Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

VIRÁGVASÁRNAP A JÉGTEMPLOMBAN (PÓTCSOPORT)

  • Jégkatedrális
  • Csorba-tó
  • Tátra
  • Késmárk
  • Lőcse

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.03.23. 2/1 FRANCIAÁGYAS SZOBA 55 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 55.000 Ft

Egyágyas felár: 12.000 Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és a sikló árát (kb. 35 €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 órakor Bp. XIV. ker. Ifjúság útja, Danubius Hotel Aréna előtti útról.
Találkozó: 15 perccel az indulási időpont előtt
Elhelyezés: 1 éj Poprádon 3* szállodában, félpanzióval (büféreggeli és 2 fogásos vacsora, salátabár)


1.nap: Budapest – Kassa – Lőcse – Késmárk – Poprád
Utazás az M3-as autópályán Miskolc – Kassa útvonalon. Majd tovább Eperjes – Lőcse – Késmárk – Nagyőr útvonalon. Első megállónk LŐCSE városa. IV. Béla királyunktól kapja a városjogát a XIII, század közepén. A magyar irodalom két jelentős alakjának regényei a városban játszódik. Jókai Mór A lőcsei fehér asszony és Mikszáth Kálmán A fekete város. Pál mester alkotta a XVI. század elején a Szent Jakab templom szárnyas oltára a világon legnagyobb és legszebb. Szűz Mária temploma egyidős a várossal, s a Felvidék legrégibb zarándokhelye. Városházája is a XVI. században épült. Mai alakját Schulek Frigyes munkája után kapja 1895-ben. KÉSMÁRK, akkor természetesen Thököly Imre! Vár állott már, mikor a Thököly család tulajdonába került, s ekkor kapja a ma is látható reneszánsz alakját. De most Thököly vagy Thököli? Ez itt a kérdés. Befejezésül: NAGYŐR nem önálló város, Szepesbéla egyik kerülete. A XV. századi gótikus vár, viszontagságos múlttal, több tulajdonossal élte meg, s legutóbb a II. Világháború alatt pusztult el a berendezése. Neves lakója volt Mednyánszky László festőművész, akinek néhány alkotása itt megtekinthető. Most, már éhesen, fáradtan a poprádi szállodába tartunk, vacsorázni és megszállni.

2.nap: Jégtemplom – Tarajka – Csorba-tó – Budapest
Reggeli után folytatjuk programunkat. Elsősorban a természeti szépségek. Magas-Tátra – Tarajka – Tarpataki vízesés – Csorba-tó a látnivalók. De az ember is fontos, Csontváry egyik alkotása a Tarpataki-vízesés. Magas-Tátra téli látványossága a Jégtemplom. Már több mint 10 éve kezdődött és hagyománnyá vált egy jégtemplom építése, Ótátrafüred közelében levő Tarajkán. Idén II. Erzsébet brit királynő emlékére készült el a Westminsteri apátság, jégből. II. Erzsébet 2008-ban látogatást tett Tarajkán. A templom építéséhez 1800 jégtömböt és 225 tonna jeget használtak fel.
Hazafelé másik útvonalat választva érkezünk vissza Budapestre, az esti órákban.Teljes ár: 55.000 Ft

Egyágyas felár: 12.000 Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és a sikló árát (kb. 35 €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza.

Hasonló utazások