Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

BÉCS - RAFFAELLO ÉS MICHELANGELO

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Belépőjegyek a múzeumokba: kb. 40 EUR

Az ún. „átmenő biztosítást” és a fülhallgató díját a részvételi díj tartalmazza.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Soron következő bécsi múzeumlátogatásunk alkalmával a Szépművészeti Múzeum és az Albertina két nagy őszi időszaki kiállításának megtekintésére invitáljuk Önöket. Programunk során két művészóriás ritkán látott műveivel ismerkedhetünk meg. A KHM-ben a Raffaello: Selyem és Arany tárlatot tekintjük meg, az Albertinában látható Michelangelo & Beyond kiálltás pedig a reneszánsz mester művészetekre gyakorolt messzemenő hatásával foglalkozik.

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 óra Bp. XIV Ifjúság útja, Danubius Hotel ARÉNA előtti útról
06.15-kor BAH csomópont ÖMV benzinkúttól. (Kérjük előre bejelenteni!)
Találkozó: 10 perccel az indulási időpontok előtt

A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM időszakos kiállításán ezúttal Raffaello különleges alkotásaival ismerkedhetünk. A reneszánsz korszakban a fejedelmi hatalom kifinomult kinyilatkoztatása az elegáns falikárpitok voltak, melyek készítéséhez finom selymet és nemesfémszálakat használtak. A legkiválóbb alkotások Brüsszelben születtek, köztük kiemelkedik X. Leó pápa (1475-1521) megrendelésére elkészült kárpitsorozat, mely az apostolok történetét ábrázolta, és eredetileg a római Sixtus-kápolnába szánták. Raffaello készítette elő a flamand gobelintervezés stílusforradalmát, mely meghatározó volt a korabeli művészeti irányzatokban. A kiállítás végig kalauzolja a látogatókat a gobelinművészet fejlődésén, Raffaello terveit felhasználva. A kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzük a reneszánsz időszakban alkalmazott különféle stílusokat és motívumokat, miközben betekintést nyerünk a kor művészeti és vallási kontextusába.

Rövid szabadidőt követően irány a másik múzeum.

Az ALBERTINA őszi fő kiállítása a nagy reneszánsz mester, Michelangelo más művészekre gyakorolt hatására összpontosít. A kiállítás bemutatja a művész által formált alakok monumentális és erős testfelépítését, valamint azok energikus és intenzív érzelmekkel áthatott megjelenítését. Michelangelo új ideált teremtett aktjaival, amelyek nemcsak kortárs művészekre gyakoroltak hatást, hanem maradandó nyomot hagytak a következő generációkban is. A kiállítás célja, hogy kiválasztott példák segítségével megmutassa ezt a hatást. A mester meztelen aktrajzait párhuzamba állítják kortársai és utódai, mint például Daniele da Volterra, Rosso Fiorentino, Baccio Bandinelli, Francesco Salviati és Domenico Beccafumi papírra készült műveivel, hogy szemléltessék művészetének megkerülhetetlen hatását. Habár Michelangelo valószínűleg soha nem rajzolt meztelen nőt, helyette nőies megjelenést kölcsönzött a férfi testnek. A kiállított műveket témák szerint csoportosítják, mint például az ember bukása, Krisztus szenvedéstörténete és keresztre feszítése, valamint Herkules tettei.

A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Soron következő bécsi múzeumlátogatásunk alkalmával a Szépművészeti Múzeum és az Albertina két nagy őszi időszaki kiállításának megtekintésére invitáljuk Önöket. Programunk során két művészóriás ritkán látott műveivel ismerkedhetünk meg. A KHM-ben a Raffaello: Selyem és Arany tárlatot tekintjük meg, az Albertinában látható Michelangelo & Beyond kiálltás pedig a reneszánsz mester művészetekre gyakorolt messzemenő hatásával foglalkozik.

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 óra Bp. XIV Ifjúság útja, Danubius Hotel ARÉNA előtti útról
06.15-kor BAH csomópont ÖMV benzinkúttól. (Kérjük előre bejelenteni!)
Találkozó: 10 perccel az indulási időpontok előtt

A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM időszakos kiállításán ezúttal Raffaello különleges alkotásaival ismerkedhetünk. A reneszánsz korszakban a fejedelmi hatalom kifinomult kinyilatkoztatása az elegáns falikárpitok voltak, melyek készítéséhez finom selymet és nemesfémszálakat használtak. A legkiválóbb alkotások Brüsszelben születtek, köztük kiemelkedik X. Leó pápa (1475-1521) megrendelésére elkészült kárpitsorozat, mely az apostolok történetét ábrázolta, és eredetileg a római Sixtus-kápolnába szánták. Raffaello készítette elő a flamand gobelintervezés stílusforradalmát, mely meghatározó volt a korabeli művészeti irányzatokban. A kiállítás végig kalauzolja a látogatókat a gobelinművészet fejlődésén, Raffaello terveit felhasználva. A kiállítás lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzük a reneszánsz időszakban alkalmazott különféle stílusokat és motívumokat, miközben betekintést nyerünk a kor művészeti és vallási kontextusába.

Rövid szabadidőt követően irány a másik múzeum.

Az ALBERTINA őszi fő kiállítása a nagy reneszánsz mester, Michelangelo más művészekre gyakorolt hatására összpontosít. A kiállítás bemutatja a művész által formált alakok monumentális és erős testfelépítését, valamint azok energikus és intenzív érzelmekkel áthatott megjelenítését. Michelangelo új ideált teremtett aktjaival, amelyek nemcsak kortárs művészekre gyakoroltak hatást, hanem maradandó nyomot hagytak a következő generációkban is. A kiállítás célja, hogy kiválasztott példák segítségével megmutassa ezt a hatást. A mester meztelen aktrajzait párhuzamba állítják kortársai és utódai, mint például Daniele da Volterra, Rosso Fiorentino, Baccio Bandinelli, Francesco Salviati és Domenico Beccafumi papírra készült műveivel, hogy szemléltessék művészetének megkerülhetetlen hatását. Habár Michelangelo valószínűleg soha nem rajzolt meztelen nőt, helyette nőies megjelenést kölcsönzött a férfi testnek. A kiállított műveket témák szerint csoportosítják, mint például az ember bukása, Krisztus szenvedéstörténete és keresztre feszítése, valamint Herkules tettei.

A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Belépőjegyek a múzeumokba: kb. 40 EUR

Az ún. „átmenő biztosítást” és a fülhallgató díját a részvételi díj tartalmazza.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ausztria 

A programban feltüntetett helyszínen fizetendő belépőjegy árak minden esetben tájékoztató jellegűek, a szolgáltatók fenntartják a jogot az előzetes értesítés nélküli változtatásra.

Fontos: Ne felejtsük otthon fényképes személyi azonosító okmányunkat vagy útlevelünket! Mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra.

Hasonló utazások