Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

LAXENBURG - LIECHTENSTEIN

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.06.22. 1/0 17 900 Ft/fő foglalás

A belépőjegyek és helyi vezetések árát (kb. 35 €) a részvételi díj nem tartalmazza.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Programunk során két csodaszép „mesekastélyt” keresünk fel. Az Ausztria kincsesházaként emlegetett Laxenburgi kastély egy tó közepén lévő kis szigeten épült és a Habsburg császári család nyári rezidenciájaként szolgált. A pompás esküvő után itt töltötte mézesheteit Sisi császárné és Ferenc József császár. A Bécsi erdő szélén, egy kis faluban található a Liechtenstein család névadó vára, Ausztria legrégebbi vármúzeuma. A vár bevehetetlen és hatalmas a sziklával egybeépített falaival, tornyaival, finom díszítőelemeivel, igazi remekműve a középkori építészetnek.

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 óra Bp. XIV Ifjúság útja, Danubius Hotel ARÉNA előtti útról
06.15-kor BAH csomópont ÖMV benzinkúttól. (Kérjük előre bejelenteni!)
Találkozó: 10 perccel az indulási időpontok előtt

A Bécstől délre, alig 15 km-re található Laxenburgi kastély Ausztria egyik legfigyelemreméltóbb kastélya. A Laxenburgi császári kastély parkja manapság a bécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye. A parkban lévő tó egyik szigetén, idillikus környezetben található a középkori várkastélyokra emlékeztető Franzensburg. A rendkívül gazdag berendezést az 1800-as évek elején az Osztrák Császárság területén található kolostorokból, kastélyokból gyűjtötték össze, mint például a Magyar Koronázási Terem Egerből származó mennyezetét. Látogatásunk során megtekintjük a kastélyt, majd szabadidő keretében lehetőség Európa egyik legszebb, legromantikusabb, gyönyörűen gondozott kastélyparkjában sétálni. Hangulatos, csónakázásra csábító tavával, lovagkort idéző mesebeli várával, varázslatos barlangjaival, változatos látnivalóival minden korosztály számára remek programnak ígérkezik!

Délután irány a Bécsi-erdő egyik jelképe, a Mödling városától nem messze lévő Kalenderberg hegy északi oldalában, egy kimagasló sziklaszirten trónoló Burg Liechtenstein, a híres hercegi család eredetvára. A közigazgatásilag Maria Enzersdorf faluhoz tartozó, már messziről látható, hamisítatlan középkori hangulatot árasztó, szokatlanul magas, romantikus lovagvár Ausztria legrégebbi vármúzeuma egyben. Várkápolnája 1130 körül épült, szakrális hely, a vár hányatott sorsa ellenére 900 éves családtörténetet képvisel. A nagyon magas és keskeny várban ugyan sokat kell lépcsőzni, de egyedi hangulata és az erkélyről nyíló panoráma az egész Bécsi-medencére, minden fáradságot megér! A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Programunk során két csodaszép „mesekastélyt” keresünk fel. Az Ausztria kincsesházaként emlegetett Laxenburgi kastély egy tó közepén lévő kis szigeten épült és a Habsburg császári család nyári rezidenciájaként szolgált. A pompás esküvő után itt töltötte mézesheteit Sisi császárné és Ferenc József császár. A Bécsi erdő szélén, egy kis faluban található a Liechtenstein család névadó vára, Ausztria legrégebbi vármúzeuma. A vár bevehetetlen és hatalmas a sziklával egybeépített falaival, tornyaival, finom díszítőelemeivel, igazi remekműve a középkori építészetnek.

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 óra Bp. XIV Ifjúság útja, Danubius Hotel ARÉNA előtti útról
06.15-kor BAH csomópont ÖMV benzinkúttól. (Kérjük előre bejelenteni!)
Találkozó: 10 perccel az indulási időpontok előtt

A Bécstől délre, alig 15 km-re található Laxenburgi kastély Ausztria egyik legfigyelemreméltóbb kastélya. A Laxenburgi császári kastély parkja manapság a bécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye. A parkban lévő tó egyik szigetén, idillikus környezetben található a középkori várkastélyokra emlékeztető Franzensburg. A rendkívül gazdag berendezést az 1800-as évek elején az Osztrák Császárság területén található kolostorokból, kastélyokból gyűjtötték össze, mint például a Magyar Koronázási Terem Egerből származó mennyezetét. Látogatásunk során megtekintjük a kastélyt, majd szabadidő keretében lehetőség Európa egyik legszebb, legromantikusabb, gyönyörűen gondozott kastélyparkjában sétálni. Hangulatos, csónakázásra csábító tavával, lovagkort idéző mesebeli várával, varázslatos barlangjaival, változatos látnivalóival minden korosztály számára remek programnak ígérkezik!

Délután irány a Bécsi-erdő egyik jelképe, a Mödling városától nem messze lévő Kalenderberg hegy északi oldalában, egy kimagasló sziklaszirten trónoló Burg Liechtenstein, a híres hercegi család eredetvára. A közigazgatásilag Maria Enzersdorf faluhoz tartozó, már messziről látható, hamisítatlan középkori hangulatot árasztó, szokatlanul magas, romantikus lovagvár Ausztria legrégebbi vármúzeuma egyben. Várkápolnája 1130 körül épült, szakrális hely, a vár hányatott sorsa ellenére 900 éves családtörténetet képvisel. A nagyon magas és keskeny várban ugyan sokat kell lépcsőzni, de egyedi hangulata és az erkélyről nyíló panoráma az egész Bécsi-medencére, minden fáradságot megér! A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


A belépőjegyek és helyi vezetések árát (kb. 35 €) a részvételi díj nem tartalmazza.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza.

Fontos: Ne felejtsük otthon fényképes személyi azonosító okmányunkat vagy útlevelünket! Mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra.

Hasonló utazások