Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

PANAMA - KOLUMBIA - ECUADOR - GALAPAGOS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 2.740.000 Ft (2.070.000 Ft + 670.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 497.000 Ft/fő

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %

A teljes ár minimum 15 főtől érvényes!
12-14 fő indulása esetén 95.000 Ft/fő felár fizetendő.

Az árakat 1 USD = 420 Ft árfolyamig garantáljuk!

Irodánkban fizetendő:
Fakultatív program: egyedülálló buszos városnézés, gyümölcs- és rumkóstolás Cartagenában 65.000 Ft/fő

Helyszínen fizetendő költségek:
Galapagos Nemzeti Park belépő: kb. 100 USD/fő
Isabela sziget és Puerto Ayora illeték: kb. 12 USD/fő
Tranzit kontrol kártya díj (Ingala card): kb. 20 USD/fő
Vízitaxik díja: 2 USD/fő
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő

Szervizdíj / Borravaló: 140 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé. Hogy az utazás teljes lehessen, ellátogatunk a különleges ökoszisztémájú Galapagos-szigetekre!

Utazás: Budapest – Panamaváros és Guayaquil – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Valamint                         Panamaváros – Cartagena, Cartagena – Bogota és Bogota – Quito útvonalon helyi repülőjáratokkal.                                                             A körutazáson  légkondicionált autóbusszal, alkalmanként hajóval/motorcsónakkal. A  hosszabbítás során belföldi                                   repülőjáratokkal, komppal/motorcsónakkal és autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (ebéd vagy vacsora), 1. nap vacsorától, a 16-17. napokon teljes ellátás, utolsó napon reggeli

1. nap: Budapest – Panamaváros
Repülés Budapestről európai átszállással Panama fővárosába, Panamavárosba. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás és vacsora.

2. nap: Panama-csatorna – Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁ-val. Hajózás a Gatun-tóig, majd a Majom-szigetekhez, ahol a csuklyás-, az üvöltő- és a tamarin majmok élnek. Látogatás az Agua Clara zsilip nyugati oldalánál található Látogató Központba, ahol alkalom nyílik a csatorna építésének történetét, világpiaci részvételét és az itt zajló tevékenységeket megismerni, illetve az áthaladó hajókat egy modern kilátóhelyről megfigyelni. Ebéd után a San Lorenzo nemzeti park felfedezése, majd túra a 400 éves erődben. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panamaváros
Utazás a Gatun folyó környékére, az EMBERA QUERA bennszülött közösség lakhelyére. A kaland egy 30 perces motoros kenuzással kezdődik a folyón keresztül, a faluban ismerkedés a közösség kultúrájával, nyelvével, ételeivel, majd zenés-táncos bemutató következik. A könnyű, hagyományos ebéd után lehetőség a közösség lakóinak kézműves termékeinek vásárlására. Ezt követően elutazás Panamavárosba, séta „Casco Antiguo” -ban, avagy az óvárosban – a város 1673-ban épült, miután a „régi Panamát” kifosztották és felgyújtották. Szállás.

4. nap: Cartagena
Reggeli után repülés CARTAGENA-ba. Fakultatív városnézés egy nem mindennapi járművel. A híres Getsemani negyed bejárása, séta a legemblematikusabb utcákon és reprezentatív tereken, ahonnan a hajdani felkelő nép harci szelleme elindította Kolumbia függetlenségét, és idővel művészi mozgalmak születtek a filmiparban, a festészetben, a szobrászatban, a táncban és persze a zenében. Ismerkedés a Palenquerasokkal, akik régen kézzel szőtt kosarakból árulták a trópusi gyümölcsöket, manapság ragyogó mosolyukkal és mutatós ruháikkal pózolnak a fotókhoz a város színes falai között, ezzel keresik kenyerüket. Belépés a helyi egzotikus és szokatlan gyümölcsök világába, a környéken leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök megkóstolása és megismerése.
Ebéd után elmerülés a karibi rumkultúrában és a nemzeti csokoládék világában. Rumkóstoló programunk során többet megtudhatunk a rum történetéről, a különböző gyártási eljárásokról és azok eredetéről. Különböző rumokat kóstolunk meg többféle kombinációban, felfedezzük illatukat és ízeiket. Szabadidő, szállás Cartagenában.

