Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

JORDÁNIA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 479.800 Ft (401.800 Ft + kb. 78.000 Ft repülőtéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 105.000 Ft

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 24-29 fő esetén: 40 USD (helyszínen fizetendő)

Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A teljes ár a meghirdetett programokat és azok belépőinek árát tartalmazza!

Fakultatív program (helyszínen fizetendő):
- egész napos strandolás egy privát strandon transzferrel, bőséges ebéddel, 2 órás hajózás üvegfenekű hajóval: kb 50 USD

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza.

Szervízdíj / borravaló: 50 USD (helyszínen fizetendő) 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Amman – Budapest útvonalon, menetrend szerinti járatokkal, a körutazás során légkondicionált autóbuszokkal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Amman
Repülés Budapestről a kora délutáni órákban közvetlen járattal Ammanba. Érkezést követően transzfer a szállásra. Vacsora, szállás Ammanban.

2. nap: Amman – Sivatagi kastélyok – Holt-tenger
Jordánia fővárosában AMMAN-ban ismerkedés a város látnivalóival. A Hasemita Királyság fővárosa az örök városhoz hasonlóan 7 dombra épült. Ezután irány a „Sivatagi kastélyok”, amelyeket az iszlám kialakulásának kezdetén az Omajjád kalifák építettek. Az oázis Arábiai Lawrence főhadiszállása volt a törökök elleni küzdelemben. A sivatagi várak és kastélyok vidéke Ammantól keletre, a szaúdi határig terjedő félsivatagos, kő- és homoksivatagos területen alakult ki. Néhány kastélyt utazásunk során mi is érintünk. Ezek közül az egyik legismertebb az Amra épületegyüttes, amely a legjobb állapotban maradt fenn. Továbbutazás a Föld legmélyebb pontján elterülő HOLT-TENGER-hez. Fürdési lehetőség a magas sótartalmú vízben, ahol az ember szinte csak lebeg. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

3. nap: Bethánia (Al Maghtas) – Nebo-hegy –Madaba – Umm ar Rasas- Aqaba
A Holt-tengert elhagyva felkeressük a JORDÁN folyónál BETHANIA-t, ahol Keresztelő Szent János Jézust megkeresztelte. Egykor János is itt élt és hirdette a Messiás eljövetelét. Következő megállónk a NEBO-HEGY, ahol Mózes az „Ígéret földjét”, a Kánaánt megpillantotta. Ezután következik MADABA, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városa, gyakran a mozaikok városának is nevezik. Az egykori mozaikművészek minták alapján készítették mesterműveiket. A bizánci időkben már nem cserepekből, hanem hazai natúr követ, az ún. tessarae-t használtak.
Tovább utazunk UMM AR RASAS-ba, amely a római kori, bizánci és perzsa birodalomkori maradványai révén az UNESCO Világörökség részévé vált. Vacsora és szállás Aqabában.

4. nap: Petra – Aqaba
Ismerkedés a „Rózsaszín várossal”, az egyedülálló látványt nyújtó PETRA-val. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek és barlangok között gyalog, vagy részben lóháton ismerkedünk a nabateusok által épített utánozhatatlan, felülmúlhatatlan várossal. Utazásunk egyik csúcspontja ez. A látogatók előtt feltárulnak a csodálatos építmények, homlokzatok, síremlékek, fürdők, sziklarajzok! Hihetetlennek tűnik, hogy szinten mindent a sziklából faragtak ki az egykori kőfaragók. Vacsora és szállás Aqabában.

5. nap: Aqaba
AQABA a Vörös-tenger partján elterülő népszerű üdülőhely, tengeri kikötő. Az országhoz mindössze csak 23 km hosszú tengerparti szakasz tartozik, amit a helyiek és a külföldi turisták egyaránt nagyon kedvelnek. Pihenés a tengerparton. Fürdés, napozás, vagy igény szerint számtalan vízisport lehetőségből lehet választani. Vacsora és szállás Aqabában.

6. nap: Aqaba – Wadi Rum
Délelőtt pihenés a tengerparton. Délután irány WADI RUM, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az „Arab Forradalom” idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Jeep túra keretében ismerkedés a tájjal. Vacsora és szállás Aqabában.

7. nap: Aqaba – Shobak – Kerak –- Amman
Reggeli után indulás SHOBAK-ba. Montréal várának megtekintése, amely egyike volt az első, nagyobb méretű keresztes erődítményeknek a Szentföldön. Ezután KERAK városa felé vesszük az irányt, ami egykor a Moab Királyság fővárosa volt a Kr.e. X. században. A keresztes lovagok a XII. században építették az erődítményt, melynek napjainkban látható maradványa is monumentális! Reynald de Chatillon volt az egyik legismertebb és legrettegettebb várúr, akiről még ma is számos legenda terjed a helyiek körében. A várból lélegzetelállító kilátás nyílik a Holt-tengerre. Vacsora és szállás Ammanban.

8. nap: Jerash – Umm Qais – Budapest
Reggeli után látogatás JERASH-ban, a világ talán legjobb állapotban fennmaradt római kori romvárosában (erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, római színház stb.). A római kor jelentőségét a Közel-Keleten mi sem bizonyítja jobban, mint a közeli másik helyszín, UMM QAIS az ókori Gradara városának romjai. Koraeste transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal. 

UNESCO Világörökségek:
-Petra
-Quseir Amra (Sivatagi kastélyok)
-Umm ar Rasas
-Bethánia (Al Maghtas)
-Wadi Rum

A változtatás jogát fenntartjuk!


Jordánia a Szentföld valódi ékköve, számtalan látnivalóval kápráztatja el az ide látogatókat: ősi várak, sivatagok, bibliai emlékhelyek, tengerpartok várnak felfedezésre! Ókori közel-keleti népek, asszírok, perzsák, egyiptomiak, rómaiak, az arab és keresztes csapatok nyomában járhatunk, valamint természeti kincsei is egyedülállóak: Petra és Wadi Rum lenyűgöző színei és formái mindenkit ámulatba ejtenek.


Teljes ár: 479.800 Ft (401.800 Ft + kb. 78.000 Ft repülőtéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 105.000 Ft

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 24-29 fő esetén: 40 USD (helyszínen fizetendő)

Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A teljes ár a meghirdetett programokat és azok belépőinek árát tartalmazza!

Fakultatív program (helyszínen fizetendő):
- egész napos strandolás egy privát strandon transzferrel, bőséges ebéddel, 2 órás hajózás üvegfenekű hajóval: kb 50 USD

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza.

Szervízdíj / borravaló: 50 USD (helyszínen fizetendő) 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/jordania#