Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

HIHETETLEN INDIA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2025.02.16. 12/9 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 399 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 1.399.000 Ft (1.084.000 Ft + 315.000 Ft belső repülések + illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 310.000 Ft

Vízumdíj: kb. 15.000 Ft, ügyintézési díjjal.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 60 USD

Minimális utaslétszám: 15 fő

Garancia felár: 180 EUR (10-14 fő)

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Bangalore és Mumbai – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson autóbusszal, hajóval, belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés: kitűnő, ****/***** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest – Bangalore
Késő este elutazás Budapestről. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Bangalore
Reggeli érkezés Dubai-ba, majd átszállás az Indiába tartó gépre. Kora este érkezés a modern India technológiai központjába, BANGALORE-ba. Szállás Bangalore-ban.

3. nap: Bangalore
Ma kényelmes napunk lesz. Az új utasok az időeltolódáshoz igazodnak, a régi utasok egy kicsit megpihennek. Városnézés Bangalore-ban, ahol felkeressük Tipu szultán palotáját, a Bika templomot és a Lal Bagh botanikus kertet. Vacsora, szállás Bangalore-ban.

4. nap: Bangalore – Mysore – Hassan
Ma viszont korán kelünk. Utazás Tipu szultán korábbi erődjét, Srirangapatnát útba ejtve MYSORE-ba, ahol megtekintjük a maharadzsa palotáját, ami nemcsak, hogy az egyike a legnagyobbaknak, de rezidenciája és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jaganmohan palotát is, majd a Chamundi-hegy tetején található Chamundeshwari templom mellől gyönyörködhetünk a város panorámájában. A látogatás után még továbbutazás Hassan városába. Szállás.

5. nap: Hassan – Halebid – Belur – Hospet
Reggel utazás HALEBID és BELUR XII. századi pompás templomaihoz. A misztikus Chennakeshava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok faragásai istenségek történeteit ábrázolják. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen illusztrálják zene- és táncszeretetüket. Ezután az Archeológiai Múzeumban csodálhatunk meg szoborgyűjteményt, amely a helyiek magas művészeti érzékéről tanúskodik. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hospet-ben.

6. nap: Hospet – Hampi
Mai nap egyedülállón programban lesz részünk. Nagyon kevés iroda szervez ilyen programot, de szinte olyan világhírű, mint Kambodzsában Angkor romjai. HAMPI középkori városa felé a Dekkán-fennsík tájain át jutunk. A holdbéli tájon található az egykori uralkodók lenyűgöző műemlék-együttese, a napot ezek felfedezésével töltjük: Virupaksha templom, a régi bazár romjai, a Hazara Rama templomegyüttes, Vittala templom, Krisna templom és a mellette lévő Ganésa templom, Lakhsmi Narashima templom, királynő egykori fürdője, a Lótusz pavilon, Elefántistállók, Bhojanashala, Mahaanavami Dibba. A nap során gyakran elhangzik, hogy már ezért is megérte eljönni! Hampi is ilyen! Szállás Hospet-ben.

7. nap: Hospet – Hampi – Hubli – Hyderabad
Reggeli után visszatérünk a közeli HAMPI városába. Érdemes visszatérni, hiszen egyedülálló műemlék komplexum többnapos látnivalót kínál. Délután utazunk busszal Hubli-ba, majd repülés Hyderabad városába. A város lélekszáma, kb. annyi, mint egész Magyarországnak. Nem tévesztendő össze Hiderábád városával, amely Pakisztánban található! A város a XXI. századi India meghatározó városa,
a high-tech egyik központja. Szállás.

8 nap: Hyderabad – Aurangabad
Reggeli után ismerkedés HYDERABAD városával. A nyüzsgő, impozáns város számtalan látnivalót kínál, melyekből kiemelkedik az 56 méter magas, a világon egyedülálló 4 minaretes négyszögletes iszlám alkotás a XVI. század végéről. További érdekességek még, Mekka Masjid, Falakuma Palace, stb. Délután ismét repülőgéppel szállunk. Ajanta és Ellora barlangok várnak ránk, melyek, nem véletlenül lettek az UNESCO Világörökség elismerés részei. Eddig is sok csodás látnivalóval találkoztunk, de még nincs vége! Ajanta és Ellora látnivalói ismét bebizonyítják, ez a legsokrétűbb, legérdekesebb Indaii program. HIHETETLEN! Szállás, Aurangabadban.

9. nap: Aurangabad – Ajanta barlangok
Kirándulás AJANTA-ba, ahol a lópatkó alakú szurdokba vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénk színű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. A nap további részében városnézés Aurangabadban. Látogatás egy selyemkészítő műhelyben is, ha az idő engedi. Szállás Aurangabadban.

10. nap: Aurangabad – Ellora barlangok – Mumbai
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. 34 temploma és monostora a buddhizmushoz, a hinduizmushoz és a dzsainizmushoz kapcsolódnak, amiket ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítettek. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Kora este visszarepülés Mumbaiba. Szállás Mumbaiban.

11. nap: Mumbai (Bombay)
Reggeli után kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-szigetre, amely hemzseg a VI. századi kőfaragásokkal és gyönyörű szobrokkal díszített barlangoktól. Városnézéssel folytatjuk a napot Mumbaiban: India kapu, Victoria pályaudvar, a Városháza, a Taj Mahal Hotel, hagyományos mosoda (ghat), a Chawpatty tengerparti sétány, a Malabar domb, Ghandi emlékmúzeum. Búcsúvacsora, lehetőség átöltözésre, majd éjfél után transzfer a nemzetközi repülőtérre, ahonnan hajnali járattal indulunk haza, átszállással.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
• Hampi műemlékei
• Elephanta-sziget
• Ajantai sziklatemplomok
• Ellora barlangok


Maharashtra állam fővárosa Mumbai (régi nevén Bombay). A világ legnépesebb városai közé tartozik. A város nevének jelentése: Istenanya! Ezért is nevezzük a szív és a lélek utazásának.
Az utazásunk során találkozunk az óriási kontraszttal. Bangalore, Hyderabad és Bombay fantasztikus XXI. századi építményei és a nyomornegyedei. A többezer éves kultúra emlékei Hampi, lenyűgöző műemlékei, a világhírű Ajanta sziklatemplomok, valamint az Ellora barlangokhoz is!


Teljes ár: 1.399.000 Ft (1.084.000 Ft + 315.000 Ft belső repülések + illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 310.000 Ft

Vízumdíj: kb. 15.000 Ft, ügyintézési díjjal.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 60 USD

Minimális utaslétszám: 15 fő

Garancia felár: 180 EUR (10-14 fő)

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/india

 

Hasonló utazások