Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

SPANYOL NAGYON NAGYKÖRÚT (ANDALÚZIA – KASZTÍLIA – ARAGÓNIA – KATALÓNIA)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 649.000 Ft (590.000 Ft + kb. 59.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 207.000 Ft                                                                                        

Minimális utaslétszám: 30 fő            
Felár 25 - 29 fő esetén: 100 € (Helyszínen fizetendő!)
Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3%.                                    

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Belépőjegyek, foglalási díjak, fülhallgató: kb. 200,- € (Helyszínen fizetendő!)

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő részére! Amennyiben valamit nem kíván megtekinteni, kérjük legkésőbb a 2. részlet fizetésekor jelezze!!

Szervizdíj / Borravaló: 10,- €

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

A legtartalmasabb spanyolországi körutazásunk!

Fedezze fel Spanyolország varázslatos vidékeit egy lenyűgöző körutazás során! Élvezze Andalúzia szenvedélyes flamenco hangulatát, Kasztília történelmi kincseit, Aragónia festői tájait és Katalónia modern művészetének csodáit egy utazáson, mely gazdag kulturális élményeket kínál az ország legszebb régióiban.

Utazás: Budapest – Valencia és Barcelona – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körút során légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Valencia – Alicante környéke (kb. 540 km)
Repülés a reggeli órákban VALENCIÁ-ba, Spanyolország harmadik legfontosabb városába. A település gazdag történelmi múltra tekint vissza, egykor római kolónia lakta, később a mórokhoz is tartozott. Valenciában a múlt építészeti emlékei és az ultramodern avantgárd épületek harmonikus városképet alkotnak, talán ezért is tartják az "Új Barcelonának". Városnézés: városháza a Várostörténeti Múzeummal, egyetem, Igazságügyi Palota, Elesettek emlékműve, La Seo katedrális stb. Vacsora, szállás Alicante környékén.

2. nap: Granada (kb. 380 km)
Utazás GRANADÁ-ba, a flamenco szülőhazájába. A híres spanyol mondás szerint, „aki nem látta Granadát, az nem látott semmit.” A műemlékekben gazdag, nyüzsgő várost a gyönyörű épületek mellett, a Sierra Nevada hegylánc ölelése teszi különösen hangulatossá. Városnézésünkből nem maradhat ki az Alhambra - a mór uralkodók rezidenciája, mely a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Vacsora, szállás Granadában.

3. nap: Malaga (kb. 180 km)
Reggel utazás MALAGA-ba, ismerkeds a várossal: katedrális, Alcazaba, Castillo de Gibralfaro, stb. Délután szabadidő keretében lehetőség van megkóstolni a másik híres andalúz borkülönlegességet, a Malaga bort. Desszertbor ez is, melynek jellege egy kicsit hasonlatos a mi világhírű Tokaji aszúnkhoz. Továbbutazás, vacsora, szállás Torremolinosban.

4. nap: Mijas – Ronda – Sevilla (kb. 270 km)
Utazás MIJAS-ba. A hegyekben fekvő tradicionális andalúz kisváros fehér épületei, romantikus kis utcácskái, virágokkal tűzdelt erkélyei, színpompás kertjei lenyűgözik a látogatókat. Irány a lélegzetelállító fekvésű RONDA, melyet a korabeli írások sziklafészeknek is neveznek. A Tajo de Ronda 160 m mély szakadéka szeli ketté a klimatikus gyógyközpontot. Este érkezés Sevillába, vacsora, szállás.

5. nap: Sevilla – Cordoba (kb. 170 km)
SEVILLA Andalúzia székhelye, kellemes, hangulatos kisváros, impozáns műemlékekkel. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Továbbutazás CORDOBÁ-ba, az egykori Spanyol Kalifátus központjába. A város egyik leghíresebb látnivalója a la Mezquita, az egykori mecset, mely ma katedrális. Vacsora, szállás Cordoba környékén.

6. nap: Toledo – Madrid (kb. 430 km)
Utazás TOLEDO-ba, El Greco városába. A vizigótok, majd a spanyolok fővárosa, és az ország első érseki (hercegprímási) székhelye volt. Itt ma is középkori módszerrel készítik az arab eredetű híres toledói marcipánt. Egyes útleírások szerint Toledo történelmi óvárosában sétálva, időutazást teszünk a világ legszebb középkori városában. Irány a spanyol főváros! Vacsora, szállás Madridban.

