DÉL-AFRIKAI KALANDOZÁS - MAGYAR BORÁSZOK NYOMÁBAN

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2022.01.20. 10/9 FRANCIAÁGYAS SZOBA 699 600 Ft/fő foglalás
2022.01.20. 10/9 FRANCIAÁGYAS SZOBA 819 600 Ft/fő foglalás

Teljes ár:  

3 csillagos elhelyezés esetén: 699.600.- Ft (614.600.- Ft + kb. 85.000.- Ft reptéri illetékek és csomagdíj) 

4 csillagos elhelyezés esetén: 819.600,- Ft (734.600,- Ft + kb. 85.000,- Ft reptéri illetékek és csomagdíj)

Félpanziós felár: 75.000.- Ft ( 6 vacsora )

Egyágyas felár: 

3 csillagos elhelyezés esetén: 144.700,- Ft

4 csillagos elhelyezés esetén: 217.500,- Ft

Szervizdíj / Borravaló: 50,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére, helyszínen fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, úgymond kötelezőnek tekintik!

A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: 38,- USD, mely időjárásfüggő program, ezért a helyszínen fizetendő.

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

 

Utazás: Bp. – Fokváros – Bp. útvonalon átszállással, a körutazáson légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3* szálláshelyek / felár ellenében 4* elegáns szálláshelyek és 1 éjszaka jó színvonalú lodge 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és 1 vacsora, továbbá fakultatív 6 vacsora program szerinti exkluzív éttermekben

1. nap: Budapest – Fokváros
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros
Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Transzfer a városba. Félnapos városnézésünk során elsőként a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval (időjárás függvényében, fakultatív). Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget, ahol Nelson Mandela raboskodott. Ezt követően a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről) megtekintése következik. Választható vacsora a Victoria & Alfred Waterfront-on és szállás a Premier Hotelben 4*, amely Fokváros luxus, szép fekvésű, óceán parton lévő szállodája.

3. nap: Jóreménység foka – Groot Constantia Borászat
Reggeli után az Atlanti-óceán Camps Bay partszakaszát követve a 12 Apostol-hegyvonulat lábánál lévő panorámaúton utazunk a Hout Bay-be, ahol megállunk egy rövid fotószünetre. Továbbutazás a Jóreménység Nemzeti Parkba, jó idő esetén CHAPMAN’S PEAK sziklába vájt, kanyargós, festői autóúton. A JÓREMÉNYSÉG Foka táblánál megállunk fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozását. Délután TOKAI (amely a magyar Tokajról kapta a nevét) érintésével ellátogatunk Dél-Afrika legöregebb borkúriába, a Groot Constantiába. 1679-ben Simon van der Stel kormányzó szaktudásával jött létre az első szőlőültetvény Constantia területén, a Tábla-hegy mögötti hegyvonulatokon, amely a Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Savignon, Merlot borairól nevezetes. Megkóstoljuk a híres, díjnyertes boraikat, melyeket már Napóleon császár is csodálattal fogyasztott. Választható a nap befejezéseként fakultatív program és vacsora: közös afrikai dobolás, majd „könnyű”, 14 fogásos vacsora. Az asztalhoz hozzák az ételeket és mindenki annyit fogyaszt a tálból, amennyit szeretne. A színes ruhákban előadott törzsi tánc show bepillantást ad a helyi afrikai népcsoportok életébe. Mindegyik étel felszolgálásánál elmondják a főzési technikát és hogy milyen fűszerezést használtak. Késő este transzfer a hotelbe. Szállás a Premier Hotelben, Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Victoria & Alfred Waterfront
Reggeli a hotelben. Dél-Afrika a gyémánt és az arany országa, így érdekességként ellátogatunk egy gyémánt csiszoló és ékszer készítő műhelybe. Itt megláthatjuk hogyan lesz az aprócska kőből a csiszolás által csillogó gyémánt. Ellátogatunk Fokváros mezőgazdasági kézműves kistermelőinek piacára. Itt találkozhatunk a helyi gazdák friss gyümölcseivel, süteményeivel, helyi sütésű pékáruval, szárított húsokkal és ízletes kézműves termékekkel. Akinek kedve van meg is kóstolhatja velünk a biltongot, amely a helyiek kedvenc marha húsból készült szárított csemegéje.
Tovább utazva megérkezünk a Victoria & Alfred Waterfrontra, amelyet közösen fedezünk fel. Fokváros régi kikötőjéből átalakított szórakozó negyed, számtalan látnivalót nyújt az oda látogatóknak.
A stégeknél várakoznak a túrákra induló hajók, yachtok, közöttük fókák úszkálnak. Az utcai zenészek koncerteket adnak. Az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólókig leérnek, világszínvonalú üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt a kavalkádot megkoronázza a háttérben a Tábla Hegy látványa.
A nap fénypontjaként naplemente panoráma hajótúra keretében, kihajózunk az Atlanti -óceánra és megcsodáljuk a naplemente fényében Fokvárost, a Tábla Hegyet az Atlanti Óceán felől. Választható: vacsora a hajón vagy a Waterfronton. Időjárás függő program. Szállás Fokvárosban.

