Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

OMÁN ÉS AZ ARAB EMÍRSÉGEK

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) tartalmazza!

Egyágyas felár: 192.500 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok
A kirándulásokra itthon kell jelentkezni és a forintos összegeket befizetni.

A Jövő Múzeuma (metrójeggyel, belépővel) 18.000 Ft 
Sivatagi szafari (4x4-es dzsippekkel, BBQ vacsorával) 26.000 Ft
Miracle Garden (buszos transzferrel, belépőjeggyel) 19.000 Ft (minimum 15 fő részvétele esetén)
Burj Khalifa „At the top” (metrójeggyel, belépővel) 29.000 Ft

Szervízdíj / borravaló: 45 USD (Helyszínen fizetendő!)

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ egyik legérdekesebb országa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregyéjszakából elképzelt arab mesevilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A nyüzsgő városokban rejlő változatos programlehetőségek révén minden nap más és más élményben részesülhetünk! Az Ománi Szultánság varázslatos, a tömegturizmustól még mentes, lebilincselő vidék az Arab-félsziget keleti partjainál. Természeti adottságai - drámai hegyvonulatok, mély kanyonok, termékeny oázisok, lélegzetelállító homokdűnék, és mintegy 2000 km hosszú, szinte érintetlen tengerpartja - különböztetik meg Ománt a többi térségbeli országtól. Omán a mai Közel-Kelet egyik legvonzóbb úticélja, a modern értelemben vett keleti paradicsom, ahol tökéletes harmóniában egyesül a kényelem és gazdagság az évezredes hagyománnyal és kultúrával. Ománban az arab hagyományokat ápolva tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat.

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával, a programok során légkondicionált autóbusszal és metróval.
Elhelyezés: 5 + 1 éjszaka Dubajban és 2 éjszaka Muscatban, 4* szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: Dubajban büféreggeli és négy alkalommal büfévacsora, Ománban teljes ellátás a programleírás szerint.

1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás Dubajba a délutáni órákban. Érkezés késő este, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj – a kezdetektől napjainkig & Dubai by Night
DUBAJ nem tartozik a régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, ami tökéletesen érthető, ha figyelembe vesszük azt a tényt: maga a város is csak alig 150 éve létezik, fejlődésnek pedig alig 50-60 éve indult. Mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi „időutazásban” lehet részünk: a délelőtt folyamán Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével (Al Shindagha negyed, a Creek, Aranypiac, Fűszerpiac), délután pedig a legmodernebb építészeti csodákat, leghíresebb felhőkarcolókat, leglátványosabb lakónegyedeket keressük fel. Rövid megállót teszünk a híres Burj Al Arab szállodánál, majd a naplementét a Pálmakilátóból (The View at the Palm) csodáljuk meg, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Pálma-szigetre (Palm Jumeriah). Sötétedés után, a nap zárásaként a világ legmagasabb felhőkarcolóival rendelkező elegáns negyedében, a Dubai Marinán sétálunk. Vacsora és szállás.

3. nap: Dubaj – a Jövő Múzeuma és sivatagi jeep safari BBQ vacsorával
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív program keretében az Emirátusok egyik lejújabb szenzációját, a 2022.02.22-én megnyitott Jövő Múzeumát keressük fel. A múzeum nemcsak Dubaj, hanem az egész bolygó egyik legkorszerűbb és leggyönyörűbb látványossága. Egy építészeti és mérnöki csoda, amely a múltból a jelenbe ível át, ötvözve a modern technológiákat a hagyományos művészeti formákkal, bemutatva, hogy milyen lesz a világ 50 év múlva. A hét emeletből álló, különleges épület egyes szintjei különböző élményekkel szolgálnak a vendégek számára, a mesterséges intelligencia és a legmodernebb technikai megoldások segítségével. Délután fakultatív sivatagi szafarin vehetünk részt. A program során terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül: felejthetetlen élmény, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A beduin stílusú sivatagi táborban jellegzetes arab élmények várnak ránk: tevegelés, hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, kipróbálhatjuk a henna-festést és a vízipipázást is! Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták és édességek bőséges svédasztalos választékával. A tartalmas program után visszautazás a szállodába terepjárókkal. Szállás Dubajban.

4. nap: Abu Dhabi
Városnézés az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában, ABU DHABI-ban. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Az alig több mint egy évtized alatt elkészült mecset azért épült, hogy megtestesítse a békét és a toleranciát, és hogy mindenféle hitű embert szívesen fogadjon. A Qasr Al Watan elnöki palota az arab építészet és művészet legkimagaslóbb alkotása. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók, impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. Visszaúton rövid látogatást teszünk egy datolyapiacon. Vacsora és szállás Dubajban.

5. nap: Dubaj – a Miracle Garden és a Burj Khalifa
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív látogatás a Miracle Gardenben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és több milliónyi növényével „a világ legnagyobb virágos kertje” címét viseli. A kert a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak. A délután folyamán - emirátusi kirándulásunkat megkoronázva – látogatást tehetünk (fakultatív) a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifában. Utolsó dubaji naplementénket a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított panoráma kilátóból csodálhatjuk meg, utána pedig a világ legnagyobb szökőkútrendszerének fény- és vízjátékával búcsúzunk az Emirátusoktól. Vacsora és szállás Dubaiban.

