Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

AUSZTRÁLIA - TASMÁNIA - ÚJ-ZÉLAND

 • kenguru
 • Ayers Rock
 • Uluru
 • Pancake rocks
 • Milford-Sound.
 • Melbourne
 • Sydney
 • Nagy Korallzátony
 • Aboriginal
 • Kuranda Nemzeti Park
 • Melbourne
 • Sydney
 • Sydney
 • Sydney Manly-beach
 • Sydney Opera
 • Blue Mountans
 • Queenstown
 • Rotoura
 • Auckland
 • Cairns
 • Rotorua
 • Hobart
 • Hobart Port Arthur
 • Auckland
 • Christchurch
 • Ferenc József gleccser

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 2.795.000 Ft (2.345.000 Ft + 450.000 Ft illetékek, csomagdíj és belföldi repülőjegyek)
Egyágyas felár: 613.000 Ft

Min. utaslétszám: 20 fő
Garanciafelár 15 – 19 utas esetén: 480 USD

Az árakat 1 USD = 350 Ft árfolyamig garantáljuk!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok (tájékoztató jellegű árak)
Melbourne Eureka Tower: kb. 30 AUD
Nagy-korallzátony
    - sznorkelezés vezetővel: kb. 75 AUD
    - 10 perc helikopterrepülés: kb. 200 AUD
    - Scuba Doo egyszemélyes tengeralattjáró, kb. 20 perc: kb. 185 AUD
Motorcsónakos száguldás: kb. 140 NZD
Auckland Skytower: kb. 40 NZD

Szervízdíj / borravaló: 100 USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500 Ft
Új-Zéland: vízummentes, de bevezetésre került ún. online regisztrációs díj és környezetvédelmi adó: 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Ausztrália az egyetlen olyan ország a Földön, amely az egész kontinensre kiterjed. Nyilván nem lehet bejárni az egészet néhány hét alatt, de a legszebb látnivalókat felketessük 3 hetes körutazásunk alkalmával: Sydney, a Nagy Korallzátony és a Kék-hegység mellett természetesen megnézzük a híres Ayers Rockot is - az őslakosok nyelvén Ulurut - mely egyike a világ legszentebb helyeinek. Programunk része Tasmánia, a legkisebb területű szövetségi állam, melynek 20%-a az UNESCO Világörökség része. Új-Zélandot felfedezzük a déli sziget gleccsereitől, fjordjaitól kezdve Rotoruáig, a maori őslakosok központjáig.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Sydney, Sydney – Christchurch, valamint Auckland – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint.
A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.
Elhelyezés: középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli + 4 főétkezés.

1. nap: Budapest – Dubaj
Délután repülés Dubajon keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney
Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház, avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd, avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben*. Szállás.

4. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park - Sydney
Reggeli után elsőként látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok látványa is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.). Továbbutazás a BLUE MOUNTAINS hegységbe. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon”-jakét is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Szállás Sydneyben.

5. nap: Sydney – Hobart (Tasmánia)
Hóbort? Vagy Mánia? Repülés Tasmánia fővárosába, Hobartba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Rövid buszozást követően érkezés PORT ARTUR-ba*, az egykor fatelepre, mely egykoron a visszaeső bűnözők börtöntelepe volt. Utoljára 1853-ban érkeztek a szigetre elítéltek, azonban a börtön 1877-ig működött. 1979-1986 között felújították a börtön romjait és így ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Visszatérés HOBART-ba, Ausztrália második legrégebbi városába, melynek történelme a tengerparton kezdődött. A sok elegáns, jóllehet fegyencek által épített, XIX. századi épület a vitorláshajók korát idézi. A pasztellszínűre festett házak jórészt fából készültek és inkább kanadai városokra (p. Halifax, St. John’s) emlékeztetnek. Séta a belvárosban. Szállás Hobartban.

6. nap: Bruny-sziget
Délelőtt, rövid buszozás után, kompra szállunk Ketteringben, ahonnan 20 perc alatt elérjük a Bruny-szigetet*. A természeti szépségek, különlegességek szigetét a vízről is érdemes szemügyre venni. Lélegzetelállító motorcsónak túra során a sziget gazdag élővilágából kapunk ízelítőt, valamint a dél-keleti partvidék tagolt, sziklás szakaszait, rejtett barlangjait is felfedezzük. Időjárástól függően láthatunk delfineket, fókákat, bálnákat és a partvonal mentén élő madarakat. Visszatérve a fővárosba szabadidő. Szállás Hobartban.

7. nap: Hobart (Tasmánia) – Melbourne
Délelőtt látogatás a MOUNT FIELD NEMZETI PARK* részét képező BONORONG WILDLIFE PARK*-ban. Ez a terület Tasmánia legnépszerűbb vadasparkja. Nem a klasszikus állatkertek közé sorolható, hiszen fő feladatként az őshonos elárvult, sérült állatokat gondozzák. A látogatás során többek között tasmán ördöggel, kenguruval, koala mackókkal és még sok, számunkra egzotikusnak mondható állatfajjal találkozhatunk. Késő délután repülés Melbourne-be. Szállás.