5. nap: Fokváros – Cape Strucc Farm – Buffelsfontein Vadaspark
Reggeli után Fokvárostól északra, a West Coast területre vezet utunk. Először egy strucc farmot látogatunk meg, ahol megérkezés után körbevezetnek bennünket. Látogatásunkat a keltetőnél kezdjük, ezután megnézzük a kifejlett strucc madarakat, majd bizonyítva, hogy milyen erősek a strucc tojások, rá is állhatunk. A farmon láthatunk krokodilokat, teknőst is. Nagyon szép ajándék dísztárgyakat láthatunk a farmon lévő boltban.
Ezt követőn az Atlanti-óceán partvonala mellett haladva megérkezünk a Buffelsfontein Vadasparkba.
Ez az 1600 hektáros családi tulajdonú rezervátum Namíbiára emlékeztető domborzatú és növényvilágú vadaspark ad otthont Afrika nagy vadjainak, például oroszlánnak, kafferbivalynak, rinocérosznak, antilopoknak, zebráknak és zsiráfoknak. Itt töltjük az éjszakát is, vacsorára különleges kulináris élvezetként afrikai grill BBQ büfé vacsorát fogyasztunk vad húsokkal.

6. nap. Bushman központ – Capaia Borászat
Reggeli a vadasparkban, majd délelőtt Khwa Ttu kulturális központban egy érdekes törzsi népcsoport, a bushmanok életébe kapunk bepillantást. A vezetett túra alatt láthatjuk kunyhóikat, bemutatják a tűzcsiholást, mesélnek a hagyományaikról. Bemutatják hogyan vadásznak, láthatjuk, hogyan készítik a strucctojás héjából az ékszereiket, megkóstolhatjuk a híres gyógyteájukat. A bushman volt a legelső népcsoport, amely a déli Afrika területén megjelent, belőlük származtak a koikoi és a san törzsek. Ez a kulturális központ segíti a bushmanok hagyományainak megőrzését Dél-Afrikában.
Gál Tibor magyar borász munkásságának nyomában
Megtekintjük a borászatot, borkóstolás és találkozás a borászat szakembereivel. Gál Tibor magyar borászikon szaktanácsadóként érkezett dolgozni a Fokvároshoz közel eső Capaia szőlőbirtokra 2003-ban. A kiváló egri borászt Alexander von Essen báró kérte fel, hogy dolgozzon a borászatában. Dél-Afrikában a szüret februártól márciusig tart, így a fél éves eltolódást a magyarországi őszi szürethez remekül lehet igazítani. Gál Tibor legendás személyiségét, elhivatottságát a fokföldiek csodálattal nézték. Mindene volt a szőlő, a bor termőföld, saját kezével telepítette Fokföldön a szőlőket és vizsgálta a talajt, az uralkodó széljárást és mindent, ami befolyásolhatott egy évjáratot. Együtt lélegzett a szőlővel. A pincészet megtervezése és kivitelezése nem mindennapi feladatát kapta, ahol a lehető legmodernebb technológiát a legmagasabb minőségi szinttel párosította és jelenleg a világ legnagyobb 54 francia tölgyfa tankjában érlelik kellő minőségűre a borokat. A dél-afrikai borászat eddigi történetében még nem fordult elő az, amit ő megvalósított. A legelső szüretet követő 2003-as évjárat termése a borászat három borának 5 csillagos minőségi kitüntetést hozott. Választható vacsora a borászat szép fekvésű éttermében. A borvidéken keresztül utazás a hegyek és szőlőültetvények között fekvő Stellenbosch-ba. Szállás: 3 éjszaka tradicionális borkúriában.

