Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

KÍNAI ARANYHÁROMSZÖG

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.09.01. 10/7 FRANCIAÁGYAS SZOBA 995 000 Ft/fő foglalás

Egyágyas felár: 175.000Ft                                                                           

A teljes ár a belépőjegyek, a belső repülés és a szuperexpressz vonat árát is magában foglalja.

Fakultatív program a 6. napon: Tang Dinasztia show műsor vacsorával kb. 45,- USD / fő (helyszínen fizetendő)

Szervízdíj/borravaló: 50 USD (A helyszínen fizetendő!)                                   

Árfolyam: 360 Ft/USD

Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás: 3%.  

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Ha Kínára gondolunk, akkor egy nyüzsgő, egymilliárd-négyszázmillió lelket számláló ország képe tárul elénk. De milyen is annak közepébe csöppenni? Az alvó sárkány felébredt, gigászi erejét a mély gyökerekkel rendelkező kultúrájából és az úttörő technológiák iránti fogékonyságából nyeri, amelynek köszönhetően ma is elképesztő alkotásokat képes létrehozni. A monumentális császári paloták, pazar kertek, sír- és kegyhelyek elképesztő sokasága, az évezredes hagyományok, meghökkentő felhőkarcolók, szuperexpresszek és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja garantáltan lenyűgöznek minden idegent. A bő egy hetes látogatásunk folyamán felkeressük a Középső Birodalom politikai, kulturális, majd gazdasági központját is.

2024. március 14-től a magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Kínába!

Utazás:            Budapest – Peking és Sanghaj – Budapest útvonalon menetrend szerinti járatával.Peking – Xi’an szakaszon szuperexpressz vonattal, a Xi’an – Sanghaj útvonalon belföldi repülőjárattal.
Elhelyezés:      4 csillagos szállodák 2 ágyas, zuhanyozós/WC-s szobáiban.
Ellátás:            félpanzió (reggeli + 7 ebéd és 1 vacsora).

 

1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, közel-keleti átszállással Pekingbe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking 
Érkezés Pekingbe a délutáni órákban, transzfer a szállodába. Esti séta a látványos Wangfujing környékén, az ízek utcájában. Első kínai esténket máris pekingi kacsa vacsorával töltjük el. Szállás Pekingben.

3. nap: Peking
A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk meg. A Láma templom fő látványossága a Guinness rekordok könyvében is szereplő 26 méteres, egyetlen szantálfatörzsből készült Buddha szobor. Az Ég templomegyüttesében minden a Menny és a Föld kapcsolatát jeleníti meg, aminek szimbolikája a kör és a négyzet. Ezért a „kínai univerzumban” egyedül itt találhatóak kerek falú vallási építmények, itt is végezték el a legtöbb szertartást, amit halandó nem láthatott. A legmagasabb templomban imádkoztak az „Ég fiai”, azaz a császárok az „atyjukhoz”, az „Ég Urához” a jó termésért. A Nyári Palota a császárok nyári lakhelye, egy óriási 290 hektáros terület, a Kunming-tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 728 méteren összesen 14 ezer festményt tartalmaz. A műalkotások közül egyik sem ismétlődik. Szállás Pekingben.

4. nap: Kínai nagy fal
Kirándulás az emberiség legnagyobb építészeti alkotásához, a Kínai Nagy fal-hoz, ami valójában nem összefüggő, egységes építmény, hanem különböző korokban, az akkori határok mentén épült erődítések összessége, melynek együttes hossza meghaladja az Egyenlítő felét. A Kr. e. VII. században kezdték el építeni, napjainkban pedig számos része restauráció alatt áll. A ma látható formáját a Ming dinasztia alatt érte el. A legerősebb részei a főváros védelme miatt ott találhatóak, ezeket keressük fel. Lenyűgöző látvány, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. Visszaútban kitérőt teszünk az pekingi olimpiai létesítményekhez és az olimpiai faluhoz is. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking
Egész napos városnézés Peking-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming, valamint a Csing dinasztia 24 államférfijának volt székhelye. Valamint hutong túra: időutazással felérő program az egykor volt Peking szűk, sikátorszerű utcácskáiba, melyek éles kontrasztot alkotnak mai modern fővárossal. Szállás Pekingben.

6. nap: Peking – Xi’an
Reggeli után utazás szuper-expresszvonattal (bő 4 óra) Xi’anba. Érkezés kora délután félnapos városnézés Xi’an-ban, a történelmileg is rendkívül jelentős városban mintegy féltucatnyi dinasztia székelt. Egyedül a toronymagas Nagy Vadlúd és a Kis Vadlúd pagoda az, amelyik a felszín felett is megmaradt a Tang-kori Chang’anból, a korabeli világ legnagyobb városából. A szép állapotban megőrződött Harangtorony emlékeztet az ókori Kína nagyságára. Este fakultatív programként a Tang Dinasztia show megtekintése. Szállás Xi’anban.

