Haris Travel Utazási Iroda - Körutazások a világ minden táján

USA NYUGATI PART ÉS HAWAII

Időpontok / árak

Időpont Nap/éj Utazás Szobatípus Alapár Foglalás
2024.08.23. 17/15 FRANCIAÁGYAS SZOBA 1 898 000 Ft/fő foglalás

Teljes ár: 1.898.000 Ft (1.621.000 Ft + 369.000 Ft repülőtéri illeték, csomagdíj)

Egyágyas felár: 670.000 Ft

Kedvezmény a 3. főnek kétágyas szobában: 315.000 Ft

Minimális utaslétszám: 25 fő (Nyugati Part)
Felár 21 - 24 fő esetén: 150 USD
Árfolyam: 1 USD = 370 Ft

Helyszínen fizetendő belépők:
Nyugati Part: kb. 180 USD
Hawaii: kb. 200 USD

Utazás előtt itthon fizetendő fakultatív programok (min. létszám 10 fő):
Hawaii Maui Szigettúra repülővel: 177.600 Ft vagy 480 USD
Hawaii Nagy sziget repülővel: 177.600 Ft vagy 480 USD

Helyszínen fizetendő fakultatív programok:
Grand Canyon helikopterrepülés: kb. 300 USD
Hajókirándulás San Franciscóban: kb. 40 USD
Esti városnézés Las Vegasban: kb. 50 USD
Universal Studios Los Angelesben: kb. 150 USD (a belépőjegy névre szóló, nem átruházható!)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Grand Canyon helikopter repülést és a Universal Studios belépőjegyét irodánknak előre le kell foglalni. Így amennyiben ezeken a fakultatív programokon részt kívánnak venni, azt már foglaláskor mindenképpen jelezzék!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 60 USD (Nyugati Part) és 50 USD (Hawaii)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, szinte kötelezőnek tekintik!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 12.000 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Többnapos programjainknál a feltüntetett díj 1 fő részére, a megjelölt szobatípusban való elhelyezésre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül – igény szerint – fizethető: fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, valamint az útlemondási biztosítás díja. További szobatípusok és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Foglalás” gombot.
Segíthetünk?

Kérdése van?

Kérdezzen szakértő kollégáinktól alábbi elérhetőségeinken


+36 (1) 327 0793

info@haristravel.hu

Adja meg telefonszámát és munkatársunk munkanapokon 24 órán belül visszahívja!

Kijelentem, hogy a személyes adataimat utazási információ-szolgáltatás, telefonon történő nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatót meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott telefonszámon a felhívjon és utazás témakörben tematikus szolgáltatást nyújtson és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Visszahívást kérek!

Utazás:      Budapest – San Francisco és Los Angeles – Budapest között átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.

Elhelyezés: *** szállodák / motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli.


1. nap: Budapest – San Francisco
Elutazás a reggeli órákban Budapestről európai átszálással, San Franciscoba. Érkezés a délutáni órákban. Szállás San Francisco-ban.

2. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Civic Center, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Az estét már San Fransisco belvárosában töltjük a Városháza és a Union Square közelében, szállás San Francisco-ban.

3. nap: Óriások földjén
Látogatás a festői sziklafalak, óriás fenyők és vízesések birodalmába, a SEQUOIA és a KINGS-KANYON NEMZETI PARK-ba. Öregebb fák máshol is léteznek, de a leghatalmasabbak itt találhatók, köztük a Sherman Tábornok Fája, mely a térfogatát tekintve a világ legnagyobb fája. Szállás Visalia környékén.

4. nap: Death Valley – Las Vegas
Átkelés a nevadai sivatagon a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgyén” keresztül. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a legnagyobb értéket (57 oC) 1913-ban mérték. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegas egyik nagy Kaszinó-hoteljében.

5. nap: Zion Nemzeti Park
Irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION Nemzeti Park. Ez az államok egyetlen nagy kanyonja, amit alulról, a Virgin folyó szintjéről tekinthetünk meg. A meredek sziklafalakat természetes függőkertek és „könnyező sziklák” tarkítják. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők és a pompás növényzet tanúskodnak. Szállás Las Vegasban.

6. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont, majd a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

7. nap: Las Vegas – San Diego
Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont, lenyűgöző mexikói/gyarmati spanyol hangulat, hatalmas parkok, az USA legnagyobb katonai kikötője stb. Szállás San Diego belvárosában.

8. nap: San Diego – Los Angeles
Utazás Los Angeles-be. Érkezés után, fakultatív program: Látványos látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában, vagy szabad program. Szállás Los Angelesben.

9. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Szállás Los Angelesben.

10. nap: Honolulu
Átrepülünk a Hawaii-szigetcsoport harmadik legnagyobb szigetére, Oahura. A turisták szerint OAHU minden óceánok legbámulatosabb területe. Messze kint található, a semmi közepén, ahol emberi számítások alapján nem is lehetne szárazföld. Itt mégis felhőkarcolók, egyetemek, autópályák épültek. Irány PEARL HARBOR, a II. világháború különleges, megrázó mementója, a japánok által lebombázott kikötő. Szállás Honoluluban.