7. nap Stellenbosch- Franschhoek Borvidék – Bergkelder Borászat
Reggeli után Franschhoek-ba érkezünk, ahol a település francia történelmének megismerésével kezdjük a napot, megnézzük a Hugenotta-emlékművet. Ezt követően pedig egy ritka élménynek leszünk részesei, a Franschhoek-i borászatok felfedezésére indulunk ’Wine Tram’ borvillamos és busz segítségével: annál a birtoknál állhatunk meg éppen az útvonal kilenc borászata közül, melynél éppen kedvünk tartja. Mi a Franschoek és Boschendal legszebb útvonalán haladunk. A bortúra után délután visszautazunk Stellenbosch-ba.
Dr. László Gyula munkássága nyomában
Megtekintjük a Bergkelder borászatot és találkozunk a borászat szakembereivel. A Fleur du Cap borokat először 1968-ban indították el, miután megnyitották a Bergkeldert, a híres hegyi pincét, amely mélyen behatol a stellenboschi Papegaai-hegybe. Anton Rupert mágnás építette a borászat pincéjét, ez volt az első földalatti pince, ahol hűvös pincében érlelték a palackokat a déli féltekén. 1978-tól 1992-ig Dr. László Gyula volt a vezető főborász és cellamester a Bergkeldernél, amely a Stellenryck Collection, a Fleur du Cap, a Grünberger és a Kupferberger márkákat gyártja. Az iparág szakértői elismerték, hogy Dr. László Gyula munkássága kulcsszerepet játszott a dél-afrikai boripar arculatának megváltoztatásában. Személye kulcsfontosságú volt a Fokföldön létesített szőlőültetvények minőségének fejlesztésében, új szőlőanyag beszerzésében és nemes új borfajták termesztésében. A róla elnevezett elegáns, kiváló László bor számtalan díjban és elismerésben részesült. Pincelátogatással egybekötött borkóstoláson veszünk részt. Választható vacsora egy fokföldi tradicionális híres afrikansz étteremben, ahol megkóstoljuk a búr konyha finomságait. Szállás tradicionális borkúriában.

8. nap Stellenbosch Borvidék – Spier Borászat – JC Le Roux Borászat
Borkóstolás a Spier borászatban, mely Stellenbosch egyik legrégebbi borkúriája, története egészen 1692-ben nyúlik vissza. Több mint 300 éves történelmükben Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Pinotage, Shiraz boraikra a legbüszkébbek a borászat szakemberei.
Pongrácz Dezső munkássága nyomában
Megtekintjük a borászatot, borkóstolás és találkozás a borászat szakembereivel. Itt készül a magyar borász pezsgője, az elegáns Pongrácz pezsgő, amely nagyon közkedvelt Dél-Afrikában. A Pongrácz Dezső emlékszobában mi is megkóstoljuk a pezsgőt kiváló boraik mellett, egy privát kóstolás keretében. A nemesi származású Pongrácz gróf 1923-ban született, 1944-ben szerzett mezőgazdasági diplomát Budapesten, majd a besorozását követően szovjet hadifogságba esett. Közel egy évtizedet töltött szibériai munkatáborokban, ezeket túlélve visszakerült Magyarországra, de 1956-ban végleg elhagyta az országot. Meg sem állt Afrikáig, családi kapcsolatai segítségével Namíbiába költözött, és mezőgazdasággal kezdett foglalkozni egy farmon. 1958-ban áttelepült Dél-Afrikába, a Fokváros mellett található Stellenbosch-ba. Szellemességével és friss, provokatív ötleteivel nagy karriert futott be, agronómusként, kutatóként, tankönyvek szerzőjeként és ágazati vezetőként döntő befolyást gyakorolt a dél-afrikai borászat fejlődésére. Kikapcsolódásként Beethoven szimfóniáit hallgatta és rajongva szeretett tacskóival töltötte szabadidejét. Munkássága tiszteletére 1990 óta a Méthode Cap Classique elegáns pezsgőt Pongrácznak nevezik. A számtalan díjjal kitüntetett Pongrácz pezsgők chardonnay és pinot noir szőlőből készülnek.
Választható vacsora a Spier Vadas étteremben, aminek tulajdonosa is magyar gyökerekkel rendelkezik. A családja az 1900-as évben vándorolt ki Fokvárosba. PJ Vadas a franciaországi Moulin de Mougins-ben, Londonban Angela Hartnett mellett és több éve Gordon Ramsay londoni és New York-i Michelin csillagos éttermében tanult. Szállás tradicionális borkúriában.

9. nap. Stellenbosch – Fokváros
Dél-Afrika második legrégebbi városát, STELLENBOSCH-t látogatjuk meg, ahol sok fokföldi holland stílusban épült történelmi épületet láthatunk, megtekintjük a város főterét (Die Braak). Megnézzük a Stellenbosch Falu Múzeumot, ami bemutatja az első telepesek életét. Sétánkat a hatalmas tölgyfák között folytatjuk, amelyeknek cserjéit a 19. században ültették. Végighaladunk a Dorp Straat utcán, ahol a régi fokföldi házak ma is egykori pompájukban tündökölnek. Napjainkban nagy részük vendéglőknek és üzleteknek, kávézóknak ad otthont. Meglátogatjuk Oom Samie se Winkel (Sam nagybácsi) boltját, mely híres nevezetessége a városnak, benne szinte minden kapható: tradicionális ételek, cukorkák, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Ezután transzfer Fokváros repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

10. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, a menetrend függvényében.


