb Steiner Saje, egykori lakhelyén kialakított Emlékház népszerű zarándokhely. Hatalmas fák árnyékában bújik meg a csodálatosan felújított Szent Kereszt felmagasztalása római katolikus templom, mely a település legrégebbi épülete. Meglátogatjuk Magyarország első ecetmúzeumát is, az Acetániát, ahol minden érzékszervünkre szükség lesz! A modern kialakítású múzeum élményszerűen mutatja be ennek az emberiséggel közel egyidős fűszernek a kultúrtörténetét, és olyan izgalmas ízeket kóstolhatunk, mint az aszú balzsamecet, a málnás vagy éppen áfonyás-ibolyás ecet. A programokat követően visszatérünk a szállodába, fakultatív vacsora a szálloda éttermében..

3. nap: Széphalom – Füzérradvány - Pálháza- Budapest (kb. 300 km)
A mai napon is élmények sora vár ránk! Reggeli után utazás SZÉPHALOM-ra, látogatás a Kazinczy Ferenc emlékcsarnokban és a Magyar Nyelv Múzeumában. Kirándulásunk egyik fénypontja a Zemplén egyik legszebb kastélya, az erdők által körülölelt és teljeskörűen, gyönyörűen felújított FÜZÉRRADVÁNYI KÁROLYI-KASTÉLY és csodálatos angolparkja. Az épület kívülről a romantika hangulatát árasztja, ám termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz fogadja az érkezőket. Míves kőfaragványai, márványkandallói, ajtókeretei, domborművei a 16-17. századi firenzei mesterek munkái, amelyek hajdan itáliai reneszánsz palotákat díszítettek. A kastélylátogatás után irány PÁLHÁZA, ahol hazánk egyik első erdei kisvasútján utazunk. Különlegessége az egyre beszűkölő völgyben vezető vonala, melynek Kőkapu megállóhelyénél egy sziklájába vájt alagúton halad át, egy nagyszerű fekvésű vadászkastély alatt. A programok után hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

 


Magyarország északkeleti sarka tele van csodákkal. Sűrű erdőrengeteg, vadregényes völgyek, romantikus várromok, kastélyok, történelmi városok mágnesként vonzzák a turistákat. A Zemplén és Tokaj-hegyalja csodáiból állítottunk össze Önöknek egy élményekben gazdag programot, melyben a történelmi látnivalókon kívül felfedezzük a térség természeti kincseit is.

 


Teljes ár: 59.400,- Ft

Egyágyas felár: 26.600,- Ft                   

Vacsora felár (az 1. és a 2. napon bőséges büfévacsora a szálloda éttermében): 8.600,- Ft

Belépőjegyek és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 16.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 12.000,- Ft (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2 %

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A látványosságokat a program során nagyrészt gyalogosan keressük fel, így kérjük, csak akkor jelentkezzenek, ha nem okoz gondot a sétálás!

A programban feltüntetett helyszínen fizetendő belépőjegy árak minden esetben tájékoztató jellegűek, a szolgáltatók fenntartják a jogot az előzetes értesítés nélküli változtatásra.

Hasonló utazások