Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

KARIBI ÁLOM

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.11.28. 12/11 FRANCIAÁGYAS BELSŐ KABIN 998 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 998.000 Ft (843.500 Ft+ 154.500 Ft reptéri és kikötői illeték, csomagdíj)

Egyágyas felár: (1 éjszaka szállodában + 9 éjszaka a hajón)

Belső kabinban: 398.000 Ft                                  Ablakos kabinban: 458.000 Ft

Balkonos kabin csak lekérésre foglalható.

A hajóút során a különböző szigeteken a fakultatív szárazföldi kirándulások árait a teljes ár nem tartalmazza. A fakultatív programok részvételi díja indulás előtt 6 héttel itthon fizetendő, amennyiben a program elindulásához szükséges létszám eléri a minimálist, ez esetben tud a magyar nyelvű idegenvezető is részt venni az adott programon. A párhuzamosan meghirdetett fakultatív programok esetében ő azon fog részt venni, amelyikre a legtöbb jelentkezés történt. A vele egy időben megrendezésre kerülő másik programon az asszisztencia angol nyelvű lesz. Természetesen lehetőség van a helyszínen, azaz a hajós társaságnál rendezve is befizetni fakultatív programokra, ám azok esetében magyar nyelvű kíséretet nem tudunk biztosítani. Továbbá, mivel azok jellemzően drágább opciót kínálnak, ezért javasoljuk, hogy az általunk kiválogatott, kedvezményes áron hozzáférhető programjainkra adják le igényeiket.

4. nap St. Maarten / „Open Top Double Decker Tours” kb. 60 EUR
5. nap Martinique / „Discover Martinique” kb. 92 EUR
            Martinique / „Best of Martinique” kb. 162 EUR
6. nap St. Kitts & Nevis / „Essential St. Kitts” kb. 80 EUR
7. nap: Puerto Rico / „Old San Juan Walking Tour” kb. 70 EUR 
8. nap: Dominikai Közt. / „Puerto Plata Traditions & Flavors” kb. 69 EUR 

Szervízdíj / borravaló a helyi buszvezető részére: 20 USD

A teljes ár tartalmazza a kötelező szervízdíjat a hajó személyzete számára.

Min. utaslétszám: 21 fő                                                Garancia felár (16 – 20 fő): 120 USD 

Árfolyam: 360 Ft/USD és 390 Ft/EUR

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
A szigetekre magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaindulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

 

Ki ne ábrándozna telente a Karib-szigetvilág gyönyörű tengerpartjairól, egzotikus növényvilágáról, jellegzetes ritmusáról? Hosszú idő után újra kínálatba vettük a térséget, de ahogy minden évben, most is más útvonalat járunk be! Az apró szigetek, mint megannyi ékszerdoboz, a természet különleges alkotásai. Az irodánk által ajánlott kirándulások a kényelmesen megismerhető látnivalókat kínálja, mint a koloniális építészet emlékei, cukornádültetvények, tökéletes rumkóstolások, lélegzetelállító trópusi kertek, tengeralattjárózás a korallzátonyok közt, ezen felül a kreol konyha ínyencségeit is megízlelhetjük.

 

Utazás:            Budapest – Miami – Budapest útvonalon átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal és luxushajóval. 
Elhelyezés:     1 éjszaka középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós + WC-s szobáiban, valamint 9 éjszaka a Grandeur of the Seas hajón. 
Ellátás:           a körutazáson reggeli, a hajón teljes ellátás meghatározott alkoholmentes italokkal. 

1. nap: Budapest – Miami
Elutazás Budapestről reggel frankfurti átszállással MIAMI-ba. Késő délutáni érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Miami külvárosában.

2. nap: Miami – Behajózás
Délelőtt panorámás autóbuszos városnézés MIAMI-ban: Art Deco negyed, Little Havanna, Coral Gables negyed stb. Délután behajózás, szállás a hajón.

3. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren
Pihenés, vagy a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények igénybevétele (többségük ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére, kivétel néhány térítés ellenében igénybe vehető wellness program: pl. masszázs). 

4. nap: Philipsburg - St. Maarten
Reggel kikötés Saint-Martin / Sint Maarten szigetén. A kettős elnevezés magyarázata az, hogy két ország osztozik a területen. Az északi, nagyobb kiterjedésű, de ritkábban lakott része Franciaországhoz tartozik, míg a területileg kisebb, de népesebb déli rész Hollandia birtoka. Földrajzi szempontból az ún. Szélcsendes-szigetek csoportjához tartozik. Kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a holland központ, PHILIPSBURG városát, illetve a kikötő környékét. Késő délután tovább hajózás, szállás a hajón. 