Dél-Afrika az európai gyarmatosító hajózás fénykorában, Európa és az ázsiai gyarmatok közötti elhelyezkedésével, ideális területnek mutatkozott a hajóutakon addigra megfogyatkozó élelmiszerek, és – természetesen – borok pótlására. Így kerültek telepítésre az első tőkék is a kontinensen. 1659 óta folyik itt szőlőtermesztés, nagy hagyománya van a borászatnak, a világ legrégebbi borászatai közül nem egy Dél-Afrikában van. Az ország délnyugati részében, Fokvárostól mindössze negyvenöt kilométerre keletre húzódik az egyik legfontosabb dél-afrikai bortermő terület, Stellenbosch. A folyóvölgyek ideális helyet biztosítanak számos borszőlő termesztésére, mint a Shiraz, a Cabernet Sauvignon vagy a Pinot Noir. A Dél-Afrika borvidékére történő Bor és Gasztronómiai kirándulás az élvezetek utazása – amelyet szafari programmal színesítettünk.

 

Az érdeklődők részére létrehoztunk egy Facebook csoportot, melynek célja, hogy megőrizzük és tovább vigyük az emlékét e három kimagasló Magyar Borásznak, akik maradandóan hozzájárultak a Dél-afrikai bortermelés és kultúra megteremtéséhez. Javasoljuk, hogy amennyiben érdeklődik túránk iránt, mindenképpen csatlakozzon a csoporthoz, ahol további hasznos információkat tudhat meg, illetve megismerhedhet a leendő utastársakkal is!

Hungarian Winemakers in South Africa - Magyar Borászok Dél-Afrikában
https://www.facebook.com/groups/804041120335206 

 


Teljes ár:  

3 csillagos elhelyezés esetén: 699.600.- Ft (614.600.- Ft + kb. 85.000.- Ft reptéri illetékek és csomagdíj) 

4 csillagos elhelyezés esetén: 819.600,- Ft (734.600,- Ft + kb. 85.000,- Ft reptéri illetékek és csomagdíj)

Félpanziós felár: 75.000.- Ft ( 6 vacsora )

Egyágyas felár: 

3 csillagos elhelyezés esetén: 144.700,- Ft

4 csillagos elhelyezés esetén: 217.500,- Ft

Szervizdíj / Borravaló: 50,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére, helyszínen fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, úgymond kötelezőnek tekintik!

A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: 38,- USD, mely időjárásfüggő program, ezért a helyszínen fizetendő.

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

3 csillagos elhelyezés esetén: 

Hotelek:

- 3 éjszaka Fokváros:
Onomo Hotel 3* https://www.onomohotels.com/en/hotel/signature-lux-hotel-by-onomo-waterfront/
- 1 éjszaka rusztikus namíbiai stílusú lodge
Buffelsfontein Lodge 3* - https://buffelsfontein.co.za/
- 3 éjszaka Stellenbosch:
Stellenbosch Hotel 3* https://www.stellenboschhotel.co.za/ 

4 csillagos elhelyezés esetén: 

Hotelek:
- 3 éjszaka Fokváros: szép fekvésű, óceán parton lévő szálloda
Premier Hotel Cape Town 4* - https://www.premierhotels.co.za/hotels/western-cape/cape-town/sea-point/
- 1 éjszaka rusztikus namíbiai stílusú lodge
Buffelsfontein Lodge 3* - https://buffelsfontein.co.za/
- 3 éjszaka Stellenbosch: különleges Borkúria
Spier Hotel Stellenbosch 4* - https://www.spier.co.za/
vagy De Zalze Lodge 4* http://dezalzelodge.co.za

Borászatok:
- Dél-Afrika legrégebbi borászata a Groot Constantia - https://www.grootconstantia.co.za/
- Gál Tibor Magyar borász munkássága nyomában Capaia Borászat - http://www.capaia.eu/
- Dr. László Gyula munkássága nyomában The Bergkelder Borászat - http://bergkelder.co.za/
- Spier Stellenbosch egyik legrégebbi borkúriája - https://www.spier.co.za/
- Pongrácz Dezső munkássága nyomában JC Le Roux Borászat - http://www.jcleroux.co.za/

Éttermek:
- Quay Four - https://quay4.co.za/ A Waterfront-on a kikötőre néző nagyon szép fekvésű étterem, kiváló étel kínálattal.
- 14 Fogásos afrikai étel különlegességek a Gold étteremben, közös dobolással - http://www.goldrestaurant.co.za/
- Fokföldi és búr étel különlegességek a Capaia Mariella és a Stellenbosch Volkskombuis éttermekben.
http://www.capaia.eu/restaurant/
https://devolkskombuis.co.za/
- Vadas Étterem - PJ Vadas magyar gyökerekkel rendelkező híres szakács különleges ételei, a világ és dél-afrikai ízei keverednek. Vadas Restaurant Spier Hotel - https://www.vadas.co.za/

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?del-afrika

Hasonló utazások