Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

NÁDASDLADÁNY - VÁRPALOTA - ISZKASZENTGYÖRGY

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2022.10.14. 1/0 13 900 Ft/fő Betelt1

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza (70 év felett kb. 3.500,- Ft, nyugdíjasoknak kb. 5.800,- Ft, 18-62 év között kb. 7.900,- Ft).

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 08:00 órakor Budapestről, az Ifjúság útja, HOTEL ARÉNA előtti útról
08:15 órakor a BAH- csomópont ÖMV benzinkúttól (kérjük előre jelezni!)
Találkozó: 10 perccel az indulási időpontok előtt.
Ellátás: két fogásos ebéd (italfogyasztás egyénileg fizetendő)

Igazi romantikus mesekastély a NÁDASDLADÁNY-ban található NÁDASDY-KASTÉLY. Az eredeti kisebb kastélyt Nádasdy Ferenc 1873-ban átépíttette és kibővíttette angol gótikus, ún. Tudor stílusban. A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A kastély teljes körű felújításon esett át az utóbbi években, 2021 őszétől látogatható csak újra!

A kastélylátogatást követően irány VÁRPALOTA, ebéd egy helyi étteremben.

A város központjában álló, nemrégiben szépen felújított 600 éves, szabályos négyszög alakú, belsőtornyos THURY-VÁR változatos kiállításokkal várja az idelátogató turistákat. A négy saroktornyos, impozáns méretű vár egyik legépebben megmaradt magyarországi várunk, Várpalota jelképe. A hagyomány szerint Mátyás király is járt itt az Újlaki család vendégeként. A vár történetéhez szorosan kapcsolódik az a legenda, miszerint 1476. december 11-én Beatrix a palotai várban készült fel a másnap Fehérváron Mátyás királlyal kötött esküvőjére és királynői koronázására.

Délután ISZKASZENTGYÖRGY-re utazunk, ahol egy valódi kuriózumot, a nagyközönség számára csak ritkán és kivételes esetekben látogatható AMADÉ–BAJZÁTH–PAPPENHEIM-KASTÉLY-t tekintjük meg. A kastélylátogatás felér egy művészettörténeti időutazással, termeiben a barokk kortól a 20. századi neobarokkig minden stílusjegy fellelhető. A hely különlegessége, hogy jelenlegi bérlője jóvoltából a kastély és a park újra a régi korok hangulatát idézi meg a jelen látogatója számára. Ari Santeri Kupsus finn mecénás, galéria tulajdonos az általa gyűjtött műtárgyakkal varázsolta korhűvé a kastély miliőjét. Látogatásunk alkalmával megcsodálhatjuk a 18.-19. századi bútorokat, szalonokat, festményeket és eredeti freskókat valamint a földszinten működő kortárs galériát. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Utazás: autóbusszal
Indulás: 08:00 órakor Budapestről, az Ifjúság útja, HOTEL ARÉNA előtti útról
08:15 órakor a BAH- csomópont ÖMV benzinkúttól (kérjük előre jelezni!)
Találkozó: 10 perccel az indulási időpontok előtt.
Ellátás: két fogásos ebéd (italfogyasztás egyénileg fizetendő)

Igazi romantikus mesekastély a NÁDASDLADÁNY-ban található NÁDASDY-KASTÉLY. Az eredeti kisebb kastélyt Nádasdy Ferenc 1873-ban átépíttette és kibővíttette angol gótikus, ún. Tudor stílusban. A historizmus korának egyik legszebb magyar kastélya, tényleg olyan, mint egy angol vagy skót kastély, tornyos, csipkés, sokkéményes, és hatalmas angolpark veszi körül. A kastély teljes körű felújításon esett át az utóbbi években, 2021 őszétől látogatható csak újra!

A kastélylátogatást követően irány VÁRPALOTA, ebéd egy helyi étteremben.

A város központjában álló, nemrégiben szépen felújított 600 éves, szabályos négyszög alakú, belsőtornyos THURY-VÁR változatos kiállításokkal várja az idelátogató turistákat. A négy saroktornyos, impozáns méretű vár egyik legépebben megmaradt magyarországi várunk, Várpalota jelképe. A hagyomány szerint Mátyás király is járt itt az Újlaki család vendégeként. A vár történetéhez szorosan kapcsolódik az a legenda, miszerint 1476. december 11-én Beatrix a palotai várban készült fel a másnap Fehérváron Mátyás királlyal kötött esküvőjére és királynői koronázására.

Délután ISZKASZENTGYÖRGY-re utazunk, ahol egy valódi kuriózumot, a nagyközönség számára csak ritkán és kivételes esetekben látogatható AMADÉ–BAJZÁTH–PAPPENHEIM-KASTÉLY-t tekintjük meg. A kastélylátogatás felér egy művészettörténeti időutazással, termeiben a barokk kortól a 20. századi neobarokkig minden stílusjegy fellelhető. A hely különlegessége, hogy jelenlegi bérlője jóvoltából a kastély és a park újra a régi korok hangulatát idézi meg a jelen látogatója számára. Ari Santeri Kupsus finn mecénás, galéria tulajdonos az általa gyűjtött műtárgyakkal varázsolta korhűvé a kastély miliőjét. Látogatásunk alkalmával megcsodálhatjuk a 18.-19. századi bútorokat, szalonokat, festményeket és eredeti freskókat valamint a földszinten működő kortárs galériát. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza (70 év felett kb. 3.500,- Ft, nyugdíjasoknak kb. 5.800,- Ft, 18-62 év között kb. 7.900,- Ft).

 

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobil telefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A programban feltüntetett helyszínen fizetendő belépőjegy árak minden esetben tájékoztató jellegűek, a szolgáltatók fenntartják a jogot az előzetes értesítés nélküli változtatásra.

 

 

Hasonló utazások