5. nap: Fort de France - Martinique
Kikötés reggel a Kis Antillák láncának egyik gyöngyszemén, MARTINIQUE szigetén, amely közigazgatási szempontból a mai napig Franciaország egyik tengerentúli megyéje. A hegyvidékes, trópusi esőerdőkkel fedett sziget szintén vulkanikus eredetű. Partot érés után felfedezhetjük egyénileg FORT DE FRANCE városát és környékét, vagy részt vehetünk az irodánk által ajánlott fakultatív programokon. A „Martinique felfedezése” túra a nyüzsgő Fort-de-France-ból indul és a XVIII. századi Clément-háznál ér véget. Közben a gazdag kreol történelemmel bíró cukornádültetvények mellett sétálunk el, ahol a birtok antik szeszfőzdéjébe és érlelő termeibe pillantunk be. Itt megkóstolhatjuk az ízletes helyi rumot. A Balata templom a párizsi Sacré Coeur-bazilika replikája. A botanikus kertjében több mint 3000 fajta trópusi növény illatozik, pálmaligetei fenségesek; tavirózsa és lótuszvirág díszíti a tavat. A „Martinique legjobbjai” túra kitölti az egész ottlétünket. A nyugati partvonal mentén találjuk azt a falut, ahol Kolumbusz Kristóf 1502-ben partra szállt. Pont 400 évvel később egy vulkánkitörés pusztította el a „Karib-tenger Párizsát”, az ezt bemutató múzeumot is meglátogatjuk. A Depaz szeszfőzdében megkóstolhatjuk a híres kék nádcukorból készült rumot. Ezután belevetjük magunkat a buja esőerdőbe, ahol egy étteremben költjük el a kreol és a francia ételekből álló vacsoránkat, borral. Ezt követően a Balata kert varázslatos növényeiben és az öbölre való kilátásban gyönyörködünk. A Balata templom a párizsi Sacré Coeur-bazilika replikája. Késő délután tovább hajózás, szállás a hajón.

6. nap: Basseterre - St. Kitts & Nevis
Ezen a napon az elbűvölő karibi szigetre ST. KITTS-re látogatunk. A Kis-Antillákhoz tartozó, eredetileg indiánok által lakott szigetet Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban. A sziget vulkanikus eredetű, melynek központi csúcsait trópusi esőerdők fedik. Kora reggeli kikötés után egyénileg fedezhetjük fel a jellegzetes angol fővárost BASSETERRE-t, melynek középületei a gregoriánus és viktoriánus építészet stílusjegyeit őrzi. Délelőtt, fakultatív kirándulás keretében felfedezzük Basseterre belvárosának nevezetességeit, sétálunk az UNESCO világörökséghez tartozó Brimstone Hill erőd körül, bejárjuk a Romney majorság batikgyárát és a majorsághoz tartozó botanikus kerteket, ahol karibi indiánok által otthagyott sziklarajzokat, illetve még egy 350 éves sámánfát is láthatunk. A Timothy Hill tetejéről egyszerre látjuk az Atlanti-óceánt és a Karib-tengert. A kirándulás után szabadidő. Késő délután tovább hajózás, szállás a hajón. 

7. nap: San Juan - Puerto Rico
Reggeli után SAN JUAN felfedezése. A szigetlakók szerint országuk két részből áll: San Juan területéből és abból a részből, ami azon kívül van, azaz „Out on the Island”. Az óváros területén több mint 500 éve kezdődött el a taino indiánok beolvasztása a spanyol kultúra megszilárdításával. Délelőtt fakultatív kirándulás, az öbölre csodálatos panorámával rendelkező, spanyolok által épített erődhöz, a San Felipe del Morro-hoz, majd San Juan óvárosában gyönyörködünk a gyarmati bájban, a történelmi épületekben és az élénk színekben. Késő délután tovább hajózás.

