Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

A SARKKÖRÖN IS TÚL - NORDKAPP

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2023.07.11. 11/10 FRANCIAÁGYAS SZOBA 794 900 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 794.900,- Ft (716.900 Ft + 78.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 155.600,- Ft (10 alkalommal vacsora)

Egyágyas felár: 258.000,- Ft

Belépőjegyek ára:  1.300,- NOK és kb. 400 SEK (Helyszínen fizetendő!) 

Külső kabinban történő elhelyezés felára 2 ágyas kabinban: 12.000 Ft / fő, egyágyas kabinban: 24.000 Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.

Minimális utaslétszám: 25 fő                            

Felár 20--24 fő esetén: 50.000,- Ft                                

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Oslo és Stockholm – Budapest útvonalakon menetrend szerinti repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált magyar autóbusszal, valamint komphajókkal.

Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Oslo – Otta
A délelőtti órákban repülés OSLO-ba, majd irány észak, első megállónk az 1994-es téli olimpiának otthont adó LILLEHAMMER. A város szabadtéri múzeuma, 120 ódon épületből áll és 40 hektáros területen várja a látogatókat. Tovább utazás a szállásra, Otta környékére.

2. nap: Otta – Geiranger – Oppdal
A mély, gleccser vájta völgyek birodalmán kelünk át. Nyugat-Norvégia fjordjai, a Geirangerfjord és a Nærøyfjord a természeti világörökség részei, így programunkból nem maradhat ki az ország legszebb fjordja, a GEIRANGER. Utazás a híres Trollstigenen, mely az ország egyik leglátványosabb útvonala. Szállás Oppdalban.

3. nap: Oppdal – Trondheim – Mosjøen
Norvégia harmadik legnagyobb városát, TRONDHEIM-t keressük fel. Séta az egykori fővárosban és királyi koronázó városban, mely napjainkban egyetemi központ. A Nidaros dóm (királyi koronázó templom és temetkező hely) mögött áll Skandinávia legrégibb épülete, a XII. századi Érseki Palota. Észak felé folytatva utunkat rövid megálló a LAKSFOSS vízesésnél. Szállás Mosjøen környékén.

4. nap: Mosjøen – Bodö
Mo i Rana városa mellett elhaladva érkezünk az ország egyik legnagyobb és leglátogatottabb baralngjához, a Gronlingrotta-hoz. Föld alatt vízesések és egy különleges formájú, beszorult sziklatömb várja az idelátogatókat. Következik az út egyik csúcspontja: átkelünk az Északi-sarkkörön! Szállás Bodö városában.

5. nap: Bodö – Lofoten-szigetek – Moskenes – Svolvaer
A délelőtti órákban áthajózunk a Lofoten-szigetek legdélebbikén elterülő MOSKENES-re (kb. 3 órás út). A nap folyamán ízelítőt kapunk a szigetlánc természeti szépségeiből. REINE sziklacsúcsokkal körülvett, tündérmesébe illő falu, melyet Norvégia legfestőibb helyének választottak, NUSFJORD hangulatos halászfalu. Szállás Svolvaer környékén.

6. nap: Svolvaer – Tromso
SVOLVAER-t, a régió kereskedelmi és halászati központját autóbusszal fedezzük fel. A Lofoten-szigetekre régebben csak komppal lehetett átkelni, napjainkban már alagúton és hídon is visszajuthatunk a szárazföldre. Irány TROMSO! A települést gazdag építészeti emlékei, pl. katedrális, püspökség, botanikus kert és a planetárium – már a XIX. században „az északiak Párizsává” emelték. Szállás Tromsöben.

7. nap: Alta – NORDKAPP – Honningsvåg
ALTA-t sziklarajzai tették történelmi jelentőségű településsé. A nap fénypontja, egyben programunk névadója a Nordkapp-sziget, ahova délután érkezünk. Kafjordból tenger alatt épített alagúton jutunk át Magerøya szigetére, és már csak kb. 35 km áll előttünk a csúcsig! Nyár közepén az ÉSZAKI-FOK-on az éjféli nap élménye fogad minket. Látogatás az Északi Csarnokban, ahol oklevelet is kaphatunk a hosszú utazásról. Szállás Honningsvågben.

8. nap: Honningsvåg – Saariselka
Eddig északnak tartottunk, most dél felé vesszük az irányt. Első állomásunk INARI, ahol a lapp emlékekkel ismerkedünk. A lappföldi tóvidék mentén továbbutazás IVALO-ba. 1868-ban északról, a Tana folyó partjáról bányászok érkeztek ide, arany után kutatva. Szállás Saariselkaban.

9. nap: Rovaniemi – Oulu
Első megállónk SODANKYLÄ (háborúfalva), melynek műemlék-fatemploma érdemel rövid fotószünetet. „Tunturi” (jégkorszaki emlék) látogatást követően második alkalommal kelünk át a sarkkörön, útban a Mikulás otthonának tartott ROVANIEMI-be. A település egyúttal Lappföld kereskedelmi központja és már az Északi-sarkkörön túl fekszik. A Mikulás postahivatalából lesz lehetőségünk üdvözlő levelet küldeni szeretteinknek. Szállás Ouluban.

10. nap: Oulu — Petajeväsi – Turku
OULU városa a Botteni-öböl partján fekszik, fontos közlekedési és kereskedelmi csomópont. Jyväskyla közelében megtekintjük a PETÄJÄVESI ótemplomot, mely szintén a világörökség része. Utazás Turkuba, behajózás. Éjszaka a hajón, 2 ágyas, belső kabinokban.

11. nap: Stockholm – Budapest
Kikötés után panorámás városnézés, majd szabadidő STOCKHOLM-ban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:

- Norvégia: Geirangerfjord; Alta sziklarajzai

 


Páratlan, felülmúlhatatlan utazás! Miért is páratlan? Mert programunk minden szempontból a legkedvezőbb: a leggyorsabb helyett a leglátványosabb útvonalon haladunk, hogy Utasaink a legimpozánsabb norvég tájakat ismerhessék meg. A Geiranger-fjord, a „Trollok útja”, Lofoten-szigetek, Tromsö „Észak Párizsa”. maga az Északi-fok... csak néhány a legek közül!


Teljes ár: 794.900,- Ft (716.900 Ft + 78.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 155.600,- Ft (10 alkalommal vacsora)

Egyágyas felár: 258.000,- Ft

Belépőjegyek ára:  1.300,- NOK és kb. 400 SEK (Helyszínen fizetendő!) 

Külső kabinban történő elhelyezés felára 2 ágyas kabinban: 12.000 Ft / fő, egyágyas kabinban: 24.000 Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.

Minimális utaslétszám: 25 fő                            

Felár 20--24 fő esetén: 50.000,- Ft                                

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?norvegia

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?svedorszag

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?finnorszag

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Hasonló utazások