Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

PANAMA – KOLUMBIA – ECUADOR ÉS A GALAPAGOS-SZIGETEK

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2025.02.01. 19/17 FRANCIAÁGYAS SZOBA 2 948 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 2.948.000 Ft (2.358.000 Ft + 590.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 548 000 Ft/fő  

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

A teljes ár minimum 22 főtől érvényes!                                      
20-21 fő indulása esetén 100 USD/fő felár fizetendő.         

Galapagos-szigeteknél 7-9 fő indulása esetén +350 USD/fő felár fizetendő! 

Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%    

Helyszínen fizetendő költségek:
Galapagos Nemzeti Park belépő és Tranzit kontrol kártya díj (Ingala card): 150 USD/fő 
Isabela sziget és Puerto Ayora illeték: kb. 12 USD/fő 
Vízitaxik díja: 2 USD/fő  
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő
Szervizdíj / Borravaló: 170 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fontos megjegyzés:
Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé. Hogy az utazás teljes lehessen, ellátogatunk a különleges ökoszisztémájú Galapagos-szigetekre!

Utazás:           Budapest – Panamaváros és Guayaquil – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással,                                         valamint helyi repülőjáratokkal. A körutazáson légkondicionált autóbusszal, hajóval/motorcsónakkal. A Galapagos-                                   szigeteken belföldi repülőjáratokkal, komppal/motorcsónakkal és autóbusszal.
Elhelyezés:     helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban.
Ellátás:            félpanzió (ebéd vagy vacsora), 1. nap vacsorától, a 16-17. napokon teljes ellátás, utolsó napon reggeli

1. nap: Budapest – Panamaváros
Repülés Budapestről európai átszállással Panama fővárosába, Panamavárosba. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás és vacsora.

2. nap: Panama-csatorna – Panamaváros
Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő PANAMA-CSATORNÁVAL. Hajózás a Gatun-tóig, majd a Majom-szigetekhez, ahol a csuklyás-, az üvöltő- és a tamarin majmok élnek. Látogatás az Agua Clara zsilip nyugati oldalánál található Látogató Központba, ahol alkalom nyílik a csatorna építésének történetét, világpiaci részvételét és az itt zajló tevékenységeket megismerni, illetve az áthaladó hajókat egy modern kilátóhelyről megfigyelni. Ebéd után a San Lorenzo nemzeti park és a 400 éves erőd felfedezése, majd visszautazás a fővárosba. Séta Panamaváros Casco Antiguo negyedében, avagy az óvárosban. A város 1673-ban épült, miután a „régi Panamát” kifosztották és felgyújtották. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panamaváros
Utazás a Gatun folyó környékére, az EMBERA QUERA bennszülött közösség lakhelyére. A kaland egy 30 perces motoros kenuzással kezdődik a folyón keresztül, a faluban ismerkedés a közösség kultúrájával, nyelvével, ételeivel, majd zenés-táncos bemutató következik. A könnyű, hagyományos ebéd után lehetőség a közösség lakóinak kézműves termékeinek vásárlására. Ezt követően visszautazás Panamavárosba, séta a „Panama Viejo” történelmi városrészben. Szállás.

4. nap: Cartagena
Reggeli után repülés CARTAGENA-ba. Városnézés egy nem mindennapi járművel. A híres Getsemani negyed bejárása, séta a legemblematikusabb utcákon és reprezentatív tereken, ahonnan a hajdani felkelő nép harci szelleme elindította Kolumbia függetlenségét, és idővel művészi mozgalmak születtek a filmiparban, a festészetben, a szobrászatban, a táncban és persze a zenében. Ismerkedés a Palenquerasokkal, akik régen kézzel szőtt kosarakból árulták a trópusi gyümölcsöket, manapság ragyogó mosolyukkal és mutatós ruháikkal pózolnak a fotókhoz a város színes falai között, ezzel keresik kenyerüket. Belépés a helyi egzotikus és szokatlan gyümölcsök világába, a környéken leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök megkóstolása és megismerése. Ezután elmerülés a karibi rumkultúrában és a nemzeti csokoládék világában. Rumkóstoló programunk során többet megtudhatunk a rum történetéről, a különböző gyártási eljárásokról és azok eredetéről. Különböző rumokat kóstolunk meg többféle kombinációban, felfedezzük illatukat és ízeiket. Vacsora és szállás Cartagenában.

