Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

MADAGASZKÁR MINKET VÁR

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 1.399.000 Ft (1.181.800 + 217.200 repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 260.000 Ft

Vízumdíj: kb. 10 euró (a repülőtéren érkezéskor fizetendő)

A teljes ár a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5%
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Min. utaslétszám: 15 fő

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk!

Elvárt szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50 EUR (helyszínen fizetendő)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).


A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás az ellentétek világába. Amikor 165 millió évvel ezelőtt a világ negyedik legnagyobb szigeteként számon tartott Madagaszkár leszakadt az afrikai kontinensről, magányos földdarabként tovább úszva sok ezer, sehol másutt nem fellelhető állat– és növényfaj sajátos életterévé vált. A szigetország legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldek, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, trópusi esőerdők, a száraz dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, „mora-mora”, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – utazás nem csak térben, hanem időben is... 

Utazás: Bécs – Madagaszkár – Bécs útvonalon menetrend szerinti repülővel, átszállással. Budapest – Schwechat – Budapest útvonalon autóbusszal. A körutazáson autóbusszal, valamint belföldi repülőjárattal.
Elhelyezés: helyi besorolású középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (egyszerű reggeli és vacsora).


1. nap: Budapest – Bécs – Antananarivo
Elutazás autóbusszal Budapestről délután Bécs/Schwechat repülőterére, ahonnan repülés a késő esti órákban, átszállással Antananarivóba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo
Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, ANTANANARIVO-ba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Amennyiben a járat érkezése engedi, délután városnézésre indulunk a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is. Vacsora, szállás.

3. nap: Antananarivo – Antsirabe
Reggeli után elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Útközben megállunk AMBATOLAMPY faluban, hogy meglátogassunk egy tradicionális öntödét és műhelyt, ahol újrahasznosított alumíniumból öntenek edényeket és készítenek különböző használati tárgyakat. Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő ANTSIRABE-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa. Városnézésre indulunk és megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak: a város egyik utcáját ugyanis a híres magyar világutazó-kalandor grófról, Benyovszky Móricról nevezték el, aki Madagaszkáron is éveket töltött küldetései során. Vacsora, szállás Antsirabében.

4. nap: Antsirabe – Ranomafana
Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk AMBOSITRA városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa.
A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát. Továbbutazunk és estére megérkezünk RANOMAFANA faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése „meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Esti program: sötétedés utáni esti állatles, az éjszaka aktív állatfajták megfigyelésére: kaméleonok, pillangók stb. Vacsora, szállás Ranomafanában.

5. nap: Ranomafana – Ambalavao
Mai első programunk a RANOMAFANA NEMZETI PARK, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye. Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is. A park meglátogatása után továbbindulunk FIANARANTSOA-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, az úgynevezett „egyetemi városba”. A dimbes-dombos utcácskákon történt városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaóba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.

6. nap: Ambalavao – Ranohira
Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres AMBALAVAO városa: meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki csapatokkal találkozhatunk. A nap végére megérkezzünk Ranohirába, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel. Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az „Isalo ablaka” elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk. Vacsora, szállás Ranohirában.

7. nap: Isalo Nemzeti Park
Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az ISALO NEMZETI PARK-ban. A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetelállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hideg vizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt. Vacsora, szállás ismét Ranohirában.

8. nap: Ranohira – Tulear – Ifaty
Reggeli után elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek. Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába. Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk a csodaszép tengerpartra, IFATY-ba, az Indiai-óceán (Mozambiki-csatorna) partjára. Érkezéskor felkeressük a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés-erdőt, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott „cseles” növényzetet és „ravasz” lakóit: baobabfákat, kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel. Ezután adjuk át magunkat a hely varázsának: a hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári „mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban. Vacsora, szállás Ifaty-ban.

9. nap: Ifaty
Egész napos üdülés, pihenés a Mozambiki-csatorna partján. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor bőven válogathatunk a lehetőségekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, vegyünk részt egy tradicionális „vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot. Esténket igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töltjük: vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. Egy malgas ünnephez elengedhetetlen nemzeti italuk, a rum is: 5-féle helyi „rhum arrangé”-t (különféle fűszerekkel, gyümölcsökkel érlelt rumok) kóstolhatunk végig. Vacsora, szállás ismét Ifaty-ban.
10. nap: Ifaty – Tulear – Antananarivo
Ameddig csak lehet kiélvezzük még a szabadidőt majd a szállodai kijelentkezés után visszaindulunk TULEAR-ba. Itt felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk. Ezután transzfer a repülőtérre, ahonnan a Tsaradia belföldi járata estére visszarepít minket a fővárosba, Antananarivóba. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás.

11. nap: Antananarivo – Andasibe
Reggeli után elindulunk kelet felé, hogy közelről fedezzük fel Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk, joggal hívják a szigetet a „nyolcadik kontinens”-nek. Útközben megállunk egy Hüllő Farmon, ahol a sziget legtöbb hüllőfajával ismerkedhetünk meg: kaméleonok, iguánák, gekkók, krokodilok, különleges lepkék, valamint két makifajjal is. Délután meglátogatunk egy magánrezervátumot, ahol testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári lemúrokkal, és készíthetünk „szelfit” itt élő makikkal! Vacsora, szállás Andasibében.

12. nap: Andasibe – Antananarivo
A mai napon a hatalmas élményeket ígérő ANALAMAZOATRA NEMZETI PARK-ot látogatjuk meg, az itt található esőerdő a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthona. Felejthetetlen élmény lesz hallgatni a makik kiáltozását, ahogyan egymással kommunikálnak, „énekük” akár három kilométerre is elhallatszik. Számos más különleges állat-és növényfajjal (orchidea és páfrányfaj) találkozhatunk. Visszautazás Antananarivóba, érkezés az esti órákban. Vacsora, szállás.

13. nap: Antananarivo – Bécs
Utazásunk végéhez meglátogatjuk a várostól nem messze fekvő, XVII. században épült és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga Királyi Palotát, mely a madagaszkári királyok egykori székhelye. A palotából gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra is. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében visszautazás Schwechat repülőterére átszállással. Északa a repülőn.

14. nap: Bécs – Budapest
Érkezés a kora reggeli órákban, majd autóbusszal Budapestre a délelőtt folyamán.


UNESCO Világörökségek:
- Ranomafana Nemzeti Park
- Zafimaniry fafaragó művészet
- Ambohimanga Királyi Palota

A változtatás jogát fenntartjuk!


Utazás az ellentétek világába. Madagaszkár legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldek, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, trópusi esőerdők, a száraz dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, „mora-mora”, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – utazás nem csak térben, hanem időben is... 


Teljes ár: 1.399.000 Ft (1.181.800 + 217.200 repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 260.000 Ft

Vízumdíj: kb. 10 euró (a repülőtéren érkezéskor fizetendő)

A teljes ár a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5%
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Min. utaslétszám: 15 fő

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk!

Elvárt szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50 EUR (helyszínen fizetendő)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).


A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Hasonló utazások