7. nap: Xi’an – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés Xi’an-ban: vár minket a világhírű agyaghadsereg,amely az elsőkínai császár,Csin Shi Huang-ti mauzóleumát volt hivatottőrizni.Avilágnyolcadikcsodájánaktartottármádiaválogatott,egyedi arcvonásokkal rendelkező életnagyságú katonái teljes fegyverzetben ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben,mintha épp hadjáratra indulnának.Megtaláljuk itt az íjászokat éppúgy, mint a vezérkart. A Nagymecset a kínai iszlám központja, keresni kell benne azokat az elemeket, ami arra utal, hogy nem egy kínai templomban vagyunk. Nem marad el a muszlim bazár sem. Szállás Xi’anban.

8. nap: Xi’an – Sanghaj
Transzfer a repülőtérre és délelőtt átrepülünk a 26 milliós SANGHAJ-ba. A hosszú évszázadokon át álmos kis halászfalu sorsa a XIX. század közepén, az első ópiumháborút lezáró nankingi szerződéssel fordult meg és vált hamarosan az ország legnyugatiasabb és legfejlettebb világvárosává a félgyarmati időkben. A sáfrány színű falaival kitűnő Jade Buddha templom féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Ezután Pudongba, Sanghaj Manhattanjébe látogatunk. Felmegyünk a 632 m magas Shanghai Towerbe, amely a világ harmadik legmagasabb épülete. A 118. emeletről lélegzetállító panorámában lesz részünk. Majd séta az ultramodern városrészben, ahol megcsodálhatjuk többek közt a híres Kelet Gyöngye TV-tornyot és a sörnyitóra emlékeztető Shanghai World Financial Centert. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Sanghajban.

9. nap: Sanghaj
Egésznaposvárosnézés során Sanghaj óvárosának bazári forgatagába vetjük bele magunkat, egy hamisítatlan kínai kertbe csöppenünk a Yu Yuan-be, avagy Örömök kertjébe. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században a Pan család egyik jómódú tagja alkottatta, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, koi pontyoktól tobzódó tavacskákat, kínai festményeket, sőt több fal tetején végigkígyózó sárkányt is láthatunk. Ezután a híres Bundon sétálunk, ami Sanghaj Wall Street és ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok, biztosítók, nagyvállalatok és klubok. A promenádról láthatjuk a folyó túloldalán égbe magasodó felhőkarcolókat. Ráfordulva a város főutcájára, a Nanjing Roadra, végül eljutunk a Nép teréhez, ahol Hugyecz László robusztus Park Hoteljét láthatjuk, amely egészen 1984-ig Ázsia legmagasabb épülete volt. A magyar építész több tucat munkája közül a legtöbb még ma is funkcionál. Ránk esteledvén egyórás sétahajózást teszünk a Huangpu-folyón. A kivilágított Sanghaj színpompás látképével búcsúzik tőlünk Kína. Végül transzfer a repülőtérre és hazautazás az éjféli órákban. Éjszaka a repülőn.

10. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

UNESCOVilágörökségek:

- Peking: Tiltott Város, Ég temploma, Nyári palota

- Kínai Nagy Fal

- Xi’an: Agyaghadsereg

változtatás jogát fenntartjuk.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 


Ha Kínára gondolunk, akkor egy nyüzsgő, egymilliárd-négyszázmillió lelket számláló ország képe tárul elénk. De milyen is annak közepébe csöppenni? Az alvó sárkány felébredt, gigászi erejét a mély gyökerekkel rendelkező kultúrájából és az úttörő technológiák iránti fogékonyságából nyeri, amelynek köszönhetően ma is elképesztő alkotásokat képes létrehozni. A monumentális császári paloták, pazar kertek, sír- és kegyhelyek elképesztő sokasága, az évezredes hagyományok, meghökkentő felhőkarcolók, szuperexpresszek és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja garantáltan lenyűgöznek minden idegent. A bő egy hetes látogatásunk folyamán felkeressük a Középső Birodalom politikai, kulturális, majd gazdasági központját is. 


Egyágyas felár: 175.000Ft                                                                           

A teljes ár a belépőjegyek, a belső repülés és a szuperexpressz vonat árát is magában foglalja.

Fakultatív program a 6. napon: Tang Dinasztia show műsor vacsorával kb. 45,- USD / fő (helyszínen fizetendő)

Szervízdíj/borravaló: 50 USD (A helyszínen fizetendő!)                                   

Árfolyam: 360 Ft/USD

Kedvezményes csoportos útlemondás biztosítás: 3%.  

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

A részvételi díj a belépőjegyek, a belső repülés és a szuperexpressz vonat árát magában foglalja.

Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaérkezéshez számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

 https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kina 

  

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A HAZAITÓL ELTÉRŐ ÉGHAJLAT FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET!
KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!

 

Hasonló utazások