5. nap: Cartagena de Indias – Pereira
Városnézés az 1533-ban alapított CARTAGENÁ-ban, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre, elutazás PEREIRÁBA. Érkezést követően Salentoba vesszük az irányt, a kávérégió egyik legfestőibb városába, amelyet nemzeti örökséggé nyilvánítottak. Élénk színű házai szépen illeszkednek a helyiek barátságos és elbűvölő karakteréhez. Szállás.

6. nap: Kávétermelő Régió
Mai napon ellátogatunk egy kávéfarmra, ahol bepillantást nyerhetnek egy igazi kávéfarm életébe, megtekinthetjük a betakarítást és a feldolgozást, és mindent megtudhatunk a kávétermesztésről. Ebéd után a botanikus kert és a pillangófarm meglátogatása. Szállás Salentoban.

7. nap: Kávétermelő Régió – Medellin
Helyi terepjárókkal egy bájos kis városkába, Filandiába utazunk, mely híres a kosárfonásáról. Séta a város színes negyedeiben. Ismerkedés a Cocora-völggyel, mely egy nagyszerű természeti park, amelyet ködös zöld dombok és gyönyörű tájak vesznek körül, tele viaszpálmákkal, Kolumbia nemzeti fájával, mely akár 60 méter magasra is nőhet. A Cocora-völgy egyike a Los Nevados Nemzeti Természeti Park kevés bejáratának, amely egy havas csúcsú hegyekből álló, környezetvédelmi szempontból védett park. A völgyet az UNESCO a Kolumbiai Kávé Kulturális Tájörökség részeként tartja számon. Este repülés Medellinbe. Szállás.

8. nap: Medellin
Reggeli után a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum meglátogatása. Egész napos városnézésünk alatt megtekintjük: Comuna 13 negyed, Botero tér és múzeum, Nutibara hegy, Metro y Metro cable vasút, Pueblito Paisa. Szállás.

9. nap: Medellin – Bogota
Elutazás El Guatapébe. A történelmi belváros kövezett utcái és színesre festett alacsony házai különleges hangulatot árasztanak. Hajózás a közeli víztározón. A város közelében fekszik egy unikum: az El Penol. A 200 méteres szikla 70 millió évvel ezelőtt alakult ki. A tetejére, ahol egy kilátótorony, valamint étel-, ital- és ajándékárusok bódéi találhatók, 649 lépcsőn juthatunk fel. Ebéd után transzfer a repülőtérre, elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Szállás.

10. nap: Bogota
Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés BOGOTÁ-ban ebéddel: Monserrate-hegy, La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület és az értékes Arany Múzeum kerül megtekintésre. Szállás Bogotában.

11. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva
Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük ZIPAQUIRA koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk MONQUIRA régészeti parkja, közismertebb nevén EL INFIERNITO. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

12. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado) – Bogota
Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó VILLA DE LEYVÁ-ban - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően GUATAVITA-ba utazunk, ahol egy hegyi túra keretében ellátogathatunk a LAGUNA DE GUATAVITA krátertóhoz. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává, és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

13. nap: Bogota
Egész napos városnézés Bogotában. A mai napon ellátogatunk a színes, illatos, változatos gyümölcs- és terménypiacra, ahol finomabbnál-finomabb gyümölcsöket kóstolhatunk. Rövid séta a Grafiti-negyedben, ahol megcsodálhatjuk a helyi alkotóművészek kreatív alkotásait. A nap végeztével a trópusi hangulatú botanikus kertet látogatjuk meg. Szállás.

14. nap: Guayaquil
A délelőtt folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuadorba, Guayaquil-be. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora és szállás.