7. nap: El Escorial – Segovia (kb. 130 km)
Az EL ESCORIAL egyedülálló építészeti remekmű, királyi rezidencia, templom, kolostor és sírhely egyidejűleg. A XVI. században épült komplexum gigantikus mérete már messziről felhívja magára a figyelmet. SEGOVIA Észak-Spanyolország egyik legpompásabb települése. A városban szinte minden korból jelentős művészeti emlékek maradtak fenn, de a legismertebb a rómaiak idejében épített híres vízvezeték. Vacsora, szállás Madridban.

8. nap: Madrid – Zaragoza (kb. 50 km)
Egész napos városnézés MADRID-ban, az Európai Unió harmadik legnépesebb városában: Prado Múzeum, királyi palota (egykori mór erőd, amely védte a toledói utat védte, napjainkban az ország legnagyobb barokk palotája), Puerta del Sol „Madrid szíve” stb. Kora este transzfer a repülőtérre, hazautazás, VAGY HOSSZABBÍTÁS!
Továbbutazás Zaragoza környékére. Vacsora, szállás.

9. nap: Zaragoza – Santa Susanna
ZARAGOZA a spanyolországi Aragónia autonóm közösség székhelye. Egykoron az Aragóniai Királyság fő- és koronázó városa. Aljaferia palota, egykor Izabella királyné és Ferdinánd király otthona volt. A granadai Alhambra után, az iszlám mudejár építészet legszebb darabja. Az Oszlopos Miasszonyunk Temploma, a legnagyobb épülete a városnak. A barokk építészet ékköve. A magas alabástrom oltár a 18. században készült. A templom értékei többek között Goya freskói. A hagyomány szerint, Szent Jakab apostolnak megjelent egy alabástrom oszlopon Szűz Mária, s elrendelte, hogy tiszteletére templomot emeljenek, cserébe ő védeni fogja egész Hispániát és Zaragozát. Továbbutazás a Costa Brava vidékére. Vacsora, szállás, 3 éjszakára Santa Susanna.

10. nap: Barcelona
Egész napos városnézés Barcelona városában. A Montjuich a kikötő mellett, a városközpont szomszédságában magasodó domb, tele olajfákkal, kaktuszokkal és védett növényekkel. Itt található az 1992-es Olimpia Stadionja is. A tövében található a Plaza de Espana, amelyet egy szép szökőkút díszít, ami az 1929-es Nemzetközi Vásárra készült. A város jelentős alkotója Antonio Gaudi. Ő tervezte a világhírű Sagrada Familia templomot és a város másik büszkeségét, a Güell Parkot. A templom elkészültét (ma sincs még 100%-os állapotban) már a művész nem érhette meg, de városi közlekedés során sok épületet találunk, amelyet a zseniális művész tervezett.

11. nap: Barcelona
Egész nap Barcelona. Városnézés: séta a régi városközpontban, amelynek a neve Gótikus negyed, itt található a város főtemploma, a Szent Eulália Katedrális. Eulália a 4. század elején élt, a keresztényüldözés utolsó fázisában, és fiatalon életét áldozta a hitéért. A város főutcájára, a Ramblas-ra is ellátogatunk, ahol szállodák, üzletek és piacok várnak ránk.

12. nap: Montserrat – Barcelona
Mai napon először Montserrat kolostorát keressük fel. A bencés apátság, amelyben a Montserrati Szűz szentélye található, közismert zarándokhely. A szentély arra a barlangra épült, ahol a hagyomány szerint a szerzetesek megtalálták a Madonna szobrát. A látogatás után ismét Barcelonába utazunk, ahol meglátogathatjuk a város másik érdekességét, a Spanyol Falut, amelyet szintén az 1929-es Világkiállítás alkalmából állítottak fel. Ez egy falumúzeum, amely keresztmetszetet ad egész Spanyolországról. Majd este az irányt, a repülőtér felé vesszük, hogy hazatérjünk Budapestre. Érkezés a későesti órákban.

UNESCO Világörökségek:
- Cordoba óvárosa
- Sevilla: katedrális
- Granada: Alhambra
- El Escorial
- Toledo
- Segovia óvárosa és az ókori vízvezeték
- Barcelona, Antoni Gaudi munkásságaTeljes ár: 649.000 Ft (590.000 Ft + kb. 59.000 Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 207.000 Ft                                                                                        

Minimális utaslétszám: 30 fő            
Felár 25 - 29 fő esetén: 100 € (Helyszínen fizetendő!)
Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 3%.                                    

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Belépőjegyek, foglalási díjak, fülhallgató: kb. 200,- € (Helyszínen fizetendő!)

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő részére! Amennyiben valamit nem kíván megtekinteni, kérjük legkésőbb a 2. részlet fizetésekor jelezze!!

Szervizdíj / Borravaló: 10,- €

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

 

Hasonló utazások