Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

USA NAGY KÖRUTAZÁS (KELET ÉS NYUGAT)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.08.16. 17/15 FRANCIAÁGYAS SZOBA 2 187 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 2.187.000 Ft (1.898.000 Ft + 289.000 Ft repülőtéri ill., belföldi jegy, csomagdíj)

Egyágyas felár: 750.000 Ft

Kedvezmény a 3. főnek kétágyas szobában: 379.000 Ft                                               

Hajó-és belépőjegyek ára: kb. 300 USD + 140 CAD. (Helyszínen fizetendő!)

Fakultatív programok

Grand Canyon helikopterrepülés (kb. 300 USD), hajókirándulás San Franciscoban (kb. 40 USD), esti városnézés Las Vegasban (kb. 50 USD), Universal Studios Los Angelesben (kb. 150 USD) Összesen: kb. 540 USD

Az Universal Studios belépője névre szóló, nem átruházható!

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 40 USD, Empire State Building kb. 50 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 55 CAD, hajózás a Niagaránál: kb.  40 CAD, Grand Canyon repülés kb. 300 USD, Universal Studio megtekintése kb. 150 USD, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Minimális utaslétszám: 30 fő                           

Felár 25 - 29 fő esetén: 200 USD                                   

Árfolyam: 1 USD = 360 Ft

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 100 USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás 3 %                         

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Vízum:

USA: magyar állampolgároknak ESTA engedély vagy vízum szükséges. Az ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 12.000 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)

Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, és ETA sem, mert az USA-ból érkezünk.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Az USA keleti és nyugati partvidékének legszebb természeti kincseit - Niagara-vízesés, Grand Canyon, Death Valley, Kings Canyon és Zion Nemzeti Park - és legfontosabb városait - Washington, New York, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles - fűztük egy csokorba. Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig 17 tartalmas és izgalmas nap alatt! Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz: az odautazás a délelőtti órákban történik, míg Budapestre való visszaérkezés a délutáni órákban lesz.


Utazás: Budapest – New York és Los Angeles – Budapest között európai átszállással és New York – San Francisco között menetrend szerinti repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli


1. nap: Budapest – New York
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről átszálással New Yorkba. Transzfer a Manhattanben található szállodába.
Az első benyomás a városról, egy kis séta keretében.

2. nap: New York
Reggeli után séta a Ground Zero-hoz (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), majd egész napos városnézés NEW YORK-ban. Fakultatív program keretében megcsodálható New York világhírű panorámája az Empire State Building kilátójából. Séta a Central Parkban, John Lennon emlékhelyének felkeresése a Strawberry fields-en, és természetesen nem maradhatnak ki olyan nevezetességek, mint a Museum Mile, St. Patrick Katedrális vagy a Rockefeller Center. Délután fakultatív hajózás, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a Brooklyn-hídra is. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Séta a Wall Street-en és a High Lane „lebegő parkjában”, megcsodáljuk a Times Square fényreklámjait stb. Délután szabadprogram. Sétáljon végig a Brooklyn-hídon, keresse fel az Amerikai Indián Múzeumot (ingyenes) vagy csak sétáljon a felhőkarcolók között és élvezze a sosem alvó város vibrálását. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggeli után utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Délután visszatérünk a vízeséshez és megcsodálhatjuk, felfedezhetjük annak különböző arcát. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggeli után visszatérés az USA területére. Utazás New York és Pennsylvania állam erdőkkel és hangulatos folyóvölgyekkel tagolt tájain, ami egyben a modern technikát megtagadó életmódjukról híres Amish-ok vidéke is. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás fellegvárában, Hersheyben is! Szállás Baltimore belvárosában.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok, Repülési és űrhajózási múzeum stb. Szállás Baltimore belvárosában.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New Yorkba. Átkelünk az Atlanti óceán partjáról a Csendes óceán partjára. Repülés New Yorkból San Franciscóba az esti órákban, kb. 6 órát repülünk és 3 időzónán kelünk át. Szállás San Franciscoban.

9. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Civic Center, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Az estét már San Fransisco belvárosában töltjük a Városháza és a Union Square közelében, szállás San Franciscoban.

10. nap: Óriások földjén
Látogatás a festői sziklafalak, óriás fenyők és vízesések birodalmába, a SEQUOIA és a KINGS-KANYON NEMZETI PARK-ba. Öregebb fák máshol is léteznek, de a leghatalmasabbak itt találhatók, köztük a Sherman Tábornok Fája, mely a térfogatát tekintve a világ legnagyobb fája. Szállás Visalia környékén.

