Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

SKÓCIA ÉS A HEBRIDÁK SZIGETEI

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Ajánlatkérés

Teljes ár: 554.800,- Ft (495.800,- Ft + 59.000 Illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 224.500,- Ft 

Félpanziós felár (6 vacsora): 67.500,- Ft

Belépőjegyek, fülhallgató: kb. 190,- GBP. (Helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás a Hebridák szigetekre (min. 20 fő esetén): 30,- GBP. (Helyszínen fizetendő!)
Kérjük a részvételi szándékot előre jelezni irodánkban!

Szervizdíj / Borravaló: 15,- GBP
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: Budapest – Edinburgh - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülővel, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

1. nap: Budapest – Edinburgh
A késő délutáni órákban repülés EDINBURGH-ba, menetrend függvényében. Szállás Edinburgh környékén.

2. nap: Falkirk- Felföld – Glen Coe –Oban(kb. 260 km)
FALKIRK-nél egy mérnöki csodát, a világ egyetlen forgózsilipjét láthatjuk, mely 24 méteres szintkülönbséget egyenlít ki a Falkirk – Edinburgh között fontos hajóforgalmat lebonyolító Union- és Clyde csatornák között. Megtapasztaljuk, mit is jelent a kifejezés: Felföld. Elsőként a skót természet és történelem egy fenségesen komor helyszínét, GLEN COE-t, a Könnyek völgyét keressük fel, mely méltán Skócia egyik leghíresebb vidéke. A Felföld minden természeti szépségét elénk tárja: a hegyek, a tőzeglápos táj, a patakok és a tavak lenyűgöző kombinációját! Sétálunk tőzeg dombon, a Rannoch Moor tóvidékén, a Dochart vízesés kövein és kocsmázunk is egy jót! Szállás Oban-ben.

3. nap: Hebridák
Fakultatív kirándulás a Déli Belső-Hebridák két tagjára, IONA-ra és MULL-ra. Átkelés komppal Mullra, a szinte lakatlan szigetre, ahol az érintetlen táj látványa megkapó. Újabb, rövid kompátkelés után érkezünk Ionara. A „Szent Sziget” legfontosabb látnivalói a VI. században érkező első hittérítők emlékei mellett, a XIII. században épített katedrális és a közelében lévő temető, ahol Skócia első 48 királya (köztük Machbet) nyugszik. A szigeten a végtelenség, békesség és szabadság érzése járja át az utazót. Komppal térünk vissza Obanbe. Szállás Obanben.
.
4. nap: Oban- Eilean Donan - Skye-sziget - Loch Ness -Inverness (kb. 430 km)
Elsőként a szépen helyreállított EILEAN DONAN kastélyhoz látogatunk. A XIII. századból fennmaradt erőd filmekből már ismerős lehet, itt forgatták a „Hegylakó” című filmet, valamint a James Bond széria „A világ nem elég” filmjének egyes jeleneteit. Egy kis időre átruccanunk Skye-szigetére is. A „köd szigete” különleges jelentőségű a skótok emlékeiben, mióta a XVIII. században ide menekítették angol üldözői elől Csinos Károly herceget. Továbbutazás a Kaledóniai Csatorna és a tavak által alkotott Nagy Völgy (Great Glen) mentén. A híres LOCH NESS tó- ahol talán a szörny is felbukkanhat-partján állnak URQUHART várának romjai. 1692-ig ez volt Skócia legnagyobb kastélya, amikor is felrobbantották, nehogy a jakobiták befészkeljék magukat a vaskos falak közé. A helyiek szerint állítólag innen, a romokról fotózták a legtöbb Nessie-ről készült felvételt. Átutazunk a Skót-felföld „fővárosán”, Invernessen. Szállás Pitlochry környékén, a Skót-felföld erdői és dombjai között megbúvó, tipikus skót településen.
5. nap: Glamis-kastély – Whisky kóstoló – Blair-kastély (kb. 250 km)
Utazás a skót kastélyok egyik legszebbikéhez, a GLAMIS-kastélyhoz, ahol Erzsébet anyakirálynő töltötte gyermekkorát. Shakespeare „Macbeth” c. drámájában a királygyilkosság helyszíneként említi. A szigetország leginkább szellemjárta várának tartják. Következő állomásunk szomjoltónak sem utolsó, az egyik híres whisky lepárlóban betekinthetünk a whisky-gyártás folyamatába, kóstolóval. A napot a BLAIR-kastély megtekintésével zárjuk. Szállás Pitlochryban.

