Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

LENYŰGÖZŐ INDIA

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2025.02.09. 19/16 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 898 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 1.898.000 Ft (1.533.000 Ft + 365.000 Ft belső repülések + illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 530.000 Ft

Vízumdíj: kb. 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Minimális utaslétszám: 15 fő

Garancia felár: 200 EUR (10-14 fő)

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 90 USD

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Chennai és Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson autóbusszal, hajóval, belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés: kitűnő, ****/***** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Chennai-ba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras
Érkezés a reggeli órákban CHENNAI-ba, India negyedik legnagyobb városába. Ismerkedés az ország egyik legrégebbi európai alapítású településével: Szt. Tamás katedrális, a Kormányzati Múzeum, Marine Beach tengerparti sétány és a gyarmati helyszínek. Ha a hatóságok engedik, akkor betekintést nyerhetünk a Kormányzati negyed látnivalóiba is. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Szállás Mahabalipuramban.

3. nap: Kanchipuram – Mahabalipuram
Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India hét szent városának, 150, napjainkban is működő templommal, amelyek közül megcsodáljuk a legszebbeket: Ekambareswara és Kailasnatha, illetve, ha időnk engedi, akkor egy harmadikat is (Vaikunta Perumal, Kamakshi Amman, Devarajaswami és Varadharaja templom). Visszatérünk a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba, ahol a leghíresebb látnivaló a VII. században épült Partmenti templom, az „Ardzsuna vezeklése” dombormű és a Páncsa Ratha épületegyüttes.‎ Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Pondicherry (Puducherry)
PONDICHERRY-t a „a Kelet francia Riviériájának” is szokták említeni. A portugálok, a hollandok, majd a dánok után, végül a franciák vetették meg itt a lábukat, a megszilárduló és fölénybe kerülő brit hatalom által körülvéve az uralmuk egészen 1954-ig tartott. A számos gyarmati emlék mellett meglátogatjuk a Sri Aurobindo Asramot, hindu templomokat, illetve a roppant érdekes, utópisztikus kísérleti várost, Auroville-t. Szállás Pondicherry-ben.

5. nap: Chidambaram – Jayankondam – Thanjavur (Tanjore)
Délelőtt CHIDAMBARAM-ban megtekintjük a Chola-dinasztia idejéből fennmaradt Nataraja templomot, ahol élénk ceremóniát tekinthetünk meg. Délután Jayankondamban a szintén az ebben a korban épült Gangaikonda templomot csodálhatjuk meg. Ezután THANJAVUR-ba utazunk, Tamil Nadu tartomány „rizsescsészéjébe”, mely híres kézműiparáról is. Városnézés, a Shiva istennek szentelt, XI. századi dravida Brihadeeswarar káprázatos templomának a megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 méter magas, és egyetlen 80 tonna súlyú gránitból van kifaragva. Egy szoborkészítő műhelybe is ellátogatunk, ha az idő engedi. Szállás Thanjavur-ban.

6. nap: Thanjavur – Tiruchirapalli (Trichy) – Madurai
Utazás TIRUCHIRAPALLI-ba, ahol először az Amma Mandapába megyünk, ahol a szent folyó, a Kaveri aranyhomokos partján vesznek rituális fürdőt az emberek. Onnan a Srirangam-szigetre utazunk tovább, ahol belülről is megtekintjük a lélegzetelállítóan szép Ranganathasvami templomot, mely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, „Srirangam lovaglása” stb.). Szállás Maduraiban.

7. nap: Madurai – Thekkady – Periyar Nemzeti Park
Reggel riksázás MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomhoz. Délelőtt utazás „Dél-India Kasmírján” keresztül THEKKADY-ba. Utunk fűszer-, kávé-, teaültetvények között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. A Periyar Nemzeti Parkban ismerkedünk az indiai fűszerek kavalkádjával, amiket a helyi fűszerpiacon meg is vásárolhatunk. Este részt veszünk egy „kathakali” bemutatón, amely egy tradicionális helyi klasszikus táncelőadás. Szállás Periyarban.

8. nap: Periyar – Cochin
Korán reggel utazás COCHIN-ba. Itt halt meg Vasco da Gama, aki első európaiként jutott el tengeren Indiába. Érkezést követően városnézés COCHIN óvárosában: a Szent Ferenc templom, a Holland Palota (kívülről), amit valójában a portugálok építettek és amelyet egyikük sem használt, mert egy helyi uralkodó kormányzott innen. Érdekes a tengerpart látványa a kínai halászhálókkal. Séta a zsidó negyedben, ahol a Zsinagógát is láthatjuk. Szállás Cochinban.

9. nap: Alleppey (Álappuzsa) – Kerala lagúnái – Cochin – Bangalore
Reggeli után Alleppey-be megyünk, ahol hajóra szállunk, és irány a Kardamom hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta mesebeli lagúnák világa. Alleppey egy festőien szép tóparti városka, a Kelet Velencéjének is nevezik. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd, majd visszautazás Cochinba. A mai nap a búcsú és találkozás napja egyformán. A kiskörút résztvevői hazautaznak, a HIHETETLEN INDIA program utasai este érkeznek Bangalore-ba. Este repülés a modern India technológiai központjába, BANGALORE-ba. Szállás Bangalore-ban.

10. nap: Bangalore
Ma kényelmes napunk lesz. Az új utasok az időeltolódáshoz igazodnak, a régi utasok egy kicsit megpihennek. Városnézés Bangalore-ban, ahol felkeressük Tipu szultán palotáját, a Bika templomot és a Lal Bagh botanikus kertet. Vacsora, szállás Bangalore-ban.