8. nap: Melbourne
Városnézés MELBOURNE-ben. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint egy merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára, egy elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra, ahol fontos és számít a rokonság, illetve az iskola hírneve. Napjainkban is fontos itt a polgári hagyomány, de valamelyest már oldódott az elvárás. A modern felhőkarcolók között ma is fellelhetőek a szépen gondozott parkok, az elegáns viktoriánus városmag. Ismerkedés az ország második legnagyobb városával: St. Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú sportstadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületében, az Eureka Tower 88 emeletes felhőkarcolójában. Szállás Melbourne-ben.

9. nap: Melbourne – Cairns
Repülés Cairnsbe. A város Queensland tartomány turistaközpontja, üdülőhelye. A város vonzáskörzete, a Nagy-korallzátony, és a Kuranda esőerdő. Szállás Cairnsben.

10. nap: Cairns – Nagy-korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy-korallzátonyhoz*. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, sznorkelezni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairnsben.

11. nap: Kuranda – kirándulás az őserdőbe
Utazás nosztalgia panorámavonattal az őserdő szélén KURANDÁ-ba*. Az út során pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. A kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután buszozás vissza Cairnsbe. Szállás Cairnsben.

12. nap: Cairns – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Kora reggel irány a repülőtér, repülés AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

13. nap: Ayers Rock – Sydney
Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, reggeli. Transzfer a repülőtérre, repülés Sydneybe. Szállás.

14. nap: Sydney
Reggeli után folytatjuk az ismerkedést SYDNEY városával. Szeretnénk felkeresni, az immár UNESCO világörökséggé nyilvántartott, a város jelképévé vált Operaházat. Lehetőség van egy kis kikapcsolódásra, mielőtt elbúcsúzunk Ausztráliától. Szállás Sydneyben.

15. nap: Sydney – Christchurch – Artúr-hágó
Reggel repülés Sydneyből CHRISTCHURCH-be, Új-Zéland déli szigetének legnagyobb városába. Az érkezést követően, átkelünk az Artúr-hágón, s máris a Tasmán-tenger partjára érkezünk. Szállás Greymouthban.

16. nap: Pancake Rock – Ferenc József gleccser
Reggeli után egy újabb különleges természeti látnivalóhoz indulunk. A nyugati part e szakaszának legnépszerűbb látványosságai a Punakaiki partját szegélyező, palacsintatortához hasonlítható „Pancake Rocks” (Palacsinta-szikla) bizarr sziklaformációi. Végül, időjárás függvényében, a Fox- vagy a Ferenc József-gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

17. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Délután, fakultatív program keretében, többféle lélegzetelállító élményben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

18. nap: Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Hajózás a fjordban*, majd délután visszatérés QUEENSTOWN-ba rövid városnézés következik. Szállás Queenstownban.

19. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggeli órákban repülés Auckland-be, onnan továbbutazás busszal ROTORUA-ba. Útközben megálló a WAITOMO BARLANGOKNÁL*, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi folklór hagyományokkal. Szállás Rotoruában.

20. nap: Rotorua – Auckland
A délelőttöt ROTORUÁ-ban töltjük. A TE PUIA* Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos faragás és szövés mesterségének fortélyait, melybe vendégeink is bepillantást nyernek. Látogatás AGRODOME-ban*, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé, valamint egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Auckland felé, szállás.

21. nap: Auckland – Dubaj
AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A települést vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületébe, a Skytowerbe. Rövid szabadidő után transzfer a repülőtérre és búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

22. nap: Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban. 

  

 UNESCO Világörökségek:

Ausztrália:
- Nagy-korallzátony
- Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
- Greater Blue Mountains Övezet
Új-Zéland:
- Te Wahipounamu Nemzeti Parkok


Ausztrália Ayers Rock nélkül? Mint a szódavíz, buborék nélkül! És mi az igazi mánia? Hát kérem, ördöge van, ha eltalálta, mert az pedig Tasmánia! És még ráadásul a sokféle természeti csoda, változatos, különleges állatvilág. A legkedvezőbb, legtartalmasabb programra kíváncsi? Akkor itt az alkalom, ragadja meg, s tartson velünk!


Teljes ár: 2.795.000 Ft (2.345.000 Ft + 450.000 Ft illetékek, csomagdíj és belföldi repülőjegyek)
Egyágyas felár: 613.000 Ft

Min. utaslétszám: 20 fő
Garanciafelár 15 – 19 utas esetén: 480 USD

Az árakat 1 USD = 350 Ft árfolyamig garantáljuk!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok (tájékoztató jellegű árak)
Melbourne Eureka Tower: kb. 30 AUD
Nagy-korallzátony
    - sznorkelezés vezetővel: kb. 75 AUD
    - 10 perc helikopterrepülés: kb. 200 AUD
    - Scuba Doo egyszemélyes tengeralattjáró, kb. 20 perc: kb. 185 AUD
Motorcsónakos száguldás: kb. 140 NZD
Auckland Skytower: kb. 40 NZD

Szervízdíj / borravaló: 100 USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500 Ft
Új-Zéland: vízummentes, de bevezetésre került ún. online regisztrációs díj és környezetvédelmi adó: 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ausztralia-es-oceania

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ausztralia-es-oceania?uj-zeland

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Védőoltás:
Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak az ÁNTSZ-nél: Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervezet NEMZETKÖZI OLTÓKÖZPONT

 

 

Cimkék

Körutazás

Hasonló utazások