11. nap: Death Valley – Las Vegas
Átkelés a nevadai sivatagon a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgy”-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a legnagyobb értéket (57 oC) 1913-ban mérték. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegas egyik nagy kaszinó-hoteljében.

12. nap: Zion Nemzeti Park
Irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION Nemzeti Park. Ez az államok egyetlen nagy kanyonja, amit alulról, a Virgin folyó szintjéről tekinthetünk meg. A meredek sziklafalakat természetes függőkertek és „könnyező sziklák” tarkítják. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők és a pompás növényzet tanúskodnak. Szállás Las Vegasban.

13. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont, majd a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

14. nap: Las Vegas – San Diego
Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát, mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont, lenyűgöző mexikói/gyarmati spanyol hangulat, hatalmas parkok, az USA legnagyobb katonai kikötője stb. Szállás San Diego belvárosában.

15. nap: San Diego – Los Angeles
Utazás Los Angeles-be. Érkezés után, fakultatív program: Látványos látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában, vagy szabad program. Szállás Los Angelesben.

16. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a koraesti órákban.

UNESCO Világörökségek:
- New York: Szabadságszobor
- Philadelphia: Függetlenség Csarnoka
- Grand Canyon Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!


Az USA keleti és nyugati partvidékének legszebb természeti kincseit - Niagara-vízesés, Grand Canyon, Death Valley, Kings Canyon és Zion Nemzeti Park - és legfontosabb városait - Washington, New York, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles - fűztük egy csokorba. Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig 17 tartalmas és izgalmas nap alatt! Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz: az odautazás a délelőtti órákban történik, míg Budapestre való visszaérkezés a délutáni órákban lesz.

 


Teljes ár: 2.187.000 Ft (1.898.000 Ft + 289.000 Ft repülőtéri ill., belföldi jegy, csomagdíj)

Egyágyas felár: 750.000 Ft

Kedvezmény a 3. főnek kétágyas szobában: 379.000 Ft                                               

Hajó-és belépőjegyek ára: kb. 300 USD + 140 CAD. (Helyszínen fizetendő!)

Fakultatív programok

Grand Canyon helikopterrepülés (kb. 300 USD), hajókirándulás San Franciscoban (kb. 40 USD), esti városnézés Las Vegasban (kb. 50 USD), Universal Studios Los Angelesben (kb. 150 USD) Összesen: kb. 540 USD

Az Universal Studios belépője névre szóló, nem átruházható!

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 40 USD, Empire State Building kb. 50 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 55 CAD, hajózás a Niagaránál: kb.  40 CAD, Grand Canyon repülés kb. 300 USD, Universal Studio megtekintése kb. 150 USD, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Minimális utaslétszám: 30 fő                           

Felár 25 - 29 fő esetén: 200 USD                                   

Árfolyam: 1 USD = 360 Ft

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 100 USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás 3 %                         

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Vízum:

USA: magyar állampolgároknak ESTA engedély vagy vízum szükséges. Az ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 12.000 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)

Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, és ETA sem, mert az USA-ból érkezünk.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

FIGYELEM! FONTOS INFORMÁCIÓ!
Az amerikai külügyi szóvivői hivatal közleménye szerint az Egyesült Államok elkötelezett az országba érkező, napi több mint egymillió látogató beutazásának megkönnyítése mellett, ugyanakkor érvényesíteni kívánja a legszigorúbb nemzetbiztonsági és határvédelmi előírásokat. 2015. decemberben megszavazott törvény értelmében, a vízummentességi programban részt vevő országokból azok az állampolgárok, akik 2011. március után jártak Iránban, Irakban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben, illetve kettős állampolgárok ezen országok valamelyikében, mostantól nem jogosultak a vízummentes belépésre az Egyesült Államok területére, meglevő ESTA-juk érvényét veszti.

Ezeknek a személyeknek ezen túl a legközelebbi USA nagykövetségen vagy konzulátuson kell egyénileg (!) vízumot kérniük.
Cím: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége
1054 Budapest Szabadság tér 12.
Telefon: Hivatali órák alatt: (36-1) 475-4400
Bővebb információ a hagyományos vízumkérelemről az alábbi honlapon érhető el:
https://hu.usembassy.gov/hu/visas-hu/  

 

Hasonló utazások