11. nap: Bangalore – Mysore – Hassan
Ma viszont korán kelünk. Utazás Tipu szultán korábbi erődjét, Srirangapatnát útba ejtve MYSORE-ba, ahol megtekintjük a maharadzsa palotáját, ami nemcsak, hogy az egyike a legnagyobbaknak, de rezidenciája és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jaganmohan palotát is, majd a Chamundi-hegy tetején található Chamundeshwari templom mellől gyönyörködhetünk a város panorámájában. A látogatás után még továbbutazás Hassan városába. Szállás.

12. nap: Hassan – Halebid – Belur – Hospet
Reggel utazás HALEBID és BELUR XII. századi pompás templomaihoz. A misztikus Chennakeshava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok faragásai istenségek történeteit ábrázolják. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen illusztrálják zene- és táncszeretetüket. Ezután az Archeológiai Múzeumban csodálhatunk meg szoborgyűjteményt, amely a helyiek magas művészeti érzékéről tanúskodik. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hospet-ben.

13. nap: Hospet – Hampi
Mai nap egyedülállón programban lesz részünk. Nagyon kevés iroda szervez ilyen programot, de szinte olyan világhírű, mint Kambodzsában Angkor romjai. HAMPI középkori városa felé a Dekkán-fennsík tájain át jutunk. A holdbéli tájon található az egykori uralkodók lenyűgöző műemlék-együttese, a napot ezek felfedezésével töltjük: Virupaksha templom, a régi bazár romjai, a Hazara Rama templomegyüttes, Vittala templom, Krisna templom és a mellette lévő Ganésa templom, Lakhsmi Narashima templom, királynő egykori fürdője, a Lótusz pavilon, Elefántistállók, Bhojanashala, Mahaanavami Dibba. A nap során gyakran elhangzik, hogy már ezért is megérte eljönni! Hampi is ilyen! Szállás Hospet-ben.

14. nap: Hospet – Hampi – Hubli – Hyderabad
Reggeli után visszatérünk a közeli HAMPI városába. Érdemes visszatérni, hiszen egyedülálló műemlék komplexum többnapos látnivalót kínál. Délután utazunk busszal Hubli-ba, majd repülés Hyderabad városába. A város lélekszáma, kb. annyi, mint egész Magyarországnak. Nem tévesztendő össze Hiderábád városával, amely Pakisztánban található! A város a XXI. századi India meghatározó városa,
a high-tech egyik központja. Szállás.

15. nap: Hyderabad – Aurangabad
Reggeli után ismerkedés HYDERABAD városával. A nyüzsgő, impozáns város számtalan látnivalót kínál, melyekből kiemelkedik az 56 méter magas, a világon egyedülálló 4 minaretes négyszögletes iszlám alkotás a XIV. század végéről, a CHARMINAR. További érdekességek még, Mekka Masjid, Falakuma Palace, stb. Délután, ismét repülőgéppel szállunk. Ajanta és Ellora barlangok várnak ránk, melyek, nem véletlenül lettek az UNESCO Világörökség elismerés részei. Eddig is sok csodás látnivalóval találkoztunk, de még nincs vége! Ajanta és Ellora látnivalói ismét bebizonyítják, ez a legsokrétűbb, legérdekesebb Indaii program. Szállás Aurangabadban.

16. nap: Aurangabad – Ajanta barlangok
Kirándulás AJANTA-ba, ahol a lópatkó alakú szurdokba vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénk színű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. A nap további részében városnézés Aurangabadban. Látogatás egy selyemkészítő műhelyben is, ha az idő engedi. Szállás Aurangabadban.

17. nap: Aurangabad – Ellora barlangok – Mumbai
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. 34 temploma és monostora a buddhizmushoz, a hinduizmushoz és a dzsainizmushoz kapcsolódnak, amiket ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítettek. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Kora este visszarepülés Mumbaiba. Szállás Mumbaiban.

18. nap: Mumbai (Bombay)
Reggeli után kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-szigetre, amely hemzseg a VI. századi kőfaragásokkal és gyönyörű szobrokkal díszített barlangoktól. Városnézéssel folytatjuk a napot Mumbaiban: India kapu, Victoria pályaudvar, a Városháza, a Taj Mahal Hotel, hagyományos mosoda (ghat), a Chawpatty tengerparti sétány, a Malabar domb, Ghandi emlékmúzeum. Búcsúvacsora, lehetőség átöltözésre, majd éjfél után transzfer a nemzetközi repülőtérre, ahonnan hajnali járattal indulunk haza, átszállással.

19. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
• Mahabalipuram műemlék együttese, köztük a Shore Temple (a parti templom)
• Thanjavur: Chola-templom
• Hampi műemlék együttese
• Elephanta-sziget
• Ajanta sziklatemplomok
• Ellora barlangok


Maharashtra, Tamil Nadu, Kerala, Karnataka – varázslatos nevek, melyek különleges tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkán-fennsík lenyűgözően gazdag történelmét, barátságos lakóit rejtik. Lépten-nyomon csodálkozhatunk a többezer éves kultúra lenyűgöző emlékeiben, többek közt Hampi-ban, a világhírű Ajanta sziklatemplomokban, valamint az Ellora barlangokban is! Az utunk második részében a gyorsan változó Bombay, Bangalore, és Hyderabad városaiban találkozunk az óriási kontrasztokkal.


Teljes ár: 1.898.000 Ft (1.533.000 Ft + 365.000 Ft belső repülések + illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 530.000 Ft

Vízumdíj: kb. 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Minimális utaslétszám: 15 fő

Garancia felár: 200 EUR (10-14 fő)

Árfolyam: 1 EUR = 390 Ft

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 3 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 90 USD

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/india

 

Hasonló utazások