Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

NAPFÉNYES ITÁLIA (REPÜLŐVEL)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2022.10.18. 7/6 FRANCIAÁGYAS SZOBA 344 500 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 344.500 Ft (286.500 Ft + 58.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj)
Félpanziós felár: 30.000 Ft
Egyágyas felár: 68.000 Ft

Helyszínen fizetendő:
• Idegenforgalmi adó: kb. 20,- €/fő.
• Belépők, hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), fülhallgató: kb. 180,- €/fő.
• Szervizdíj / Borravaló: 10,- €/fő.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Az árakat 1 USD = 370,- Ft árfolyamig garantáljuk!

 

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Róma – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, körutazáson magyar autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

1. nap: Budapest – Róma
Elutazás repülővel az esti órákban Rómába.
A repülőtéren várja Utasainkat a magyar autóbusz. Transzfer a szállodába, szállás Róma külvárosában.

2. nap: Róma (kb. 20 km)
Városnézés az „örök városban”. RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Délelőtt a falakon kívüli Szent Ágnes Bazilika, a Santa Constanza (Nagy Konstantin lányának mauzóleuma) és Róma egyik katakombája várnak ránk, a délután folyamán pedig megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és felfedezzük az ókori Róma központját, a Forum Romanumot. Szállás Róma külvárosában.

3. nap: Róma (kb. 20 km)
Folytatjuk az ismerkedést Rómával: felkeressük a San Giovanni Laterano Bazilikát és a Szent Lépcsőt (a hagyomány szerint ezen a lépcsőn lépett bírái elé Jézus). A Szent Péter Bazilika megépülése előtt a Lateráni Bazilika volt a pápaság főtemploma. Hogy a barokk művészet alkotásai se maradjanak ki, a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét keressük fel. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk” a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a Trevi szökőkútba. A Piazza Navona a főváros sok csodálatos tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Róma külvárosában.

4. nap: Vatikán – Sorrento környéke (kb. 280 km)
Délelőtti programunk során ellátogatunk a Föld legkisebb államába, a VATIKÁN-ba. A világ legnagyobb római katolikus temploma a Szt. Péter Bazilika, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a teret szegélyező két hatalmas oszlopcsarnok, melyek szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután továbbutazás Sorrentóba, szállás.

5. nap: Pompeji – Nápoly (kb. 130 km)
Utazás POMPEJI-be. A romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Elmerülünk NÁPOLY különleges városában. „Nápolyt látni és…” szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, városnézésünk során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné, az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal is itt született. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Szállás Sorrentóban.

6. nap: Capri szigete
Egész napos hajókirándulás CAPRI-ra. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma főként idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrentoban.

7. nap: Sorrento – Budapest (kb.200 km
Reggeli után búcsút intünk a Sorrentói-félszigetnek, és Róma felé veszük az irányt. Hazautazás közvetlen járattal Budapestre, érkezés a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Nápoly történelmi központja
- Pompei régészeti lelőhelyei
- Róma történelmi központja


FONTOS! Amennyiben kedvezőbb áron szeretne utazni, akkor választhatja a program autóbuszos változatát!


A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.


Teljes ár: 344.500 Ft (286.500 Ft + 58.000 Ft repülőtéri illeték + csomagdíj)
Félpanziós felár: 30.000 Ft
Egyágyas felár: 68.000 Ft

Helyszínen fizetendő:
• Idegenforgalmi adó: kb. 20,- €/fő.
• Belépők, hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), fülhallgató: kb. 180,- €/fő.
• Szervizdíj / Borravaló: 10,- €/fő.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Az árakat 1 USD = 370,- Ft árfolyamig garantáljuk!

 

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Hasonló utazások