Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

USA NAGY KÖRUTAZÁS (KELET ÉS NYUGAT)

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2023.08.18. 17/15 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 963 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 1.963.000 Ft (1.674.000 Ft + 289.000 Ft reptéri illeték, belföldi repülőjegy, csomagdíj)
Egyágyas felár: 616.000 Ft
Kedvezmény 3 fős elhelyezés esetén kétágyas szobában: 310.000 Ft/szoba

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 25-29 fő esetén: 86.000 Ft
Árfolyam: 1 USD = 380 Ft

Hajó- és belépőjegyek ára: kb. 300 USD + 140 CAD

Fakultatív programok
- Grand Canyon helikopterrepülés (kb.300 USD), hajókirándulás San Franciscóban (kb.40 USD), esti városnézés Las Vegasban (kb.50 USD), Universal Studios Los Angelesben (kb.150 USD)
   Összesen: kb. 540 USD
- Az Universal Studios belépője névre szóló, nem átruházható!

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 39 USD, Empire State Building kb. 45 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 50 CAD, hajózás a Niagaránál: kb. 35 CAD, Grand Canyon repülés kb.300  USD, Universal Studio megtekintése kb. 150 US), ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 100 USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kedvezményes útlemondási biztosítás, 2,5 %

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Az USA keleti és nyugati partvidékének legszebb természeti kincseit - Niagara-vízesés, Grand Canyon, Death Valley, Kings Canyon és Zion Nemzeti Park - és legfontosabb városait - Washington, New York, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles - fűztük egy csokorba. Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig 17 tartalmas és izgalmas nap alatt! Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz: az odautazás a délelőtti órákban történik, míg Budapestre való visszaérkezés a délutáni órákban lesz.


Utazás: Budapest – New York és Los Angeles – Budapest között európai átszállással és New York – San Francisco között menetrendszerinti repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli


1. nap: Budapest – New York
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről átszálással New Yorkba. Transzfer a Manhattanben található szállodába.
Az első benyomás a városról, egy kis séta keretében.

2. nap: New York
Reggeli után séta a Ground Zero-hoz (ahol egykor a World Trade Center tornyai emelkedtek), majd egész napos városnézés NEW YORK-ban. Fakultatív program keretében megcsodálható New York világhírű panorámája az Empire State Building kilátójából. Séta a Central Parkban, John Lennon emlékhelyének felkeresése a Strawberry fields-en, és természetesen nem maradhatnak ki olyan nevezetességek, mint a Museum Mile, St. Patrick Katedrális vagy a Rockefeller Center. Délután fakultatív hajózás, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a Brooklyn-hídra is. Szállás Manhattanben.

3. nap: New York
A városnézés folytatása Manhattanen: Séta a Wall Street-en és a High Lane „lebegő parkjában”, megcsodáljuk a Times Square fényreklámjait stb. Délután szabadprogram. Sétáljon végig a Brooklyn-hídon, keresse fel az Amerikai Indián Múzeumot (ingyenes) vagy csak sétáljon a felhőkarcolók között és élvezze a sosem alvó város vibrálását. Szállás Manhattanben.

4. nap: New York – Niagara-vízesés (kb. 650 km)
Reggeli után utazás az Erie-tó és az Ontario-tó között található Niagara-vízeséshez. A híres természeti képződmény robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. Érkezés után első találkozás ezzel a különleges jelenséggel, amelyet kanadai és amerikai oldalról is megcsodálhatunk. Határátkelés idejétől függően program, majd szállás a vízesés kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés Ontario tartomány központjával: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki a világ egyik legmagasabb, szabadon álló szerkezete sem, a CN Tower. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Délután visszatérünk a vízeséshez és megcsodálhatjuk, felfedezhetjük annak különböző arcát. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

6. nap: Niagara – Hershey – Baltimore (650 km)
Reggeli után visszatérés az USA területére. Utazás New York és Pennsylvania állam erdőkkel és hangulatos folyóvölgyekkel tagolt tájain, ami egyben a modern technikát megtagadó életmódjukról híres Amish-ok vidéke is. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás fellegvárában, Hersheyben is! Szállás Baltimore belvárosában.

7. nap: Washington (80 km)
Utazás az Egyesült Államok fővárosába. Városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, ami a washingtoni élet jelképe is), a Fehér Ház (ezek csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok, Repülési és űrhajózási múzeum stb. Szállás Baltimore belvárosában.

