Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

MÁGIKUS MEXIKÓ

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Legközelebbi indulás 2024. február 15-28.
Érdekel az út

Legközelebbi indulás 2024. február 15-28.

Teljes ár: 998.000 Ft (860.000 Ft + kb. 138.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 189.000 Ft
Félpanziós felár (9 főétkezés a körúton a 2.naptól + Cancunban „all inclusive” ellátás): 90.000 Ft

Min.utaslétszám: 25 fő
Garancia felár 20-24 fő esetén: 120 USD/fő a helyszínen fizetendő.

Az árakat 1 USD=360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A részvételi díj a belépőjegyek és a csónakkirándulás árát magában foglalja.

Fakultatív program a 11. napon:
Félnapos kirándulás TULUM-ba kb. 80,- USD / fő (min. utaslétszám 10 fő)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 80,- USD.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Bp. – Mexikóváros / Cancun – Bp. útvonalon menetrend szerinti repülőgéppel, európai átszállással. Mexikóvárostól Cancunig légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (esetenként büfé, ill. amerikai) és fakultatív félpanzió (körutazáson ebéd vagy vacsora programoktól függően a 2.naptól, illetve „ALL INCLUSIVE” ellátás a Cancun-i szállodában!).


1. nap: Budapest – Mexikóváros
Repülés Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros
MEXIKÓVÁROS a világ egyik legnépesebb metropolisza. Egész napos városnézés a Mexikói-völgy lapos teknőjében elterülő hatalmas kiterjedésű városban: a főbb nevezetességek mellett az Antropológiai és Történeti Múzeum megtekintése. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Teotihuacan – Guadelupe
Irány TEOTICHUACAN, a Nap és a Hold Piramisok! Edzettebb Vendégeink meg is hódíthatják! A terület nevét („A hely, ahol az emberek istenekké válnak”) az aztékok adták az ókori metropolis romjainak, mert pompájáról arra következtettek, hogy királyok temetkezési helye lehetett, akik haláluk után istenekké váltak. Majd a GUADELUPE-i Szűz Bazilikájában teszünk látogatást. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap: Cholula – Puebla
Utazás a Sierra Madre hegyvonulatain keresztül érkezünk a Popocatépetl és az Iztaccíhuatl vulkánok mentén. Látogatás CHOLULA-ban, az amerikai kontinens legnagyobb piramisánál. Rövid városnézés a gyarmati stílusú PUEBLA-ban, amely az azonos nevű állam székhelye, több mint 2.000 m tengerszint feletti magasságban. A települést a XVI. században „Angyalok városának” tartották. Szállás Pueblában

5. nap: Puebla – Monte Alban – Oaxaca
Kirándulás MONTE ALBAN-ba, a 2500 éves Zapoték fővárosba, mely a legjelentősebb régészeti lelőhely Oaxaca tartományban. Ma úgy látjuk a települést, ahogy azt kb. ezerkétszáz évvel ezelőtt a zapotékok elhagyták. Szállás Oaxacában.

6. nap: Oaxaca – Mitla – Tehuantepec
Reggeli után utazás Tehuantepec környékére. Rövid megálló SANTA MARÍA DEL TULE faluban a 2000 éves fánál (El Tule). A botanikusok szerint ez a ciprusok családjába tartozó óriás, Amerika legöregebb és valószínűleg a világ leghatalmasabb fája, az időszámításunk kezdetekor lehetett facsemete. MITLA romjait feltárva a régészek még nem tudták pontosan eldönteni, hogy melyik prehispán kultúrához köthető igazán. A hódítás idejében zapotékok laktak itt, de az eddig megismert épületek gazdag díszítései, kőmozaikjai mixték hatásra utalnak. Szállás Tehuantepecben.

7. nap: El Sumidero kanyon – Chiapa de Corzo – San Cristobal de las Casas
Utazás San Cristobalba. Útközben csónakkirándulás Közép-Amerika legszebb szakadékában, az EL SUMIDERO KANYON-ban. Innen lélegzetelállító út vezet San Cristobal de las Casas-ba. Rövid pihenésként CHAMULA és ZINACANTAN indián falvak megtekintése. Szállás San Cristobal de las Casas-ban.