8. nap: Puerto Plata - Dominikai Köztársaság
Reggeli után belevetjük magunkat a szigetvilágba. A nyüzsgő mólón, a Malecon-on számos színes üzlet és az 1800-as évekből származó pazar épület várja a vendégeket. A város híres a viktoriánus építészet jegyében kialakított Parque Independencia-ról. Élvezhetjük az aranyhomokos strandot vagy megtekinthetjük a világ legértékesebb borostyánjainak (az egyikbe egy 40 cm-es gyík van megkövülve) otthont adó múzeumot, de lehetőség van egy 6 órás fakultatív kirándulásra is, melynek tartalma: a történelmi spanyol erőd, a Fortaleza San Felipe, a gyönyörű ólomüveg ablakairól nevezetes San Felipe katedrális, a La Aurora szivarmúzeum, a Del Oro csokoládégyár, a Macorix House of Rum lepárlólátogatás kóstolóval egybekötve, illetve egy hagyományos dominikai ebéd. Késő délután tovább hajózás. 

9. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren
Pihenés, vagy a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények igénybevétele (többségük ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére, kivétel néhány térítés ellenében igénybe vehető wellness program: pl. masszázs). 

10. nap: Miami, Florida
Kikötés után rövid szabadidő, utolsó vásárlási lehetőség MIAMI-ban. Délután transzfer a repülőtérre. Utazás európai átszállással, éjszaka a repülőn. 

11. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében. 

UNESCO Világörökség:  

-       Puerto Rico: La Fortaleza és San Juan történelmi helyszínei
-       St. Kitts & Nevis: Brimstone Hill erőd
-       Martinique: a sziget vulkanikus-erdős ökoszisztémája

A változtatás jogát fenntartjuk!


Ki ne ábrándozna telente a Karib-szigetvilág gyönyörű tengerpartjairól, egzotikus növényvilágáról, jellegzetes ritmusáról? Hosszú idő után újra kínálatba vettük a térséget, de ahogy minden évben, most is más útvonalat járunk be! Az apró szigetek, mint megannyi ékszerdoboz, a természet különleges alkotásai. Az irodánk által ajánlott kirándulások a kényelmesen megismerhető látnivalókat kínálja, mint a koloniális építészet emlékei, cukornádültetvények, tökéletes rumkóstolások, lélegzetálító trópusi kertek, tengeralattjárózás a korallzátonyok közt, ezen felül a kreol konyha ínyencségeit is megízlelhetjük.


Teljes ár: 998.000 Ft (843.500 Ft+ 154.500 Ft reptéri és kikötői illeték, csomagdíj)

Egyágyas felár: (1 éjszaka szállodában + 9 éjszaka a hajón)

Belső kabinban: 398.000 Ft                                  Ablakos kabinban: 458.000 Ft

Balkonos kabin csak lekérésre foglalható.

A hajóút során a különböző szigeteken a fakultatív szárazföldi kirándulások árait a teljes ár nem tartalmazza. A fakultatív programok részvételi díja indulás előtt 6 héttel itthon fizetendő, amennyiben a program elindulásához szükséges létszám eléri a minimálist, ez esetben tud a magyar nyelvű idegenvezető is részt venni az adott programon. A párhuzamosan meghirdetett fakultatív programok esetében ő azon fog részt venni, amelyikre a legtöbb jelentkezés történt. A vele egy időben megrendezésre kerülő másik programon az asszisztencia angol nyelvű lesz. Természetesen lehetőség van a helyszínen, azaz a hajós társaságnál rendezve is befizetni fakultatív programokra, ám azok esetében magyar nyelvű kíséretet nem tudunk biztosítani. Továbbá, mivel azok jellemzően drágább opciót kínálnak, ezért javasoljuk, hogy az általunk kiválogatott, kedvezményes áron hozzáférhető programjainkra adják le igényeiket.

4. nap St. Maarten / „Open Top Double Decker Tours” kb. 60 EUR
5. nap Martinique / „Discover Martinique” kb. 92 EUR
            Martinique / „Best of Martinique” kb. 162 EUR
6. nap St. Kitts & Nevis / „Essential St. Kitts” kb. 80 EUR
7. nap: Puerto Rico / „Old San Juan Walking Tour” kb. 70 EUR 
8. nap: Dominikai Közt. / „Puerto Plata Traditions & Flavors” kb. 69 EUR 

Szervízdíj / borravaló a helyi buszvezető részére: 20 USD

A teljes ár tartalmazza a kötelező szervízdíjat a hajó személyzete számára.

Min. utaslétszám: 21 fő                                                Garancia felár (16 – 20 fő): 120 USD 

Árfolyam: 360 Ft/USD és 390 Ft/EUR

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
A szigetekre magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaindulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról. Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/

Hasonló utazások