Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

KUBA - KÖRUTAZÁS ÉS NYARALÁS

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2022.12.01. 13/11 FRANCIAÁGYAS SZOBA 897 000 Ft/fő Betelt1

Teljes ár: 897.000,- Ft (718.000,- Ft + 179.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 197.300,- Ft

A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát.

A teljes ár tartalmaz 1 italt az ebédnél, de nem tartalmazza a további italokat, és nem tartalmazza az italokat a vacsoránál, kivéve Varadero-n, ahol All Inclusive az ellátás!

Turista kártya (vízum) és ügyintézés díja: 12.500,- Ft (Itthon, indulás előtt az irodában fizetendő!).

Kilépési illetéket jelenleg nem kell fizetni, de előfordulhat, hogy ez változik indulás előttig!

Szervizdíj / Borravaló: 90,- € / fő (Helyszínen fizetendő!)

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %.

Fakultatív program (a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!): A híres Tropicana Show megtekintése (min. 10 fő): 38.500,- Ft / fő.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Havanna – Budapest, útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. A körutazáson helyi autóbuszokkal.
Elhelyezés: helyi besorolású középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzó / WC-s szobáiban.
Ellátás: Teljes ellátás a 2. nap reggelitől a 7. napon reggeliig, Varaderon all inclusive ellátás

1. nap: Budapest – Havanna
Érkezés átszállással Kubába az esti órákban. Transzfer a havannai szállodába, szállás.

2. nap: Havanna
Reggeli után városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a megannyi művészt megihlető HAVANNÁ-ban, amely mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros egy időutazásra csábít minket. Itt egyszerre van jelen a Koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága és a jelen, a retro, a szocializmus. Délelőtt autóbuszos ismerkedés a modern városrésszel. Megállunk a Forradalom terén, ahol a José Marti emlékmű található. Átszeljük a híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye. Séta az óvárosban, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Megtekintjük a Plaza de Armas-t („Fegyverek tere”), a Kormányzói palotát. A Katedrális tér és a Plaza Vieja („Öreg tér”) sem marad ki a programunkból. Ebéd egy helyi étteremben. Délután megismerjük a rumkészítés folyamatát. Vacsora, szállás.

3. nap: Havanna
Délelőtt Hemingway nyomába szegődünk. Felkeressük egykori lakóházát, mely több, mint két évtizeden keresztül volt otthona és olyan művek születtek ott, mint Az öreg halász és a tenger. A kubai forradalom kitörése után elhagyta Kubát és visszaköltözött Amerikába. Miután elhagyta kubai házát, érintetlenül maradt az épület, és azóta is múzeum. Félig kiivott borosüvegei még mindig az asztalon sorakoznak. Ellátogatunk Cojimar halászfaluba, ahol Pilar nevű horgászhajóját tárolta. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő Havannában. Vacsora, szállás.
Fakultatív programlehetőség: A híres Tropicana Show megtekintése.

4. nap: Viñales-völgy
Továbbutazás a sziget nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba. A Havannától kb. 170 km-re lévő festői szépségű VIÑALES-VÖLGY felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Ezt a vidéket az ország „zöld” részének is nevezik. Utazás a zöldellő dohányültetvények mentén. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. Ma megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől a feldolgozásáig. Következő állomásunk a páratlan szépségű Viñales-völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy „Boglya hegyek”, valamint az alattuk meghúzódó táj nyújt. Ellátogatunk a völgy leglátványosabb cseppkőbarlangjába, az Indián barlangba, melyet gyalogosan és motorcsónakkal járunk be. Ebéd egy helyi étteremben, majd rövid pihenő a Dos Hermanas-völgy különleges sziklafalainál. Itt láthatjuk a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgözi le a turistákat. Délután visszatérés Havannába. Vacsora, szállás.

