Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

SZATMÁR-BEREG GYÖNGYSZEMEI

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
Jelenleg nincs tervezett indulás!
Érdekel az út

Teljes ár: 75.800 Ft félpanziós ellátással

Egyágyas felár: 23.900 Ft                  

Belépők és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 13.000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 10.000 Ft

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %.

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

A Felső-Tisza vidéke az utóbbi időben látványos fejlődésen ment keresztül, egyre többen fedezik fel városait, bájos kis beregi falvait, gótikus és reneszánsz kastélyait. Programunk során a térség legszebb történelmi és építészeti emlékeivel ismerkedünk, a mozgalmas napokat pedig a szálloda wellness-részlegében pihenhetjük ki. 

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Vásárosnaményban a Hotel Hunor**** 2 ágyas, zuh/WC-s szobáiban. A hotel wellness részlegét és medencéjét utasaink térítésmentesen vehetik igénybe!
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora a szálloda éttermében)

1. nap: Budapest – Máriapócs – Nyírbátor – Vaja – Vásárosnamény (kb. 320 km)
Utazás a Felső-Tisza vidékére. Első megállónk MÁRIAPÓCS, a világszerte ismert Mária-kegyhely. A máriapócsi görög katolikus templom hírnevét egy több száz éves könnyező Mária ikonnak köszönheti. NYÍRBÁTOR egyike azon kevés magyarországi településeknek, ahol két, kitűnő állapotban fennmaradt gótikus templom is található. A legendás Báthoriak várkastélya ma Magyarország egyik legszebb reneszánsz műemléke. A termeiben berendezett nagyszabású panoptikum a Báthori család legendáit eleveníti fel. A Felső-Tisza-vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú várkastélya a Vay família ősi fészkében, VAJÁ-n található. A szép ősparkban lévő kastélyban ma a Vay Ádám Múzeum kiállítása mutatja be a Rákóczi-szabadságharcot és korát. Érkezés Vásárosnaményba, a Kraszna folyó partjára. Vacsora, szállás.

2. nap: Tákos – Csaroda – Tarpa – Szatmárcseke – Nagyar – Túristvándi (kb. 100 km)
Irány a beregi vidék egyik legszebb és legismertebb temploma, a népi építészet gyöngyszeme, a „mezítlábas Notre Dame”, a TÁKOS-i református templom. CSARODA XIII. századi temploma a késő román kori falusi templomok egyik legszebb példája. Továbbutazás TARPÁ-ra. Az Észak-Tiszántúlon valaha szinte minden faluban működött szárazmalom – a tarpai őrlőmű az egyetlen ezek közül, ami megmaradt az utókornak. Hazánk egyik legkülönlegesebb temetője a SZATMÁRCSEKE-i református csónakos fejfás temető. Páratlan látványt nyújt a közel 600, embermagasságú, stilizált emberfejet, illetve csónakban fekvő embert szimbolizáló sötét fejfával benépesített sírkert. A temetőben áll Kölcsey Ferenc fehér márványból készült síremléke. NAGYAR ad otthont a gyönyörűen újjávarázsolt klasszicista stílusú Luby-kastélynak. A falu szélén áll az egykor hatalmas tölgy törzse, a Petőfi-fa, a költő egyik leghíresebb művére, a Tisza című költeményre emlékezve. Az ipartörténeti szempontból egyedülálló TÚRISTVÁNDI vízimalom népi stílusban épült szerkezetével, három alulcsapós vízikerekével egész Közép-Európában ritkaságszámba megy. Vacsora, szállás Vásárosnaményban.

3. nap: Vásárosnamény – Nyíregyháza – Budapest (kb. 300 km)
„VÁSÁROSNAMÉNY a Bereg szíve”- ismerkedés a kisvárossal, melynek kiemelkedő látványossága a tájegység páratlan régészeti, néprajzi értékeit és történetét bemutató Beregi Múzeum gyűjteménye, amely a Tomcsányi-kastélyban kapott helyet. Ezt követően séta NYÍREGYHÁZA gyönyörűen felújított belvárosában, majd a polihisztor Jósa András nevét viselő múzeumban, ahol bepillanthatunk a város nagy szülöttei, Krúdy Gyula és Benczúr Gyula életébe, valamint kuriózumnak számít a híres nyíregyházi huszárok hajdani életét bemutató élethű kiállítás is. A programok után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Szállás wellness hotelben!

A Felső-Tisza vidéke az utóbbi időben látványos fejlődésen ment keresztül, egyre többen fedezik fel városait, bájos kis beregi falvait, gótikus és reneszánsz kastélyait. Programunk során a térség legszebb történelmi és építészeti emlékeivel ismerkedünk, a mozgalmas napokat pedig a szálloda wellness-részlegében pihenhetjük ki. 

 

 


Teljes ár: 75.800 Ft félpanziós ellátással

Egyágyas felár: 23.900 Ft                  

Belépők és tárlatvezetések: felnőtteknek kb. 13.000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak kb. 10.000 Ft

Kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %.

 

Fontos: A mobil telefonját, amelynek számát irodánknak megadta, okvetlenül hozza magával az utazásra a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal együtt!

A programban feltüntetett helyszínen fizetendő belépőjegy árak minden esetben tájékoztató jellegűek, a szolgáltatók fenntartják a jogot az előzetes értesítés nélküli változtatásra.

Hasonló utazások