TAVASZKÖSZÖNTÉS A DÉL-ALFÖLDÖN (4 napos ünnep!)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2022.03.12. 4/3 KÉTÁGYAS SZOBA 86 500 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 86.500,- Ft

Egyágyas felár: 29.900,- Ft

Félpanziós felár: 12.400,- Ft

Belépők és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 13.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 9.000,- Ft (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Az ünnepi hosszú hétvégén ezúttal az Alföld legszebb nagyvárosaiba invitáljuk Önöket. Köszöntsük együtt a tavaszt egy tartalmas kiránduláson, ahol a gyönyörűen felújított kastélyokkal, izgalmas múzeumokkal és érdekes művészeti gyűjteményekkel ismerkedünk! Szállásunk a gyulai Várfürdő mellett lesz, ahol a sok program mellett egy kellemes fürdőzésre is marad időnk.

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Gyulán, a Várfürdővel szomszédságában található Aqua Hotel Superior*** 2 ágyas (zuh. / WC-s) szobáiban.
Ellátás: svédasztalos reggeli és fakultatív svédasztalos vacsora


1. nap: Bp. – Cegléd – Kecskemét – Gyula (kb. 260 km)
Utazás CEGLÉD-re, az „Alföld kapuja”-ként is ismert városba. Itt található Közép-Európa legnagyobb református temploma, ahol ünnepek és istentiszteletek alkalmával közel 5.000 fő is elfér. Továbbutazás a „hírös” városba, KECSKEMÉT-re, ahol a belváros szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja az utazót. Sétánk során felfedezzük a legfontosabb látnivalókat: Katona József Színház, Kossuth tér, szecessziós Városháza, Nagytemplom, Kodály Intézet, Kéttemplom köz és persze az elmaradhatatlan Cifra Palota. A nap fénypontjaként megtekintjük a Leskowsky Hangszergyűjteményt, mely hazánk legnagyobb látogatható hangszerkollekciója. Megtalálhatók itt a népi-, klasszikus-, kísérleti és teljesen egyedi darabok is – ráadásul az itt kiállított hangszerek nagy része működőképes, megszólaltatható, melyeket a látogatók is kipróbálhatnak! Szállás és fakultatív vacsora Gyulán.

2. nap: Gyula
GYULA városának történelme és kulturális hagyományai a látnivalók rendkívül színes palettáját kínálja, műemléképületei világhírűek. Délelőtt séta keretében ismerkedünk meg a főbb nevezetességekkel. A gyönyörűen felújított Almásy-kastélyban számos érdekességet fedezhetünk fel. A kastély több mint egy épület. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban. Az Erkel család több generációja is adott itt zenei estet, Erkel Ferenc a kastély parkjában szerezte több operája egyes részeit. A 13 aradi vértanú közül tíz itt tette le a fegyvert. Munkácsy Mihály itt kezdett ismerkedni a festészettel… A kiállítás több mint egy bemutató. Ez a tárlat nemcsak az épületben egykor lakott főurak hétköznapjainak, hanem a személyzet mindennapjainak izgalmas részleteit és titkait is bemutatja a 21. századi interaktív technika segítségével. Az Almásy-kastély Látogatóközpont 2018-ban bekerült Európa 40 legjobb múzeuma közé. A kastélylátogatást követően Erkel Ferenc szülőházában is látogatást teszünk, és nem maradhat ki hazánk egyetlen román ortodox műemléktemploma, a Szt. Miklós Katedrális sem. A közös séta után a délután további részében szabadprogram, melynek keretében csobbanhatunk a híres Várfürdő gyógyvizében is! Szállás és fakultatív vacsora Gyulán.

3. nap: Gyula - Békéscsaba (kb. 40 km)
Mai napunk a művészet szerelmeseinek tartogat igazi csemegéket! Délelőtt folytatjuk Gyula felfedezését: először a Gyulai Várban teszünk látogatást, mely Közép-Európa egyetlen épségben fennmaradt téglavára. Az 1400-as években épült gyönyörű, gótikus vár Gyula városának jelképe, a Dél-Alföld egyik legnépszerűbb látványossága. Az impozáns erődítmény egy gondozott parkban, a hangulatos csónakázótó mellett magasodik. A várlátogatás után megtekintjük a Kohán Képtárat. A Kossuth- és Munkácsy-díjas Kohán György 1910-ben született Gyulán. Kortársai között ő volt az egyetlen, aki monumentalista látásmóddal bírt, s bár a monumentalitás elsősorban a merész és lenyűgöző képi megfogalmazásaira vonatkozik, a bemutatásra kerülő válogatásban találkozni közel 7 négyzetméteres festménnyel is. A városban töltött rövid szabadidőt követően utazás BÉKÉSCSABÁ-ra, a megyeszékhelyre, a „Viharsarok központjába”. A kultúra területén fontos szerepet töltött be a település, amely szinte egybeforrt Munkácsy Mihály nevével. Belvárosi sétánk során megismerkedünk a település történetével és látnivalóival: Szent István tér, Székesegyház, Evangélikus nagytemplom- és kistemplom, Városháza, Jókai színház stb. Természetesen látogatást teszünk a Munkácsy Múzeumban is. A festő életművének Békéscsabán őrzött egysége a múzeum gyűjteményének koronaékszere. A programok után visszautazás Gyulára, fakultatív vacsora a szállodában.

4. nap: Szeged – Budapest (kb. 290 km)
Reggeli után irány SZEGED! Csongrád megye székhelye, a „Tisza parti Párizs” néven is ismert fontos település, kulturális központ. Az utóbbi években a város számos nevezetességét gyönyörűen felújították, valamint új látogatóközpontok és kiállítóterek nyíltak városszerte, így aki már sokszor járt itt, annak is tartogat meglepetéseket! Gyalogos városnézés során ismerkedünk a főbb nevezetességekkel: Tisza-part, Széchenyi tér, Városháza, Kárász utca, Hősök kapuja, Dómtér, Fogadalmi templom stb. A Móra Ferenc Múzeum Szeged szívében, a Tisza-part és a Belvárosi híd találkozásánál fekszik, patinás épülete a városkép meghatározó része. A múzeum Szeged kulturális ékszeres doboza, mely egész évben értékes időszaki- és állandó kiállításokkal, különleges programokkal és rendezvényekkel várja látogatóit. A kiadós séta után szabadidő, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Az ünnepi hosszú hétvégén ezúttal az Alföld legszebb nagyvárosaiba invitáljuk Önöket. Köszöntsük együtt a tavaszt egy tartalmas kiránduláson, ahol a gyönyörűen felújított kastélyokkal, izgalmas múzeumokkal és érdekes művészeti gyűjteményekkel ismerkedünk! Szállásunk a gyulai Várfürdő mellett lesz, ahol a sok program mellett egy kellemes fürdőzésre is marad időnk.


Teljes ár: 86.500,- Ft

Egyágyas felár: 29.900,- Ft

Félpanziós felár: 12.400,- Ft

Belépők és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 13.000,- Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 9.000,- Ft (helyszínen fizetendő)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.

Fontos: A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt, mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe. A mobiltelefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A látványosságokat a program során nagyrészt gyalogosan keressük fel, így kérjük, csak akkor jelentkezzenek, ha nem okoz gondot a sétálás!

Hasonló utazások