5. nap: Cartagena de Indias – Bogota
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Fusagasuga
A mai napon az Andokba teszünk kirándulást és FUSAGASUGA településre utazunk, hogy megismerjük a világhírű kolumbiai kávé történetét és készítésének egész folyamatát a vetőmagtól a kész italig. Látjuk az ültetvényeket és bemutatják szüretelt termés tisztításának, hántolásának és szárításának kézi folyamatát. Következik a cséplés és végül a pörkölés, mely az egész folyamat legkritikusabb része. Természetesen nem maradhat el a kávékóstoló sem. Napunk zárásaként irány a Monserrate Hill, ahonnan megcsodáljuk Bogota esti panorámáját, és megkóstoljuk a helyi ízeket, egy vacsora keretén belül, a hegyen található étteremben. Szállás.

7. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFIERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

8. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado) – Bogota
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően GUATAVITA-ba utazunk, ahol egy hegyi túra keretében ellátogathatunk a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhoz. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává, és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

9. nap: Bogota– Quito
Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban: La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület és az értékes Arany Múzeum kerül megtekintésre. A délután folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása. Szállás Quitoban.

10. nap: Mitad del Mundo (Világ közepe) – Egyenlítő – Otavalo
Kora reggel irány a „Világ Közepe” vagyis a MITAD DEL MUNDÓ. Áthaladunk az XVIII. században kijelölt Egyenlítő vonalán, majd az azóta pontos mérésekkel meghatározott EGYENLÍTŐ-höz érkezünk, az itt létesült parkban felkeressük az Egyenlítő-emlékművet és az érdekes fizikai jelenségeket bemutató múzeumot. Délután felkeressük a híres OTAVALÓ-i piacot, ahol jellegzetes szőttesek és egyéb kézműves termékek gazdag kínálata várja a vásárlókat. Szállás.

11. nap: Quito – Riobamba
Városnézés Ecuador fővárosában, QUITÓ-ban: a Függetlenség tere az Elnöki Palotával, Érseki Palotával és a Katedrálissal, La Compania templom (a gazdagon aranyozott templombelsőt a latin-amerikai barokk művészet egyik legszebb példájaként tartják számon), végül megtekintjük a San Francisco-kolostor értékes gyűjteményét. Délután RIOBAMBÁ-ba utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

12. nap: Riobamba – Ingapirca romjai – Cuenca
Reggeli után városnézés Riobambában. Ezt követően folytatjuk utunkat INGAPIRCA (kecsua nyelven: az inkák sziklafala), az ország legfontosabb és legjobb állapotában megőrzött inka romjai felé. Bejárjuk az ásatási területet, melynek dísze a Nap-templom. Ebéd után továbbutazás Cuencába. Szállás.

13. nap: Cuenca – Guayaquil
Városnézés CUENCÁ-ban, a gyönyörű templomokkal, terekkel, bájos piacokkal, kézműves üzletekkel és virágpiacokkal tarkított hangulatos óvárosban. A település a panamakalap készítés két központja közül az egyik, így felkeresünk egy műhelyt is. Utunkat folytatva a Csendes-óceán felé vesszük az irányt és az El Cajas Nemzeti Parkon keresztül hajtva jutunk el Guayaquilbe. Szállás.

14. nap: Guayaquil és hazautazás vagy hosszabbítás
GUAYAQUIL Ecuador legnagyobb városa, mely két folyó torkolatánál helyezkedik el, és az ország fő tengeri kikötője. Városnézés során megállunk az iguanáktól hemzsegő Seminario Parkban, a San Pedro katedrálisnál, az Integráció téren, illetve ellátogatunk a Las Penas és a Puerto Santa Ana negyedekbe is. Végül kettéválik a csoport.
Azon utastársak, akik nem tartanak tovább a csoporttal, repülőtéri transzfer után hazautaznak. Akik folytatják az utazást a Galapagos-szigetekre, szállás Guayaquilben.

15. nap: Guayaquil – Santa Cruz-sziget – Isabela-sziget
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás a Galapagos-szigetekre, érkezés a Baltra-szigetre. Érkezést követően motorcsónakkal utazunk Santa Cruz északi partjára, majd utazás a sziget déli csücske felé. Útközben ebédszünetet tartunk, majd motorcsónakkal tovább utazunk ISABELA SZIGETÉRE. Végül sétát teszünk a Flamingó lagúna körül. Vacsora és szállás Isabela-szigeten.