11. nap: Maui – szigettúra (fakultatív program)
Üdülés vagy reggel repülés Maui szigetre, mely a második legnagyobb a Hawaii-szigetláncban. A területet a természet fantasztikus változatossággal áldotta meg, hiszen megtalálható itt trópusi alföld, trópusi és szubtrópusi esőerdő és magashegység. A „felhők felett” található HALEAKALA-kráter (3.000 m) és a Haleakala vulkán-múzeum. WAILUKU városka főbb látnivalói a hangulatos utcák mellett a Kaahamanu templom (XIX. században épült egy fűkápolna és vályogtemplom helyén). Útban a sziget nyugati felébe, rövid pihenő a KEPANIWAI Heritage Garden-ben, ahol a szigeten letelepedett főbb etnikai népcsoportok lakóházait, kertjeit ismerhetjük meg. Időjárás és útviszonyok függvényében látogatás az IAO VALLEY State Parkban kb. 500 m-es könnyű túrát tehetünk, ahonnan látható az Iao Needle, azaz Tűhegy csúcsa is. Este visszarepülünk Honoluluba.

12. nap: Oahu Folklór program
Délelőtt szigettúra, mely során megfigyelhetjük a lenyűgöző kontrasztot a pezsgő Waikiki és az északi part magányos strandjai között. Kis falvak és nagy farmok mellett elhaladva, esőerdőkön és népszerű szörfstrandokon átkelve láthatunk kis színes fatemplomokat, cukornád- és ananász ültetvényeket. Délután érünk Hawaii egyik legnépszerűbb látványosságához, a Polinéz Kulturális Központba, amit a mormon egyház azzal a céllal hozott létre, hogy bemutassa Szamoa, Új-Zéland, Fidzsi, Tahiti, Tonga, a Marquesas-szigetek és Hawaii kultúráját. Az őslakosok táncos-zenés program keretében tanítják a látogatókat kókuszpálmára mászni, kenuban evezni, tüzet rakni. Szállás Honoluluban.

13. nap: Pihenés, üdülés
Szabadprogram, pihenés az óceánparton.

14. nap: Nagy-sziget (fakultatív program)
Üdülés vagy reggel repülés KONA-ba a Nagy-szigetre, kihagyhatatlan nap a VULKÁNOK Nemzeti Parkba, ahol a még aktív vulkánok látványa és a Thurston lávacső felejthetetlen élményt nyújt. A vulkánok közül a Kilauea Caldera és a dühös East Rit Zone vonzzák leginkább a turistákat. Látogatás a Jaggar Múzeumban, majd továbbutazás a keleti parton fekvő HILO-ba. A város fejlődését a természet diktálta, hátrébbvonult a tengertől, hatalmas parkká alakítva a vízpartot, amiből az eső, orchideával és flamingóvirággal teli természetes kertet varázsolt. Késő este visszarepülünk Honoluluba.

15. nap: Honolulu – Los Angeles
Reggeli után, rövid szabadidő, majd repülés vissza a Kontinensre. Szállás Los Angelesben.

16. nap: Los Angeles – Budapest
Délelőtt ismerkedés Los Angeles látnivalóival, amelyekre már nem jutott időnk a 9. napon. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás európai átszállással Budapestre.

17. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon Nemzeti Park
- Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

 

  A változtatás jogát fenntartjuk!


Az USA nyugati partvidékének legszebb természeti kincseit - Death Valley, Kings Canyon, Grand Canyon és Zion Nemzeti Park - és legfontosabb városait - San Francisco, Las Vegas, Los Angeles - fűztük egy csokorba. Programunk összeállításakor törekedtünk a kedvező menetrendek kiválasztására, hogy vidéki utasaink is kényelmesen tudjanak csatlakozni a programhoz. Plusz program HAWAII!


Teljes ár: 1.898.000 Ft (1.621.000 Ft + 369.000 Ft repülőtéri illeték, csomagdíj)

Egyágyas felár: 670.000 Ft

Kedvezmény a 3. főnek kétágyas szobában: 315.000 Ft

Minimális utaslétszám: 25 fő (Nyugati Part)
Felár 21 - 24 fő esetén: 150 USD
Árfolyam: 1 USD = 370 Ft

Helyszínen fizetendő belépők:
Nyugati Part: kb. 180 USD
Hawaii: kb. 200 USD

Utazás előtt itthon fizetendő fakultatív programok (min. létszám 10 fő):
Hawaii Maui Szigettúra repülővel: 177.600 Ft vagy 480 USD
Hawaii Nagy sziget repülővel: 177.600 Ft vagy 480 USD

Helyszínen fizetendő fakultatív programok:
Grand Canyon helikopterrepülés: kb. 300 USD
Hajókirándulás San Franciscóban: kb. 40 USD
Esti városnézés Las Vegasban: kb. 50 USD
Universal Studios Los Angelesben: kb. 150 USD (a belépőjegy névre szóló, nem átruházható!)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Grand Canyon helikopter repülést és a Universal Studios belépőjegyét irodánknak előre le kell foglalni. Így amennyiben ezeken a fakultatív programokon részt kívánnak venni, azt már foglaláskor mindenképpen jelezzék!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 60 USD (Nyugati Part) és 50 USD (Hawaii)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, szinte kötelezőnek tekintik!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás 3 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Vízum:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 12.000 Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)

 

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig, az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok

 

Hasonló utazások