15. nap: Guayaquil – Santa Cruz-sziget – Isabela-sziget
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás a Galapagos-szigetekre, érkezés a Baltra-szigetre. Érkezést követően motorcsónakkal utazunk Santa Cruz északi partjára, majd utazás a sziget déli csücske felé. Útközben ebédszünetet tartunk, majd motorcsónakkal tovább utazunk ISABELA SZIGETÉRE. Vacsora és szállás Isabela-szigeten.

16. nap: Isabela-sziget
Ma egy különleges nap vár ránk, sétát teszünk a Flamingó lagúna körül, majd áthajózunk ISABELA-SZIGET nyugati oldalára. Utunk során átsétálunk a kék óceán vízében húzódó lávajáratokon, miközben tengeri teknősöket, pingvineket, rájákat figyelhetünk meg, vagy akár később úszhatunk és búvárkodhatunk is velük. Délután látogatást teszünk egy óriásteknős nevelő központban, ahol különféle korú és méretű teknősöket figyelhetünk meg, egyúttal megismerjük a központ munkáját. Szállás Isabela-szigeten.

17. nap: Isabela-sziget – Santa Cruz-sziget
Kora reggel motorcsónakkal visszautazunk SANTA CRUZ SZIGETÉRE, majd sétát teszünk a galapagos-i magasföldön, ahol óriásteknősökkel is találkozhatunk egy helyi farmon, valamint megtekintjük a vulkáni láva alagutat. Egy ízletes helyi fogásokból álló ebéd elköltése után, folytatjuk túránkat a CHARLES DARWIN KUTATÓÁLLOMÁS-hoz (mely 1959-ben lett létrehozva a galapagosi élővilág védelmére), természetes élőhelyükön találkozhatunk óriás méretű teknősökkel, és őshonos varacskos fejű leguánokkal is. Szállás Santa Cruz-szigeten.

18. nap: Hazautazás
Hosszú útra indulunk. Transzfer közúton és komppal Baltra repülőterére, hogy visszarepüljünk a kontinensre. Érkezést követően átszállás az Európába induló járatra, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:

-       Panamaváros történelmi városmagja és Panama Viejo (Panama)
-       San Lorenzo erőd (Panama)
-       Cartagena erődje és kikötője (Kolumbia)
-       Kávétermelő régió kultúrtáj (Kolumbia)
-       Galapagos-szigetek (Ecuador)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.


Panama-csatorna, panamakalap és még sorolhatnánk… de hisz a panamakalap Ecuadorból származik! Még szerencse, hogy utazásunk oda is elvisz, valamint Kolumbiába, a világ egyik legfinomabb kávéjának hazájába, melyet az elismert kortárs képzőművész Fernando Botero modern, „mágikus realista” alkotásai és a kolumbiai kávé reklámfigurája, Juan Valdez tettek világhírűvé. Hogy az utazás teljes lehessen, ellátogatunk a különleges ökoszisztémájú Galapagos-szigetekre!


Teljes ár: 2.948.000 Ft (2.358.000 Ft + 590.000 Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)
Egyágyas felár: 548 000 Ft/fő  

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.

A teljes ár minimum 22 főtől érvényes!                                      
20-21 fő indulása esetén 100 USD/fő felár fizetendő.         

Galapagos-szigeteknél 7-9 fő indulása esetén +350 USD/fő felár fizetendő! 

Az árakat 1 USD = 360 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 3%    

Helyszínen fizetendő költségek:
Galapagos Nemzeti Park belépő és Tranzit kontrol kártya díj (Ingala card): 150 USD/fő 
Isabela sziget és Puerto Ayora illeték: kb. 12 USD/fő 
Vízitaxik díja: 2 USD/fő  
Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40 USD/fő
Szervizdíj / Borravaló: 170 USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők részére helyszínen fizetendő!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Fontos megjegyzés:
Az úti okmány lejárati idejére és a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végétől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/panama
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kolumbia
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ecuador

Hasonló utazások