5. nap: Guama – Cienfuegos
Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos felé. Első állomásunk Guama, ahol egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Kikötés a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalu hűen tükrözi az őslakos indiánok szokásait. Visszatérve a kikötőbe, látogatás Kuba legnagyobb krokodilfarmján. Itt természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Látogatás a „krokodil óvodában”, ahol a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Ebéd egy helyi étteremben. Továbbutazás CIENFUEGOS-ba. Rövid megálló a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. A francia telepesek által alapított település érdekessége az egyedi, európai jegyeket magánviselő építészeti stílusa. Belvárosi séta keretében folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését: Prado, José Marti tér, Thomas Terry színház (kiváló akusztikájáról híres), katedrális. Vacsora, szállás.

6. nap: Trinidad – Playa Ancón
Reggeli a szállodában, majd indulás TRINIDAD-ba, mely több mint 500 éve alapított koloniális kisváros. Egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Itt ismét egy újabb arcát fedezzük fel az országnak. A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban: Plaza Mayor, Contra Bandido torony, katedrális, La Santissima Trinidad tér. Betérve a híres Canchanchara bárba, megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Ebéd egy helyi étteremben. A délutánt Playa Ancón strandján töltjük, ahol kedvünkre strandolhatunk a Karib-tengerben. Visszautazás Cienfuegosba. Vacsora, szállás.

7. nap: Santa Clara – Varadero
Reggeli a szállodában, majd indulás SANTA CLARA-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot is, ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Továbbutazás VARADERO-ba. Ebéd a szállodában, majd délután pihenés, szabadidő. Vacsora, szállás.

8 – 9 – 10 – 11. nap: Varadero
Szabadidő, pihenés a tengerparton, all inclusive ellátás a szállodában. VARADERO Kuba legelőkelőbb üdülőhelye. A XIX. század végén néhány cárdenasi család telket vásárolt a 19 km hosszú félszigeten és nyári rezidenciákat építettek. Gyorsan a gazdagok felkapott üdülőhelye lett a környék, amelyet Castro 1959-es forradalma után megnyitottak mindenki számára. Ma elsősorban kanadai és európai vendégek körében népszerűek itt a fehér homokos strandok a világoskék vízzel. Napközben animációs programok, esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Választható fakultatív programlehetőségek: pl. kirándulás katamaránnal, Jeep Safari, mélytengeri horgászat stb. Szállás.

12. nap: Varadero – Matanzas – Havanna
Délelőtt szabadprogram. Ebéd a szállodában, majd kora délután utazás a repülőtérre. Útközben megállunk egy rövid városnézésre Kuba Athénjának is nevezett MATANZAS városában. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökség: Havanna óvárosa, Viñales-völgy, Cienfuegos óvárosa, Trinidad


Kuba egy élettel teli sziget élénk művészettel, lelkesítő zenével és gyarmati bájjal rendelkező falvakkal. Számos világörökségi területnek ad otthont és a lakosság is kedves és melegszívű. Az ország nemcsak a tengerpartjai miatt egzotikus, hanem itt lehet megtapasztalni legérintetlenebb formában azt a karibi életérzést, ami a forradalom előtti időkben is olyan különlegessé tette a szigetet.


Teljes ár: 897.000,- Ft (718.000,- Ft + 179.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 197.300,- Ft

A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát.

A teljes ár tartalmaz 1 italt az ebédnél, de nem tartalmazza a további italokat, és nem tartalmazza az italokat a vacsoránál, kivéve Varadero-n, ahol All Inclusive az ellátás!

Turista kártya (vízum) és ügyintézés díja: 12.500,- Ft (Itthon, indulás előtt az irodában fizetendő!).

Kilépési illetéket jelenleg nem kell fizetni, de előfordulhat, hogy ez változik indulás előttig!

Szervizdíj / Borravaló: 90,- € / fő (Helyszínen fizetendő!)

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %.

Fakultatív program (a részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, továbbá irodánkban utazás előtt 61. nappal kifizetni!): A híres Tropicana Show megtekintése (min. 10 fő): 38.500,- Ft / fő.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?kuba

Hasonló utazások