Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

A SARKKÖRÖN IS TÚL - NORDKAPP

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.07.09. 8/7 FRANCIAÁGYAS SZOBA 777 700 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 777.700  Ft (699.700 Ft + 78.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 128.800,- Ft (7 alkalommal vacsora)

Egyágyas felár: 240.000,- Ft

Belépőjegyek ára:  2.500,- NOK (Helyszínen fizetendő!) 

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 3%.

Minimális utaslétszám: 30 fő                            

Felár 25-29 fő esetén: 150 €    (Helyszínen fizetendő!)               

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Trondheim és Alta – Budapest útvonalakon menetrend szerinti repülőjáratokkal, osloi átszállással. A körutazáson légkondicionált magyar autóbusszal, valamint komphajóval.

Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas,  fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Trondheim
Elutazás a déli órákban osloi átszállással Norvégia harmadik legnagyobb városába, Trondheimbe, ahol magyar autóbusz várja a csoportot. Transzfer a szállodába, szállás.

2. nap: Trondheim – Mosjøen – Mo i Rana
Délelőtt séta az egykori fővárosban és királyi koronázó városban, TRONDHEIM-ben, mely napjainkban egyetemi központ. A Nidaros dóm (királyi koronázó templom és temetkező hely) mögött áll Skandinávia legrégibb épülete, a XII. századi Érseki Palota. Észak felé folytatva utunkat rövid megálló a LAKSFOSS vízesésnél. Szállás Mo i Rana-ban.

3. nap: Mo i Rana – Bodö
Ezen a napon elsőként a lenyűgöző SVARTISEN gleccser várja az idelátogatókat, ahol időjárás függvényében kishajóval kelünk át egy gleccsertavon és csodáljuk meg a fantasztikus természetet. (A gleccser megpillantásához kirándulni kell, megérintésére pedig gyakorlott túrázóknak nyílik lehetősége.) Következik az út egyik csúcspontja: átkelünk az Északi-sarkkörön! Szállás Bodö városában.

4. nap: Bodö – Lofoten-szigetek – Moskenes – Leknes
A délelőtti órákban áthajózunk a Lofoten-szigetek legdélebbikén elterülő MOSKENES-re (kb. 3 órás út). A nap folyamán ízelítőt kapunk a szigetlánc természeti szépségeiből. REINE sziklacsúcsokkal körülvett, tündérmesébe illő falu, melyet Norvégia legfestőibb helyének választottak, NUSFJORD hangulatos halászfalu. Szállás Leknes környékén.

5. nap: Leknes – Henningsvaer – Leknes
A Viking Múzeum egy viking falu feltárása során előkerült tárgyi emlékeket mutatja be, valamint egy nagy viking kori épületet, amely egyes feltételezések szerint már az i. sz. 500 körül létesült. A feltárások során a legnagyobb olyan épület került elő, amelyet valaha a viking korszakból Norvégiában találtak. Rövid henningsvaeri látogatásunkat követően Svolvaerből hajóval közelítjük meg a Troll fjordot, amely 2 km hosszú, igen szűk bejárattal rendelkezik, s ezáltal lenyűgöző látványt nyújt meredeken emelkedő hegyvonulataival. Szállás Leknes környékén.

6. nap: Svolvaer – Tromso
Reggel elhagyjuk SVOLVAER-t, a régió kereskedelmi és halászati központját. A Lofoten-szigetekre régebben csak komppal lehetett átkelni, napjainkban már alagúton és hídon is visszajuthatunk a szárazföldre. Irány TROMSO! A települést gazdag építészeti emlékei, pl. katedrális, püspökség, botanikus kert és a planetárium – már a XIX. században „az északiak Párizsává” emelték. Szállás Tromsöben.

7. nap: Alta – NORDKAPP – Honningsvåg
ALTA-t sziklarajzai tették történelmi jelentőségű településsé. A nap fénypontja, egyben programunk névadója a Nordkapp-sziget, ahova délután érkezünk. Kafjordból tenger alatt épített alagúton jutunk át Magerøya szigetére, és már csak kb. 35 km áll előttünk a csúcsig! Nyár közepén az ÉSZAKI-FOK-on az éjféli nap élménye fogad minket. Látogatás az Északi Csarnokban, ahol oklevelet is kaphatunk a hosszú utazásról. Szállás Honningsvågben.

8. nap: Honningsvåg – Alta – Budapest
Korai reggelit követően buszozás Alta repülőterére, onnan hazautazás a koradélutáni órákban átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:

- Norvégia: Geirangerfjord; Alta sziklarajzai

 


Páratlan, felülmúlhatatlan utazás! Miért is páratlan? Mert programunk minden szempontból a legkedvezőbb: a leggyorsabb helyett a leglátványosabb útvonalon haladunk, hogy Utasaink a legimpozánsabb norvég tájakat ismerhessék meg. A  „Trollok útja”, Lofoten-szigetek, Tromsö „Észak Párizsa”. maga az Északi-fok... csak néhány a legek közül!


Teljes ár: 777.700  Ft (699.700 Ft + 78.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 128.800,- Ft (7 alkalommal vacsora)

Egyágyas felár: 240.000,- Ft

Belépőjegyek ára:  2.500,- NOK (Helyszínen fizetendő!) 

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 3%.

Minimális utaslétszám: 30 fő                            

Felár 25-29 fő esetén: 150 €    (Helyszínen fizetendő!)               

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?norvegia

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?svedorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?finnorszag

 

Hasonló utazások