8. nap: Philadelphia – New York (370 km)
Délelőtt városnéző séta PHILADELPHIA-ban, az államok első fővárosában: Independence Hall / Függetlenség csarnoka (kívülről) és az amerikai forradalom jelképévé vált harang, a Liberty Bell (szabadság harangja) megtekintése. Továbbutazás a repülőtérre, New Yorkba. Átkelünk az Atlanti óceán partjáról a Csendes óceán partjára. Repülés New Yorkból San Franciscóba az esti órákban, kb. 6 órát repülünk és 3 időzónán kelünk át. Szállás San Francisco belvárosában.

9. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Civic Center, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Az estét már San Fransisco belvárosában töltjük a Városháza és a Union Square közelében, szállás San Francisco belvárosban.

10. nap: Óriások földjén
Látogatás a festői sziklafalak, óriás fenyők és vízesések birodalmába, a SEQUOIA és a KINGS-KANYON NEMZETI PARK-ba. Öregebb fák máshol is léteznek, de a leghatalmasabbak itt találhatók, köztük a Sherman Tábornok Fája, mely a térfogatát tekintve a világ legnagyobb fája. Szállás Visalia környékén.

11. nap: Death Valley – Las Vegas
Átkelés a nevadai sivatagon a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgy”-én keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a legnagyobb értéket (57 oC) 1913-ban mérték. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegas egyik nagy kaszinó-hoteljében.

12. nap: Zion Nemzeti Park
Irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION Nemzeti Park. Ez az államok egyetlen nagy kanyonja, amit alulról, a Virgin folyó szintjéről tekinthetünk meg. A meredek sziklafalakat természetes függőkertek és „könnyező sziklák” tarkítják. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők és a pompás növényzet tanúskodnak. Szállás Las Vegasban.

13. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont. Vagy a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

14. nap: Las Vegas – San Diego
Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát, mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont, lenyűgöző mexikói/gyarmati spanyol hangulat, hatalmas parkok, az USA legnagyobb katonai kikötője stb. Szállás San Diego belvárosában.

15. nap: San Diego – Los Angeles
Utazás Los Angeles-be. Érkezés után, fakultatív program: Látványos látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában, vagy szabad program. Szállás Los Angelesben.

16. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a koraesti órákban.

UNESCO Világörökségek:
- New York: Szabadságszobor
- Philadelphia: Függetlenség Csarnoka
- Grand Canyon Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!


Az USA keleti és nyugati partvidékének legszebb természeti kincseit - Niagara-vízesés, Grand Canyon, Death Valley, Kings Canyon és Zion Nemzeti Park - és legfontosabb városait - Washington, New York, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles - fűztük egy csokorba. Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig 17 tartalmas és izgalmas nap alatt! Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz: az odautazás a délelőtti órákban történik, míg Budapestre való visszaérkezés a délutáni órákban lesz.

 


Teljes ár: 1.963.000 Ft (1.674.000 Ft + 289.000 Ft reptéri illeték, belföldi repülőjegy, csomagdíj)
Egyágyas felár: 616.000 Ft
Kedvezmény 3 fős elhelyezés esetén kétágyas szobában: 310.000 Ft/szoba

Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár 25-29 fő esetén: 86.000 Ft
Árfolyam: 1 USD = 380 Ft

Hajó- és belépőjegyek ára: kb. 300 USD + 140 CAD

Fakultatív programok
- Grand Canyon helikopterrepülés (kb.300 USD), hajókirándulás San Franciscóban (kb.40 USD), esti városnézés Las Vegasban (kb.50 USD), Universal Studios Los Angelesben (kb.150 USD)
   Összesen: kb. 540 USD
- Az Universal Studios belépője névre szóló, nem átruházható!

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött (hajókázás a Szabadság-szobor körül: kb. 39 USD, Empire State Building kb. 45 USD, Skylon Tower belépő vacsorával: kb. 50 CAD, hajózás a Niagaránál: kb. 35 CAD, Grand Canyon repülés kb.300  USD, Universal Studio megtekintése kb. 150 US), ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, melyik programon kívánnak részt venni.

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 11.500 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 100 USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kedvezményes útlemondási biztosítás, 2,5 %

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, a Magyarország államhatárain kívül született magyar állampolgárok jelenleg nem jogosultak ESTÁ-val beutazni az Egyesült Államokba, nekik mindenképpen vízumot kell igényelniük az utazáshoz.

Hasonló utazások