16. nap: Isabela-sziget
Ma egy különleges nap vár ránk, áthajózunk ISABELA-SZIGET nyugati oldalára. Utunk során átsétálunk a kék óceán vízében húzódó lávajáratokon, miközben tengeri teknősöket, pingvineket, rájákat figyelhetünk meg, vagy akár később úszhatunk és búvárkodhatunk is velük. Miután elfogyasztottuk a magunkkal vitt ebéd csomagunkat, meglátogatunk egy történelmi helyszínt, a Könnyek falát, melyet az ország első börtönének fegyencei építettek. Délután látogatást teszünk egy óriásteknős nevelő központban, ahol különféle korú és méretű teknősöket figyelhetünk meg, egyúttal megismerjük a központ munkáját. Szállás Isabela-szigeten.

17. nap: Isabela-sziget – Santa Cruz-sziget
Kora reggel motorcsónakkal visszautazunk SANTA CRUZ SZIGETÉRE, majd sétát teszünk a galapagos-i magasföldön, ahol óriásteknősökkel is találkozhatunk az EL CHATO farmon, valamint megtekintjük a vulkáni láva alagutat. Egy ízletes helyi fogásokból álló ebéd elköltése után, folytatjuk túránkat a CHARLES DARWIN KUTATÓÁLLOMÁS-hoz (mely 1959-ben lett létrehozva a galapagosi élővilág védelmére) természetes élőhelyükön találkozhatunk óriás méretű teknősökkel, és őshonos varacskos fejű leguánokkal is. Szállás Santa Cruz-szigeten.

18. nap: Hazautazás
Hosszú útra indulunk. Transzfer közúton és komppal Baltra repülőterére, hogy visszarepüljünk a kontinensre. Érkezést követően átszállás az Európába induló járatra, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Panamaváros történelmi városmagja
- San Lorenzo erőd Panamában
- Cartagena erődje és kikötője
- Quito
- Cuenca
- Galapagos-szigetek


A változtatás jogát fenntartjuk!


Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé. Hogy az utazás teljes lehessen, ellátogatunk a különleges ökoszisztémájú Galapagos-szigetekre!

 

VÁRHATÓ SZÁLLÁSOK: 

Panama - Best Western Plus Panama Zen hotel:
https://www.bwpanamazenhotel.com/en

Cartagena –Holiday Inn Express Bocagrande
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/cartagena/ctgex/hoteldetail

Bogota – Radisson Bogota Metrotel
https://www.radissonhotelsamericas.com/en-us/hotels/radisson-bogota-metrotel

Villa de Leyva – Getsemani Hotel & Spa
https://hotelgetsemani.com/en

Quito – Ikala hotel
https://www.ikalaquitohotel.com/

Riobamba – Casa Real
http://www.hotelspacasareal.com/

Cuenca- Inca Real
https://hotelincarealcuenca.com-hotel.com/en/

Guayaquil – Unipark hotel
https://www.uniparkhotel.com/

Isabela island – Iguana hotel
https://www.opuntiahotels.com/iguana-crossing/

Santa Cruz island – Deja Vu hotel
https://www.hoteldejavugalapagos.com/galeria/

A szállodaváltoztatás jogát azonos kategórián belül fenntartjuk!

ÚTVONAL:


Teljes ár: 2.740.000 Ft (2.070.000 Ft + 670.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 497.000 Ft/fő

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %

A teljes ár minimum 15 főtől érvényes!
12-14 fő indulása esetén 95.000 Ft/fő felár fizetendő.

Az árakat 1 USD = 420 Ft árfolyamig garantáljuk!

Irodánkban fizetendő:
Fakultatív program: egyedülálló buszos városnézés, gyümölcs- és rumkóstolás Cartagenában 65.000 Ft/fő

Helyszínen fizetendő költségek:
Galapagos Nemzeti Park belépő: kb. 100 USD/fő
Isabela sziget és Puerto Ayora illeték: kb. 12 USD/fő
Tranzit kontrol kártya díj (Ingala card): kb. 20 USD/fő
Vízitaxik díja: 2 USD/fő
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő

Szervizdíj / Borravaló: 140 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/panama

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kolumbia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ecuador