6. nap: Dubaj – Hatta – Al Hazm – Rustaq – Afi – Maszkat
Reggeli után indulás Omán felé. Határátlépést követően utazás délre, útközben ebéd egy helyi étteremben. Kora délután érkezés AL HAZM városába, ahol megtekintjük az 1708-ban épült kastélyt, mely az iszlám építészet egyik remekműve. Következő megállónk a gyógyhatású, melegvizű forrásairól híres RUSTAQ, ahol az Al Kasfah forrásnál tartunk rövid fotószünetet. Ezt követően utazás a Hadzsar-hegység impozáns vonulatainak árnyékában AFI-ba, ahol látogatást teszünk az Al Gasham Múzeumban, melynek egy 300 éves erődített rezidencia ad otthont. Itt megismerkedünk a tradicionális ománi életformával, a népi hagyományokkal, megkóstoljuk az ománi kávét és a datolyát is. Este érkezés MASZKAT-ba, vacsora és szállás.

7. nap: Maszkat
Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. A főbb látnivalók közé tartozik a Sultan Qaboos nagymecset, az Operaház, a szultáni palota, megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és a Maszkati-öblöt, ahol egykor Arábia legforgalmasabb kikötője volt. Városnézésünket a Muttrah-i kikötőben és az ott található bazárban zárjuk. A városnéző program során ebéd egy helyi étteremben. Este vacsora és szállás Maszkatban.

8. nap: Maszkat – Nizwa – Al Ain – Dubaj
Kora reggel utazás NIZWÁ-ba, részvétel a híres állatvásáron, melyet péntekenként tartanak a város híres piacán. Ezt követően ismerkedés a várossal, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Ezt követően a városképet uraló Nizwa erőd megtekintése. A masszív, kerek tornyának köszönhető jellegzetes erődöt Imam Sultan Bin Saif Al Ya’rubi építtette a XVII. században. A toronyba keskeny fa csigalépcsőn lehet feljutni, azonban a torony tetején, a városra nyíló panoráma kárpótol a fáradalmakért. A helyi bazárban tett látogatást követően ebéd, majd utazás észak felé. Útközben megálló a Omán egyik legszebb természeti csodájánál. Az Al Hoota cseppkőbarlang földalatti kanyonja több mint 5 km hosszan húzódik a Hadzsar-hegység alatt. A barlanglátogatást követően továbbutazás AL AIN oázisán keresztül Dubajba. Vacsora és szállás.

9. nap: Dubaj – Budapest
Reggeli transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje az aktuális ünnepek és nyitvatartások függvényében változhat. Az ománi látnivalók, erődök többsége időszakosan zárva tart. Amennyiben a kiírt programban szereplő valamely erőd éppen nem lesz nyitva utazásunk idején, helyette másik, hasonló kastélyt tekintünk majd meg.


Az Egyesült Arab Emirátusok a világ egyik legérdekesebb országa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregyéjszakából elképzelt arab mesevilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A nyüzsgő városokban rejlő változatos programlehetőségek révén minden nap más és más élményben részesülhetünk! Az Ománi Szultánság varázslatos, a tömegturizmustól még mentes, lebilincselő vidék az Arab-félsziget keleti partjainál. Természeti adottságai - drámai hegyvonulatok, mély kanyonok, termékeny oázisok, lélegzetelállító homokdűnék, és mintegy 2000 km hosszú, szinte érintetlen tengerpartja - különböztetik meg Ománt a többi térségbeli országtól. Omán a mai Közel-Kelet egyik legvonzóbb úticélja, a modern értelemben vett keleti paradicsom, ahol tökéletes harmóniában egyesül a kényelem és gazdagság az évezredes hagyománnyal és kultúrával. Ománban az arab hagyományokat ápolva tárt karokkal fogadják a kultúrájuk és tájaik iránt érdeklődő, őket megismerni szándékozó utazókat.

Várható szállások: 

Al Khoory Atrium Hotel Al Barsha**** Dubai 
https://alkhooryhotels.com/atriumhotel/

Hotel Muscat Hoiday****
http://holidayhotelsoman.com/ 


A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) tartalmazza!

Egyágyas felár: 192.500 Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Fakultatív programok
A kirándulásokra itthon kell jelentkezni és a forintos összegeket befizetni.

A Jövő Múzeuma (metrójeggyel, belépővel) 18.000 Ft 
Sivatagi szafari (4x4-es dzsippekkel, BBQ vacsorával) 26.000 Ft
Miracle Garden (buszos transzferrel, belépőjeggyel) 19.000 Ft (minimum 15 fő részvétele esetén)
Burj Khalifa „At the top” (metrójeggyel, belépővel) 29.000 Ft

Szervízdíj / borravaló: 45 USD (Helyszínen fizetendő!)

A részvételi díj minimum 25 főtől érvényes, 20-24 fő utazása esetén a felár 40.000 Ft/fő.

Az árakat 1 USD = 400 Ft árfolyamig garantáljuk.

Az útlevél lejárati idejére és a vízummentességre vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oman

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyesult-arab-emirsegek 

 

Hasonló utazások