6. nap: Stirling – Edinburgh
Délelőtt STIRLING várának rekonstruált termeit tekintjük meg. Egykor e falak között lakott IV. Jakab, V. Jakab és Stuart Mária is.Délután városnézés Edinburghben, ahol a természeti szépségekhez jó állapotban fennmaradt történelmi emlékek társulnak. Első utunk a Holyrood-palotához (királynői rezidenciához) vezet, majd a város központjában emelkedő Calton hegyről csodálhatjuk meg a régi és új városrész panorámáját . Busszal is bejárjuk az új várost –az „új” elnevezés alatt az 1800-as években épült városrész gyönyörű parkjait, szobrokkal, palotákkal díszes széles útjait kell értenünk. Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Edinburgh (kb. 80 km)
Folytatjuk a városnézést „Észak Athénjá”-ban, EDINBURGH-ban.Az óváros középkori utcák kusza szövevénye, kocsmákkal és sikátorokkal tarkítva. A Királyi Mérföld „a világ legszebb utcája”, amely a vár sziklás magaslatától a Holyrood-palotához (királynői rezidenciához) vezet. A „büszke” St. Giles (Szt. Egyed) Katedrális I. Károlytól kapta egyházi rangját. Nem maradhat ki programunkból a vulkanikus magaslaton épült, a skót koronaékszereket őrző vár sem, amelyet gazdag történelme és a városra nyíló lenyűgöző panorámája miatt érdemes felkeresni. Késő délután szabadidő. Szállás Edinburgh környékén.

8. nap: Melrose – Abbotsford – Rosslyn kápolna – Walter Scott nyomában-hazautazás (kb. 100 km)
A festői dombok között elterülő MELROSE-ba látogatunk, útközben a skót Alföld szelíd szépségében gyönyörködhetünk. A legendák szerint Skócia legnagyobb harcos királyának szelleme itt, a romantikus Melrose-apátság romjai között tovább él, hiszen itt temették el Robert Bruce szívét. ABBOTSFORD-ban a saját tervezésű kastélyában, eredeti berendezési tárgyai között idézzük fel a leghíresebb skót író, Sir Walter Scott emlékét. Végezetül irány ROSSLYN, ahol a Templomos Lovagok egyedülállóan értékes XV. századi kápolnáját, a Rosslyn kápolnát tekintjük meg. Skócia egyetlen reneszánsz építészeti emléke a „Da Vinci-kód” mozifilmből lesz ismerős.
A programot követően transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség: Edinburgh városa


A vadregényes tájak és szellemjárta kastélyok mellett, ha szerencsénk van - a Loch Ness-i szörnyet is megpillanthatjuk. De a jófajta whiskyket garantáltan megízlelhetjük!

 

[[video]]https://www.youtube.com/watch?v=GLNBRj9omXI[[/video]]


Teljes ár: 554.800,- Ft (495.800,- Ft + 59.000 Illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 224.500,- Ft 

Félpanziós felár (6 vacsora): 67.500,- Ft

Belépőjegyek, fülhallgató: kb. 190,- GBP. (Helyszínen fizetendő)

Fakultatív kirándulás a Hebridák szigetekre (min. 20 fő esetén): 30,- GBP. (Helyszínen fizetendő!)
Kérjük a részvételi szándékot előre jelezni irodánkban!

Szervizdíj / Borravaló: 15,- GBP
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?skocia