8. nap: Agua Azul – Palenque
Irány az ország legnagyobb vízesése, a trópusi AGUA AZUL vízesés. A fenséges látvány délelőtt és délután más-más színben pompázik. Továbbutazás a szálláshelyre, Palenquébe. Az elbűvölő fekvésű PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán-félszigeten feltárt maja városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb. Szállás.

8. nap: Palenque – Campeche
PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán félszigeten feltárt maya városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb, amely elsősorban szép fekvésének és őserdős környezetének köszönhető. CAMPECHE a gyarmati időkben fontos város volt, hiszen kikötőjéből szállították az ezüstöt és az aranyat Spanyolországba. Az azonos nevű állam fővárosa legalább annyit – ha nem többet – szenvedett a kalóztámadásoktól, mint Veracruz. A XVII. században a várost hétbástyás fal ölelte körbe, amelynek nagy része máig épségben megmaradt. Szállás.

10. nap: Campeche – Uxmal – Merida
Látogatás a klasszikus maja városba, UXMAL-ba, melyet nevéből (maják nyelvén: „háromszor”) következtetve háromszor építhettek újjá, vagy három jelentős fejlődési korszak határozta meg a történelmét. A feltárt terület egyik legimpozánsabb, legmagasabb, legismertebb épülete a „Jövendőmondó piramisa” vagy más néven a „Varázsló temploma”. Délután érkezés MERIDA-ba. Városnézés a „Fehér Város”-ban, ahova az árkádos, mediterrán házak fehérsége és a rendezett utcák tisztasága sok turistát csalogat. Szállás Meridában.

11. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun
Utazás CHICHEN ITZA-ba. A település Yucatan állam leghíresebb ásatási területével büszkélkedhet (pl. Kukulkán Piramis, Labdapálya, Jaguár templom stb.). A romváros érdekessége, hogy két kultúra találkozott, illetve épült össze egymással: az ősi maja, valamint a tolték hódítás után keletkezett maja-tolték (más néven itzá-tolték). Továbbutazás a Karib-tenger partján található, világhírű üdülővárosba, CANCUN-ba, szállás.

12. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, vagy félnapos fakultatív program: TULUM. Minden más maja várossal ellentétben az egykori település közvetlenül a tengerparton épült fel. Legjelentősebb épületei: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Szállás Cancunban.

13. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, majd irány a repülőtér. Hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

14. nap: Budapest
Érkezés Budapestre, európai átszállással a délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Mexikóváros történelmi központja
- Teotihuacan
- Puebla történelmi központja
- Oaxaca történelmi központja
- Monte Alban régészeti területe
- Palenque prekolumbián emlékei
- Uxmal prekolumbián emlékei
- Chichen Itza prekolumbián emlékei

A változtatás jogát fenntartjuk!


Megmagyarázhatatlanul tökéletes építészeti alkotások - régészeti leletek, Mexikó legszebb természeti kincsei, fehérhomokos tengerpart és a türkizkék Karib-tenger. Hibátlan kombináció!

 

 

 


Legközelebbi indulás 2024. február 15-28.

Teljes ár: 998.000 Ft (860.000 Ft + kb. 138.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)
Egyágyas felár: 189.000 Ft
Félpanziós felár (9 főétkezés a körúton a 2.naptól + Cancunban „all inclusive” ellátás): 90.000 Ft

Min.utaslétszám: 25 fő
Garancia felár 20-24 fő esetén: 120 USD/fő a helyszínen fizetendő.

Az árakat 1 USD=360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A részvételi díj a belépőjegyek és a csónakkirándulás árát magában foglalja.

Fakultatív program a 11. napon:
Félnapos kirándulás TULUM-ba kb. 80,- USD / fő (min. utaslétszám 10 fő)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,8 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 80,- USD.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?mexiko

 

Tisztelt Haris Travel !

Köszönjük ezt a csodálatos Mágikus Mexikó utazást.

Fantasztikusan felkészült, odaadó, kedves idegenvezetőt kaptunk Pataky Ágnes személyében. Szeretnénk minden elismerésünket kifejezni Ágnesnek, aki rengeteg információval látott el minket és bármilyen problémánkat azonnal igyekezett megoldani.

Még egyszer: köszönet

Mexikó, Cancun

2023.03.01.

*****

Cimkék

Körutazás

Hasonló utazások